Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Το πολύ πολύ Θα δω που είναι η Τζούλια, και θα τη ρωτήσω "τι προσφέρει"...:grandpa:

Τι να τη ρωτήσεις, dvd-player δεν έχεις να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι;

Για όσους δεν αποδέχονται τους παρόντες όρους του παιχνιδιού (αλλά αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης του παιχνιδιού), η συμμετοχή (και μη-συμμετοχή) διά της λευκής ψήφου είναι ένας τρόπος αλλαγής των όρων του παιχνιδιού, από τη στιγμή που έτσι πραγματοποιείται μια ακριβής καταγραφή του αριθμού όσων των επιθυμούν και δεν αφήνεται το πράγμα, όπως στην περίπτωση της μη συμμετοχής, εντελώς ανοικτό στις πολιτικές εκτιμήσεις (οι οποίες φτάνουν μέχρι και στη λοιδορία: "πήγαν παραλία"). Εν δεν συμμετέχει κανείς, μπορεί να σημαίνει ότι δεν του αρέσει το σκάκι, ότι δεν ξέρει ντιπ από σκάκι, ότι είναι καθυστερημένος ή φυσικά ότι δεν αποδέχεται τους υπάρχοντες κανόνες.

Τάσο παίζουμε με τις λέξεις τώρα...Και το λευκό στους ίδιους κινδύνους πέφτει.
1-Συμμετέχω και εγκρίνω το σύστημα αλλά όχι τους υποψηφίους,
2-Δεν εγκρίνω ούτε το σύστημα (αντιπροσωπευτική δημοκρατία), ούτε τους υποψηφίους,
3-Εγκρίνω το σύστημα αλλά όχι τον εκλογικό νόμο,
4-Θα ψήφιζα αλλά θα ήθελα ογδόντα σταυρούς,
5-Θα ψήφιζα αλλά μόνο αν διορίσετε την κόρη μου στις ειδικές δυνάμεις...

Εν ολίγοις καμμία μοναδική πράξη, μια στιγμιαία πολιτική στάση, γιατί περί αυτού πρόκειται τελικά, δεν σηκώνει μονοσήμαντες ερμηνείες. Κάθε μα κάθε μοναδιαία πολιτική πράξη που δεν συνοδεύεται και από αντίστοιχες, συνεπείς και συνεχείς ερμηνείες και δράσεις, πάει στον βρόντο, είναι μια τρύπα στο νερό. Όποιος νομίζει ότι με μια του πολιτική κίνηση συμμετοχής ή μη, έγκρισης ή μη, αποδοχής ή μη, κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα τόοοοοσο πολύ, είναι τουλάχιστον αφελής. Συνειδητοποιεί κανείς το τεράστιο μέγεθος του διαστήματος των τεσσάρων ετών ρε παιδιά; Καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να συμβεί σε τέσσερα χρόνια; Εδώ όλα όσα ζούμε έχουν γίνει σε λιγότερο από τρία...
Οι εκλογές έχουν αποκτήσει τεράστια σημασία εξαιτίας της απάθειας που κυριαρχεί στα ενδιάμεσα διαστήματα Τάσο, τόσο απλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Και γιατί όχι και ο Βεργής, τώρα που έχει και τη Τζούλια, σωστά;

Αυτό δλδ είναι η υπεύθυνη προσέγγιση στο βάρος που έχει η ψήφος μας; Το να τη ρίξουμε στον μικρό αλλά "άκακο";

Υπεύθυνη προσέγγιση είναι να τη ρίξεις τη ψήφο σε κάποιο από τα κόμματα, αν δε σε αντιπροσωπεύει κανένα, δημιούργησε δικό σου.
Απλά το να ρίχνουμε τις ευθύνες σε άλλους και να λέμε "δε μου κάνει κανένας" αλλά με τη στάση μου αυτή χειροτερεύουμε τα πράγματα.

Εγώ ειλικρινά, αν βγει πάλι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είτε κανένα από τα παραρτήματα τους και κάνουν μαζί Κυβέρνηση, όποιον ακούω να γκρινιάζει για μειώσεις μισθών, πείνα κτλ θα τον βρίζω.
Δε γίνεται πάνω από 1.000.000 άνθρωποι να είναι άνεργοι και να μη κάνουν κάτι κάθε μέρα. Απλά παρακολουθούν !!!
Επίσης όποιος δε ψηφίσει να αλλάξει αυτό που ζούμε θα είναι άξιος της μοίρας του και ας έρθει μετά να πει εγώ έχω υπεύθυνη προσέγγιση.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ το έχετε καταλάβει;

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Η ψήφος σου υπολογίζεται για το εκλογικό μέτρο, αλλά σε β' και γ' κατανομή την καρπώνεται τελικώς κάποιο (όχι απαραίτητα το πρώτο) άλλο κόμμα.

