Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

οκ...απο μια μικρη ερευνα βρηκα αυτο για τις βουλευτικες συνταξεις

" δικαιούνται σύνταξη με 4 χρόνια βουλευτικής θητείας -συνεχούς ή διακεκομμένης- (συμπληρωμένους 48 μήνες) που ισοδυναμεί με 1.400 ευρώ η κατώτερη, ενώ απολαμβάνουν το δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 17 χρόνια."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=146992

1400 ευρώ κατώτερη σύνταξη δεν παίρνει ο μέσος εργαζόμενος μετά από 48 χρόνια. Όχι μήνες!

Θα μου επιτρέψετε να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον τόπο καταγωγής μου την Κεφαλονιά. Μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός αλλά όλοι ξέρετε ότι είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου. Τι και αν μας λένε τρελούς, απλά δεν μπορούν να μας καταλάβουν. Εμείς όμως ξέρουμε, γι’αυτό και βρίζουμε ότι αγαπάμε. Νανε καλά οι άνθρωποι που μέσα στον χειμώνα έφεραν μυρωδιά άνοιξης.
Τα φιλιά μου και στο άλλο άκρο της Ελλάδας, στην Ικαρία. Εκεί που κατοικεί ακόμα ο Διόνυσος και οι άνθρωποι ζουν ελεύθεροι. Πάντα νανε κόκκινο το νησί και ας κάνει λάθη το κόμμα.

Υ.Γ. Σας περιμένουμε όλους το καλοκαίρι αλλά προσοχή, όχι πλαστικά, ΟΧΙ σκαταυγίτες, σε θάλασσες και ακτές για να χαιρόμαστε όλοι την άνοιξη και αυτό το καλοκαίρι.

UP
Τρέλα είναι στα ροζ η Κεφαλονιά :2thumb22sup: , όλοι καλεσμένοι γιατί και ο τουρισμός μπορεί να έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δήμος Ζαχάρως Ηλείας:

ΝΔ 33%
ΠΑΣΟΚ 16%
ΣΥΡΙΖΑ 15%
Χ.Α 9%
Ανεξ. Ελλην. 6,5%
ΚΚΕ 6,5%

Παιρνω το παραδειγμα το πιο πανω για να καταλαβω κατι και δεν μπορω !!!!!!!!!!!!!

Ψηφισαν αυτοι που καηκαν που μειναν χωρις Σπιτια και ψηφισαν.......
αυτους που τους εκαψαν και τους αλλους ... που ζητησαν πισω τα 3000 ευρω που δωσαν τοτε σε καθε πυροπληκτο!!!

δεν με ενδιαφερει πλεον αν ο Ελληνικος κλαιγεται η βουλιαξει αφου ο ιδιος επειμενει να ψηφιζει τους καταστροφεις του !!

σημερα 7 5 2012 δεν θα επρεπε να υπαρχουν ΝΔ και Πασοκ !!! αντ αυτου δωσαν και βημα στους ΝΑΖΙ βαζοντας τους στην Βουλη ΜΠΡΑΒΟ !!!και εις ανωτερα....

Eγώ το βρήκα το κόλπο με τις γριές και τους γέρους ,, τους κατέβασα το εικονοστάσι ,, τους έβαλα να ορκιστούν σαν σε δίκη ,, στην εικόνα ορκίσου τώρα στα εγγόνια σου ότι δεν θα ψηφίσεις τον Παπανδρεού (δεν έχει αλλάξει κάτι για αυτούς ,,, ο Παπανδρεόυ είναι πάντα ..) ,,, ξεκόλα γαμώ τα .... κεράτά μου τα τράγια ξεκόλα !!!!!!!!!!!!

δεν είναι ο Αντρέας ,,, είναι το αλλο !!! το γιωργάκι !!!!

