Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μιας που λέτε για ρεύμα, υπάρχει κανένα πανελακι(φωτοβολταικο) που να βγάζει έξοδο πρίζα και εκεί να μπορούμε να φορτίζουμε μικροσυσκευές?

Έχω δει στο YouTube μία τέτοια κατασκεύη αλλά δεν εχω χρόνο να κάτσω να το φτιάξω.

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Η πλειονότητα των μικροσυσκευών δουλεύουν με συνεχές ρεύμα, οπότε συμβατική ac πρίζα δεν έχει νόημα (τα φωτοβολταϊκά βγάζουν συνεχές, άρα θα χάσεις για να το κάνεις εναλλασσόμενο). Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές έτοιμες συσκευές σήμερα.Βασικά υπάρχουν 2 τύποι, αυτοί που έχουν και ενσωματωμένη μπαταρία που φορτίζει στον ήλιο και τη χρησιμοποιείς όποτε θες (προφανώς μπορείς να φορτίσεις και άμεσα) και αυτές που τροφοδοτούν απευθείας. Ανάλογα με την ισχύ που θες να καλύψεις έχω δει μοντέλα που φτάνουν τα 30 W τέτοιων συσκευών.
Αν θες να πας παραπάνω συνήθως αγοράζεις ξεχωριστό πάνελ, μπαταρία και ρυθμιστή φόρτισης...
Για μικρή ισχύ (πχ φόρτιση κινητού) θα βγει ακριβότερο να φτιάξεις μόνος σου από το να αγοράσεις κάποια κινεζιά. Έχω μια 4 ή 5 χρόνια δεν θυμάμαι και δουλεύει ακόμη απροβλημάτιστα στον ήλιο. Σαν battery pack τα έχει ψιλοπαίξει, αλλά είναι ότι πρέπει για κανένα μικρό ανεμιστηράκι τώρα το καλοκαίρι ή για το κινητό κλπ.

Re: Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Με έτρωγε εδώ και καιρό και σήμερα πήγα στο πράκτικερ και χτήπησα ένα dremel 3000:

dremel-3000-14l-1280x1024.jpg

Για πέστε μου, τι φωλιά πρέπει να πάρω για τρυπανάκι πολύ ψιλό (0,8);

Ευχαριστώ Σίφη, θα το χτυπήσω.

Φίλε Αρη, έχω ένα παρόμοιο το οποίο το είχα αγοράσει από τα Άλεξ πακ, μάρκας Do it. Είναι μεγαλούτσικο και δύσχρηστο για μικροδουλειές. Δεν ξέρω να σου πω αυτό που είδες τι ρόλο βαράει, αν το θές για συγκεκριμένες δουλειές βρες τρόπο να το πιάσεις στα χέρια σου πρώτα.

Το Dremel το πήρα για ηλεκτρονικές εργασίες, κόψιμο και τρύπημα καμιάς πλακέτας, διαμόρφωση οπών σε σασί, τέτοια πράγματα. Αν το θες για παρόμοιες δουλειές ή μοντελισμό θα σου το πρώτεινα. Το 3000 με τον εύκαμπτο άξονα πακέτο έχει 80 ευρώ και χωρίς τον εύκαμπτο άξονα 60 ευρώ.

Πάντως το 3000 το έχω κι εγώ και μου έχει βγει πολύ καλο. Για εργασίες που απαιτούν μεγάλες ροπές έχω ένα εύκαμπτο άξονα που το συνδέαω σε έαν BOSCH Hammer.

Τώρα δεν ήξερα που να βάλω την ερώτηση, οπότε την βάζω εδώ.
Αυτά τα λέιζερ δουλεύουν απευθείας μόλις τροφοδοτηθούν;
http://www.fasttech.com/products/1620/10001038/1089400-new-wish-5mw-red-laser-module-2-pack

ή πρέπει να μονταριστεί και πλακετάκι, όπως έχουν αυτά εδώ;
http://www.fasttech.com/products/1620/10001030/1088900-new-wish-5mw-green-laser-module

Εχθές παρέλαβα αυτά από Fasttech:

5.4mm Male to Dual Female Adapter Y-Cable for MagicShine P7 Headlamp / Bike light
1087000-1-thumb.jpg

SKU 1087000
QTY 1
TrustFire Protected 16340 3.7V 880mAh Rechargeable Li-Ion Battery
1156500-2-thumb.jpg

SKU 1156500
QTY 1
TrustFire TR-D010 5*Cree XM-L T6 5-Mode 2800-Lumen LED Bike Light
1361900-5-thumb.jpg

SKU 1361900
QTY 1

Το D010 είναι γουρουνάκι και βγάζει πολύ πολύ flood φως. Στον κήπο που το δοκίμασα είναι σαν προβολέας και έχει 5 modes (High, Mid, Low, Lower, Strobe). Στο High-Mid ανάβουν όλα τα LEDs (ενδιαφέρον) στα Low 3 Led και στο Lower 2 LED ενώ στο strobe αναβοσβήνουν όλα. Έχει κάποιο θέμα με το κούμπωμα της βάσης στον κυρίως φως (λίγο χαλαρό) και το ήξερα από άλλο χρήστη αλλά το έφτιαξα "Ως Έλληνας" με πατεντούλα πολύ γρήγορα. Σφήνωσα ένα κεφάλι από tie-wrap σε μια εγκοπή και σφίγγει "ταμαμ"!:fahne90:

Το βράδυ θα κάνω δοκιμή μαζί με το D009 για να δω τι παίζει με θερμοκρασίες. Πάντως το D009 μέχρι στίγμή στο MED δεν έχει κανένα θέμα με θερμοκρασίες ειδικά καθώς κινούμαι με το ποδήλατο και μπορείς ν'ανάβεις και το high όπου χρειάζεται.

Από τα κινέζικα φώτα ποδηλάτου μέχρι στιγμής εκτός των δυο Trustfire που έχω το άλλο που προτείνεται πολύ και είναι δοκιμασμένο είναι το Solarstorm / Fandyfire X2 - Φθηνό και καλό. Μπορεί να το πάρω κι αυτό για το τρίτο ποδήλατο της οικογένειας.

Πάρα πολύ ευχαριστημένος είμαι επίσης στο ποδήλατο του μικρού μου με τον Trustfire Z3 το φακό και από run time (Panasonic 3400mah) και από beam. Περιμένω άλλον ένα Zoomie τον Raysoon RS-V8 να τον δοκιμάσω δίπλα στον Trustfire Z3 και όποιος είναι καλύτερος θα αγοραστεί άλλος ένας για διπλό beam. Προσωπικά βρίσκω τους ζουμ πολύ ευέλικτους για χρήση σε ποδήλατο.

Παρελαβα πριν απο καμμια δεκαρια μερες εναν καταδυτικο φακο που κερδισα σε ενα διαγωνισμο, αλλα δεν προλαβα να τον δοκιμασω γιατι ηρθε οταν εφευγα για Χιο.
Θα τον τεσταρω προς το τελος Αυγουστου.

http://www.aurabuy.com/cree-xml-t6-1100-lumens-diving-led-flashlight-torch-1x18650.html

cree-xml-t6-1100-lumens-diving-led-flashlight-torch-1x18650.html

UranusFire X10 XM-L2 !!

Ηρθε τυλιγμενος σε πλαστικουρες, σκετος χωρις τιποτα, ουτε μανουαλ ουτε συσκευασια ουτε o rings, αλλα δεν πειραζει διοτι....

...εμεινα πραγματικα εντυπωσιασμενος απο την ποιοτητα και την εμφανιση του φακου!!

9455379751_f603cbb54d_c.jpg

Ομολογω οτι δεν θα επαιρνα ποτε φακο ..uranusfire, αλλα εξεπλαγην ευχαριστα. Το χρωμα του και το φινιρισμα του, μου θυμισε εντονα καποιους Sunwayman.
Δεν τον λες ευκολα, bugdet φακο. Αυτο που τραβαει αμεσως το ματι ειναι το χοντρο πλαστικο τζαμι μπροστα, παχους 0,8 εκατοστα!!, το οποιο ομως ειναι διαυγεστατο.

9458160550_c4d108c414_c.jpg

Προφανως κατακρατα αρκετα λουμενς απο τα 1100 που λεει οτι βγαζει, αλλα με προχειρη συγκριση το XM-L2 led πρεπει να δινει τελικα γυρω στα 800-900 λουμενς σε στενη ομορφη και ομοιομορφη δεσμη (thrower beam).

To αμεσως επομενο πραγμα που τσεκαρα ηταν η στεγανοτητα, αφου προκειται για καταδυτικο φακο.
Μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την κλινικη εικονα της ουρας με τα 2 o-rings και την αισθηση που εχεις οταν βιδωνεις το tail cap. Πιστευω οτι ειναι πολυ αξιοπιστη κατασκευη και μενει να δοκιμαστει στην πραξη.

Εχει 2 σκαλες, η μια πληρης και η αλλη γυρω στα 200 λουμενς. Οι σκαλες αλλαζουν περιστρεφοντας την ουρα, οπως στα μικρα ΑΑΑ φακουδακια που περιστρεφεις την κεφαλη!! Δεν υπαρχει διακοπτης...:))

9458161090_c9ea586f1d_c.jpg

Ειναι η πρωτη φορα που συναντω τετοιο φακο!! Δεν ξερω αν ειναι καλυτερα που δεν εχει διακοπτη, αλλα σιγουρα χρειαζεται να χρησιμοποιησεις και τα δυο χερια για να τον αναψεις. Προσωπικα δεν με πειραζει.

Δεν βλεπω προβλημα για εισροη νερου απο την συγκεκριμενη λειτουργια γιατι το καπακι βιδωνει βαθεια και το 1/4 της στροφης που χρειαζεται να αναψει, δεν επηρρεαζει την στεγανοτητα, ουτε και αν κανεις μια ολοκληρη στροφη.

Στο προχειρο τεστ στεγανοτητας που του εκανα στο ενυδρειο για ενα μισαωρο, τον ειχα ξεβιδωτο 1 στροφη περιπου και δεν διαπιστωσα την παραμικρη υγρασια οταν τον ανοιξα και τσεκαρα το σπειρωμα.

9455379549_86f6790165.jpg

Το μεγεθος του ειναι πολυ καλο αλλα πρεπει οπωσδηποτε να φοριεται το λουρακι διοτι λογω κατασκευης ειναι εμπροσθοβαρης και κινδυνευει να σου φυγει.

Εδω σε συγκριση με καποιους φακους παρομοιας κεφαλης οπως ο skyray king και ο Sunwayman M40A, και μια μπαταρια και ο Sunwayman D40A.
Στη φωτο ο UranusFire X10 ειναι επιτηδες ξεβιδωτος για να φαινεται το δευτερο ο-ring. Το κανει πιο ομορφο :))

9455380167_a644c594b0_b.jpg

Last edited:

Μεχρι προτινος ο φακος ηταν με ΧΜL, τωρα βγηκε με ΧΜ l2 γιαυτο ειναι και λιγο ακριβοτερος.

Χιωτη αααααν αποφασισεις να τον πουλησεις σφυρα πρωτα σε μενα ε!! Φαινεται ενδιαφερον, και για 2 ος θα ταν λουκουμι.. Εγω χτυπησα εναν τετοιον για δοκιμη: http://viewitem.eim.ebay.gr/NEW-160...-Diving-Flashlight-Torch-UK/370837440883/item

Ο βασικος μου παραμενει ο Uk sl4 αλλα εχει αρχισει να μου τη δινει το οτι δε εχει πολυ φως..

Νομιζω οτι πρωτος σου καταδυτικος φακος θα γινει αυτος που παρηγγειλες...θα με θυμηθεις...:))

Λες ε; Εμ σε ζορικες τρουπες με θολο νερο θες φως για να δεις.. Και μαλιστα ολολευκο.. Δοκιμασα εναν (δε θυμαμαι μαρκα) ενος φιλου και επαθα πλακα.. Οποτε..
Απλα η στριφτη κεφαλη με ψιλοπροβληματιζει.. Αλλα διπλο o-ring βλεπω..

Η στριφτη κεφαλη ειναι αβολη, θες δυο χερια. Και συνηθως θες δυο στριψιματα διοτι οι περισσοτεροι του ειδους αναβουν στην χαμηλη σκαλα που δεν εχει πολυ νοημα στο βυθο.
Κατα τα αλλα, αν ειναι μακρυς ο λαιμος, και βιδωνει αρκετα, δεν θα εχει προβλημα στεγανοτητας.