Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

<<Δεν ξερεις καμια φορα... γερων ειναι ο Κυρ Φωτης, μπορει και να λυγισει... >>

Να κρατησουμε τον Κυρ Φωτη απο κοντα και ταυτοχρονα μακρια απο τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης!!!!

@sokos

Βλέπεις λοιπόν και μόνος σου ότι αν συνεχίσουμε με παραδείγματα, η συντριπτική πλειοψηφία θα υποδεικνύει μετακίνηση της παραγωγής προς τα φτηνότερα εργατικά χέρια... ούτε ποιότητα, ούτε τεμπελιά, ούτε φιλότιμο και τα λοιπά που ανέφερες... ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε πλέον... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τομείς και δραστηριότητες που η ποιότητα και τα προϊόντα για γερά πορτοφόλια μπορούν να παραχθούν και από ακριβότερα εργατικά χέρια.

Για το πρόβλημα της οργάνωσης στη χώρα μας (αν κατάλαβα καλά αυτό εννοείς) δεν διαφωνώ καθόλου... χίλια δυό είναι τα στραβά.
Ας μη ρίχνουμε όμως την ευθύνη στο λαό... αυτό λέω...
Ας αποφασίσουμε να μην ξαναδώσουμε το δικαίωμα σε όσους μας έφεραν εδώ και όσους υποστηρίζουν τις ίδιες πολιτικές να συνεχίσουν το έργο καταστροφής αυτού του τόπου...

Το κουνέλι είδε το μαρούλι, αλλά είδε και τη φάκα... αυτή τη φορά δεν θα προδώσει... για την επόμενη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.................

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το κουνέλι είδε το μαρούλι, αλλά είδε και τη φάκα... αυτή τη φορά δεν θα προδώσει... για την επόμενη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.................
Νεπε πια φακα...... αε γελω αδα εν το φαπα χααχαχχχαχαχαχαχχαχα

Ετσι υποψιαζομαστε ολοι αλλα προς το παρον εχει το τεκμηριο της αθωοτητας.

Ενα σκακι ειναι η ολη φαση....

Ποιο τεκμήριο βρε Ναθ... αυτός δεν ήταν υπουργός δικαιοσύνης το 90?

Τι θα περιμένουμε δηλ. να δούμε κανα Κωσταντόπουλο πρωθυπουργό για να το καταλάβουμε?

Και καλά εγώ είμαι ακραίος και ότι άλλο θες...

εσύ το ρισκάρεις?

Μήπως βλέπεις το πλοίο και χάνεις τον ωκεανό? Θέλεις να επιμείνουμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα που έχουν κάνει κάποιες εταιρίες για λόγους που πιθανόν δε μπορούμε να κατανοήσουμε? Και με τίποτα μη μου συγκρίνεις τον αυτοαπασχολούμενο που έχει προσωπικό τη γυναίκα του και τη μάνα του τα απογεύματα με την πολυεθνική. Στην τελική αυτός ότι βγάζει το τρωει... Δεν το στέλνει έμβασμα στην Ελβετία, ούτε παίζει να φύγει για Βουλγαρία για φορολογικούς λόγους. Βέβαια, ρώτα και τον πακετά που σου φέρνει την πίτσα αν του κολλάει ένσημα το αφεντικό... Και το βοηθό του μάστορα που δουλεύει με 300 ευρώ το μήνα και πρέπει να λέει και ευχαριστώ...
Το παραδειγμα που εφερες με τον πακετα ειναι κατοπιν συμφωνιας. Πολλοι την εχουν ως δευτερη δουλεια και επειδη ηδη πληρωνουν τα ενσημα στο ικα, δεν θελουν να πληρωσουν παραπανω γιατι δεν εχουν κανενα οφελος. Εαν την εχουν ως κυρια δουλεια, αρκετοι εργαζομενοι δεν θελουν ικα, για να το παιρνουν ως μεροκαματο. Προσωπικα εχω δουλεψει πακετο, και σε ολους τους εργαζομενους ηταν κατοπιν συμφωνιας.

Ποιο τεκμήριο βρε Ναθ... αυτός δεν ήταν υπουργός δικαιοσύνης το 90?

Τι θα περιμένουμε δηλ. να δούμε κανα Κωσταντόπουλο πρωθυπουργό για να το καταλάβουμε?

Και καλά εγώ είμαι ακραίος και ότι άλλο θες...

εσύ το ρισκάρεις?

Αν το ρισκαρα θα τον ειχα ψηφισει....

Με την καμια....ομως. Αλλα μεχρι να βεβαιωθουμε οτι ειναι εργαλειο του συστηματος δεν μπορουμε να τον κατηγορουμε για τα παντα ολα απο πριν.

Ειναι σαν τον ανεκδοτο με τον γρυλλο....

Καλυτερα απλα να τον αποφυγουμε...

Αν το ρισκαρα θα τον ειχα ψηφισει....

Με την καμια....ομως. Αλλα μεχρι να βεβαιωθουμε οτι ειναι εργαλειο του συστηματος δεν μπορουμε να τον κατηγορουμε για τα παντα ολα απο πριν.

Ειναι σαν τον ανεκδοτο με τον γρυλλο....

Καλυτερα απλα να τον αποφυγουμε...

Συμφωνώ Ναθ. Το έγραψα και στη "χώρα"... θεωρώ άδικο και λάθος την ερμηνεία προθέσεων.

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν κανουμε λιγο υπομονη μεχρι την Κυριακη;

Δεν ξερεις καμια φορα... γερων ειναι ο Κυρ Φωτης, μπορει και να λυγισει...

Ο Κυρ Φωτης ειτε πει ναι ειτε οχι ,ιδιο και τ''αυτό..

Αν πει οχι και πάλι χρησιμοποιηθηκε ως λαγός για να συκοφαντησει τον ΣΥΡΙΖΑ..η θεση του κυρ Φωτη ειναι γνωστη,οπως και των ''Ψαριανών'' πριν τι εκλογες..

Δυο μερες τωρα ο κυρ Φωτης πετάει λάσπη ,αλλα ο κοσμος δεν τσιμπάει.Στελεχη του εχουν βγει ανοικτα υπέρ της συμπραξης με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ άλλως τε.

Αν πει ναί εχει τελειωσει οριστικά το μορφωμα..

Επισης υπαρχει και μια τριτη ακομα πιο αθλια εκδοχή..
Να δωσει ανοχή σε κυβερνηση ΠΑΣΟΚ(καλα αυτο δεν υπαρχει πλέον ως κομμα,τοπε και ο Βενιζελος)Ν.Δ. ,απουσιαζοντας,επι παραδειγματι στις προγραμματικες δηλώσεις....
Τοτε θα χρειαζονται κατ''αρχην 120 ψηφοι..

Εκει θα γελασουν και οι πέτρες.

Άντε να γίνουν εκλογές να μας σώσει ο Τσίπρας.

Σίγουρα δε θα μας "σώσουν" τα τσιράκια των τραπεζών (βλ. Σαμαράς, Βενιζέλος και ΣΙΑ).

Αυτό που βλέπω πιθανότερο αν γίνουν εκλογές, είναι να προσπαθήσουν να κάνουν κυβέρνηση Τσίπρας - Καμμένος. Άλλωστε τόσες μέρες, δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ δήλωση του ενός ενάντια στον άλλον. Και εδώ που τα λέμε είναι και οι μόνοι που λένε για καταγγελία του μνημονίου και θέλουν να κυβερνήσουν.

Εναλλακτική λύση για έξοδο από το μνημόνιο προς το παρόν δε βλέπω.

Σίγουρα δε θα μας "σώσουν" τα τσιράκια των τραπεζών (βλ. Σαμαράς, Βενιζέλος και ΣΙΑ).

Αυτό που βλέπω πιθανότερο αν γίνουν εκλογές, είναι να προσπαθήσουν να κάνουν κυβέρνηση Τσίπρας - Καμμένος. Άλλωστε τόσες μέρες, δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ δήλωση του ενός ενάντια στον άλλον. Και εδώ που τα λέμε είναι και οι μόνοι που λένε για καταγγελία του μνημονίου και θέλουν να κυβερνήσουν.

Ο κόσμος θέλει Τσίπρα πρωθυπουργό,χωρίς δεκανίκια.Άλλωστε αμφιβάλλω αν μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και το αριστερό με το δεξιό τμήμα του εγκεφάλου του...Που να συνεργαστεί με άλλους!

40% Τσίπρας και αυτοδυναμία.Να χεστεί πάνω της η Μέρκελ!
Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με το θέμα του μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τα λεγόμενα "ημισφαίρια",αλλά τα γράφω απλά για να με καταλαβαίνετε.

Αυτό το βλέπω από απίθανο εως αδύνατο. Ο Καμμένος το ξεκαθάρισε ότι έχει πολύ μεγάλες προγραμματικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, η Θράκη και τα ελληνοτουρκικά για να συνεργαστούν.
Βέβαια, μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να αμβλυνθούν αυτές οι διαφορές, να βρεθεί κοινός τόπος και να προκύψει μιά συνεργασία κατά τα πρότυπα των γερμανικών κυβερνητικών συνασπισμών: Ο μικρος εταίρος (εκεί το νεοφιλελεύθερο FDP, εδώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) αναλαμβάνει τον τομέα εξωτερικών και άμυνας, δύο υπουργεία όλα κι όλα. Ο μεγάλος εταίρος (εκεί οι Σοσιαλιστές ή οι δεξιοί Χριστιανοδημοκράτες, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ) παίρνει όλα τα υπόλοιπα. Αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα ότι οι δύο τομείς δεν αλληλοεπικαλύπτονται και οι τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων περιορίζονται στο ελάχιστο.
Παρόλ' αυτά θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, τα πολιτικά μας ήθη είναι πολύ συγκρουσιακά για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Είναι τα λεγόμενα "ημισφαίρια",αλλά τα γράφω απλά για να με καταλαβαίνετε.

Στο φόρουμ αυτό δε γράφουν αναλφάβητοι. Ξέρουμε, οι περισσότεροι από εμάς, τι είναι τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Γράφε ελεύθερα, και ότι απορίες έχουμε σε ρωτάμε ή γκουγκλάρουμε...

Αυτό το βλέπω από απίθανο εως αδύνατο. Ο Καμμένος το ξεκαθάρισε ότι έχει πολύ μεγάλες προγραμματικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, η Θράκη και τα ελληνοτουρκικά για να συνεργαστούν.
Βέβαια, μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να αμβλυνθούν αυτές οι διαφορές, να βρεθεί κοινός τόπος και να προκύψει μιά συνεργασία κατά τα πρότυπα των γερμανικών κυβερνητικών συνασπισμών: Ο μικρος εταίρος (εκεί το νεοφιλελεύθερο FDP, εδώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) αναλαμβάνει τον τομέα εξωτερικών και άμυνας, δύο υπουργεία όλα κι όλα. Ο μεγάλος εταίρος (εκεί οι Σοσιαλιστές ή οι δεξιοί Χριστιανοδημοκράτες, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ) παίρνει όλα τα υπόλοιπα. Αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα ότι οι δύο τομείς δεν αλληλοεπικαλύπτονται και οι τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων περιορίζονται στο ελάχιστο.
Παρόλ' αυτά θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, τα πολιτικά μας ήθη είναι πολύ συγκρουσιακά για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Πριν 2-3 χρόνια θα σου έλεγα τα ίδια ακριβώς. Τώρα έχω την αίσθηση ότι άλλαξαν τα πράγματα. Διαφορές σαφώς και υπάρχουν, αλλά στο βασικό ζήτημα δε βλέπω διαφορές. Πρόσεξε, πως τονίζουν και οι δύο τις "περιφεριακές" τους διαφορές.
Από κει και πέρα αυτό που αναφέρεις θα μπορούσε να λειτουργήσει αν ο Καμμένος "χαλαρώσει" τις οικονομικές του θέσεις και ο Τσίπρας τις θέσεις του για τα Εθνικά. Αν δεν είναι σε θέση να κάνουν βήματα πίσω, τότε δεν ξέρω σε τι άλλο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε, με δεδομένο ότι άλλες αυτοδυναμίες εγώ δε θέλω.