μόνο τα κλάματα δεν έβαλε μετα την ψήφο ... τύψεις ,,, τύψεις ,,,, τι μου έκανες ,,,,

το πιό σίγουράκι θα ήταν να σε πέταγα απο το μπαλκόνι ... αλλά τέλος πάντων ,,

Θα αποφασίσει το εκλογοδικειο αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα η ρεύματα οπότε τις δικαιούται. Εάν αποφασίσει όχι τότε Μοιράζονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα μπουν στην βουλη.

Και χθες ακουσα οτι ντε και καλα δεν τις παιρνει επειδη ειναι συνασπισμος κομματων και αλλες φαφαριες.

Παντως το καλυτερο το ειπε ο Παπαδημουλης που το "γυρισε" στο ηθικο κομματι του προβληματος. Αφησε ενα παραθυρο να το παιρνει ενα κομμα μετα το 40% αλλα οχι με τα χθεσινα ξεφτιλοποσοστα να το καρπωνονται.

Και χθες ακουσα οτι ντε και καλα δεν τις παιρνει επειδη ειναι συνασπισμος κομματων και αλλες φαφαριες.

Παντως το καλυτερο το ειπε ο Παπαδημουλης που το "γυρισε" στο ηθικο κομματι του προβληματος. Αφησε ενα παραθυρο να το παιρνει ενα κομμα μετα το 40% αλλα οχι με τα χθεσινα ξεφτιλοποσοστα να το καρπωνονται.

Μα αυτή είναι και η λογική του μπόνους. Ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης από το πρώτο κόμμα. Κόμμα που πήρε 40% θεωρώ ότι έχει επαρκέστατη νομιμοποίηση να κυβερνήσει.

με επιφύλαξη ...

"Με απλή αναλογική η κατανομή θα ήταν

57 - Νέα Δημοκρατία
50 - ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
40 - ΠΑΣΟΚ
32 - Ανεξ.Έλληνες
25 - ΚΚΕ
21 - ΛΣ Χρυσή Αυγή
18 - Δημοκρατικη Αριστερά
9 - Οικολόγοι Πράσινοι
9 - ΛΑΟΣ
8 - Δημοκρατική Συμμαχία
6 - Δημιουργία Ξανά
5 - Δράση - ΦΙΣ
4 - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
3 - Κοινωνική Συμφωνία
3 - ΟΧΙ (Δημ.Αναγεννηση-ΕΠΑΜ)
3 - Κινημα Δεν Πληρωνω
2 - Ενωση Κεντρώων
2 - Συνδεσμος Εθνικης Ενότητας
1 - Κόμμα Πειρατών
1 - Κοινωνία πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια
1 - Εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ "

Νομίζω ότι δεν υπολογίζεις καθόλου την ύπαρξη εκλογικών περιφερειών και βγάζεις με αποτελέσματα επικράτειας. Από πού θα τις έπαιρνε αυτές τις έδρες ο κάθε μικρός? Μόνο εάν υπήρχε κοινή λίστα όλης της επικράτειας θα μπορούσε να γίνει.
Επίσης το ΚΚΕ ΜΛ κλπ δεν θα έπιανε ούτε το αναλογικό εκλογικό μέτρο (0,33%), του δίνεις στρογγυλοποιημένα τα ποσοστά των ακόμη μικρότερων.

Θα αποφασίσει το εκλογοδικειο αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα η ρεύματα οπότε τις δικαιούται. Εάν αποφασίσει όχι τότε Μοιράζονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα μπουν στην βουλη.

Δεν καταλαβαίνω, επικρατεί ένα ψιλο "ραδιο-αρβύλα" γύρω από το ζήτημα, προ εβδομάδας είχα απαντήσει όταν το έθιξε και ο database, δεν φάνηκε να τον ικανοποίησε η απάντησή μου.

Παραθέτω από το κείμενο του Ν. 3636/2008 (Παυλόπουλου), τα μπολντ δικά μου:

2.α. Στο αυτοτελές Κόμμα, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας, παραχωρούνται, επιπλέον των εδρών που λαμβάνει, σύμφωνα με την παράγραφο 1, πενήντα (50) ακόμη έδρες, οι οποίες προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν παραμείνει αδιάθετες έδρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 8.
Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50) εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό συνεργαζόμενων Κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των Κομμάτων που τον αποτελούν.
β. Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, σε συμβούλιο, κατά την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών, αποφαίνεται, αμετακλήτως, για το χαρακτήρα κάθε Κόμματος, ως αυτοτελούς ή ως συνασπισμού συνεργαζόμενων Κομμάτων. Η κρίση του διαμορφώνεται, χωρίς δικονομικούς περιορισμούς, από τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία μπορούν να συμπληρωθούν με υπόμνημα των Κομμάτων και των υποψηφίων.»

Έχει ήδη κριθεί αγαπητοί μου ο χαρακτήρας του Συριζα ως αυτοτελούς κόμματος από τον ΑΠ κατά την ανακήρυξη του συνδυασμού. Εκλογική συνεργασία είναι πχ το ΚΚΕ Μ-Λ/μ-λ ΚΚΕ. Εάν θέλετε μπορώ να σας ανεβάσω όλο το τηλεγράφημα ανακήρυξης συνδυασμών να δείτε ποιος είναι τι.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν καταλαβαίνω, επικρατεί ένα ψιλο "ραδιο-αρβύλα" γύρω από το ζήτημα, προ εβδομάδας είχα απαντήσει όταν το έθιξε και ο database, δεν φάνηκε να τον ικανοποίησε η απάντησή μου.

Παραθέτω από το κείμενο του Ν. 3636/2008 (Παυλόπουλου), τα μπολντ δικά μου:

Έχει ήδη κριθεί αγαπητοί μου ο χαρακτήρας του Συριζα ως αυτοτελούς κόμματος από τον ΑΠ κατά την ανακήρυξη του συνδυασμού. Εκλογική συνεργασία είναι πχ το ΚΚΕ Μ-Λ/μ-λ ΚΚΕ. Εάν θέλετε μπορώ να σας ανεβάσω όλο το τηλεγράφημα ανακήρυξης συνδυασμών να δείτε ποιος είναι τι.

Συμφωνω. Χθες αναφερθηκε στα ΜΜΕ οτι εαν ο Συριζα εβγαινε πρωτος η νδ θα αμφισβητουσε το θεμα και θα πηγαινε στο εκλογοδικειο η υποθεση. Οπου βεβαια θα δικαιωνοταν κανονικα ο Συριζα. Δεν ξερω γιατι το ειπαν αυτο.

Αυτο απαντησα και στον Τασο πιο πανω. Δεν ξερω γιατι κυκλοφορησε στα ΜΜΕ αυτη η θεση.

Αυτο απαντησα και στον Τασο πιο πανω. Δεν ξερω γιατι κυκλοφορησε στα ΜΜΕ αυτη η θεση.

H πλακα ειναι οτι το ειπαν μπροστα σε εκπροσωπο του Συριζα (σιγα μην θυμαμαι ποιος ηταν τοσους που ειδα στα χτεσινα πανελ) και δεν διαφωνησε ......

Εγώ ξέρω οτι τα παιχνιδάκια μια χαρά κρατούν. Όταν έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε εκ του ασφαλούς μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε.
Ο Σαμαράς λέει εγώ προσπάθησα, οι άλλοι δεν ήθελαν. Ο Βενιζέλος τα ίδια. Ο Σύριζα θα πει για να βγάλει την ευθύνη από πάνω του εγώ προσπάθησα να τους πείσω να έρθουν μαζί μας αλλά δεν ήθελαν και οι θέσεις μας είναι σταθερές.
Εν το μεταξύ όλοι στην Ευρώπη περιμένουν να δουν τι θα κάνουμε εμείς. Που να βγει ο Σόϊμπλε να πει πως θα πετάξουμε την Ελλάδα έξω. Τολμάει;
Αρκέστηκαν να δηλώσουν απλά πως περιμένουν να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και πως μια αναδιαπραγμάτευση δεν είναι στα σχέδια τους...Άρα για τι σόι αναδιαπραγμάτευση μιλάει ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ; Δουλευόμαστε μου φαίνεται;

Δήμος Ζαχάρως Ηλείας:

ΝΔ 33%
ΠΑΣΟΚ 16%
ΣΥΡΙΖΑ 15%
Χ.Α 9%
Ανεξ. Ελλην. 6,5%
ΚΚΕ 6,5%

Boss ??????? λέμε τώρα... ξέρεις...ο παχουλός....:BDGBGDB55:

Τους υπόλοιπους τους γνωρίζουμε έναν έναν !!!!!!:BDBDG54:

H πλακα ειναι οτι το ειπαν μπροστα σε εκπροσωπο του Συριζα (σιγα μην θυμαμαι ποιος ηταν τοσους που ειδα στα χτεσινα πανελ) και δεν διαφωνησε ......

http://www.areiospagos.gr/ekloges2012/anakirixi2012.pdf

Εδώ είναι η απόφαση ανακήρυξης συνδυασμών. Μόνο κάτω από το ΚΚΕ Μ-Λ/μ-λ ΚΚΕ διευκρινίζεται "Εκλογική Συνεργασία", ενώ και κάτω από το "Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία" υπάρχει σε παρένθεση το "(Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία)" οπότε μάλλον κι εκεί καταλαβαίνω ότι ο ΑΠ τους θεώρησε εκλογική συνεργασία. Πουθενά αλλού. Ο νόμος λέει ότι ο ΑΠ (και όχι το εκλογοδικείο) αποφασίζει για τον χαρακτήρα κάθε συνδυασμού, ως αυτοτελούς κόμματος ή συνεργασίας, με την ανακήρυξη των συνδυασμών, αμετάκλητα.

Ο Δραγασακης παντως στον Αλεξη, ειπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρει τις 50 αν βγει πρωτος, αν ξαναγινουν εκλογες.

To πρωί ο Χρυσόγονος (καθ. Συνταγματικού ΑΠΘ, παλιά βοηθός του Βενιζέλου) μιλούσε για την αντισυνταγματικότητα του μπόνους των 50 εδρών όταν δίνεται ανεξαρτήτως ποσοστού του 1ου κόμματος και είπε ότι ακόμη και ο Μπενίτο που είχε μαγειρέψει εκλογικό νόμο που να τον βολεύει, είχε βάλει όριο τουλάχιστον 25%.

Τις επαναληπτικες και τις θελουν και τις ψοβουνται ολοι ,εκτος του Κ.Κ.Ε.
Οι υπολοιποι απο την μια πλευρα ελπιζουν οτι θα αυξησουν τα ποσοστα τους ,με το πιθανο <ξεφουσκωμα> ΣΥΡΙΖΑ-Καμμενου-Χ.Α,αλλα απο την αλλη φοβουνται οτι η πιθανη στροφη ψηφοφορων προς Οικολογους-ΛΑΟΣ-Ντορα-Δραση θα τους αφαιρεσει τα πιθανα κερδη.ΣΥΡΙΖΑ -Καμμενος θα ρισκαρουν πιο πολυ εξ αιτιας της ξαφνικης ανοδου και το ερωτημα γι αυτους ειναι πιο σκληρο,θα κρατησουν-μεγαλωσουν το ποσοστο τους η θα χασουν αρκετα?Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη,για τις κομματικες ηγεσιες .
Τα πρωτα δειγματα γραφης δειχνουν την ταραχη ολων,ειτε για τα θετικα ποσοστα ,ειτε για τα αρνητικα και μαλλον ειναι ανετοιμοι να διαχειρισθουν το εκλογικο αποτελεσμα,θα δουμε...

Last edited: