Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Καμμία πρωτοτυπία...Τα φάγαμε όλοι μαζί, φταίνε οι καθαρίστριες και οι φαρμακοποιοί, δεν υπάρχει αντιπρόταση, το μνημόνιο είναι μονόδρομος, κτλ, κτλ.

Παραδίδω τη σκυτάλη στο τμήμα "Ζεν" του νήματος που διαθέτει το γνωστό σιδερένιο στομάχι γιατί το δικό μου βαδίζει ολοταχώς για έλκος.

Εσυ δηλ. βλεπεις καποια αντιπροταση στο τραπεζι ?
Εγινε κατι , αλλαξε κατι ?... μη ξεχναμε οτι το ΣΥΡΙΖΑ (που ψηφισα) πηρε μονο 16%... αν ο "λαος" ηθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να φυγει απο το μνημονιο θα του εδινε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο...

Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι γινεται ομελετα χωρις να σπασεις αυγα !!!!

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ο Δραγασακης παντως στον Αλεξη, ειπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρει τις 50 αν βγει πρωτος, αν ξαναγινουν εκλογες.

Ο Δραγασάκης δεν ξέρω ποιος είναι, είναι νομικός;

Πάντως σύμφωνα με τις ειδήσεις (πχ εδώ) ως συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων έχουν κριθεί μόνο τρεις, η Δράση-Φιλ. Συμμαχία, το ΟΧΙ, και τα δύο Μ-Λ/μ-λ. Υπάρχει και ένα που χαρακτηρίστηκε ως συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων.

Μάλλον όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις μπερδεύονται από την ιστορία του Συριζα και την προέλευσή του από τον Συνασπισμό (ουσιαστικά μπερδεύονται από τις λέξεις).

Γιατί η νομοθεσία για έναν νομικό (μάλλον για τον οποιονδήποτε) είναι ξεκάθαρη, το θέμα ποιος είναι συνασπισμός και ποιος όχι έχει ήδη κριθεί αμετάκλητα από τον ΑΠ, δεν πρόκειται να κριθεί τώρα.

θα μας πάρει λίγο καιρό να το καταλάβουμε ,,, τα πράματα αλλάζουν ..
η αλαζονεία της εξουσίας ? είτε απλά η αδηφάγη ψχολογία των τεράτων των κέντρων εξουσίας που τους τύφλωσε τόσο , που νόμισαν ότι θα παίρναν και συχαρίκια απο τις εκλογές ..

αντε γειά ,,, πάμε για αλλά ,,

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εσυ δηλ. βλεπεις καποια αντιπροταση στο τραπεζι ?
Εγινε κατι , αλλαξε κατι ?... μη ξεχναμε οτι το ΣΥΡΙΖΑ (που ψηφισα) πηρε μονο 16%... αν ο "λαος" ηθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να φυγει απο το μνημονιο θα του εδινε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο...

Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι γινεται ομελετα χωρις να σπασεις αυγα !!!!

Εγώ βλέπω αλλά Σύριζα δεν ψήφισα. Εσύ που δεν βλέπεις, ψήφισες Σύριζα. Με ποιο σκεπτικό ψήφισες Σύριζα λοιπόν, μπορείς να μας εξηγήσεις;

Ναι....Έπρεπε να ψηφίσουν Μάνο και Ντόρα για να ψάχνουν για δουλειά από αύριο. Όμως θα είχαν θυσιαστεί για το "κοινό καλό" οπότε θα είχαν τη συμπάθειά μας...

Τωρα θα πρέπει να ασχοληθούμε και με ''ερμηνευτές'' της προθεσεως της κοινής γνώμης...:flipout::flipout::flipout:

Οποιος δεν ψηφισε ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. ειναι τεμπέλης...:flipout::flipout::flipout:

Τέτοια λέει ο Πάσχος και πέφτουν κατω τα τσιμέντα..

Last edited by a moderator:
Ακριβως για να δω πως θ αντιδρασει σε μια ενδεχομενη εντολη διακυβερνησης !

Ειμαι προφανως εναντια του μνημονιου, αλλα οπως και στο χωρο εργασιας μου που ειμαι ετοιμος να χασω τη δουλεια μου (για τον ιδιο λογο), ειμαι ετοιμος για "θυσιες" ... οι αλλοι που τον ψηφισαν ειναι ?

Και το κυριοτερο... ειναι και ο ιδιος ετοιμος να παρει τα ρισκα του ?

Ακριβως για να δω πως θ αντιδρασει σε μια ενδεχομενη εντολη διακυβερνησης !

Ειμαι προφανως εναντια του μνημονιου, αλλα οπως και στο χωρο εργασιας μου που ειμαι ετοιμος να χασω τη δουλεια μου (για τον ιδιο λογο), ειμαι ετοιμος για "θυσιες" ... οι αλλοι που τον ψηφισαν ειναι ?

Και το κυριοτερο... ειναι και ο ιδιος ετοιμος να παρει τα ρισκα του ?

Να με συγχωρείς συνονόματε αλλά έχεις μπερδέψει την πολιτική με την ψυχανάλυση.
Ψήφισες Σύριζα γιατί είσαι κατά του Μνημονίου ενώ το ίδιο κίνητρο για άλλους το απορρίπτεις διότι είναι "βολεμένοι".
Ψήφισες Σύριζα επίσης ενώ δεν θεωρείς αντιπρόταση αυτή του Σύριζα.
Είσαι έτοιμος για "θυσίες" οι οποίες προφανώς θα είναι προιόν των επιλογών σου αλλά θεωρείς ότι κανένας άλλος δεν είναι.
Τέλος, ψήφισες Σύριζα, όχι για να κυβερνήσει αλλά για να δεις πώς θα αντιδράσει αν του δώσουν εντολή να κυβερνήσει.

Μάλιστα...Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτησή σου δε λέω...

Μαλλον δε διαβαζεις σωστα ή δε γραφω σωστα (πολυ πιθανον).

Βολεμενους ειπα το 33% που ψηφισε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (ή μεγαλο μερος αυτων) , οχι τους υπολοιπους!

Το ΣΥΡΙΖΑ το ψηφισα γιατι θελω να κανει αυτα που υποσχεθηκε (καταγγελια μνημονιου) , με οποιοδηποτε κοστος !

Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι σε αυτες τις εκλογες, πολλοι ψηφιζαν διαφορα κομματα, χωρις να τους εκφραζουν 100%, για διαφορους λογους.Εγω ηθελα, το κομμα που θα ψηφιζα, να επαιρνε πανω απο 3% πραγμα που εγινε και γιατι πρεπει καποια στιγμη τα κομματα-μαγαζια τυπου Ν.Δ - Πασοκ να κλεισουν.Εγω θελω να ζω σε μια χωρα, που θα εχει κανονες λειτουργιας σταθερους,με διακριτικη παρουσια του "κρατους".Αυτο το οτι δεν ξερω, τι θα ξημερωσει αυριο ειναι ψυχοφθορο.....

Last edited:

Μαλλον δε διαβαζεις σωστα ή δε γραφω σωστα (πολυ πιθανον).

Βολεμενους ειπα το 33% που ψηφισε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (ή μεγαλο μερος αυτων) , οχι τους υπολοιπους!

Το ΣΥΡΙΖΑ το ψηφισα γιατι θελω να κανει αυτα που υποσχεθηκε (καταγγελια μνημονιου) , με οποιοδηποτε κοστος !

Να με συγχωρείς, έχεις δίκιο. Ο Αγραφιώτης έβαλε μέσα και τον Σύριζα.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αυτο το ακουσα κι εγω στο ραδιοφωνο... ισχυει οντως τελκικα ?
(οτι δεν μπορει να παρει τις 50 εδρες αν βγει πρωτο κομμα...)

Ο Δραγασάκης δεν ξέρω ποιος είναι, είναι νομικός;

Πάντως σύμφωνα με τις ειδήσεις (πχ εδώ) ως συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων έχουν κριθεί μόνο τρεις, η Δράση-Φιλ. Συμμαχία, το ΟΧΙ, και τα δύο Μ-Λ/μ-λ. Υπάρχει και ένα που χαρακτηρίστηκε ως συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων.

Μάλλον όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις μπερδεύονται από την ιστορία του Συριζα και την προέλευσή του από τον Συνασπισμό (ουσιαστικά μπερδεύονται από τις λέξεις).

Γιατί η νομοθεσία για έναν νομικό (μάλλον για τον οποιονδήποτε) είναι ξεκάθαρη, το θέμα ποιος είναι συνασπισμός και ποιος όχι έχει ήδη κριθεί αμετάκλητα από τον ΑΠ, δεν πρόκειται να κριθεί τώρα.

Να με συγχωρείς, έχεις δίκιο. Ο Αγραφιώτης έβαλε μέσα και τον Σύριζα.

Προφανώς θάχει στοιχεια ο εν λογω οτι οποιοι δεν ψηφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ειναι οι βολεμενοι...Τα ιδια λενε και τα διαπλοκοκάναλα ...

Γιατι δεν μας τα παραθετει αυτούσια αφού ξερει εναν εναν απο οσους δεν ψηφισαν Ν.Δ. η ΠΑΣΟΚ?:flipout::flipout::flipout:

"...
Για την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ θα έχει επαφές και με κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως και με κοινωνικούς φορείς. Τόνισε, μάλιστα, ότι το μνημόνιο δεν λειτουργεί ως οικονομικό πρόγραμμα ακολουθώντας «τυφλή πορεία».
.."

Tο οποίο σημαίνει οτι αν πασοκ-νδ του δώσουν εν λευκώ στήριξη, με μόνο ίσως όρο την παραμονή στην ευρωπαική ένωση και στο ευρώ, δεν μπορεί να την αρνηθεί... Κατα την γνώμη μου, και 1 μήνα να μείνει κυβέρνηση, μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες που οποιαδήποτε κατοπινή κυβέρνηση δε θα μπορεί να παρακάμψει - πχ. απλή αναλογική...

Εγω θελω να κανω μια ερωτηση,ποιοι θελουν, απο εμας εδω μεσα, να γινουν ξανα εκλογες και ποια κομματα πιστευετε θα θελανε ξανα εκλογες και ποια οχι.

Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα ξανα εκλογες,αλλα μια κυβερνηση με πολιτικο προσωπο με συμμετοχη ή ανοχη οσο περισσοτερων κομματων με στοχο την παραμονη στο ευρω και επαναδιαπραγματευσης του μνημονιου απο σχεδον μηδενικη βαση.Επισης εκλογες δεν θα ηθελε με τιποτα η χρ.αυγη,ο Καμμενος και το ΚΚΕ ,ενω μια συμμαχια Τζημενου-Ντορας-Μανου-Οικολογων φυσικα ναι οπως και ο Τσιπρας.Για τη Ν.Δ και το Πασοκ δεν ειναι για μενα σιγουρο οτι θα εχαναν απο νεες εκλογες.

Δεν ειμαι "ειδικος" στις Ελληνικες εκλογες αλλα το μηνυμα του αποτελεσματος για να μην το ερμηνευσει καποιος σωστα πρεπει να θελει να μην το ερμηνευσει.Πρεπει να αρνειται οτι τωρα το κομματικο/ιδεολογικο μερος πρεπει να παραμεριστει προσωρινα.

Ορθον,το αποτελεσμα δεν δειχνει καθαρα τι θελει ο Ελληνικος λαος,αλλα δειχνει περαν πασης αμφιβολιας τι ΔΕΝ θελει.

Ποιος λεει οτι ενας λαος δεν μπορει να ψηφιζει με θυμο και αγανακτηση; Ασφαλως και μπορει και το εκανε.

Αυτοι λοιπον που εχουν εκλεγει πρεπει να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα,κυριως οσοι ειναι ενεντιον του μνημονιου.

Αν αποτυχουν τωρα βρασε ρυζι που λενε και οι .............................. Γερμανοι ................................

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

ενω μια συμμαχια Τζημενου-Ντορας-

Αν εμπαινε στην βουλη τωρα θα ειχατε κυβερνηση και θα τραβουσατε οσα μαλια σας εχουν μεινει

Αν κάνει τέτοια βλακεία ο Τζήμερος θα αφανιστεί το κόμμα του.
Όταν στο σήμα του έχει το "Όχι πολιτικοί στην πολιτική" θα μιλάμε για επετειακή κωλοτούμπα στην φιλοσοφία ενός κόμματος και όχι μόνο στο τι έχει πει.

Εκανε δηλωσεις ο Τσιπρας θετωντας τους παρακατω αξονες.

- Ακυρωση νομων που καταργουν θεμελιωδη εργατικα δικαιωματα και μειωσεις μισθων
- Καταργηση νομου περι ευθυνης υπουργων,απλη αναλογικη
- Δημοσιο ελεγχο τραπεζων
- Επιστολες σε Ευρωπη με υπογραφες Βενιζελου-Σαμαρα οτι δεν θα τηρησουν το μνημονιο καθως δεν μπορει να βασιστει μονο στον λογο τους καθοτι εχουν στειλει και οι δυο ενυπογραφες επιστολες που δεσμευονται οτι θα υλοποιησουν οτι τους ζητηθει.
- Καταγγελια μνημονιου,μορατοριουμ στην πληρωμη του δανειου,επιτροπη για διερευνηση της επαχθιας του χρεους.

Last edited: