Τι πιάτο χρειάζομαι για να πιάνω hotbird astra και hellas sat 2;

taz7

New member
24 August 2010
11
καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι αρκετά αρχάριος και προς το παρόν έχω συνδρομή στα al jazeera sports channels τα οποία βλέπω στον hotbird.όταν δοκίμασω να βρω κάποια κανάλια στον astra στις 19 ή τα ελεύθερα arenasports στον hellas sat 2 μου βγάζει poor signal.Για να πιάνω κανάλια στον hotbird, στον astra και στον hellas sat 2 χρειάζομαι 2ο πιάτο ή κινητό πιάτο? ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια και ελπίζω να μην είναι βλακεία η απορία μου...

Έχεις μόνο μια κεραία με ένα lnb στον hotbird;
Για να πιάνεις hotbird, astra και hellas sat 2 πρέπει να έχεις ή μια καλή κεραία με τρία lnb ή δυο κεραίες ,μια κεραία με δύο lnb για hotbird, astra και μια για hellas sat.

Ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου, χρειάζεσαι επιπλέον lnb για τον ASTRA 19,2 και δεύτερο πιάτο για τον Hellasat

Re: Απάντηση: Τι πιάτο χρειάζομαι για να πιάνω hotbird astra και hellas sat 2;

Έχεις μόνο μια κεραία με ένα lnb στον hotbird;
ναι μια κεραία έχω με ένα lnb στον hotbird.
τι κόστος έχει να βάλω και 2ο lnb στον astra και 2ο πιάτο για τον hellas sat? λογικά πρέπει να φέρω και τεχνικό οποτε πόσο να υπολογίζω για την εγκατάσταση?

Οικονομικά σε συμφέρει να πάρεις ένα diseqc moter με περίπου 60-70 ευρώ και να κάνεις το πιάτο σου κινητό. Αρκεί το μέγεθος του πιάτου να μην ξεπερνάει τα 1.20μ (καλύτερα να είναι 1μ). Επιπρόσθετα βάζεις και την αμοιβή του τεχνικού. Έτσι έχεις όχι μόνο τους 3 δορυφόρους που προανέφερες, αλλά πολύ περισσότερους.

Από την άλλη τα υλικά για 2ο lnb (lnb, βάση και 4πλο diseqc) κοστίζουν περίπου 30 ευρώ. Το 2ο πιάτο μαζί με lnb και βάση, θα σου κοστίσει (για 1μ μεταλλικό πιάτο) περίπου στα 50-55 ευρώ. Επιπρόσθετα, πάλι η αμοιβή του τεχνικού. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση η γρήγορη εναλλαγή καναλιών που βρίσκονται σε διαφορετικούς δορυφόρους.

Επιλέγεις και παίρνεις τιμές από τεχνικούς.

Τι μέγεθος έχει το πιάτο που έχεις;

Λογικά θα είναι κάτω από ένα μέτρο ,οπότε θα το βάλεις στον hellas sat.
Θα χρειαστείς επιπλέον ένα πιάτο 1m με 1,2m για astra ,hotbird με δυο lnb,βάση και διακόπτη diseqc.
Οι τιμές εξαρτώνται από τι μέγεθος πιάτο θα πάρεις (1m ή 1,2) άν θα πάρεις κάτι επώνυμο κ.τ.λ
Εκτός τον τεχνικό, οι τιμές για τα υλικά ξεκινάνε από τα 60-70 ευρώ.