Αρα, ουσιαστικα, νοημα μια ψηφος εχει μονο αν ψηφισει κανεις κομμα που θα μπει στη βουλη...

Και ακομα υπαρχει κοσμος που λεει ψηφιστε καποιο κομμα, οποιο να'ναι αρκει να ψηφισουμε...

Η λογικη μου για ακομα μια φορα εγκαταλειπει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;

Επίσης όποιος δε ψηφίσει να αλλάξει αυτό που ζούμε θα είναι άξιος της μοίρας του και ας έρθει μετά να πει εγώ έχω υπεύθυνη προσέγγιση.

Άγγελε αν σταματήσουν να μου ζητάνε λεφτά, φόρους, έξτρα ΦΠΑ, έκτακτα χαράτσια και ότι άλλο έχουν σκαρφιστεί δεν θα μιλάω.
Τώρα που πληρώνω θα μιλάω και θα παραμιλάω... τα δικά "μου" λεφτά διαχειρίζονται - κλέβουν οι αλήτες.

...και το ποιος θα συνεργαστεί μαζί τους είναι άγνωστο.
Και οι κυνηγοί και οι απόστρατοι και δεν ξέρω τι άλλα νούμερα κατεβαίνουν στις εκλογές... όλοι υποψήφιοι είναι με το κατάλληλο κίνητρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Αρα, ουσιαστικα, νοημα μια ψηφος εχει μονο αν ψηφισει κανεις κομμα που θα μπει στη βουλη...

Και ακομα υπαρχει κοσμος που λεει ψηφιστε καποιο κομμα, οποιο να'ναι αρκει να ψηφισουμε...

Και όχι μόνο.

Μπορεί να μη βγεί η διαίρεση στη περιφέρεια που ζηφίζεις και η ψήφος σου να θεωρηθεί "αδιάθετη"... μπορεί μάλιστα να δώσει έξτρα έδρα σε άλλο κόμμα απο αυτό που ψήφισες στη δεύτερη διαλογή.... στο Πασόκ ας πούμε...

Εν ολίγοις καμμία μοναδική πράξη, μια στιγμιαία πολιτική στάση, γιατί περί αυτού πρόκειται τελικά, δεν σηκώνει μονοσήμαντες ερμηνείες. Κάθε μα κάθε μοναδιαία πολιτική πράξη που δεν συνοδεύεται και από αντίστοιχες, συνεπείς και συνεχείς ερμηνείες και δράσεις, πάει στον βρόντο, είναι μια τρύπα στο νερό. Όποιος νομίζει ότι με μια του πολιτική κίνηση συμμετοχής ή μη, έγκρισης ή μη, αποδοχής ή μη, κάθε τέσσερα χρόνια, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα τόοοοοσο πολύ, είναι τουλάχιστον αφελής. Συνειδητοποιεί κανείς το τεράστιο μέγεθος του διαστήματος των τεσσάρων ετών ρε παιδιά; Καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να συμβεί σε τέσσερα χρόνια; Εδώ όλα όσα ζούμε έχουν γίνει σε λιγότερο από τρία...
Οι εκλογές έχουν αποκτήσει τεράστια σημασία εξαιτίας της απάθειας που κυριαρχεί στα ενδιάμεσα διαστήματα Τάσο, τόσο απλά.

Δεν συμφωνώ για το πρώτο, νομίζω ότι η -κατ' αρχήν- απόρριψη όλων των υποψηφίων είναι κοινός τόπος σε όλες τις προσεγγίσεις, και η μόνη σίγουρη, συνεπώς, ερμηνεία που μπορεί να έχει το λευκό. Από εκεί και πέρα, τα κίνητρα και το σκεπτικό του καθενός που ρίχνει λευκό, μπορούν φυσικά να τύχουν εικασιών, γιατί περί αυτού θα πρόκειται καθώς δεν το καθ' εαυτό νόημα της λευκής ψήφου είναι μόνο ένα.

