Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Νδ Πασοκια .. 40 τα εκατό σούμα ,,, στην καλήτερη ..

εκεί είναι το ζουμί ..

και μετά θα γίνει αυτό που πρέπει .. ο καιρός γαρ ,, γαργάρα ..

Καλά... εγώ θα έλεγα κάτω απο 10% αλλά τι θα γίνει έχει σημασία Βασ...

Παντως μου κανουν εντύπωση τα αυξημένα ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις το ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστα που σε κάποιες περιπτώσεις το φέρνουν σχεδον στην δεύτερη θεση ενω απο την αλλη το ΚΚΕ με ολα αυτα παραμένει κολλημένο σε μονοψήφια ποσοστά.

Τι πετριά έχεις φάει από χθες και τόση μανία να προβλέψουν τα μέλη?

Ο τίτλος του νήματος είναι σαφής: Τί πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές. Αντίστοιχα λοιπόν κι εγώ ερωτώ: Τί πετριά έχουν φάει όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο νήμα και δεν προβλέπουν... Εντάξει το καταλαβαίνω scripta manent, αλλά δεν θα πάρουμε και το κεφάλι σ' όποιον πέσει έξω στις προβλέψεις του.

Εχεις δικιο.

Ας πω λοιπον κι εγω τις δικες μου κατα σειρα ποσοστων.

ΝΔ 22%
Πασοκ 16%
ΚΚΕ 12%
ΣΥΡΙΖΑ 11%
Ανεξ.Ελληνες 9%
Δημ.Αριστερα 8%
ΧΑ 6%
Λευκα 5%

Και οι λοιποι εκτος Βουλης.

Τι πετριά έχεις φάει από χθες και τόση μανία να προβλέψουν τα μέλη?

Α ξεχασα ..Το ΜΠΑΤΣΟΚ λεει θα κανει συνέδριο στις 3 τού ''Σεπτέμβρη''(Βενιζέλος έφα)..Κανονικα απ´εδω και εμπρός θα πρεπει να γιορτάζει στίς 6 Απριλίου(ημέρα πού μπήκαν οι Ναζί στην Αθηνα):music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Πόσο δίνει το 9% του καημένου?

Ρε συ Ναθ, δεν είπαμε να μην παίζεις πολλά αουτσάιντερ στο ίδιο δελτίο? ...σε έχει φάει ο κουβάς μιλάμε...:p

Ο τίτλος του νήματος είναι σαφής: Τί πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές. Αντίστοιχα λοιπόν κι εγώ ερωτώ: Τί πετριά έχουν φάει όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο νήμα και δεν προβλέπουν... Εντάξει το καταλαβαίνω scripta manent, αλλά δεν θα πάρουμε και το κεφάλι σ' όποιον πέσει έξω στις προβλέψεις του.

Ωραία,κάνε τις προβλέψεις σου αλλά δεν καταλαβαίνω την παρότρυνση στα άλλα μέλη.Το νήμα τρέχει εδώ και μέρες με 500 ποστ,αν το ανακάλυψες τώρα σε πληροφορώ ότι έχουν γράψει αρκετές γνώμες.

Προσωπικά, δυστυχώς πιστεύω ότι η ΝΔ ως 1ο κόμμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία θα κάνει πάλι κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και με ένα άλλο 3ο κόμμα. Συνεπώς, θα βαδίσουμε ακριβώς στα ίδια χνάρια όπως τα τωρινά, πιθανότατα και χειρότερα.

Νέα Δημοκρατία 25%
ΠΑΣΟΚ 19%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 12%
ΣΥΡΙΖΑ 10%
ΔΗΜ.ΑΡ. 9%
ΚΚΕ 9%
Χρυσή Αυγή 4%
ΛΑΟΣ 4%

Αλλο 4%
Ακυρα/Λευκα 4%

Άντε να δώσω και εγώ τα προγνωστικά μου προχωρώντας λίγο παραπέρα και βλέποντας τι θα γίνει και μετά τις εκλογές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 30%
Ε.Ε.Κ. (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) 28%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 12%
Κ.Κ.Ε. 10%
Ν.Δ. 2,8%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2%
ΔΗΜ.ΑΡ. 1,5%
Χρυσή Αυγή 0,5%
ΛΑ.Ο.Σ. 0,1%
ΔΗ.ΣΥ. 0,0001%

Το τι θα ακολουθήσει δύσκολα περιγράφεται:

Επειδή κανένα κόμμα δε συγκεντρώνει τις έδρες που χρειάζονται για αυτοδύναμη κυβέρνηση, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και Ε.Ε.Κ. αναγκάζονται να κάνουν συγκυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί το...χάος και η ακυβερνησία! :Banane0:
Η Ε.Ε. μας πετάει έξω με τις κλωτσίες και ύστερα από 2-3 δύσκολα χρόνια με τις κατάλληλες πολιτικές αρχίζει σταδιακά η ανάπτυξη και έχουμε τις πρώτες αυξήσεις μισθών.
Στο μεταξύ, από την Ε.Ε. έχουν αποχωρήσει Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία οι οποίες σχηματίζουν μια χαλαρή συμμαχία με την Ελλάδα σε σοσιαλιστική κατεύθυνση. Οι υπόλοιπες χώρες συνωθούνται στην έξοδο και η Ε.Ε. διαλύεται.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βλέποντας ότι υπάρχει ζωή και εκτός Ε.Ε. στηρίζει κριτικά τη νέα κυβέρνηση.
Το Κ.Κ.Ε. καταγγέλει με θέρμη τη συγκυβέρνηση του "κόκκινου μετώπου" γιατί δεν έχει στήσει ακόμα γκουλάγκ. :music-smiley-005:
Οι ΔΗΜ.ΑΡ.ίτες αναγκάζονται να καταφύγουν στα γκουρμεδιάρικα στέκια του Παρισιού για να κάνουν αντίσταση καταγγέλοντας με τη σειρά τους τη φαιοκόκκινη χούντα που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με προεξάρχον στοιχείο το λαϊκισμό. Κάθε τόσο συγκεντρώνονται με κεράκια έξω από την Ελληνική πρεσβεία αδειάζοντας κουβάδες με σούσι στο δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. :ADFADF1:
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. καταγγέλουν το κατώφλι του 3% ως σκόπιμα πολύ υψηλό για να μη μπαίνουν τα μικρά κόμματα στη βουλή. Δε διατάζουν μάλιστα να στηλιτεύσουν το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ως "αλλοίωση της λαϊκής εντολής". Ζητούν μετ' επιτάσεως απλή αναλογική. :smash:
ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΥ.ΣΥ. κηρύσσονται εκτός νόμου γιατί τα ποσοστά τους είναι ποσοστά νικοτίνης και το κάπνισμα έχει απαγορευτεί. :ADFADF1:
Οι Αναρχικοί περνούν υπαρξιακή κρίση γιατί διαπίστωσαν ότι οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Θα μιλήσουν όταν συνέλθουν! :grinning-smiley-043
Οι χρυσαυγίτες εγκλείονται οικειοθελώς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χρυσοχοϊδη γιατί εκεί αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς. Έτσι ανακανάλυπτουν τα καλά της...κοινοτικής ζωής! Τους ακολουθεί ο Μανδραβέλης.
Ο Παπαχελάς διαβιεί προσωρινώς στην Αμερικανική Πρεσβεία και ο Πρετεντέρης κυκλοφορεί με περούκα.
Το όπλο του Τάκη Μίχα εκπυρσοκροτεί κατά λάθος στα μούτρα του.
Ο Zacharis αγοράζει εξοχικό στην Ικαρία.

Σε διεθνές επίπεδο η νέα κυβέρνηση προκαλεί πάταγο καταφέρνοντας να επιλύσει με μια κίνηση το κυπριακό και το παλαιστινιακό μαζί: οι Ελληνοκύπριοι έρχονται στην Ελλάδα, οι Τουρκοκύπριοι πηγαίνουν στην Τουρκία, η Κύπρος παραχωρείται στο Ισραήλ για να κτίσει το κράτος του και οι Παλαιστίνιοι μένουν στα εδάφη τους!!! :idea: :afro:

Scripta manent.

:Banane0::Banane0:

Θεος λεμε! :worshippy::worshippy::worshippy:

Διαφωνω ως προς τη Ικαρια.Μαλλον για μαιζονετα στη Γυαρο τον κοβω...:music-smiley-005:

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Άντε να δώσω και εγώ τα προγνωστικά μου προχωρώντας λίγο παραπέρα και βλέποντας τι θα γίνει και μετά τις εκλογές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 30%
Ε.Ε.Κ. (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) 28%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 12%
Κ.Κ.Ε. 10%
Ν.Δ. 2,8%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2%
ΔΗΜ.ΑΡ. 1,5%
Χρυσή Αυγή 0,5%
ΛΑ.Ο.Σ. 0,1%
ΔΗ.ΣΥ. 0,0001%

:worshippy::worshippy:

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Θεος λεμε! :worshippy::worshippy::worshippy:

Διαφωνω ως προς τη Ικαρια.Μαλλον για μαιζονετα στη Γυαρο τον κοβω...:music-smiley-005:

λάθος και οι δύο ....

στην κούβα θα πάει , μάλιστα θα προτιμήσει να μείνει στο Σαντιάγο ντε Κούβα ...

εγώ μιάς και δεν διάβασα ολες τις απαντήσεις στο νήμα του φίλου πιστευω οτι σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν ολοι οσοι γενήθηκαν το 1821 και μετά
το τι καλπονοθεία έχει να πέσει θα είναι το κάτι άλλο
μη πω οτι βλέπω πρώτο το ΠΑΣΟΚ

5 μύθοι και κρυφές αλήθειες για τον νέο Εκλογικό Νόμο

Απρ 9

Αναρτήθηκε από τον/την eleutheriellada

Κων/νος Ν. Κατσανέβας,

Δικηγόρος, Μ.Δ.Ε. Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου

[email protected]

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ;

Το Σύνταγμα εξουσιοδοτεί την νομοθετική εξουσία να προβλέψει με νόμο (αρ 54 Σ) το εκλογικό σύστημα (αναλογικό ή πλειοψηφικό), τον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών και τον τρόπο κατανομής των εδρών με ανώτατο όριο 300 έδρες και κατώτατο 200 έδρες (αρ 51 Σ). Ο νόμος αυτός ονομάζεται εκλογικός νόμος, και ισχύει για τις επόμενες εκλογές εφόσον ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής ή από τις μεθεπόμενες εφόσον ψηφιστεί από το ½ της Βουλής. Ο ισχύον εκλογικός νόμος είναι ο νόμος Σκανδαλίδη 3231/2004 όπως τροποποιήθηκε από τους νόμους Παυλόπουλου 3434/2006 και 3636/2008 και κωδικοποιήθηκε μαζί με άλλες εκλογικές διατάξεις στο Προεδρικό Διάταγμα 12/2012.

Καθότι το 2008 δεν προέκυψε συναίνεση στην ψήφιση του, ο νέος εκλογικός νόμος δεν ίσχυσε στις εκλογές του 2009 αλλά θα ισχύσει για πρώτη φορά στις φετινές εκλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι φετινές εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν με άλλο εκλογικό σύστημα, μιας και όπως αναφέρθηκε η Βουλή έχει την δυνατότητα με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο με άμεση ισχύ που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του εκλογικού συστήματος, το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική πρωτοβουλία και η συγκατάθεση των 2 μεγάλων κομμάτων.

http://eleutheriellada.wordpress.com/2012/04/09/5-μύθοι-και-κρυφές-αλήθειες-για-τον-νέο/