Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Aπο τα τρέχοντα πρόσωπα και κόμματα, κι εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο τον Σύριζα. Κάπου στο μυαλό μου τριγυρνάει το δεδομένο της "κυβερνητικής απειρίας" και κάποιων "ερασιτεχνικών δηλώσεων" απο στελέχη, αλλα δεν είναι αρκετά να μου αλλάξουν γνώμη. Διαφωνώ βέβαια κάθετα με την μεταναστευτική πολιτική και κάποιες σχετικές ιδέες πού ακούγονται. Για το τελευταίο συμφωνώ κι εγώ οτι δεν χρειάζεται εγκλεισμός σε κέντρα φιλοξενίας... Φόρτωμα σε καράβι και επιστροφή εκεί απ'όπου ήρθαν χρειάζεται. Βέβαια γι'αυτό μπορώ να τσακωθώ ελεύθερα σε άλλο θρεντ...

Μην τσακωθεις:flipout:...

Χωρις να συμφωνω με την γνωμη σου,απλά σου υπενθυμιζω πως σύμφωνα με τις ευρωπαϊκες συνθηκες η νομιμη επιστροφη ενος μετανάστη στην Χωρα καταγωγης του κοστίζει πολλά..Αν βεβαια μιλάς για νομιμη επιστροφη..

Μιλώ απολύτως τεχνοκρατικα ,οπως προβλεπουν οι διεθνεις συνθήκες,που εχει υπογραψει η Ελλάδα..

Ξερω οτι στα λοιπα διαφωνούμε στην προσεγγιση του θεματος..

Αλλως τε ακομα και το Δουβλινο 2 η Ελλάδα το υπεγραψε.

Eδώ ολόκληρο μνημόνιο λέμε να ακυρώσουμε... στο Δουβλίνο 2 θα σκαλώσουμε ?
Οχι δεν μιλάω για νόμιμη επιστροφή. Η επιστροφή των λαθρομεταναστών γίνεται αεροπορικώς, κι αυτό κοστίζει (ισάριθμα αεροπορικά εισητήρια + τους αστ.συνοδούς). Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στην διαδικασία απέλασης είναι το εξής. Κούρδος του Ιρακ που δηλώνει κούρδος της Τουρκίας. Η Σύριος που δηλώνει Αιγύπτιος, ή Κενυάτης που δηλώνει Τανζανός κλπ... Δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στις χώρες αυτές, δεν τους αναγνωρίζουν και φυσικά δεν τους δέχονται πίσω. Οσοι δηλώνουν την πραγματική τους χώρα είναι οι αδασκάλευτοι (σπάνιο), οι απονήρευτοι (επίσης σπάνιο). Σχεδόν όλοι οταν τους πιάνουν οι αρχές, βγάζουν απο την τσέπη πλαστικοποιημένο το Δουβλίνο 2, το κολλούν στη μούρη του διασώστη και με ύφος απαιτούν τροφή και στέγη...

Last edited:
Πραγματι αυτο συμβαινει. Ειδικα στους Αφρικανους που καθε φορα που τους πιανουν εχουν διαφορετικο ονομα και χωρα προελευσης.

Το προβλημα δεν ειναι μονο οι οικονομικοι (λαθρο)μεταναστες αλλά και οι εγκληματιες που ερχονται....μαζι με τους πρωτους...Πολλοι φευγουν απο την χωρα τους, οχι μονο για ενα καλυτερο αυριο σε καποια ευρωπαικη χωρα αλλά γιατι διωκονται απο τις αρχες της χωρας τους (δεν αναφερομαι στους πολιτικους προσφυγες).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Χιώτη αυτό που κάνεις εύκολα ανταπαντάται, γι αυτό μην δημιουργείς εντυπώσεις
Κουμπαριές Καραμανλή-Ερντογκάν, Ζειμπέκικο ΓΑΠ -Ισμαήλ Τζέμ .....άμα ψάξεις θα βρείς πολλά.
Υποσχέθηκες πως θα μπαίνεις μονο στα φωτογραφικά και στους φακούς αλλά βλέπω πως άλλαξες γνώμη!!

Οι κουμπαριες της ΝΔ, τα ζειμπεκικα του Πασοκ και παγια υποστηριξη του Συριζα στον Εθνικισμο των Τουρκων και των Σκοπιανων δεν ανταπαντωνται ευκολα κατηγορωντας τις εξ'ισου ανθελληνικες πολιτικες αλλων κομματων.
Εγω εκφερω τη γνωμη μου και ταυτοχρονα εκφραζω την ανησυχια μου για το τι συμβαινει στα βορεια συνορα μας. Ουτε εντυπωσεις θελω να δημιουργησω ουτε τιποτα. Ουτε αισθανομαι οτι εκμεταλευομαι τη φιλοξενια του φορουμ.
Κουβεντα πολιτικη κανουμε και τυχαινει να εχω διαφορετικη αποψη για τα Εθνικα θεματα απ'οτι ο Συριζα το Πασοκ και η ΝΔ που θελουν να (κανουν οτι) πιστευουν στις αγαθες προθεσεις των γειτονων.

Εχεις δικιο οτι αλλαξα γνωμη και συνεχιζω να γραφω εδω, αλλα με ιδιαιτερη ικανοποιηση αισθανομαι οτι το κλιμα στο "επι παντος" εχει αλλαξει επισης.
Αν κανω λαθος, τοτε σαφεστατα θα επιλεξω το φωτογραφικο φορουμ απο το επι παντος :))

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

@ Χιώτη.
Έχε υπ όψιν σου πως στα διεθνή φωτογραφικά fora οι Τούρκοι συνάδελφοι φωτογράφοι είναι μακράν οι ευγενέστεροι, πολιτισμένοι και φιλόξενοι όλων.
Και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Δεν λαμβάνω υπόψιν τις μπαρούφες που εξαπολύονται ένθεν & ένθεν στα εθνικιστικά fora.
Αυτά FYI.

Δεν διαφωνω.
Καποιοι Τουρκοι (με κεφαλαιο το Τ) ειλικρινα προσπαθησαν να σωσουν την οικογενεια του προ παππου μου και αλλες οικογενειες απο βεβαιο αφανισμο στη Σμυρνη.
Το προβλημα δεν ειναι οι απλοι ανθρωποι, προς Θεου, αλλα η πολιτικη των τουρκων που εφαρμοζεται (αναγκαστικα) μεσω των απλων ανθρωπων (στρατος,αστυνομια κλπ). Και με την προπαγανδα, βλεπε Πολη το 54.

Απο ακραίους εθνικιστές του Ανθιμου μονον τετοια ακουγονται..

Θεωρεις τον κινδυνο εξ'ανατολων παραμυθι των Εθνικιστων του Ανθιμου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Οι κουμπαριες της ΝΔ, τα ζειμπεκικα του Πασοκ και παγια υποστηριξη του Συριζα στον Εθνικισμο των Τουρκων και των Σκοπιανων δεν ανταπαντωνται ευκολα κατηγορωντας τις εξ'ισου ανθελληνικες πολιτικες αλλων κομματων.
Εγω εκφερω τη γνωμη μου και ταυτοχρονα εκφραζω την ανησυχια μου για το τι συμβαινει στα βορεια συνορα μας. Ουτε εντυπωσεις θελω να δημιουργησω ουτε τιποτα. Ουτε αισθανομαι οτι εκμεταλευομαι τη φιλοξενια του φορουμ.
Κουβεντα πολιτικη κανουμε και τυχαινει να εχω διαφορετικη αποψη για τα Εθνικα θεματα απ'οτι ο Συριζα το Πασοκ και η ΝΔ που θελουν να (κανουν οτι) πιστευουν στις αγαθες προθεσεις των γειτονων.

Εχεις δικιο οτι αλλαξα γνωμη και συνεχιζω να γραφω εδω, αλλα με ιδιαιτερη ικανοποιηση αισθανομαι οτι το κλιμα στο "επι παντος" εχει αλλαξει επισης.
Αν κανω λαθος, τοτε σαφεστατα θα επιλεξω το φωτογραφικο φορουμ απο το επι παντος :))

Κανείς δεν πιστεύει στις αγαθες προθέσεις της άρχουσας ελίτ της γείτονος, έχουν γνώση οι φύλακες.
Απο κει και πέρα τα τακίμια των δικών μας πολιτικών δειινόσαυρων είναι εξόχως εξώφθαλμα και προκλητικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Θεωρεις τον κινδυνο εξ'ανατολων παραμυθι των Εθνικιστων του Ανθιμου?

Ανάκριση δεν δεχομαι απο πολεμοκάπηλους ..Εδω δεν ειναι ΓΑΔΑ,αλλά φορουμ.

Αλλη φορα εμένα δεν θα μου κανεις ανακριτικες ερωτήσεις..

@ Χιώτη.
Έχε υπ όψιν σου πως στα διεθνή φωτογραφικά fora οι Τούρκοι συνάδελφοι φωτογράφοι είναι μακράν οι ευγενέστεροι, πολιτισμένοι και φιλόξενοι όλων.
Και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Δεν λαμβάνω υπόψιν τις μπαρούφες που εξαπολύονται ένθεν & ένθεν στα εθνικιστικά fora.
Αυτά FYI.

Κανείς δεν είπε το αντίθετο, ούτε είναι όσοι ανησυχούν για την επεκτατική πολιτική της γείτονας χρυσαυγίτες για να θεωρούν τους Τούρκους κατώτερα όντα. Όταν ήμουν φοιτητής είχα τις καλύτερες σχέσεις με τους τούρκους συμφοιτητές μου (τα πήγαινα με αυτούς καλύτερα από ότι με τους περισσότερους γερμανούς). Είναι το τουρκικό κράτος αυτό με το οποίο είμαι ενάντιος, όχι οι Τούρκοι σαν άτομα.

Όταν ήμουν φοιτητής είχα τις καλύτερες σχέσεις με τους τούρκους συμφοιτητές μου

Και ο κουμπάρος μου (Αγγλία) λέει τα καλύτερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Κανείς δεν είπε το αντίθετο, ούτε είναι όσοι ανησυχούν για την επεκτατική πολιτική της γείτονας χρυσαυγίτες για να θεωρούν τους Τούρκους κατώτερα όντα. Όταν ήμουν φοιτητής είχα τις καλύτερες σχέσεις με τους τούρκους συμφοιτητές μου (τα πήγαινα με αυτούς καλύτερα από ότι με τους περισσότερους γερμανούς). Είναι το τουρκικό κράτος αυτό με το οποίο είμαι ενάντιος, όχι οι Τούρκοι σαν άτομα.

Το ίδιο απάντησα πιο πίσω στο ποστ 2189 Κώστα.
Αναφέρθηκα στα φωτογραφικά fοra γιατί ο Χιώτης γράφει περισσότερο στην φωτογραφική κατηγορία.

Eδώ ολόκληρο μνημόνιο λέμε να ακυρώσουμε... στο Δουβλίνο 2 θα σκαλώσουμε ?
Οχι δεν μιλάω για νόμιμη επιστροφή. Η επιστροφή των λαθρομεταναστών γίνεται αεροπορικώς, κι αυτό κοστίζει (ισάριθμα αεροπορικά εισητήρια + τους αστ.συνοδούς). Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στην διαδικασία απέλασης είναι το εξής. Κούρδος του Ιρακ που δηλώνει κούρδος της Τουρκίας. Η Σύριος που δηλώνει Αιγύπτιος, ή Κενυάτης που δηλώνει Τανζανός κλπ... Δεν βρίσκονται εγγεγραμμένοι στις χώρες αυτές, δεν τους αναγνωρίζουν και φυσικά δεν τους δέχονται πίσω. Οσοι δηλώνουν την πραγματική τους χώρα είναι οι αδασκάλευτοι (σπάνιο), οι απονήρευτοι (επίσης σπάνιο). Σχεδόν όλοι οταν τους πιάνουν οι αρχές, βγάζουν απο την τσέπη πλαστικοποιημένο το Δουβλίνο 2, το κολλούν στη μούρη του διασώστη και με ύφος απαιτούν τροφή και στέγη...
Αντί γι' αυτό......πέρνα κάνα βράδυ απ' το αλλοδαπών να ακούσεις κραυγές,δίπλα είμαι και απολαμβάνω συχνά.

Μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος...μου θυμίζεις σε ένα ξενοδοχείο Ρόδο με ένα γκρουπ Εβραίους στο βραδινό γεύμα ρωτάει ο σερβιτόρος room number please και αρνήθηκαν να το δώσουν!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Με χαρακτηριζεις προσωπικα και με προσβαλλεις.

Κουβεντα κανουμε σε ανοιχτο φορουμ. Γιατι τετοια εμπαθεια?

Αν και θα μπορουσα να απαντησω με ευπρεπεια, δεν προκειται να ρισκαρω να αποκλειστω ξανα απο το AVClub για παρτυ σου.

Μια καλή λύση αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε δύο μέλη είναι να μη κοουτάρουν ο ένας τα γραφόμενα του άλλου!:ernaehrung004:
Έτσι πραγματοποιείται και η συνύπαρξη!!

Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε σε όλα τα ποστ (ακόμα και αν σας ξενίζουν)....

Παρακαλώ ηρεμία και πάμε παρακάτω!!:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Με χαρακτηριζεις προσωπικα και με προσβαλλεις.

Κουβεντα κανουμε σε ανοιχτο φορουμ. Γιατι τετοια εμπαθεια?

Αν και θα μπορουσα να απαντησω με ευπρεπεια, δεν προκειται να ρισκαρω να αποκλειστω ξανα απο το AVClub για παρτυ σου.

Απο εκεινους που ρωτάνε μελη αν θα πολεμησουν εναντιον της Τουρκιας για να αποδειξουν οτι αγαπουν την 'πατριδα'' ερωτησεις δεν δεχομαι.

Αντί γι' αυτό......πέρνα κάνα βράδυ απ' το αλλοδαπών να ακούσεις κραυγές,δίπλα είμαι και απολαμβάνω συχνά.

Ναι αλλά με τι ύφος κραυγάζουν..... Τι άλλο θα διαβάσω.....