Όσο για τα λοιπά που γράφεις, έτερον εκάτερον. Η λευκή ψήφος είναι ένας τρόπος δήλωσης της απόρριψης, όχι ο μόνος. Το σύνταγμά μας ως μόνο τρόπο ανατροπής των πραγμάτων δέχεται τις εκλογές, όμως για έκτακτες περιπτώσεις κατά το διάστημα της τετραετίας δεν προβλέπει άλλο μέσο από την πρόταση μομφής (εάν εξαιρέσουμε βέβαια την φανταστική περίπτωση να έχει το κυβερνών την ευθιξία να προκηρύξει από μόνο του πρόωρες). Ενώ θα μπορούσε πχ να προβλέπεται και η περίπτωση συλλογής μεγάλου αριθμού υπογραφών, εάν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι κωφεύουν. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες θεσμικές δικλείδες πριν πάμε στην (αυτονόητα εξωθεσμική) λύση της ανατροπής-επανάστασης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Άγγελε αν σταματήσουν να μου ζητάνε λεφτά, φόρους, έξτρα ΦΠΑ, έκτακτα χαράτσια και ότι άλλο έχουν σκαρφιστεί δεν θα μιλάω.
Τώρα που πληρώνω θα μιλάω και θα παραμιλάω... τα δικά "μου" λεφτά διαχειρίζονται - κλέβουν οι αλήτες.

...και το ποιος θα συνεργαστεί μαζί τους είναι άγνωστο.
Και οι κυνηγοί και οι απόστρατοι και δεν ξέρω τι άλλα νούμερα κατεβαίνουν στις εκλογές... όλοι υποψήφιοι είναι με το κατάλληλο κίνητρο.

Μάλλον δε θέλετε να καταλάβετε.
Υπάρχουν πολλές απόψες, σεβαστές αλλά δυστυχώς μία είναι η σωστή.

Δε γίνεται να επιθυμείς να αλλάξει κάτι, να μη κάνεις κάτι αντικειμενικά σωστό για να γίνει πράξη αυτό και να συνεχίσεις να γκρινιάζεις ως άνθρωπος (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα)
Δικαίωμα σου είναι να γρινιάξεις αλλά δε θα έχεις δίκιο να γκρινιάξεις μετά, από τη στιγμή που θέλεις όλα να είναι μέλι-γάλα και εσύ να μη συμμετέχεις ενεργά.

Αυτός ο κόσμος δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ παράδεισος, μπορούμε να προσπαθούμε να πάμε προς τα εκεί αλλά δε θα γίνει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν είναι παράδεισος.
Πάντως αποχή, λευκό, άκυρο, βοηθούν στο να παραμείνει το ίδιο ακριβώς καθεστώς και σύστημα.
Εγώ βλέπω δύο λύσεις, είτε φτιάχνει κάποιος δικό του κόμμα και τρέχει μετά να σώσει τη χώρα, είτε ψηφίζει κάποιον που ήδη έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο.

Πάντως >1.000.000 και να μη κάνουν τίποτα, είναι τραγικό όπως και να το δούμε.
Εγώ πάντως θα είχα επαναστατήσει.....

Ε ναι γιατί στα μικρά είναι και η χα

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Ψηφίζεις κατά συνείδηση. Το να πας να ρίξεις πχ Τζούλια δε νομίζω ότι καθιστά συνειδητή επιλογή. Υπάρχουν όμως πραγματικά κόμματα (με το πραγματικά εννοώ ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέσεις κλπ), για όλα τα γούστα. Από Ανταρσύα μέχρι ΧΑ. Υπάρχει ακόμα και κόμμα που υποστηρίζει την άμεση δημοκρατία. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά μόνο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον το Σύνταγμα, ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει την άμεση δημοκρατία. Άρα θεωρητικά όποιος είναι υπέρμαχος αυτού το πολιτεύματος, θα ήταν λογικό να το υποστηρίξει.

Τέλος, υπάρχει και η πολύ απλή λογική που λέει ότι αν ψηφίσουν 5 εκατομμύρια Έλληνες ενα μικρό κόμμα, αυτό θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ας το κάνουν λοιπόν. Αφού εκ των πραγμάτων δε μπορούν να συμφωνήσουν στο ποιό από πριν, ας ψηφίσουν κατά συνείδηση. Και κάτι θα γίνει, ειδικά η θέση στη βουλή δεν είναι καθόλου ουτοπία.

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

ΟΚ δε διάβασα όλο το νήμα γιατί δεν έχω το χρόνο. Αλλά θέλω να γράψω δυο γραμμές:

Εκλογές θα γίνουν σύντομα. Αν όχι το Μάη, τότε τον Ιούνη.

Αν είναι καθαρές τότε τα δύο -μέχρι πρότινος- κόμματα εξουσίας, θα τη γλυτώσουν. Στη χειρότερη θα κάνουν μια κυβέρνηση οριακή (151 με 160).

Σύντομα θα αρχίσουν τα προβλήματα, λόγω των μέτρων που θα πρέπει να πάρουν.

Το φθινόπωρο τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Μπορεί και πιο νωρίς. Η κυβέρνηση καταρρέει. Εκλογές. Οι δύο που ουσιαστικά είναι ένα, αφήνουν χώρο για να αναδειχτεί άλλος πόλος. (Βλέπετε τον άλλο πόλο τον έχουμε πάντα ανάγκη). Ποιος θα είναι δεν ξέρω.

Στις εκλογές (που θα ακολουθήσουν τις επικείμενες εκλογές), οι δύο δε τη γλυτώνουν. Καταρρέουν. Αρχίζει αστάθεια, τοπικά, μετά ευρωπαικά και πολύ γρήγορα παγκόσμια. Τέλος εποχής.

Μετά ανακατατάξεις, ίσως πόλεμοι. Το τέλος του ισχύοντος παραδείγματος.

Έτσι μπορώ να το ερμηνεύσω. Καλή τύχη.

Και όχι μόνο.

Μπορεί να μη βγεί η διαίρεση στη περιφέρεια που ζηφίζεις και η ψήφος σου να θεωρηθεί "αδιάθετη"... μπορεί μάλιστα να δώσει έξτρα έδρα σε άλλο κόμμα απο αυτό που ψήφισες στη δεύτερη διαλογή.... στο Πασόκ ας πούμε...

Μα φυσικά, ειδικώς στις μονο-/δι-/τριεδρικές περιφέρειες η κατάσταση με τον εκλογικό νόμο είναι αλαλούμ. Και ακόμη μιλάμε για "λαϊκή βούληση".

Με απλά λόγια: Με ΛΕΥΚΟ/ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ το σύστημα θεωρεί οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ! Κατανοητό?
Και για αυτούς που επιμένουν σε ΛΕΥΚΟ/ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ αλλά θέλουν να αλλάξουν το ΣΥΣΤΗΜΑ υπάρχουν 2 δρόμοι:

ΕΙΤΕ κάνοντας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , είτε απο μέσα ψηφίζοντας κάποιο κόμμα αναλόγως το σύστημα που θέλουν να φέρουν. πχ. Φασισμός (Χρυσή Αυγή) , Άμεση Δημοκρατία (ψηφίζοντας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που συμμετέχει στις εκλογές) κλπ.

Όλα τα υπόλοιπα οτι ρίχνω ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ για ιδεολογικούς λόγους είναι στην καλύτερη άγνοια και στην χειρότερη είμαι βαλτός να τα λέω αυτά!

ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

ΔΗΛΩΝΩ ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΠΑΜΠΟΡΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.

Caps lock mode off:

Άμα φωνάζεις θα μας πείσεις πιο καλά??

Α, και επί τη ευκαιρία, γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι έχω το σύστημα και τη γνώμη του για μένα...

-bye-

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Μακάρι να γίνουν όλα αυτά που λες να τελειώνει το παραμύθι, γιατί ο "ασθενής" δε την παλεύει άλλο και οι τεχνητές αναπνοές δε κάνουν τίποτα.

Πάντως εγώ θα ψηφίσω τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ, μπορεί να μη ξέρουν να κυβερνήσουν, αλλά και οι άλλοι που δήθεν γνωρίζουν τι έχουν καταφέρει έως τώρα; χμ αφήστε το καλύτερα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτέ

Μάλλον δε θέλετε να καταλάβετε.
Υπάρχουν πολλές απόψες, σεβαστές αλλά δυστυχώς μία είναι η σωστή.

Δε γίνεται να επιθυμείς να αλλάξει κάτι, να μη κάνεις κάτι αντικειμενικά σωστό για να γίνει πράξη αυτό και να συνεχίσεις να γκρινιάζεις ως άνθρωπος (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα)
Δικαίωμα σου είναι να γρινιάξεις αλλά δε θα έχεις δίκιο να γκρινιάξεις μετά, από τη στιγμή που θέλεις όλα να είναι μέλι-γάλα και εσύ να μη συμμετέχεις ενεργά.

Αυτός ο κόσμος δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ παράδεισος, μπορούμε να προσπαθούμε να πάμε προς τα εκεί αλλά δε θα γίνει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν είναι παράδεισος.
Πάντως αποχή, λευκό, άκυρο, βοηθούν στο να παραμείνει το ίδιο ακριβώς καθεστώς και σύστημα.
Εγώ βλέπω δύο λύσεις, είτε φτιάχνει κάποιος δικό του κόμμα και τρέχει μετά να σώσει τη χώρα, είτε ψηφίζει κάποιον που ήδη έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο.

