Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Κάποιοι συνταγματολόγοι λένε ότι στις επαναληπτικές εκλογές δεν ισχύει το bonus των 50 εδρών. Ισχύει;

Εδω κυκλοφορουσε ιστοσελιδα που ελεγε χτες οτι οι..επομενες εκλογες θα γινουν μεταξυ των κομματων που μπηκαν ηδη στην βουλη και οσες εμειναν απεξω θα ειναι οι ...ρυθμιστες....

Εχουμε να ακουσουμε .....

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Όσο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου … νομίζω το ακούω από παιδί και από όλα τα παραπονεμένα κόμματα, μέχρι αυτά να βγουν. Και στο εξωτερικό το *ίδιο* γίνεται (γκρίνια – τάζονται αλλαγές κ.ο.κ.) όχι μόνο εδώ.

Παντως αν δεν με απατα η μνημη μου και στην Ιταλια καποτε που ειχαν σαλταρει με την απλη αναλογικη γιατι εκαναν καθε ενα χρονο περιπου εκλογες καποια στιγμη το αλλαξαν προς το πιο ενισχυμενο.

Τωρα δεν ξερω που εχουν καταληξει πανε χρονια που δεν τους κοιταζω.

Καλά, το όνειρο της κάθε κυβέρνησης είναι να αλλάξει δύο πράγματα με το που θα ανέβει.
Τον εκλογικό νόμο και το σύστημα των πανελλαδικών.
Και όσες φορές αλλάζουν, τόσες φορές γκρινιάζουν αυτοί που τους απασχολεί.

Εγώ λέω για τον εκλογικό νόμο που έχουμε τώρα, τι ακριβώς προβλέπει για τις επαναληπτικές εκλογές, ή τι προβλέπεται από το σύνταγμα. :p

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Καλά, το όνειρο της κάθε κυβέρνησης είναι να αλλάξει δύο πράγματα με το που θα ανέβει.
Τον εκλογικό νόμο και το σύστημα των πανελλαδικών.
Και όσες φορές αλλάζουν, τόσες φορές γκρινιάζουν αυτοί που τους απασχολεί.

Εγώ λέω για τον εκλογικό νόμο που έχουμε τώρα, τι ακριβώς προβλέπει για τις επαναληπτικές εκλογές, ή τι προβλέπεται από το σύνταγμα. :p

Μπράβο ρε φίλε που θυμήθηκες αυτές τις μέρες τις πανελλαδικές.

Λίγοι θυμούνται ότι αυτό τον καιρό μια ‛στρατιά’ παιδιά έχει και άλλα θέματα που τα απασχολούν…

Χωρίς να ξέρω τι είναι για όλη αυτή τη νέα γενιά το σημαντικότερο

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μπράβο ρε φίλε που θυμήθηκες αυτές τις μέρες τις πανελλαδικές.

Λίγοι θυμούνται ότι αυτό τον καιρό μια ‛στρατιά’ παιδιά έχει και άλλα θέματα που τα απασχολούν…

Χωρίς να ξέρω τι είναι για όλη αυτή τη νέα γενιά το σημαντικότερο

Και να έχουν και το άγχος αν υπάρξει πρόβλημα αν ξαναγίνουν εκλογές.

Δυστυχώς οι κυβερνώντες έβαλαν στο μυαλό των παιδιών που δίνουν πανελλαδικές μεγαλύτερες σκοτούρες από το διάβασμα το ίδιο.
Τους έβαλαν ακόμη και την απόγνωση, την αβεβαιότητα, τη σκέψη ότι παλεύουν για κάτι που δεν έχει πλέον αξία.
Είναι δυνατόν να μη σκέφτεται κάποιος αυτά τα παιδιά που νοιώθουν να παλεύουν μάταια;
Ότι θα φάνε τα χρόνια τους στις σχολές, θα επενδύσουν σε κόπο και χρήμα μία εποχή που ειδικά το χρήμα βρίσκεται δύσκολα και στο τέλος θα τους προσφέρουν δουλειά με 300 ευρώ το μήνα, επειδή μπορούν και τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα ένα σάπιο κράτος;
Και ο συμμαθητής τους, αυτός που δεν κατάφερε τελικά να μπει σε σχολή, θα κάνει 2 χρόνια σε ένα κολέγιο και θα βρεθεί με δεκαπλάσιο μισθό αφεντικό τους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν λέει ο Συριζα τίποτα για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια?

Θέλω απάντηση αδερφέ. Η ερώτηση είναι απλή... ένα "ναι" ή "οχι" για να σου παραθέσω τα στοιχεία απο τις θέσεις του Συριζα....
Να λύνουμε τα θέματα σύντομα και εύκολα όπως μου αρέσει...:-)

Λέει πουθενά για κατάρηση τους; Το να πληρώνουν λιγο παραπανω φόρους, το λέει κι ο Ομπάμα. Λέει πουθενά για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία και παιδεία;

Η μονη σοβαρη διαφορα που προβλεπει αν προκυρηχθουν σε συντομοτερο διαστημα απο 6 μηνες ειναι οτι οι εκλογες γινονται υποχρεωτικα με λιστα και οχι με σταυροδοσια.

Καμια αλλη αν θυμαμαι καλα.

Θες να πεις ότι ο Ομπαμα ή άλλο καπιταλιστικό κράτος έχει ως πρόγραμμα αυτό:
Να αλλάξει η φορολογική κλίμακα με σημαντική αύξηση των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα μέχρι 75% για εισοδήματα πάνω από 500000 ευρώ τον χρόνο.

Η παιδεία πως παρείσφρησε στη συζήτηση? Είπαμε απλά και σύντομα... σελίδες επί σελίδων και αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια...
Τώρα εγώ πρέπει να σε ρωτήσω για τις σφαγές του Στάλιν? ή τις ελευθερίες που έχουν στη Βόρεια Κορέα?

Και γιατί παρακαλώ να μην μπορεί ο άνεργος παιδαγωγός να βρει δουλειά σε ιδιωτικό σχολειό?
Και η Αλέκα που θα στείλει το παιδί? Σε Δημόσιο με τα άλλα?

Μήπως το ΚΚΕ έχει την απόλυτη χάρτα σωστής λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας ολόκληρης?
το ΚΚΕ θα αποφασίσει ή ο λαός αν θα υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία?

Τεσπα...
Γνώμη μου είναι όταν γράφεις κάτι να το ψάχνεις καλύτερα, κυρίως για να γίνεται γόνιμος διάλογος και να ανταλλάσσουμε απόψεις με σκοπό τη γνώση και τη βελτίωση.

Αν θέλουμε απλώς να τα χώσουμε σε όποιον ξεφεύγει από το τυφλό δογματισμό μας δε γίνεται δουλειά. Άσε που αποδυναμώνεις και την επόμενη θέση που θα εκφράσεις ως αναξιόπιστη...
προσωπικά το βρίσκω άδικο γιατί και το ΚΚΕ έχει πολλές θέσεις που τις θεωρώ και δικές μου και αν μη τι άλλο αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης στο διάλογο.

Αν θες τα σκέφτεσαι τα παραπάνω... δεν είναι πανάκια και πολύ περισσότερο μπορεί να είναι και λάθος ή να χρειάζονται βελτίωση.

(Και κάντε κανά έκτακτο ανοιχτό συνέδριο να ακούσετε τη γνώμη του λαού... το λαό εξυπηρετεί και το διευθυντήριο και η Γραμματέας.
Χαντακώνετε την όλη προσπάθεια της αριστεράς σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία)

Συντροφικά και φιλικά

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν αλλάζει σε τίποτα ο εκλογικός νόμος, γιατί πρόκειται για κανονικότατες και όχι "επαναληπτικές" εκλογές. Επαναληπτικές έχουμε μόνο στις δημοτικές.
Απλώς, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, εάν μεσολαβήσουν λιγότεροι από 18 μήνες μεταξύ δυο συνεχόμενων εκλογών, οι δεύτερες γίνονται με λίστα και όχι με σταυρό.
Το μπόνους φυσικά θα ισχύσει απαράλλακτο, μέχρι να βρεθεί σύνθεση του ΑΕΔ που να το κρίνει αντισυνταγματικό. Ή φυσικά, εάν σχηματιστεί κυβέρνηση και η βουλή το ανατρέψει με πλειοψηφία 181 βουλευτών. Εδώ που τα λέμε, δίχως το επαίσχυντο μπόνους, θεωρητικώς έβγαινε κυβέρνηση αντιμνημονιακών. Πάλι με συμμετοχή ΚΚΕ, εννοείται. Ή ΧΑ. Βέβαια τους δε δεν τους θέλει κανείς, οι μεν δεν θέλουν κανέναν.

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Θες να πεις ότι ο Ομπαμα ή άλλο καπιταλιστικό κράτος έχει ως πρόγραμμα αυτό:
Να αλλάξει η φορολογική κλίμακα με σημαντική αύξηση των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα μέχρι 75% για εισοδήματα πάνω από 500000 ευρώ τον χρόνο.

Η παιδεία πως παρείσφρησε στη συζήτηση? Είπαμε απλά και σύντομα... σελίδες επί σελίδων και αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια...
Τώρα εγώ πρέπει να σε ρωτήσω για τις σφαγές του Στάλιν? ή τις ελευθερίες που έχουν στη Βόρεια Κορέα?

Και γιατί παρακαλώ να μην μπορεί ο άνεργος παιδαγωγός να βρει δουλειά σε ιδιωτικό σχολειό?
Και η Αλέκα που θα στείλει το παιδί? Σε Δημόσιο με τα άλλα?

Μήπως το ΚΚΕ έχει την απόλυτη χάρτα σωστής λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας ολόκληρης?
το ΚΚΕ θα αποφασίσει ή ο λαός αν θα υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία?

Τεσπα...
Γνώμη μου είναι όταν γράφεις κάτι να το ψάχνεις καλύτερα, κυρίως για να γίνεται γόνιμος διάλογος και να ανταλλάσσουμε απόψεις με σκοπό τη γνώση και τη βελτίωση.

Αν θέλουμε απλώς να τα χώσουμε σε όποιον ξεφεύγει από το τυφλό δογματισμό μας δε γίνεται δουλειά. Άσε που αποδυναμώνεις και την επόμενη θέση που θα εκφράσεις ως αναξιόπιστη...
προσωπικά το βρίσκω άδικο γιατί και το ΚΚΕ έχει πολλές θέσεις που τις θεωρώ και δικές μου και αν μη τι άλλο αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης στο διάλογο.

Αν θες τα σκέφτεσαι τα παραπάνω... δεν είναι πανάκια και πολύ περισσότερο μπορεί να είναι και λάθος ή να χρειάζονται βελτίωση.

(Και κάντε κανά έκτακτο ανοιχτό συνέδριο να ακούσετε τη γνώμη του λαού... το λαό εξυπηρετεί και το διευθυντήριο και η Γραμματέας.
Χαντακώνετε την όλη προσπάθεια της αριστεράς σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία)

Συντροφικά και φιλικά

Ξέρεις πολλούς Ελληνες με εισοδήματα ανω των 500.000 ευρώ; Πόσα θα μαζέψει; Ασε που αν το περάσει αυτό, θα βρουν άλλο τροπο οι επιχειρηματίες. Πιστωτικές, μετοχές κλπ... Μανουλες σ' αυτά είναι οι Αμερικάνοι, που δινουν στους CEO warrants και options ώστε να μη φορολογύνται.

Τα παντα είναι πολιτική. Και είπε πουθενά το ΚΚΕ, πως θα γκρεμισει κανά ιδιωτικό σχολείο; Απλά και αυτά θα μετατραπουν σε δημόσια, ώστε να πηγαινουν τα ντοπια παιδιά. Η θα καταργησει τα ΙΕΚ; Απλά θα γίνουν δημόσια, ώστε να μην κερδίζει ο ιδιώτης.

Και ξαναλέω, που λέει ο συριζα για συγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο. Πουθενά. Που λέει για κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, πουθενά. Που λέει για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ. Πουθενά. Σιγά σιγά μεταβάλλεται, από ενα οπορτουνιστικό κόμμα σε ένα αντιλαϊκό κόμμα της πλουτοκρατίας, που προτείνει σοσιαλδημοκρατική διαχείριση.

Βρε συ διάβασε ξανα αυτό που έγραψα... Υψηλή φορολογία που θα φτάνει ως 75% για τα μεγάλα κεφάλαια...

Τώρα για τα υπόλοιπα, αφού απαντάς επιλεκτικά σε αυτά που γράφω δεν θα σου απαντήσω και εγώ...

Όταν θα αποφασίσεις να απαντάς σε όλα, τα ξαναλέμε.

:ernaehrung004:

Τι κόλλημα έχεις με το αίμα, ξέρεις πολλές σελίδες της ιστορίας να γράφτηκαν χωρίς αυτό?

Κανένα κολλημα...πριν λίγο ήρθα από προπόνηση ματωμένος λολ....άλλα μην λέτε από τη μια να μπούμε στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και αν αντισταθούν τους περνούμε το κεφάλι, (σε Έλληνες δηλαδή) και από την άλλη διαφωνείτε με την χ.α στο πως αντιμετωπίζει τους μετανάστες... χειρότεροι είστε από αυτούς....

Έχεις κάποιο στατιστικό στοιχείο διαρροής ψηφοφόρων από το ΚΚΕ προς τη ΧΑ ?

Αν ναι πορείς να το παραθέσεις ? Κάποιο link?

Το βράδυ της Κυριακής μεγκα νομιζω έδειχναν πως ψήφισε ο κόσμος ηλικιακά και από ποια κόμματα έφυγαν και προς τα που. Ε προς χ.α έκτος από ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ κλπ έφυγαν και από ΚΚΕ.

Κανένα κολλημα...πριν λίγο ήρθα από προπόνηση ματωμένος λολ....άλλα μην λέτε από τη μια να μπούμε στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και αν αντισταθούν τους περνούμε το κεφάλι, (σε Έλληνες δηλαδή) και από την άλλη διαφωνείτε με την χ.α στο πως αντιμετωπίζει τους μετανάστες... χειρότεροι είστε από αυτούς....

Έχεις καταλάβει λάθος, δεν κάνουμε διακρίσεις σε αυτούς που θα αντισταθούν όπως και στους δοσίλογους. Εσείς το μόνο που κάνετε είναι οι διακρίσεις.