Στέλιος Π.
Supreme Member
Δεν κανουμε λιγο υπομονη μεχρι την Κυριακη;
Δεν ξερεις καμια φορα... γερων ειναι ο Κυρ Φωτης, μπορει και να λυγισει...
Νεπε πια φακα...... αε γελω αδα εν το φαπα χααχαχχχαχαχαχαχχαχαΤο κουνέλι είδε το μαρούλι, αλλά είδε και τη φάκα... αυτή τη φορά δεν θα προδώσει... για την επόμενη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.................
Το κουνέλι είδε το μαρούλι, αλλά είδε και τη φάκα... αυτή τη φορά δεν θα προδώσει... για την επόμενη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.................
Το παραδειγμα που εφερες με τον πακετα ειναι κατοπιν συμφωνιας. Πολλοι την εχουν ως δευτερη δουλεια και επειδη ηδη πληρωνουν τα ενσημα στο ικα, δεν θελουν να πληρωσουν παραπανω γιατι δεν εχουν κανενα οφελος. Εαν την εχουν ως κυρια δουλεια, αρκετοι εργαζομενοι δεν θελουν ικα, για να το παιρνουν ως μεροκαματο. Προσωπικα εχω δουλεψει πακετο, και σε ολους τους εργαζομενους ηταν κατοπιν συμφωνιας.Μήπως βλέπεις το πλοίο και χάνεις τον ωκεανό? Θέλεις να επιμείνουμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα που έχουν κάνει κάποιες εταιρίες για λόγους που πιθανόν δε μπορούμε να κατανοήσουμε? Και με τίποτα μη μου συγκρίνεις τον αυτοαπασχολούμενο που έχει προσωπικό τη γυναίκα του και τη μάνα του τα απογεύματα με την πολυεθνική. Στην τελική αυτός ότι βγάζει το τρωει... Δεν το στέλνει έμβασμα στην Ελβετία, ούτε παίζει να φύγει για Βουλγαρία για φορολογικούς λόγους. Βέβαια, ρώτα και τον πακετά που σου φέρνει την πίτσα αν του κολλάει ένσημα το αφεντικό... Και το βοηθό του μάστορα που δουλεύει με 300 ευρώ το μήνα και πρέπει να λέει και ευχαριστώ...
Ποιο τεκμήριο βρε Ναθ... αυτός δεν ήταν υπουργός δικαιοσύνης το 90?
Τι θα περιμένουμε δηλ. να δούμε κανα Κωσταντόπουλο πρωθυπουργό για να το καταλάβουμε?
Και καλά εγώ είμαι ακραίος και ότι άλλο θες...
εσύ το ρισκάρεις?
Αν το ρισκαρα θα τον ειχα ψηφισει....
Με την καμια....ομως. Αλλα μεχρι να βεβαιωθουμε οτι ειναι εργαλειο του συστηματος δεν μπορουμε να τον κατηγορουμε για τα παντα ολα απο πριν.
Ειναι σαν τον ανεκδοτο με τον γρυλλο....
Καλυτερα απλα να τον αποφυγουμε...
Δεν κανουμε λιγο υπομονη μεχρι την Κυριακη;
Άντε να γίνουν εκλογές να μας σώσει ο Τσίπρας.
Σίγουρα δε θα μας "σώσουν" τα τσιράκια των τραπεζών (βλ. Σαμαράς, Βενιζέλος και ΣΙΑ).
Αυτό που βλέπω πιθανότερο αν γίνουν εκλογές, είναι να προσπαθήσουν να κάνουν κυβέρνηση Τσίπρας - Καμμένος. Άλλωστε τόσες μέρες, δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ δήλωση του ενός ενάντια στον άλλον. Και εδώ που τα λέμε είναι και οι μόνοι που λένε για καταγγελία του μνημονίου και θέλουν να κυβερνήσουν.
Εναλλακτική λύση για έξοδο από το μνημόνιο προς το παρόν δε βλέπω.
Σίγουρα δε θα μας "σώσουν" τα τσιράκια των τραπεζών (βλ. Σαμαράς, Βενιζέλος και ΣΙΑ).
Αυτό που βλέπω πιθανότερο αν γίνουν εκλογές, είναι να προσπαθήσουν να κάνουν κυβέρνηση Τσίπρας - Καμμένος. Άλλωστε τόσες μέρες, δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ δήλωση του ενός ενάντια στον άλλον. Και εδώ που τα λέμε είναι και οι μόνοι που λένε για καταγγελία του μνημονίου και θέλουν να κυβερνήσουν.
Εναλλακτική λύση για έξοδο από το μνημόνιο προς το παρόν δε βλέπω.
Είναι τα λεγόμενα "ημισφαίρια",αλλά τα γράφω απλά για να με καταλαβαίνετε.
Αυτό το βλέπω από απίθανο εως αδύνατο. Ο Καμμένος το ξεκαθάρισε ότι έχει πολύ μεγάλες προγραμματικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, η Θράκη και τα ελληνοτουρκικά για να συνεργαστούν.
Βέβαια, μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να αμβλυνθούν αυτές οι διαφορές, να βρεθεί κοινός τόπος και να προκύψει μιά συνεργασία κατά τα πρότυπα των γερμανικών κυβερνητικών συνασπισμών: Ο μικρος εταίρος (εκεί το νεοφιλελεύθερο FDP, εδώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) αναλαμβάνει τον τομέα εξωτερικών και άμυνας, δύο υπουργεία όλα κι όλα. Ο μεγάλος εταίρος (εκεί οι Σοσιαλιστές ή οι δεξιοί Χριστιανοδημοκράτες, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ) παίρνει όλα τα υπόλοιπα. Αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα ότι οι δύο τομείς δεν αλληλοεπικαλύπτονται και οι τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων περιορίζονται στο ελάχιστο.
Παρόλ' αυτά θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, τα πολιτικά μας ήθη είναι πολύ συγκρουσιακά για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.