Πάντως >1.000.000 και να μη κάνουν τίποτα, είναι τραγικό όπως και να το δούμε.
Εγώ πάντως θα είχα επαναστατήσει.....

Άγγελε δε συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά το ακολουθώ και σε ρωτάω.
Να συμμετέχουμε όλοι και ψηφίσουμε, πάλι όλοι, κάποιο άλλο κόμμα... οκ! τι ακριβώς θα αλλάξει?

Πάρε το παράδειγμα του Καμένου που είναι και αντιμνημονικός, ας πούμε...
Ορίστε... κάναμε το καθήκον μας ψηφίσαμε και ψοφήσαμε...
Τα ίδια θα σου πούν οι δεξιοί για το Σύριζα ή το ΚΚΕ...

Δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική και δεν εμπιστεύομαι κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή τη παρωδία. Τόσο απλά.
Ούτε ¨σωστή" άποψη υπάρχει, ούτε "αντικειμενική".
Ο καθένας πράττει σύμφωνα με την συνείδησή του... ψηφίζει... ή δεν ψηφίζει...

την επόμενη θα τα ξανακούσουν και ελπίζω να τα γευτούν... και πιο πικρά μάλιστα... Αυτό το δικαίωμα δεν μπορούν να το στερήσουν απο κανέναν!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε

Άγγελε δε συμφωνώ με το σκεπτικό αλλά το ακολουθώ και σε ρωτάω.
Να συμμετέχουμε όλοι και ψηφίσουμε, πάλι όλοι, κάποιο άλλο κόμμα τι ακριβώς θα αλλάξει?

Πάρε το παράδειγμα του Καμένου που είναι και αντιμνημονικός, ας πούμε...
Ορίστε... κάναμε το καθήκον μας ψηφίσαμε και ψοφήσαμε...
Τα ίδια θα σου πούν οι δεξιοί για το Σύριζα ή το ΚΚΕ...

Δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική και δεν εμπιστεύομαι κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή τη παρωδία. Τόσο απλά.
Ούτε ¨σωστή" άποψη υπάρχει, ούτε "αντικειμενική".
Ο καθένας πράττει σύμφωνα με την συνείδησή του... ή δεν ψηφίζει...

την επόμενη θα τα ξανακούσουν και ελπίζω να τα γευτούν... και πιο πικρά μάλιστα...

Μα αυτό που λες για το κόμμα του Καμένου, στην ουσία είναι παράρτημα.
Οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι.
Εγώ προτιμώ ανθρώπους που δεν έχουν μπει ποτέ στη Βουλή, ούτε να γνωρίζουν το που πέφτει αν γίνεται !
Νέους ανθρώπους που να έχουν όρεξη για το μέλλον και κότσια να αντισταθούν, να έχουν πάει φαντάροι (όχι βύσματα) κτλ.

Άραγε υπάρχουν τέτοιοι υποψήφιοι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Ε δε πάμε να φτιάξουμε τότε εμείς ένα;
Άραγε αντέχουμε σε αυτό τον τρόπο ζωής;
Αν όχι τότε θα πρέπει να ψηφίσουμε αυτό που είναι ικανότερος από όλους τους υποψηφίους για να πέσει αυτός που είναι τώρα πάνω, με την ελπίδα τα επόμενα χρόνια να δουν κάποιοι ικανότεροι αυτή την κίνηση και να γίνουν και εκείνοι υποψήφιοι.

Υπάρχουν όμως πραγματικά κόμματα (με το πραγματικά εννοώ ότι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέσεις κλπ), για όλα τα γούστα. Από Ανταρσύα μέχρι ΧΑ. Υπάρχει ακόμα και κόμμα που υποστηρίζει την άμεση δημοκρατία.

Το θέμα μας, φίλε μου, είναι ότι οι περισσότεροι άλλα λένε και άλλα εννοούν, χώρια που όταν με το καλό ανεβούν ψηλά αρχίζει το καβάλημα... στην καλύτερη του καλαμιού, στη χειρότερη ημών των ιδίων.
Δεν συζητούμε, επομένως, για το εάν υπάρχουν "προγράμματα" και "οράματα" για όλα τα γούστα, αλλά κυρίως εάν υπάρχουν σοβαροί και ικανοί υποψήφιοι. Γιατί με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγια...