Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Λες ε; Εμ σε ζορικες τρουπες με θολο νερο θες φως για να δεις.. Και μαλιστα ολολευκο.. Δοκιμασα εναν (δε θυμαμαι μαρκα) ενος φιλου και επαθα πλακα.. Οποτε..
Απλα η στριφτη κεφαλη με ψιλοπροβληματιζει.. Αλλα διπλο o-ring βλεπω..

Είναι αυτός που πήρα για τα κουμπάρια, θέλει δύο χέρια για το στρίψιμο αλλά το φως του σκοτώνει ροφό !!!! :flipout:

Τετοια λεγε μου μανα μου!! Ελα φτιαξε με και την Πεμπτη θα πεσει ολοημερο ψαροτουφεκο!!

Τελευταία παραλαβή πριν το Σεπτέμβρη και τις διακοπές:

KL085-02.jpg

http://www.ebay.com/itm/310541159120?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Και το review: http://budgetlightforum.com/node/19527

Είναι ο τρίτος budget Zoom που αγοράζω μαζί με τον Trustfire Z3 και έναν RAYSOON και μάλλον ο τελευταίος. Ο συγκεκριμένος έχει κάποια πλεονεκτήματα όπως το ότι παίρνει 26650 μπαταρία και δεν ζεστένεται στο High αλλά αυτό θα το δω στην πράξη αφού και οι τρεις λειτουργούν και ως φώτα ποδηλάτου μαζί με τα 2 Trustfire D009 & D010 που έχω. Οι δυο από αυτούς θα μπούν στο ποδήλατο του μικρού και έχω παρατηρήσει ότι οι φακοί με το zooom ειδικά σε ζεύγη μπορούν να δώσουν μεγάλη ευελιγία στο beam pattern και τώρα θα δοκιμάσω 2 σε flood και 1 σε throw στη μέση στο ίδιο ποδήλατο.

O επόμενος zoom πάντως θα είναι κάποιος Dereelight όταν πάρω άλλο φακό και αφού πάρω τον νέο TK-75 πρώτα οπότε έχουμε καιρό γιατί ο Σεπτέμβρης έρχεται άγριος!

Πραγματικα θα ηθελα να δω 2 flood και ενα throw φακο στο ιδιο ποδηλατο!!! :)))

Τιμιος φακος για τα λεφτα του. Εχω εναν παρομοιο sipic 1χΑΑ και εναν ..cree 3χΑΑΑ/1χ18650.
Το ζουμ εχει το γουστο του αλλα σε ποδηλατο δεν θα τους εμπιστευομουν τοσο, λογω κραδασμων και αμφιβολης κατασκευης/συναρμολογησης κυκλωματος/εξαρτηματων.

Αν δεν ζεστενεται σημαινει προφανως οτι βγαζει πολυ λιγοτερα λουμενς απο αυτα που λεει, ακομα και με την 26650. Ενταξει, δεν λεμε τα 1800 που αναγραφει, αλλα αν μοιαζει με τον δικο μου xml t6 θα ειναι γυρω στα 700 μαξ.
Για τσεκαρε και συ, μου φαινεται οτι θα εχει παρομοια φωτεινοτητα με τον Ζ3 που παρεμπιπτοντως εχει τον σωστοτερο μηχανισμο ζουμ, βιδωνοντας ξεβιδωνοντας, οχι αυτο το μπρος πισω.

Για ποιον ακριβως dereelight σκεφτεσαι. Καποιοι απο αυτους δεν ειναι ακριβως ζουμ οπως οι sipc και οι trustfire εδω. Eιναι ζουμ περιορισμενης ακτινας, καθολου flood kai τεραστιο throw.

Βασικά 1800 Lumens δεν βγάζει ούτε με θαύμα...χαχαα. Σε σχέση με τους Raysoon και τον Ζ3 είναι πάνω κάτω ο ίδιος σε φωτεινότητα αλλά από τους 3 προτιμώ τον Ζ3 τελικά που είναι και δοκιμασμένος για κραδασμούς! Σας είχα πει ότι μου έφυγε από το αυτοκίνητο στο δρόμο και απλά έπαθε 2-3 γρατζουνιές και δουλεύει ακόμα κανονικότατα.

Για το ποδήλατο έχω αυτή τη στιγμή τα δυο Trustfire D009 & D010 και αυτούς τους 3. Στο δικό μου έχω βάλει και τα δυο Trustfire με το ένα να κοιτάει πολύ χαμηλά το δρόμο και το άλλο για Throw όπως η μεγάλη σκάλα των αυτοκινήτων. Με τόσα LED δεν χρειάζετια καν να τα βάλω παραπάνω από το Low αλλά το D010 έχει και Low-MID που επίσης είναι οκ από θερμοκρασίες ακόμα και εν στάση. Στο High και τα δυο μαζί έχουν πλάκα αλλά ειλικρινά μάλλον άχρηστα είναι εκτός κι αν κατεβαίνεις γκρεμοπλαγιές με 50-60χλμ την ώρα κάτι που δεν κάνω φυσικά.

Θα βάλω και τους 3 πάνω να δω τι παίζει πάντως.

Από dereelight σκεφτόμουν τον X-Searcher αλλά πιο πολύ μου κίνησε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι παίρνεις διάφορα pills και παίζεις σε στυλ LEGΟ αλλά νόμιζα ότι έχουν κανονικό zoom! Αν είναι μόνο throw τον αφήνω για αργότερα. Ούτως ή άλλως η επόμενη αγορά θα είναι ο TK75 που κατά τη γνώμη μου τα συνδυάζει όλα και όπως είπες κι εσύ θα με εξυπηρετήσει χρόνια. Επίσης το γεγονός ότι έχει εξαιρετικά θερμικά χαρακτηριστικά είναι μεγάλης σημασίας και καθοριστικό για την απόφαση μου. Π.χ. ο Black Shadow Terminator το πολύ στο 10λεπτο ζεματάει στο High οπότε τι να τα κάνω τα Lumens.

Σκεφτόμουν και τον FF4 τον HID που βγάζει 6,000 Lumens και τεράστιο throw φυσικά αλλά μόλις είδα το interface του και για πόσο παίζει στο high τον διέγραψα. Υπάρχει λογος μάλλον που το Polarion κοστίζει $2,500.

Hρθε σε 3 εργασιμες απο Amazon ενα μικρο και πολυ περιποιημενο σκανερακι USB. Γυρω στα 24εκατοστα και παναλαφρο. 30+6 λιρες Αγγλιας (με τα μεταφορικα πλεον). ~42Ευρω.

Το ηθελα γιατι το flatbed scanner ειναι καπως αβολο αν θες να σκαναρεις αποδειξεις, λογαριασμους κλπ. Αυτο το εχεις διπλα στο laptop και σκαναρεις οτιδηποτε, οπουδηποτε. (Δεν εχει μπαταριες)

Η βασικη του δουλεια ομως ειναι να βγαζει ευκαιριες απο το φυλλαδιο του lidl και να ποσταρονται αμεσα στο σχετικο νημα των εργαλειων :))

Oταν το δοκιμασω στην πραξη, θα μεταφερω εντυπωσεις.

9543946517_d5404df763_b.jpg

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009VUGBWQ/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Last edited:

Μεγείες και καλοδούλευτο !
Έχω ένα ακριβώς παρόμοιο (αλλά με άλλο λογότυπο εταιρείας) εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Δεν έχει και την καλύτερη ποιότητα σκαναρίσματος αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο αλλά η ευκολία που σου προσφέρει να έχεις ένα φορητό μικρό σκανεράκι μαζί σου για ιδιάζουσες ή περίεργες καταστάσεις... και εκεί κάνει πραγματικά μια χαρά την δουλειά του.
ΥΓ. Τώρα που το ξαναείδα του Χιωτη δεν είναι το ίδιο γιατί το δικό μου παίρνει 2 ΑΑΑ μπαταρίες και δουλεύει τελείως αυτόνομα, αποθηκεύει δε σε μια mini SD.

Τα χρησιμα πραγματα πρεπει να ποσταρονται αγαπητε Αριστειδη:))

Τωρα που το ξαναειδα και γω, παιρνει οντως 2χΑΑ μπαταριες!!! Απλα ηταν πολυ καλα καλλυμενο το καπακι τους!!

Το CD rom που ειχε μεσα δεν διαβαζεται απο το notebook μου. Ξερεις αν χρειαζεται απαραιτητως driver για τα windows? Θυμασαι να ειχες βαλει εσυ?

Όχι, δεν είχα βάλει - απ' ότι θυμάμαι - driver. Βλέπω ή κατεβάζω στο pc/laptop ότι έχω σκανάρει είτε συνδέοντας το με usb (οπότε το βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο) είτε βάζοντας την miniSD σε usb reader

Ναι, σε ευχαριστω, δεν χρειαζεται τελικα driver αν εχεις windows 7 και πανω.

Το σκανερακι ειναι καταπληκτικο!!! Ταχυτατο, απλουστατα και αποτελεσματικοτατο.

Η προσφορα του lidl το Σαββατο, σκαναρισμενη στο πι και φι :)

9545373059_5a01531b8a_b.jpg

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

καλα ειχα καταλαβει οτι το σκανερακι αγοραστηκε για κακο σκοπο χεχε..
τωρα που το βλεπω το κατσαβιδι σκεφτομαι εαν χρειαζετε η κανω ολες τις δουλειες με το δραπανοκατσαβιδο που εχω.
απλα εχει μεγαλυτερο ογκο και βαρος.50-50% ειμαι μεχρι το σαββατο θα δειξει.

Το συγκεκριμενο κατσαβιδι εχει ενα πολυ καλο στοιχειο. H σκανδαλη του ειναι προοδευτικη. Ειναι πολυ χρησιμο αν δεν θες να βιδωσεις κατι με ολη την ροπη μονομιας, οπως τα περισσοτερα κατσαβιδια.

Επιπλεον δεν εχει τον ογκο του δραπανοκατσαβιδου. Εαν το δραπανοκατσαβιδο δεν εχει ρυθμιστη ροπης (αυτες οι διαβαθμισεις απο το 1 εως το 6 η 10 πανω στην κεφαλη) τοτε κινδινευεις να καταστρεψεις τις μικρες βιδες.
Δηλαδη την κεφαλη της βιδας. Αλλη η δουλεια του ενος αλλη του αλλου.

Το καλυτερο ομως κατσαβιδακι ειναι αυτο που ευθυγραμμιζεται πατωντας ενα κουμπι, γινεται ισιο απο 'Γ' που ειναι συνηθως.
Αυτο που ειχε βγαλει το Lidl την τελευται φορα. Αν δεν ειχα αυτο, θα ειχα φαει πολυ χειρονακτικη ταλαιπωρια οταν εφτιαχνα την μπαγκαζιερα στο μηχανακι τις προαλλες.

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Το καλυτερο ομως κατσαβιδακι ειναι αυτο που ευθυγραμμιζεται πατωντας ενα κουμπι, γινεται ισιο απο 'Γ' που ειναι συνηθως.
Αυτο που ειχε βγαλει το Lidl την τελευται φορα. Αν δεν ειχα αυτο, θα ειχα φαει πολυ χειρονακτικη ταλαιπωρια οταν εφτιαχνα την μπαγκαζιερα στο μηχανακι τις προαλλες.

Έχεις δει πουθενά κανένα εργαλείο τύπου dremel που να έχει αυτή τη δυνατότητα, από ευθυγράμμιση σε "Γ"?

Οχι, τετοιο εργαλειο δεν εχω δει.

Τα dremel ομως (και τα παρομοια) εχουν 2 εξαρτηματα που κανουν αυτη τη δουλεια. Το 'right angle attachment' και το 'flex shaft attachment'.

To ενα ειναι μια ευκαμπτη επεκταση, σαν χοντρο καλωδιο, καπου μισο μετρο που σου επιτρεπει να δουλεψεις τα bits του dremel οπου και οπως θες.
Το αλλο ειναι ενα 'Γ' προσθετο που το προσαρμοζεις στην κεφαλη του dremel και αλλαζει την γωνια του bit κατα 90 μοιρες.

Κλεφτες είναι, πουλάνε όνομα. Βλέπεις ένα εξαρτηματάκι κοπής ή χάραξης της dremel και έχει 20-25 ευρώ.

Oταν το dremel 3000 με τα καμμια εικοσαρια αξεσουαρ πουλιεται στην Ελλαδα ΠΡΙΝ το φπα απο 60-65 ευρω (75-80 ευρω τελικη τιμη με ΦΠΑ), στο εξωτερικο το ιδιο πραγμα πουλιεται (τελικη τιμη) απο 40-45 ευρω.
Εγω δεν συγκρινω την τελικη τιμη (που ειναι η μιση) αλλα την τιμη πριν το ΦΠΑ. Και ναταν μονο τα dremel... Αναρωτιεμαι ποιοι ειναι οι κλεφτες.

Moνο οι dSLR φωτογραφικες μηχανες και οι αντιστοιχοι φακοι ειναι (πολυ) ανταγωνιστικοι στις τιμες στην Ελλαδα παρολο το υψηλο ΦΠΑ, γιατι αραγε μονο αυτοι??

Προσωπικά για σκανάρισμα portable χρησιμοποιώ το iphone και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Βγάζω ότι θέλω και με πολύ καλή ποιότητα και το κάνω και edit επί τόπου. Βασικά εδώ και χρόνια έχω το κινητό για portable scanner και το χρησιμοποιώ συνέχεια στη δουλειά. Βλέπω τι κάνει και το Galaxy S4 κάθε μέρα (το έχει ο συνέταιρος μου) και ψήνομαι άσχημα ειδικά με τον τρόπο που συνεργάζονται δυο S4 μεταξύ τους. Δεν βλέπω ιδιαίτερο μέλλον σε portable συσκευές με λειτουργείες που μπορεί να κάνει ένα Smartphone.

Meanwhile in Gotham city........παρέλαβα σήμερα το USB Light της XTAR από aliexpress.com.

Είναι πολύ ευέλικτο και πριν λίγο το είχα σε ένα USB Power adapter και έπαιζα στο σπίτι. Το Low mode κάνει και φως νυκτός αν το στρέψεις σωστά για μικρότερη αντανάκλαση και γενικά είναι πολύ compact λύση. Το σπιράλ επίσης το κάνει πολύ ευέλικτο σαν λύση και δουλεύει με το φροτιστή της XTAR WPAII που έχω με μπαταρία σαν φακός αν θέλει κανείς. Στο turbo στα 5 λεπτά περίπου αρχίζει και γίνεται πολύ ζεστό αλλά στο high που το άφησα καμια ώρα φαίνεται οκ. Σαν φως είναι flood type. Επίσης κάνει για εργασία κοντινή (αν το στηρίξεις κάπως) και δεν στραβώνει.

Και με την ιδέα που μου έδωσε ο Χιώτης με το κλίπ σε άλλο νήμα, μόλις το τύλιξα γύρω από το λαιμό με το μεταλλικό του σπιράλ (άνετα) και με ένα extension βάζεις τον WPAΙΙ με μια 18650 στην τσέπη και ειδού το φως καδένα! Χαχαχα!

Review εδώ: http://budgetlightforum.com/node/23781

XTAR Product Page εδω: http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-001-1.asp?styleid=249

2013513174245268.jpg

2013713145451163.jpg

2013514151510349.jpg

2013513174418701.jpg

2013513174429766.jpg