Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Eleutheria190865.JPG

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ για τον Φώτη Κουβέλη. Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Θα πρέπει τις επόμενες ώρες να... πάρει μια ιστορική απόφαση, η οποία θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την από δω και μπρος πορεία του τόπου.

Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται μπροστά σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την χώρα και για τον ίδιο. Όπως ο Ηρακλής είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, έτσι και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει μπροστά του δύο επιλογές. Και μπορεί ο Ηρακλής να ήταν μυθικό πρόσωπο, ωστόσο και η πολιτική κατά μία έννοια στις μέρες μας είναι «ένα παραμύθι»…

Είναι αλήθεια ότι τούτες τις ώρες ο Φώτης Κουβέλης δέχεται αφόρητη πίεση από το πολιτικο-επιχειρηματικό κατεστημένο, το οποίο έχοντας εξασφαλίσει την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, απλά ψάχνει το δεκανίκι που χρειάζεται για να «στηθεί» η επόμενη Μνημονιακή κυβέρνηση. Πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το παιχνίδι είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο διάδοχος του ΓΑΠ... Ο άνθρωπος που γνωρίζει πως αν η χώρα πάει σε εκλογές σε λίγο καιρό, μάλλον ολοκληρώνεται άδοξα η πολιτική του καριέρα και αρχίζουν οι περιπέτειες…

Στο παιχνίδι έχει μπει για τα καλά και το εγχώριο κατεστημένο (τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες) που κάνει ότι μπορεί για να διατηρηθούν στην εξουσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχη πίεση υπάρχει και από τους δανειστές μας που φτάνουν σε σημείο ανοιχτών εκβιασμών (επόμενες δόσεις-δραχμή κλπ). Ξέρουν ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί αφού εάν επαναληφθούν οι εκλογές πιθανότατα θα χάσουν αυτούς που υπέγραφαν σε ΟΛΑ ΝΑΙ.

Πάντως όλα φαίνεται ότι θα κριθούν στο συμβούλιο των αρχηγών που πρόκειται να καλέσει ο Παπούλιας το Σαββατοκύριακο. Ή πάμε ολοταχώς για Μνημονιακή κυβέρνηση μειοψηφίας, με συμμετοχή ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ ή για νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου.

Εάν κι εφόσον ο Φώτης Κουβέλης πάρει την μεγάλη απόφαση να γίνει πρωθυπουργός σε μνημονιακή κυβέρνηση, κατ’ ουσία υπογράφει το πολιτικό του τέλος (υποθέτω δεν τον πολυνοιάζει), αλλά κι εκείνο όλων των μνημονιακών δυνάμεων (πολιτικών και επιχειρηματικών). Θα μου πείτε και εκλογές να γίνουν, το ίδιο δεν θα συμβεί; Είναι προφανές πλέον ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… Ήδη στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 25% και δεύτερο κόμμα είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμένου. Αν πάμε στις 10 Ιουνίου σε εκλογές, αυτά τα δύο κόμματα ΜΑΛΛΟΝ θα μπορέσουν να σχηματίσουν δυο τους αντιμνημονιακή κυβέρνηση!

Η λύση Κουβέλη, το ΜΟΝΟ που θα καταφέρει να προσφέρει στους μνημονιακούς είναι ΧΡΟΝΟ, για να μπορέσουν ν’ αλλάξουν ενδεχομένως τον εκλογικό νόμο και να δυσκολέψουν όσο μπορούν τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Κουβέλης, ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος τόσο κατάφωρα ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού… Τις προηγούμενες φορές που έγινε αυτό (το 1920 και το 1965), δηλαδή μια κυβέρνηση τοποθετήθηκε σχεδόν ετσιθελικά (τη μια λόγω ενός εκλογικού νόμου εκτρώματος και την άλλη λόγω αποστασίας) ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού, η χώρα μετά από δύο χρόνια οδηγήθηκε σε εθνικές τραγωδίες…
stamparismata.blogspot.com

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της MARC δείχνει:

ΣΥΡΙΖΑ 23,8%,
ΝΔ με 17,4%,
ΠΑΣΟΚ 10,8%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,7%,
ΚΚΕ 6%,
Χρυσή Αυγή 4,9%
και ΔΗΜΑΡ 4,2%.
Κάτω από το όριο του 3% είναι ο ΛΑΟΣ (2%), Οικολλόγοι Πράσινοι (1,5%), Δημιουργία Ξανά (1,5%), ΔΗΣΥ (1,35) και ΔΡΑΣΗ (1,1%).

οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 128, ΝΔ 57, ΠΑΣΟΚ 36, Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, ΚΚΕ 20, Χρυσή Αυγή 16 και Δημοκρατική Αριστερά 14.

http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2176723

ρε παιδιά.. δείτε το απο την σκοπιά των χωρών που μας δανείζουν.
αν έχετε απέναντι σας μια χώρα που μια λέει πληρώνω, την άλλη δεν πληρώνω και δεν μπορούν τα βρούν μεταξύ τους
(και γενικώς ουτε βιομηχανία έχει ουτε παράγει κάτι μοναδικό) θα τους δανείζατε λεφτά?

Ειναι πολύ απλό το ερώτημα μου, ναι ή οχι.

Απο κει και πέρα κομματικές συζήτησεις δεν έχουν νοημα θαρρώ..

Είναι πιό χοντρό το αλισβερίσι ,, μην το παρουσιάζεις τόσο επιφανειακά ,
μας χρωστάνε και χρωστάμε ,,, η χώρα έιχε και ακόμα έχει μεγάλες συναλλάγες σε σοβαρό επίπεδο ,, μην το παρουσιάζεις σαν μικρο-πελάτακι σε μεγαλο-τράπεζα

δεν είναι έτσι ...

Μιλάς για τις χώρες που δανείζονται με 1% και στο καπάκι μας δανείζουν με 6%? Ε ναί... δε νομίζω να τους αρέσει πολύ...

Και τις βιομηχανίες και την παραγωγή ,,, τις διέλυσε το νεοφιλελευθερό μπλογκ ,, λαμόγια αρπαχτικά κοντόφθαλμα μικρά ανθρωπάκια ,,,

παρόλλες τις συνδικαλιστικές προσπάθειες απο πλευράς εργατών ,, με θέσεις και προοδευτικές προτάσεις ,, δυστυχώς ,,, επικράτησε ο συντηριτικός τρόπος σκέψης ,,,

λουστείτε τα ....

Και τις βιομηχανίες και την παραγωγή ,,, τις διέλυσε το νεοφιλελευθερό μπλογκ ,, λαμόγια αρπαχτικά κοντόφθαλμα μικρά ανθρωπάκια ,,,

παρόλλες τις συνδικαλιστικές προσπάθειες απο πλευράς εργατών ,, με θέσεις και προοδευτικές προτάσεις ,, δυστυχώς ,,, επικράτησε ο συντηριτικός τρόπος σκέψης ,,,

λουστείτε τα ....

Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είναι πιό χοντρό το αλισβερίσι ,, μην το παρουσιάζεις τόσο επιφανειακά ,
μας χρωστάνε και χρωστάμε ,,, η χώρα έιχε και ακόμα έχει μεγάλες συναλλάγες σε σοβαρό επίπεδο ,, μην το παρουσιάζεις σαν μικρο-πελάτακι σε μεγαλο-τράπεζα

δεν είναι έτσι ...

Βασίλη πώς ειναι? Τι μας χρωστάνε?

Εγώ ξέρω γίναμε σοβαρή χώρα χάρη στην Ε.Ε.
Τόσα κονδύλια πήραμε για να εκμοντέρνιστούμε.. ακόμη και για τους δρόμους μας... (που 1χλμ κόστος εδώ = 7χλμ δρόμου στην Ελβετία)
Για τα ομολόγα που πήρε κοσμάκης με τις οικονομίες του και τώρα δεν πήραν τίποτα με το κούρεμα?

Εγώ νομίζω ειμαστε εξαρτημένοι απο την Ε.Ε και το χρήμα των "κακών" Ευρωπαίων... και ακόμη δεν πήρα καθαρή απάντηση.
Το πρόβλημα ειναι πρακτικο και δεν το λύνει η αμπελοφιλολογια..

Διαβασα ολα τα πόστς απο χθες που ξενυχτήσαμε και μια ιδέα/λύση δεν διάβασα,
τουλάχιστον ο Τζήμερος λέει 3 προτάσεις στο "φασιστικό" γράμμα προς την Μέρκελ (a,b,c) και ο Εμιλοτ συμφώνησε στα 2.. δεν είναι άσχημα νομίζω.
Οταν δεν δίνει κανείς άλλος λύσεις/προτάσεις τι θα κάνουμε?
θα πάμε να ψήφισουμε την φιλολογία που που δεν λέει μια πρακτική λύση στο προβλήμα?

Σωκράτη, προτάσεις υπάρχουν από παντού, όλες σωστές είναι.
Εξαρτάται από ποιά πλευρά τις βλέπεις και βεβαίως προς τα που θες να πας.

Η θέση μας απέναντι στις προατάσεις είναι αυτό που έχει σημασία.

Εσένα πχ σου αρέσει ο Τζήμερος γιατί θεωρείς ότι η φιλελεύθερη πολιτική δίνει λύσεις. Πράγματι δίνει αν έχεις επιχείρηση, χρήμα να επενδύσεις και να το αβγατίσεις.
Αν όμως είσαι εργάτης σε μια οικονομική ζώνη από αυτές που οραματίζεται, με μισθό 300 ευρώ θα το θεωρούσες λύση;

Το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός όμως είναι η μεγαλύτερη πατάτα. Φυσικά και υπάρχει αν αλλάξεις τους κανόνες του παιχνιδιού.

ρε παιδιά.. δείτε το απο την σκοπιά των χωρών που μας δανείζουν.
αν έχετε απέναντι σας μια χώρα που μια λέει πληρώνω, την άλλη δεν πληρώνω και δεν μπορούν τα βρούν μεταξύ τους
(και γενικώς ουτε βιομηχανία έχει ουτε παράγει κάτι μοναδικό) θα τους δανείζατε λεφτά?

Ειναι πολύ απλό το ερώτημα μου, ναι ή οχι.

Απο κει και πέρα κομματικές συζήτησεις δεν έχουν νοημα θαρρώ..

Μην κάνεις το χαζό. Δε δανειζουν εμάς. Τις τράπεζες τους δανειζουν.
Βιομηχανία δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα και τα ιφον. Η Ελλάδα έχει τσιμεντοβιομηχανίες, αλυμιονβιομηχανιες, καλωδια, σιδερικά, εταιρείες εμφιάλωσης, χρυσαφικά, σιδηρομεταλεύματα γενικά, φτιάχνει ψυγεία, χαρτοβιομηχανίες, στρωματοβιοτεχνίες κλπ... Εντάξει, δεν είμαστε ΗΠΑ, δεν ειμαστε όμως και Αγκόλα.

Καλά Niko απο την στιγμή που μου έγραψες χθες τι κέρδισα εγώ απο την Ε.Ε (το τσέκ του Ρομπάι) δεν μπορώ να κάνω σοβαρή συζήτηση.
Αμα δεν ξέρεις φίλε μου τι κέρδισε αυτή η χώρα απο την Ε.Ε, ζείς σε άλλο πλανήτη.

Επειδη επεσες στον ανθρωπο τώρα να τα πείς αυτά, για πές μου ξέρεις σε συμφέροντα ανήκουν οι αυτές οι βιομηχανίες που αναφέρεις.
Να σου πώ γρήγορα... Γαλλικές, Γαλλικές, Αμερικάνικες, η Frigoglass στην Πάτρα εκλεισε (ειναι της Coca Cola) και η Pitsos στους γερμανούς.
Και σήμερα έμαθα εκλεισα αλλη μια βιομηχανια ηλεκτρολογικού υλικού και πήγε στην Βουλγαρία.
Απαξ και βγούμε απο την Ε.Ε θα μας λείψουν ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με τα μυαλά του να φορολογούμε τις επιχειρήσεις που βουλιάζουν σε αυτόν το τόπο.
Και δεν βλέπω και χρυσή τομή για να μην δουλεύουν με μισθούς πείνας οι εργαζόμενοι..
Ειναι ασχημα τα πράματα

Edit: για τις τράπεζες συμφωνω απολύτα οτι ειναι οι μεγαλυτερη ΑΠΑΤΗ... αλλά μην κολλάμε εκεί μόνο το πρόβλημα ειναι γενικότερο..

Σωκράτη, προτάσεις υπάρχουν από παντού, όλες σωστές είναι.
Εξαρτάται από ποιά πλευρά τις βλέπεις και βεβαίως προς τα που θες να πας.

Η θέση μας απέναντι στις προατάσεις είναι αυτό που έχει σημασία.

Εσένα πχ σου αρέσει ο Τζήμερος γιατί θεωρείς ότι η φιλελεύθερη πολιτική δίνει λύσεις. Πράγματι δίνει αν έχεις επιχείρηση, χρήμα να επενδύσεις και να το αβγατίσεις.
Αν όμως είσαι εργάτης σε μια οικονομική ζώνη από αυτές που οραματίζεται, με μισθό 300 ευρώ θα το θεωρούσες λύση;

Το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός όμως είναι η μεγαλύτερη πατάτα. Φυσικά και υπάρχει αν αλλάξεις τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ηλια, δεν συμφωνω φυσικά για τα 300ευρώ, ουτε για την βενζίνη δεν φτάνει πλεόν.
Αλλα να σου δώσω ενα παράδειγμα..
Στις προήγουμενες εκλογές είδα μια φοβερή ταμπέλα στο δρομο του ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων έγραφε: ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 1500 ΕΥΡΩ.

οοοο, σούπερ!.. τι καλά!
Ποιος να τα δώσει? Και σε ποιόν? στον ανειδίκευτο?
Ο επιστήμονας της νανοβιοτεχνολογίας πόσο θα πάρει τότε που έφαγε 15 χρόνια στα βιβλία το άτομο?
Πρέπει να έχουν σοβαρές προτάσεις τα κόμματα και όχι να λένε οτι τους κατέβει για ψηφοθηρία... τέτοιες "ιδεες" τι να τις κάνεις οταν ο ΝΟΩΜΗΝ κ' ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ανθρωπος ξέρει οτι δεν θα έχουν εφαρμογή.

Να σας πώ μισθούς στους χειριστές κάτω στο Κερατσίνι (εμπορευματικό σταθμό) στον Πειραιά?
Φυσικά κλικα και όλοι παιδιά του "λαού" και "κλειστο" club.. Θα νιώσετε και πολυ μ@λ@κες οσοι κάτσατε και σπουδάζατε τόσα χρόνια..

Για να δινεις χρήμα πρέπει απο κάπου να το παίρνεις/παράγεις/δημιουργείς.

Πως να δώσουμε χρήμα εμείς τώρα που δεν κάνουμε κανένα απο τα παραπάνω και στραγγαλίζουν τις ήδη
προβληματικές Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ξαναλέω, πρέπει να δούμε το γκρί χρώμα (οχι μαύρο ή ασπρο μόνο)

Αυτός ο Βαρουφάκης τι λέει aragorn ?

όποιος δεν θέλει να πάρει τις επιχειρήσεις του και τα καράβια του και στο καλό...

υπάρχουν άνθρωποι να ανοίξουν καινούριες επιχειρήσεις και δόξα το θεό το πέραμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτιάξει καραβάρες......

Ελα ρε μάγκα, ανοιξε μια να σε δώ... να μην κοιμάσε τα βράδια..
εγω δουλεψα και υπάλληλος αλλα οταν πήγα να ανοιξω την δική μου εταιρεία το εφαγα το τσιμπ@@κι μου απο το Δημόσιο και καθομαι στα αυγά μου τώρα..

Με τέτοιες ιδέες θα έρθουν εδώ όσες επιχειρήσεις πάνε και στην Αλβανία :))))))))))))))))

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Διαβασα ολα τα πόστς απο χθες που ξενυχτήσαμε και μια ιδέα/λύση δεν διάβασα,
τουλάχιστον ο Τζήμερος λέει 3 προτάσεις στο "φασιστικό" γράμμα προς την Μέρκελ (a,b,c) και ο Εμιλοτ συμφώνησε στα 2.. δεν είναι άσχημα νομίζω.
Οταν δεν δίνει κανείς άλλος λύσεις/προτάσεις τι θα κάνουμε?
θα πάμε να ψήφισουμε την φιλολογία που που δεν λέει μια πρακτική λύση στο προβλήμα?

Επειδή με ανέφερες λοιπόν να απαντήσω κιόλας....

Τα 2 απο τα 3 που αναφέρει ο Τζήμερος τα λένε όλα τα κόμματα που θέλουν να μπουν στην Βουλή....και ο Τσίπρας...

άρα το καλύτερο θα ήταν να ψηφίσεις Τσίπρα.....Why not??

απο οτι κατάλαβες το να συμφωνώ στα 2 απο τα 3 μέτρα που λέει κάποιος τυχάρπαστος δεν σημαίνει οτι συμφωνώ και στο σύνολο της πολιτικής τους. Και εκτός αυτού, για μένα πρωτίστως παίζει ρόλο η ιδεολογική βάση κάποιου πολιτικού....

Ελα ρε μάγκα, ανοιξε μια να σε δώ... να μην κοιμάσε τα βράδια..
εγω δουλεψα και υπάλληλος αλλα οταν πήγα να ανοιξω την δική μου εταιρεία το εφαγα το τσιμπ@@κι μου απο το Δημόσιο και καθομαι στα αυγά μου τώρα..

Με τέτοιες ιδέες θα έρθουν εδώ όσες επιχειρήσεις πάνε και στην Αλβανία :))))))))))))))))

Δηλαδή τώρα για να καταλάβω....

Ειμαι εγώ και η επιχειρηματική μου δεινότητα το μέλλον της Ελλάδας; Πως τα φέρνει η ζωή διαολε...