Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Ένα review που οφείλω στο φίλο μου Teomav.
Πρόκειται για τον Eagle eye X6. Φοράει το XML2-U2 στα 900 lumen και 250m long throw. 5 λειτουργίες high -mid-low-strobo-sos. Προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας (αναβοσβήνει στη χαμηλή σκάλα). Παίρνει μόνο 18650 μπαταρία.
Το βάρος του είναι 125gr, το μήκος του 13,4cm, διάμετρος σώματος 2,4cm και κεφαλής στα 4,0cm. Στο tail-cap βρίσκεται ο reverse cliky διακόπτης τοποθετημένος στη θέση του με το γνωστό δαχτυλίδι. Με του ίδιου τύπου δαχτυλίδι είναι βαλμένη στη θέση της και η πλακέτα (PCB) του φακού, πράγμα που τον κάνει να λύνεται εύκολα.
Φοράει smooth reflector και επειδή εκτός απο μεγαλούτσικο κάτοπτρο, είναι και βαθύ, τον κάνει να έχει ένα καλοσχηματισμένο hot-spot, που ταξιδεύει αρκετά μακριά.
ΠΟΛΥ χρήσιμο είναι ότι με ένα ξεβίδωμα του tai-cap ή και της κεφαλής, ο φακός μας μένει ανενεργός χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ανάψει χωρίς να το θέλουμε. Θα αναφέρω επίσης την άψογη mat βαφή του και ένα απο τα πιο τέλεια knurling παντού πάνω του, ακόμα και στην κεφαλή.
Εσωτερικά το led είναι καλοτοποθετημένο, με θερμοαγώγιμη και βιδωμένο πάνω στο αλουμίνιο της κεφαλής, πράγμα που μαζί με τις ψύκτρες που διαθέτει, σημαίνει καλή θερμοαπαγωγή.
ΑΝ είχε και αντιανακλαστική επίστρωση το τζαμάκι του θα ήταν τέλειος (αλλά γι' αυτό εγγυήθηκε ο Teomav να βρεί).
Είναι ένας φακός για καθημερινή χρήση, πολύ μικρός θα έλεγα, πολύ δυνατός, αλλά με μεγαλούτσικο κάτοπτρο που τον κάνει να φαίνεται πανέμορφος...
P6260576.jpg
P6260574.jpg

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Παρέλαβα σήμερα olight st25 www.ebay.com/itm/261450653764?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Ο οποίος εχει απίστευτη φωτεινότητα με δυο ΑΑ μόνο, πραγματικά απίθανος. Επίσης παρέλαβα τον Nitecore HC50 κεφαλής που παραλίγο να αρχίσω την διαδικασία επιστροφής του. Έβαλα μια πράσινη 18650 τύπου Panasonic 3400 και δεν άναβε με τίποτα και τελικά μετά απο αρκετή ώρα τον δούλεψα με μια Nitecore κίτρινη που μοιάζει να ειναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος. Η ίδια περίπτωση παρουσιάζεται και στον Nitecore EC25 δουλεύει μόνο με αυτές που μοιάζουν μεγαλύτερες. Σας εχει συμβεί εσάς

Δοκίμασε να βάλεις στη μεριά του tube που ακουμπάει ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας, ενα μικρό κέρμα (2 λεπτών). Ίσως βοηθήσει αν εχεις κοντές, χωρίς προστασία μπαταρίες.

Ε ναι, τις ειδες φτηνοτερες, εμοιαζαν με protected και τις αγορασες..:)

Γραψε ενα μηνυμα στον πωλητη εαν μπορεις να τις επιστρεψεις και να σου στειλουν protected αφου τους πληρωσεις την διαφορα και τα μεταφορικα.

Aλλιως βαλε μια αγγελια να τις πουλησεις εδω στο φορουμ, υπαρχει κατηγορια αγγελιων. Ειναι πολυ καλες μπαταριες ισως καποιος ενδιαφερεται.

Τα πήρα πρόσφατα για 2 φλατ , μια 18650 και μια 18350, και κάνουν άψογα την δουλειά

http://www.ebay.co.uk/itm/151279157127

Aν θες ποσοτητα στις ιδιες διαστασεις και ποιοτητα μαγνητη, δες εδω.
http://www.banggood.com/50PCS-N40-8mmx1mm-Round-Neodymium-Magnets-Rare-Earth-Magnet-p-931576.html

Δεκαπλασια ποσοτητα και σχεδον στην ιδια τιμη που πουλαει ο τυπος στο εbay.

Thanks Χιώτη αλλά προτίμησα του eBay για να έρθουν και γρήγορα αλλά και τι να τα κάνω τα 50 (!!) τεμάχια ... Και 5 που πήρα μου περισσεύουν τα 3 τώρα... :)

Thanks Χιώτη αλλά προτίμησα του eBay για να έρθουν και γρήγορα αλλά και τι να τα κάνω τα 50 (!!) τεμάχια ... Και 5 που πήρα μου περισσεύουν τα 3 τώρα... :)

Τα υπολοιπα μπορεις να τα πουλησεις λιγα λιγα οπως ακριβως κανει και ο τυπος του ebay απο τον οποιο τα αγορασες !! :)))

Μπράβο ρε παιδιά πολύ καλή ιδέα για να χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε τις unprotected που είναι κοντύτερες. Έτσι αυτά να τα λέτε. Θα δώσω κι εγώ τώρα παραγγελιά από banggood

Re: Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μπράβο ρε παιδιά πολύ καλή ιδέα για να χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε τις unprotected που είναι κοντύτερες. Έτσι αυτά να τα λέτε. Θα δώσω κι εγώ τώρα παραγγελιά από banggood

Kαθολου καλη ιδεα..

Oι unprotected μπαταριες θελουν τεραστια προσοχη!!
Οι μαγνητες αυξανουν απλα το μεγεθος τους αλλα δεν προστατευουν απο υπο/υπερφορτιση. Παραμενουν unprotected.

Το ξέρω ότι ειναι λύση ανάγκης, εχω παραγγείλει και δύο gold protected seiko from banggood. Θα καταστραφούμε στο τέλος με τους φακούς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όταν λες τεράστια προσοχή. Λες ότι μπορει να κάνουν ζημιά σε φακό; Ή να πάθουν η ίδιες ζημιά;

Re: Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Και όταν λες τεράστια προσοχή. Λες ότι μπορει να κάνουν ζημιά σε φακό; Ή να πάθουν η ίδιες ζημιά;

Το βασικο προβλημα στις unprotected μπαταριες ειναι στην φορτιση τους. Οχι οταν ειναι μεσα στον φακο.

Να συμπληρωσω οτι αυτες καθ'αυτες οι μπαταριες ΔΕΝ ειναι επικινδυνες οσο ειναι η κακη χρηση τους απο εμας που δεν γνωριζουμε πως να τις χρησιμοποιησουμε και να τις παρακολουθησουμε σωστα.

Δεν φταιει το γρηγορο αυτοκινητο δηλαδη, αλλα εμεις που το οδηγουμε παραγνωριζοντας τις δικες του δυνατοτητες αλλα και τις δικες μας ικανοτητες αλλα και γνωσεις ωστε να το χειριστουμε σωστα.

Εαν γνωριζεις τι εστι μπαταρια λιθιου γενικοτερα και τις ιδιαιτεροτητες των unprotected μπαταριων,
Εαν γνωριζεις πως να παρακολουθεις και ποτε πρεπει να φορτιζεις τις unprotected μπαταριες,
Εαν γνωριζεις οτι ο φορτιστης που εχεις ειναι καταλληλος για να φορτιζει unprotected μπαταριες,
Εαν γνωριζεις την διαδικασια της σωστης φορτισης μιας unprotected μπαταριας η κυριως μιας unprotected μπαταριας που εχει αδειασει,
Εαν γνωριζεις οτι η συνεχιζομενη φορτιση (trickle charging) που κανει ο φορτιστης οταν εχει φορτισει τις μπαταριες ΔΕΝ αποτελει προβλημα στο να υπερφορτισει τις unprotected μπαταριες που εχουν ξεχαστει στον φορτιστη,
Εαν γνωριζεις τις απαντησεις ολων των παραπανω ειτε εισαι διατεθιμενος να μαθεις και κυριως να εφαρμοζεις ολα τα παραπανω,

...τοτε μπορω να σου πω οτι δεν θα εχεις προβλημα να χρησιμοποιεις unprotected μπαταριες λιθιου.

Προσωπικα δεν εχω απολυτα ξεκαθαρη αποψη για καποια απο τα παραπανω σημεια, και ουτε ειμαι διατεθιμενος να το ψαξω επειδη δεν αξιζει τον κοπο, προτιμω την απλη λυση των protected μπαταριων λιθιου, που με το ιδιο κοστος εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Συμφωνώ, αυτά που περιγράφεις είναι απόλυτα σωστά κι εγώ αυτά είχα καταλάβει ( για φορτιςεις αποφορτιςεις των unprotected μπαταριών ) στα περίπου τρία χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπι, αλλά όταν είπες για τεράστια προσοχή το μυαλό μου πήγε σε άλλες καταστάσεις πχ. Όταν ξεχάσεις τις ΑΑ ,ΑΑΑ σε ενα φακό για μεγάλο διάστημα χύνονται τα υγρά τους τα οποία καταστρέφουν τα πάντα και εχω ακούσει επίσης αναφορές για εκρήξεις μπαταριών σε λιθίου γι αυτό ρώτησα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης κι εγώ προτιμώ τις protected για να εχω ήσυχο το κεφάλι μου, αλλά πήρα κατά λάθος μια εξάδα unprotected και επειδή εχει περάσει κάποιο διάστημα 2 μηνών αλλά δεν γουστάρω και την ταλαιπωρία να πακεταρω στο ταχυδρομείο, δεν μπαίνω στην διαδικασία επιστροφής όπως σωστά μου πρότεινες.

To 'τεραστια' προσοχη το ειπα για εμφαση και για να σε ανησυχησω και σενα και οσους ασχολουμαστε με το χομπυ.
Δεν πρεπει να παιρνουμε αψηφιστα κατι -που οντως ενεχει κινδυνους- και δεν γνωριζουμε πληρως. Σαφως ισχυει και για μενα αυτο.

Κανονικα επρεπε να ειχε απαγορευτει η πωληση/εισαγωγη τετοιων μπαταριων, οπως σε ορισμενες πολιτειες των ΗΠΑ, αν δεν αναφερουν ΡΗΤΑ τους κινδυνους και αν δεν παρεχουν ΣΩΣΤΕΣ οδηγιες για την χρηση τους σε καθε συσκευασια.

Τις μπαταριες που εχεις ειτε να τις πουλησεις (υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν πως να τις χειριζονται) ειτε να τις ανακυκλωσεις. Better safe than sorry :))