Τι παραλάβαμε σήμερα...

Ευχαριστω για την απαντηση και καλημερα! Απλα το runtime σε high με αλκαλικες ηταν 50 λεπτα στα χαρτια.Να εχει τοση διαφορα; Σημερα ανοιγει στο high κανονικα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ο P7 τις ώρες που προβλέπεται να δουλέψει, δουλεύει, χωρίς εκπλήξεις. Τον έχω δοκιμάσει και φίλος σπηλαιολόγος τον έχει πάντα μαζί του.

Τοτε βλεπω τον olight να παιρνει ποδι και να χτυπαω καναν led lenser.

Έχω τον Led Lencer B7 (o P7 είναι σε έκδοση ποδηλάτου) και είναι μια χαρά φακός. Ήταν και ο πρώτος μου led φακός (τέτοια εποχή πέρσι τον πήρα) και τον έχω συμπαθήσει ιδιαίτερα...
Καλή, ποιοτική κατασκευή σαν σώμα φακού (δεν ξέρω για τα ηλεκτρονικά του), βαρύς, με zoom βολικότατο και απροβλημάτιστος μέχρι τώρα. Παίρνει 4 ΑΑΑ μπαταρίες και το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να δουλέψει με επαναφορτιζόμενες ΑΑΑ 1,2V . Δεν το δοκιμάσει είναι η αλήθεια αλλά κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σε κάποιο ποστ εδώ πέρα και ότι αυτή είναι και η οδηγία της εταιρείας...

Και μένα ο πρώτος μου φακός ήταν. Το δούλεψα συστηματικά επί διετία τουλάχιστον με ΑΑΑ ενελούπ επαναφορτιζόμενες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και μένα ο πρώτος μου φακός ήταν. Το δούλεψα συστηματικά επί διετία τουλάχιστον με ΑΑΑ ενελούπ επαναφορτιζόμενες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έλα ρε !! δουλεύει με ΑΑΑ eneloop ?!? Ωραία ! Thanx !!

(δηλαδή είναι μούφα ότι η εταιρεία συνιστά μόνο ΑΑΑ αλκαλικές ?? )

Δεν ξέρω τι παίζει εκεί, εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τις ένελουπ.

το ζητημα με τις επαναφορτιζομενες δεν θα τελειωσει ποτε.
Πρακτικα ο φακος δουλευει εκτος προδιαγραφων, καθως ειναι resistored.
Ναι, καποιοι χρησιμοποιουν με επιτυχια επαναφορτιζομενες (κοιταξτε εδω) και ο φακος παει σε επιδοσεις καλυτερα απο τις αλκααλικες (λογω τετραδας)

αλλα δειτε και τι "θερμοεπαγωγη" εχει ο φακος.
llp78ru5.jpg

Εδω κολλα το "Proceed at your own risk".
Αλλα ρε παιδια, μετα απο τοσο δρομο στην τεχνολογια των φακων, γιατι θελετε να κανετε πισογυρισμα?

Last edited:

Εχω 3-4 led lenser, δεν λενε τιποτα (μα τιποτα) το ιδιαιτερο. Δεν νομιζω οτι ειναι πιο αξιοπιστοι απο τους olight η των αλλων, αναλογης ποιοτητας φακων.
Πιστευω οτι ειναι μαλλον υπερτιμημενοι φακοι, παρωχημενης τεχνολογιας (βλεπε φωτο και σχολια kospap) και προσφερουν λιγα για τα λεφτα που δινεις.

Yπαρχει φακος που να μη γονατιζει τοσο συντομα σε high mode αλλα να ναι τεσταρισμενα;

Δεν μου εχει τυχει να με προβληματισει ποτε επωνυμος φακος αναφορικα με την διαρκεια του στο high. Ειναι λιγο πολυ, οπως τα γραφουν τα specs του καθε φακου.
Αν θυμαμαι καλα απο παλαιοτερες προχειρες παρατηρησεις, η Fenix η zebra και η EagleTac τιμoυν περισσοτερο τα specs που δινουν απο καποιες αλλες εταιρειες που ισως τα φουσκωνουν λιγο.

Αν σου χρειάζεται το high ως φωτεινότητα σε συγκεκριμένο φακό ίσως θα ήταν να πας σε άλλο δυνατότερο με την ίδια φωτεινότητα στο mid. Είναι κι αυτό μια λύση διότι εκτός από το θέμα διάρκειας υπάρχει και το θέμα υπερθέρμανσης και αυτός ήταν και ο λόγος που στράφηκα σε dedicated Bike Lights για τα ποδήλατα εκτός άλλων ζητημάτων όπως mounting, beam profiles, ξεχωριστό χειριστήριο και δυνατότητα πραγματικά μεγάλων battery pack (14,400 mah).

Σημερα παρελαβα και την καινουρια συνδεση VDSL της wind για γρηγοροτερο σερφαρισμα στα sites των φακων. Πιανει λεει μεχρι 50 ΜBps!!

Aν και το δικο μου γραφει στα στατιστικα του router οτι πιανει 43 ΜΒps (με μαξ. τα 46), διαφορα δεν βλεπω απο το προηγουμενο ADSL των 8-9 ΜΒps!!

Aλλα η ιδεα και μονο οτι χτυπας 40αρια, φτανει...:flipout:

Γράψου σε ιδιωτικό server και κατέβασε τίποτα αρχεία 40-50Gb και θα δεις μεγάλη διαφορά. Πρέπει να "δίνει" και ο server για να δεις διαφορές αλλά στο απλό browsing δεν θα δεις σπουδαία διαφορά.

Εχεις δικιο, αυτο μου ειπαν και απο την Wind. Πολλοι servers εχουν οριο για download και ειναι δικαιο μετρο για την πλειονοτητα των χρηστων.
Δεν υπαρχει ουσιαστικο θεμα ομως, κυριως ηθελα να διαπιστωσω την διαφορα adsl με vdsl, η οποια βλεπω οτι στην καθημερινη και απλη χρηση δεν εχει μεγαλη διαφορα.

Εγώ ξέρεις τι ταχύτητα έχω? 3,7mbps με το ζόρι στη συγκεκριμένη γειτονιά της Δροσιάς. Αν έμενα 2-3 στενά πιο πέρα/πάνω/κάτω θα είχα έστω 10-12 αλλά έτυχα στο χειρότερο σημείο και πρέπεινα σκάψουν 5-6 χλμ και να περάσουν ένα καλώδια ξανά γιατί είναι όλα......να μην πω. Καλά για VDSL δεν το συζητάμε καν εδώ. Η ειρωνία είνια ότι μετακόμισα από την κορυφογραμμή του Διονύσου στην κυριολεξία όπου εκεί έπιανα 19-20Mbpds καρφί γιατί το DSLAM ήταν άλλο και δίπλα μου. Oh well, what can you do........To συνήθισα να παιρνω το σκληρό παραμάσχαλα και να πηγαίνω σε φίλους πια........

Ε, ναι, ειναι πικρα απο τα 12 να πεφτεις στα 3, αλλα ουδεν κακον αμιγες καλου, πηγες στη Δροσια :)

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Καλά Αγία Παρασκευή κοντά Γέρακα από την πλευρά του Κοντόπευκου χοντρικά 4 MBit με conn-x μέγιστο - είναι φορές που πέφτει στα 2.5-3.5...τουλάχιστον είναι πραγματικά.

Ναι πραγματικά ¨Καλώς Ήλθατε στο 1996".

Κι αν δούμε φως τώρα με την κρίση αυτό θα είναι μόο από τους φακούς μας...:fahne90:

Κι αν δούμε φως τώρα με την κρίση αυτό θα είναι μόο από τους φακούς μας...:fahne90:
Αν υπάρχει ρεύμα για να φορτίσεις τις μπαταρίες :chinese: