Τι πιάτο για Σάμο & Astra 2 28.2

tsatasos

Senior Member
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι πιάτο θα χρειαστώ για να πιάσω τον Astra 2 28.2 στη Σάμο για το SKY UK.

Στην Κω που είχα πάει πρόσφατα και έχει αρκετούς Άγγλους, παντού είχε 3m πιάτα. Οπότε και στη Σάμο πιστεύω μάλλον το ίδιο θα είναι...

Έχω βρει μέχρι 2,40m. Μαυτό λέτε να γίνει δουλειά?

Αν όχι, ξέρετε που μπορώ να βρω 3m?

Ευχαριστώ,
Τάσος

Με 2,4 θα πιάνεις όλα τα κανάλια (+ eurobird) εκτός εννοείται από αυτά του astra 2d που το footprint του είναι πολύ περιορισμένο.

Όχι,καμιά απολύτως.Το μέγεθος που σου είπα ότι αρκεί έχει να κάνει αποκλειστικά με το footprint του δορυφόρου.Όπως καταλαβαίνεις είναι ενδεικτικό.

Γεια σασ παιδια.Αν και πολυ καιρο εδω λογο προβληματοσ με τα χερια κ τα ποδια δεν μπορω να γραφω πολυ.ειμε χιο εδω και 5 χρονια εχω sky hd.Εχω ποιατο 2.4 απο satlux αμερικανικο το εβαλα περσυ.Ενω πχ το disney xd hd 11758 H 2a north το κατεβαζω 24 ωρεσ χωρισ προβλημα αυτα που εινε παλι 2a north απο 12090 V-12168 V-12324 V-12382 H-12460 H μονο απο 1μμ μεχρι 6μμ περιπου.PLEASE HELP.

@parekla67

Πρωτίστως περαστικά σου φίλε!
Τα προβλήματα λήψης τα είχες εξαρχής;
Το σύστημα σου είναι κινητό ή σταθερό;
Κρίμα πάντως όταν έχεις συνδρομή και τέτοιο "θηρίο" πιάτο να μην βγάζεις όλες τις συχνότητες (εδώ βγαίνουν με 80άρια).
Από ότι γνωρίζω οι συχνότητες που αναφέρεις έχουν λίγο πολύ την ίδια στάθμη σήματος.
Ίσως θέλει μια μικρορύθμιση το πιάτο σου ή με ένα καλύτερο lnb να δεις κάποια βελτίωση.

Ευχαριστω φιλε μοθ αλλα το προβλημα εινε εκ γενετησ .αθηνα εισε? ναι ειχα ενα 1.80 mabo κ μετα εβαλα αυτο.μαλλον ο τεχνικοσ δεν ξερει.αλλα δεν βρισκω κ καποιον εδο γυρο να εχει sky ι τετοιο ποιατο να μου πει κατι.

Σταθερο ειναι.να παραβολικο.νομιζω invacom.καποιοσ εδω να μου πει τι μπορω να κανω σασ παρακαλω

Να φωνάξεις τεχνικό να το δει, ότι και να σου πούμε εμείς είναι εικασίες.
Μπορεί να έχει "φύγει" λίγο το πιάτο και με μια μικρο-ρύθμιση όλο και κάτι θα πάρεις.
Μπορεί να είναι τέλεια βαλμένο και να μην μπορείς να δεις καλύτερα λόγω αδυναμίας σήματος στην περιοχή σου.