Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Κανείς δεν είπε το αντίθετο, ούτε είναι όσοι ανησυχούν για την επεκτατική πολιτική της γείτονας χρυσαυγίτες για να θεωρούν τους Τούρκους κατώτερα όντα. Όταν ήμουν φοιτητής είχα τις καλύτερες σχέσεις με τους τούρκους συμφοιτητές μου (τα πήγαινα με αυτούς καλύτερα από ότι με τους περισσότερους γερμανούς). Είναι το τουρκικό κράτος αυτό με το οποίο είμαι ενάντιος, όχι οι Τούρκοι σαν άτομα.

Κωστα, αν και διαφωνουμε σε απειρα πραγματα οσον αφορα την πολιτικη τουλαχιστον, ακομα και αν διαφωνω και με την ανησυχια που εχεις σε σχεση με την Τουρκια, δε σε εχω δει ποτε να χρησιμοποιεις γλωσσα τετοια που να μου σηκωθει η τριχα. Και ξανατονιζω οτι διαφωνουμε.

Σε αντιθεση με αλλους συμφορουμιτες, οι οποιοι πιστευουν οτι μιλωντας υποτιμητικα για λαους ολοκληρους (ειτε γιατι εχουν αλλο χρωμα, ειτε γιατι εχουν αλλη γλωσσα, ειτε γιατι εχουν αλλη θρησκεια), το "πατριδομετρο" τους θα χτυπησει κοκκινο.

Και για ερθω και ον τοπικ τωρα.

Θα μου εξηγησει κανεις το ζορι ολων να συμμετεχει και ο Συριζα; (επισης πρεπει να ξεκαθαρισω οτι δεν τον εχω ψηφισει ΠΟΤΕ)

Η προσωπικη μου γνωμη παντως ειναι οτι αν ειναι ολη η Ευρωπη να το ξανασκεφτεται, πολυ μ' αρεσει η "ακυβερνησια". (μου αρεσει και για αλλους λογους αλλα δεν ειναι επι του παροντος)

...
Θα μου εξηγησει κανεις το ζορι ολων να συμμετεχει και ο Συριζα; (επισης πρεπει να ξεκαθαρισω οτι δεν τον εχω ψηφισει ΠΟΤΕ)

Η προσωπικη μου γνωμη παντως ειναι οτι αν ειναι ολη η Ευρωπη να το ξανασκεφτεται, πολυ μ' αρεσει η "ακυβερνησια". (μου αρεσει και για αλλους λογους αλλα δεν ειναι επι του παροντος)

Αν ρωτάς για την πλευρά του σύριζα, ο σύριζα μιλάει ρητά για ανατροπή-ακύρωση του μνημονίου. Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνησηη που θα "προσπαθήσει" ένα επιφανειακό ξύσιμο-λιφτινγκ του μνημονίου.
Αν το ρωτάς απο την πλευρά νδ-πασοκ-δημαρ, θέλουν νομιμοποίηση του ξυσίματος αυτού απο όλο το εκλογικό σώμα και έκθεση του σύριζα απέναντι σ'αυτούς που τον ψήφισαν. Φυσικά φοβούνται και ενδεχόμενη άνοδο της δύναμής του σε πιθανές εκλογές σε 1 μήνα...

Μαζι σου κουμπαρε, για το Συριζα το ξερω και η γνωμη μου ειναι πως καλα κανει, αλλα οι τρεις αλλοι σκιζουν τα καλτσον τους και καινε τα σουτιεν τους γιατι θελουν να σωσουν τη χωρα, λενε...

Ενας ρουφιανος δημοσιογραφος γιατι δεν εχει βρεθει να το ρωτησει;

Ακουσα βεβαια και το κορυφαιο σημερα απο πασοκο στο σκαι... "Μα δεν γινεται να γινει κυβερνηση με το 40% των ψηφοφορων και το αλλο 60% να ειναι απεναντι..."

Ονειρο ζω; Δεν ξερω...

@ Στέλιος Π.
Βέβαια (δικηγόρος του διαβόλου mode = ON) με την ίδια λογική το κκε αρνείται συνεργασία με τις λοιπές αριστερές δυνάμεις... Για άλλα πράγματα μιλάει το κκε (αν παραβλέψουμε το γεγονός οτι πρακτικά δεν θέλει να κυβερνήσει), για άλλα όλοι οι υπόλοιποι αριστεροί... Το μόνο κοινό σημείο είναι ή έξοδος απο το μνημόνιο - αλλά αυτό το θέλει κι ο Καμμένος...

Last edited:
Μα το ΚΚΕ ειναι σαφες τι θελει, ας μην το βαλουμε στην κουβεντα... ασε που δεν ασχολουμαι με το πεμπτο κομμα :flipout: :flipout: :flipout:

Αλλα γιατι θα πρεπει ο προεδρος της Πολαν να ζηταει αυτοδυναμια (πριν της εκλογες, γιατι μετα αρχισε την κυβιστηση) και ο Συριζα να προδωσει τους ψηφοφορους του;

Ακουγα και τον Ιζνογκουντ του Πασοκ σημερα... και νομισα οτι δεν ειχε βρεθει ποτε σε κυβερνηση...

Στην τελικη ας μας σωσουν αυτοι που το θελουν τοσο πολυ και ας αφησουν το Συριζα που δεν θελει να κυβερνησει (κατα δηλωση τους) να φανει λιγος.

ΑΝΤΕ ΚΥΡ ΦΩΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!

Μια μικρη θα κανεις ακομα, μη φοβασαι, και θα κανεις χαρουμενο και εναν "εξαιρετο" συνομιλητη εδω μεσα...

Δεν πιστευω να γινει τουμπα απο τον Κουβελη.
Αν γινει, απο κανενα απο τους ανεξαρτητους ελ. θα ειναι,
καμια τουμπα τυπου αποστασιας ξανα-μανα, και παει λεγοντας.

Δεν πιστευω να γινει τουμπα απο τον Κουβελη.
Αν γινει, απο κανενα απο τους ανεξαρτητους ελ. θα ειναι,
καμια τουμπα τυπου αποστασιας ξανα-μανα, και παει λεγοντας.

Στη ΝΕΤ πάντως έχουν ήδη βάλει το σωστό πρόγραμμα για να ζεσταινόμαστε σιγά σιγά ! :flipout:

Πάντως ενώ ο Τσίπρας το χειρίστηκε εξαιρετικά, από άποψη κινήσεων, έχει κάνει πολύ μεγάλα φάουλ από πλευράς δηλώσεων. Και σ'αυτά τα φάουλ πατάνε πολύ γερά τα παπαγαλάκια, και βέβαια ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού που ενημερώνεται μόνο απ'αυτά.

(όπου φάουλ= δηλώσεις Γλέζου, Στρατούλη, 100 χιλιάδες προσλήψεις, και άλλα τέτοια). Αυτά θα μπορούσε να τα κάνει ο Σύριζα απευθείας, δεν ήταν απαραίτητα για την προεκλογική του πορεία. Τώρα όμως μετατρέπονται συνεχώς σε ανοιχτές πληγές που δεν ξέρω που θα φτάσουν.

(όπου φάουλ= δηλώσεις Γλέζου, Στρατούλη, 100 χιλιάδες προσλήψεις, και άλλα τέτοια). Αυτά θα μπορούσε να τα κάνει ο Σύριζα απευθείας,

Αυτή είναι και η δική μου ένσταση.

Εντάξει σύμβολο ο Γλέζος, αντίσταση, λαικός άνθρωπος, κλπ.
Το να πηγαίνει να κάνει πρόταση οικονομικών και αναλύσεις όμως, δεν....
Δεν έπρεπε να τον αφήσουν.

(Ίδια περίπτωση με τον Πύρρο Δήμα)....

Άστον εκεί να κάνει καμιά πατριωτική παρέμβαση με ομοψυχία και να πρωτοστατεί στον αγώνα.Για οικονομικά και ευρωπαικά θέματα τι τον ταλαιπωρείς μεγάλο άνθρωπο.............................

Last edited:
Ναι βρε σείς ,,, δεν ξέρει ,, αυτός ,,, ξέρουν οι τεχνοκράτες ,, γιαυτό μας βάλαν 400 δισ φέσι και κατέστρεψαν το σύμπαν ,,, απο την πολλή την γνώση ,,

άστο άστο ... πήραμε ,, πήραμε ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν ρωτάς για την πλευρά του σύριζα, ο σύριζα μιλάει ρητά για ανατροπή-ακύρωση του μνημονίου. Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνησηη που θα "προσπαθήσει" ένα επιφανειακό ξύσιμο-λιφτινγκ του μνημονίου.
Αν το ρωτάς απο την πλευρά νδ-πασοκ-δημαρ, θέλουν νομιμοποίηση του ξυσίματος αυτού απο όλο το εκλογικό σώμα και έκθεση του σύριζα απέναντι σ'αυτούς που τον ψήφισαν. Φυσικά φοβούνται και ενδεχόμενη άνοδο της δύναμής του σε πιθανές εκλογές σε 1 μήνα...

Σωστά τα ανωτέρω.

Αυτή τη στιγμή ο Σύριζα καλώς λέει όσα λέει. Υπάρχει θεμελιώδης διαφορά σε κομβικό σημείο (στο οποίο δεν υπάρχει με τον Καμμένα, οπότε και δεν έχει αποκλειστεί μια τέτοια συνεργασία, και ας είναι δεξιότερα των άλλων δύο. Άρα κατ' αρχήν τις συνεργασίες ο Σύριζα δεν φαίνεται να τις αποκλείει).

Ωστόσο το ίδιο ερώτημα θα ανακύψει και μετά από ένα μήνα, μετά τις επερχόμενες (όπως όλα δείχνουν) εκλογές.

Τα ίδια, όπως φαίνεται, κόμματα, με κάποιες μικρές (ή ενδεχομένες και σοβαρότερες) διαφοροποιήσεις στα ποσοστά τους, ενδεχομένως και με τον Σύριζα πρώτο κόμμα (αν και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και το θέμα της προσβολής ή μη του μπόνους Παυλόπουλου, που ο ίδιος ο Σύριζα το έχει εξαρχής καταγγείλει ως απαράδεκτο και αντισυνταγματικό), θα συγκροτήσουν την επόμενη βουλή, και θα κληθούν οι αρχηγοί τους να αναδείξουν κυβέρνηση.

Εκεί θα πρέπει να δούμε τι θα πει ο Σύριζα. Γιατί δεν μπορεί κανείς να παραπέμπει εσαεί σε νέες εκλογές για εκ νέου ανακάτεμα της τράπουλας.

Νομιζω οτι πλεον ολοι οι υπολογισμοι με τον Συριζα ως πρωτο κομμα του αποδιδουν και το μπονους των 50 εδρων. Αρα εχει λυθει αυτο το θεμα ?

Εννοείται ότι η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή θα δώσει αυτό το μπόνους, εννοούσα πώς θα κινηθεί ο Σύριζα (ή οποιοσδήποτε άλλος) με ένσταση στο ΑΕΔ. Ο Σύριζα έχει αναφερθεί ανοικτά στην αντισυνταγματικότητα του μπόνους και έχει δηλώσει ότι διερευνά "με συνταγματολόγους" τις δυνατότητες προσβολής του.

Δεν αναφερόμουν στο θέμα "συνασπισμός ή αυτοτελές κόμμα", φαντάζομαι θα εξαλείψει και από τον τίτλο του την αναφορά σε όλες τις συνιστώσες για να μην προκύψει καθόλου το θέμα αυτό. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα μεγάλα κόμματα συνασπισμοί μικρότερων ομάδων είναι ή από τέτοιες προέρχονται. Δλδ η ΝΔ που έχει κηρύξει και "πανστρατιά" τι κόμμα θα είναι εάν τελεσφορήσει και βρει ανταπόκριση το κάλεσμα Σαμαρά;

Last edited:

Εννοείται ότι η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή θα δώσει αυτό το μπόνους, εννοούσα πώς θα κινηθεί ο Σύριζα (ή οποιοσδήποτε άλλος) με ένσταση στο ΑΕΔ. Ο Σύριζα έχει αναφερθεί ανοικτά στην αντισυνταγματικότητα του μπόνους και έχει δηλώσει ότι διερευνά "με συνταγματολόγους" τις δυνατότητες προσβολής του.

Δεν αναφερόμουν στο θέμα "συνασπισμός ή αυτοτελές κόμμα", φαντάζομαι θα εξαλείψει και από τον τίτλο του την αναφορά σε όλες τις συνιστώσες για να μην προκύψει καθόλου το θέμα αυτό. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα μεγάλα κόμματα συνασπισμοί μικρότερων ομάδων είναι ή από τέτοιες προέρχονται. Δλδ η ΝΔ που έχει κηρύξει και "πανστρατιά" τι κόμμα θα είναι εάν τελεσφορήσει και βρει ανταπόκριση το κάλεσμα Σαμαρά;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρωτο κομμα δεν μπορει να μην "δεκτει" τις 50 μπονους,απλα διοτι τις "επιβαλλει" το συνταγμα και πανε "πακετο" με τα ποσοστα του πρωτου κοματος.

Αν θα γινει κατι ωστε να καταργηθει αυτο,θα πρεπει να γινει απο αυτη την βουλη εφ'οσον συγκληθει σε σωμα και ακολουθως να διαλυθει αν τελικα θα γινουν νεες εκλογες,η να γινει απο την επομενη βουλη.........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρωτο κομμα δεν μπορει να μην "δεκτει" τις 50 μπονους,απλα διοτι τις "επιβαλλει" το συνταγμα και πανε "πακετο" με τα ποσοστα του πρωτου κοματος.

Αν θα γινει κατι ωστε να καταργηθει αυτο,θα πρεπει να γινει απο αυτη την βουλη εφ'οσον συγκληθει σε σωμα και ακολουθως να διαλυθει αν τελικα θα γινουν νεες εκλογες,η να γινει απο την επομενη βουλη.........

Δεν είπα ότι "δεν θα τις δεχθεί", δεν είναι στο χέρι του να τις δεχθεί ή όχι, δλδ να του δώσουν 112 (λέω εγώ) έδρες και να πει ευχαριστώ, παίρνω μόνο τις 62 που κατά τη γνώμη μου είναι το σωστό. Είπα εάν θα συνεχίσει με τη διαδικασία προσβολής της κατανομής των εδρών από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, όπως δήλωσε ότι εξετάζει (δεν είπε αυτό ακριβώς, είπε ότι "συμβουλεύεται συνταγματολόγους" εάν θυμάμαι καλά).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν είπα ότι "δεν θα τις δεχθεί", δεν είναι στο χέρι του να τις δεχθεί ή όχι, δλδ να του δώσουν 112 (λέω εγώ) έδρες και να πει ευχαριστώ, παίρνω μόνο τις 62 που κατά τη γνώμη μου είναι το σωστό. Είπα εάν θα συνεχίσει με τη διαδικασία προσβολής της κατανομής των εδρών από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, όπως δήλωσε ότι εξετάζει (δεν είπε αυτό ακριβώς, είπε ότι "συμβουλεύεται συνταγματολόγους" εάν θυμάμαι καλά).

Α, σε αυτή την περίπτωση - αν πάρει ο σύριζα τις 50 έξτρα έδρες - και να μην προσβάλει αυτός την διαδικασία κατανομής, θα την προσβάλουν νδ-πασοκ με το βλέμα στις μεθεπόμενες εκλογές... Βέβαια, τίθεται κι ένα θέμα, αν βρεθεί κάποιος βουλευτής ειδικών αποστολών να προσβάλει άμεσα τις +50 έδρες του σύριζα στο εκλογοδικείο με το αιτιολογικο οτι οι έδρες πάνε σε κόμμα κι όχι σε συνασπισμό κομμάτων. Αυτο μέχρι τώρα το περνάμε στο ντούκου, αλλά αν σε ένα μήνα βγει πρωτος ο σύριζα, πολλά θα αλλάξουν και τα συμφέροντα είναι πολλά. Δεν έχει σημασία αν αλλάξει ο τίτλος του κόμματος, φαντάζομαι οτι αυτό που μετράει σε μια ένσταση είναι το τι λέει το καταστατικό του σύριζα που κατατέθηκε στο πρωτοδικείο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Α, σε αυτή την περίπτωση - αν πάρει ο σύριζα τις 50 έξτρα έδρες - και να μην προσβάλει αυτός την διαδικασία κατανομής, θα την προσβάλουν νδ-πασοκ με το βλέμα στις μεθεπόμενες εκλογές...

ΑΝ ξαναγινουν εκλογες και εφοσον ξαναπαει ο λαος στις καλπες το κομμα που θα θεωρηθει "υπαιτιο" της τριτης εκλογικης αναμετρησης θα σταυρωθει στην κυριολεξια.

Και δικαιως κατ´εμε. Ειτε αυτο ειναι η Δημ.Αριστερα ειτε ο Καμμενος ειτε οποιοσδηποτε.

Εγω εικαζω οτι δεν υπαρχει απολυτως καμια περιπτωση να παμε σε τριτες εκλογες.

Τρίτες εκλογές καπάκι, το αποκλείω κι έγώ... Μεθεπόμενες εννούσα τις τρίτες, όποτε προκύψουν (σε 2 χρόνια πχ,)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Α, σε αυτή την περίπτωση - αν πάρει ο σύριζα τις 50 έξτρα έδρες - και να μην προσβάλει αυτός την διαδικασία κατανομής, θα την προσβάλουν νδ-πασοκ με το βλέμα στις μεθεπόμενες εκλογές... Βέβαια, τίθεται κι ένα θέμα, αν βρεθεί κάποιος βουλευτής ειδικών αποστολών να προσβάλει άμεσα τις +50 έδρες του σύριζα στο εκλογοδικείο με το αιτιολογικο οτι οι έδρες πάνε σε κόμμα κι όχι σε συνασπισμό κομμάτων. Αυτο μέχρι τώρα το περνάμε στο ντούκου, αλλά αν σε ένα μήνα βγει πρωτος ο σύριζα, πολλά θα αλλάξουν και τα συμφέροντα είναι πολλά. Δεν έχει σημασία αν αλλάξει ο τίτλος του κόμματος, φαντάζομαι οτι αυτό που μετράει σε μια ένσταση είναι το τι λέει το καταστατικό του σύριζα που κατατέθηκε στο πρωτοδικείο...

Δεν κρίνει κανένα εκλογοδικείο, αλλά ο Άρειος Πάγος, και μάλιστα ελεύθερα και δίχως δικονομικό περιορισμό, τη στιγμή της ανακήρυξης κάθε συνδυασμού.
Ο Σύριζα "συνιστώσες" έχει μόνο, οι οποίες δεν έχουν καν (οι περισσότερες τουλάχιστον) τον χαρακτήρα "κόμματος", ώστε να πει κανείς ότι πρόκειται για "εκλογική συνεργασία". Κόμμα κανονικό είναι, αυτοτελές, νομίζω.