Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ή, για να το πούμε αλλιώς......, γίνεσαι σύσκατη εντός βουλής, ώστε να μην δώσεις ούτε το δικαίωμα να σε χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να χτυπήσουν την παράταξη που σε εμπιστεύτηκε?
Για να υπερασπίσεις το όνομα και αξιοπρέπειά σου μετά το "λάθος" για συνωστισμούς?
Τη στιγμή μάλιστα που έχεις ήδη γίνει σύσκατη στη συνείδηση του λαού...

Και κάτι ακόμα που αμελούν οι εκπρόσωποι και πολιτικοί φίλοι του συνασπισμού να εξηγήσουν περαιτέρω.
Οι πόντιοι στα παράλια του Ευξείνου Πόντου στις αρχές του 20ου αιώνα καλούνταν να υπηρετήσουν στο Τουρκικό στρατό... χωρίς όπλα, αλλά αξίνες, σφυριά και φτυάρια... δουλεύοντας λοιπόν σε κάτεργα, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτιζόμενοι... είτε απο την ανα´γκη να επιβιώσουν είτε αρνούμενοι να υπηρετήσουν ένα ξένο στρατό λιποτακτούσαν.
Ως παράνομοι, η μόνη διαφυγή τους ήταν στα βουνά της Πατρίδας του, όπου όντως λήστευαν για να φάνε και εν τέλει επιζήσουν.
Αυτό πείραξε τον κο Θεοδωρίδη? Η γενοκτονία τα ορφανά και στέρηση της Πατρικής οικίας δεν τον άγγιξε?

Γιατί πρέπει κάθε φορά η αριστερά να ανέχεται τέτοιες απόψεις? Γιατί πρέπει να φορτωνόμαστε χρόνια τώρα τις χυδαίες απόψεις κάποιων. Τι είμαστε όλοι εμείς??? Ζώα?
 
Η κα Ρεπούση, ο κος Θεοδωρίδης όπως όλοι οι πολίτες... μπορούν να έχουν οποιαδήποτε άποψη θέλουν και για τους Σμυρνιούς και για τους Πόντιους και για τους Έλληνες στο σύνολό τους.

Τα κόμματα που τους διατηρούν στους κόλπους τους ταυτίζονται ή όχι με τις απόψεις τους? Αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία για μένα.
 
Και να ταυτιζονται σιγα μην το δημοσιευσουν....

Αυτα τα ψηγματα "αληθειας" βγαινουν συνηθως κατα λαθος.
 
Ωραία ελπίδα τότε πρεσβεύουν......................................

Ομολογώ ότι ελπίζω σε κάποια κίνηση τόσο απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΔημΑρ.
Αν όχι θα ξανακαθήσω σπίτι μου.

Μπορώ να δεχτώ την αδικία και το φασισμό σε επίπεδο υλικών αγαθών...
Όμως αυτό το επίπεδο, ιδεολογίας και απαξίωσης της ιστορίας του γένους μου όχι.

Και στο δρόμο να κοιμόμαστε οικογενειακώς, θα τα καταφέρουμε.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Τουλάχιστον, έτσι όπως αντιλαμβάνομαι την Ελληνική γλώσσα, είναι άλλο πράγμα, να σηκωθείς να φύγεις την ώρα που τηρείται ενός λεπτού σιγή στην μνήμη κάποιου γεγονότος ή προσώπου και άλλο να απουσιάζεις γενικώς και αορίστως από τον χώρο τη δεδομένη στιγμή.


Είχε ξεχάσει το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και φοβήθηκε να μη γουρλώσει. :flipout:


Όντως, αυτή την κίνηση θα τη θεωρούσε ο οποιοσδήποτε επιδεικτική. Στην τελική δεν μιλάμε για μίας ώρας σιγή!
 
... Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός.
Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα!
Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός.
Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις αξίες και ποιος είναι σκλάβος των αρχών. Διότι σε αυτό το ανθρώπινο πλαίσιο απαγορεύεται η απαγόρευση.
Ακόμα και όταν ο ναζισμός απαγόρευε τις συγκεντρώσεις, οι πρόγονοί μας οι Έλληνες δεν το έβαλαν ποτέ κάτω.
Το ίδιο έκαναν και επί Χούντας.
Σε αυτές τις μάχες βγήκαν πάντα νικητές, διότι προστάτευσαν τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Κανένας δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Κι αν θέλουν να μας σταματήσουν να μην μας πάνε μόνο στη φυλακή ή στην εξορία, αλλά να μας στείλουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως έκανε και η βαρβαρότητα πριν από αυτούς, διότι δεν πρόκειται να πάψουμε με τίποτα! Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα μας μετατρέψουν όλους σε Δίκαιους αντί να παραμένουμε όλοι αδιάφοροι στον πόνο των Ποντίων. Η επέτειος δεν είναι μια απλή συγκέντρωση. Το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν είναι απλώς ένα έγκλημα. Γι’ αυτό το λόγο δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται ακόμα και να το θέλουν οι δήμιοι και οι ραγιάδες...
Ν. Λυγερός.
-
 
Δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση



Για καθηστε ρε καρντασηδες.....

Γιατι δεν το κανουμε και αυτο στις 17 Ιουνιου να γλυτωσουμε και τα 50 εκατομυρια (αν κοστιζει οσο οι εθνικες εκλογες) ???

Μου αρεσει που ολοι ανεξαιρετως αντεδρασαν στην προταση της Μερκελ.
 
Δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση



Για καθηστε ρε καρντασηδες.....

Γιατι δεν το κανουμε και αυτο στις 17 Ιουνιου να γλυτωσουμε και τα 50 εκατομυρια (αν κοστιζει οσο οι εθνικες εκλογες) ???

Μου αρεσει που ολοι ανεξαιρετως αντεδρασαν στην προταση της Μερκελ.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει τώρα κάποιο δημοψήφισμα (ευρώ-δραχμή). Υποτίθεται ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και επομένως δεν είναι οριστικό το δίλημμα ευρώ με μνημόσυνο ή δραχμή. Αν τώρα το δίλημμα τεθεί οριστικά από Ευρώπη τότε δεν υπάρχει κάτι πιο δημοκρατικό από το δημοψήφισμα.
 
Kαι τι θα κανουμε καθε ενα μηνα στις καλπες θα ειμαστε ? Ας το κανουν ταυτοχρονα να ειναι γνωστη η λαικη βουληση και για το θεμα αυτο. Τωρα ειναι τσαμπα να το κανουν.....
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ο καθενας θα λεει οτι τον συμφερει. Πως να ξερουμε γιατι αποχωρησε ?

Στην φωτογραφικη ακολουθια φαινεται να αποχωρει ακριβως πριν την εγερση του κοινοβουλιου .

Αποψη μου ειναι οτι ψευδεται στην διαψευση της ...

Μάλιστα.

Αν επιβεβαιώνεται, στην τελική, και το ρολόι, δύσκολα έως απίθανα μπορεί να εξαχθεί διαφορετικό συμπέρασμα.
 
Kαι τι θα κανουμε καθε ενα μηνα στις καλπες θα ειμαστε ? Ας το κανουν ταυτοχρονα να ειναι γνωστη η λαικη βουληση και για το θεμα αυτο. Τωρα ειναι τσαμπα να το κανουν.....

Μα σου είπα, αν δεν είναι σαφές και οριστικό το δίλλημα, δεν είναι λογικό να γίνει δημοψήφισμα. Δεν μπορούμε να πάμε σε δημοψήφισμα με υποθέσεις.
Για το θέμα χρημάτων είναι το τελευταίο που με απασχολεί όταν μιλάμε για δημοκρατία.
 
Καταρχάς, από ό,τι λέγεται δεν μπορεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα.
Επίσης δημοψηφίσματα αυτού του είδους, που έχουν και μια υπαρξιακή χροιά καθώς άπτονται της σχέσης της Ελλάδας με την Ευρώπη, δεν μπορούν να διενεργηθούν με ψυχραιμία μέσα στην τούρλα των εκλογών.
Όταν προ ολίγων ετών έλαβε χώρα το δημοψήφισμα στη Γαλλία για το ευρωσύνταγμα, άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος που κράτησε μήνες και οι πολίτες ενημερώθηκαν ακούγοντας και διαβάζοντας όλες τις απόψεις. Ακόμη μοιράστηκαν πόρτα - πόρτα καμιά 50αριά εκατομμύρια αντίτυπα του ευρωσυντάγματος ωστέ δυνητικά να μπορούν να το διαβάσουν όλοι.
Βέβαια, η "δημοκρατική Ευρώπη" το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της το όχι των Γάλλων και των Ολλανδών.
Μετονόμασε το Ευρωσύνταγμα σε Συνθήκη της Λισαβόνας, το άλλαξε επουσιωδώς και το πέρασε μέσα από τα κοινοβούλια.
Ένα δημοψήφισμα που θα γινόταν τώρα θα είχε ως κυριότερη παράμετρο το φόβο (εκεί άλλωστε επενδύουν οι εταίροι μας) και ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.
 
image002.jpg
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Άκουγα έναν συνταγματολόγο (φίρμα... μου διαφεύγει το όνομα) πως για καταγγελία "αυτών" των αδικημάτων,γίνεται στην δεύτερη συνεδρίαση της βουλής...Εφόσον δεν έγινε δεύτερη δεν παραγράφεται τίποτα...

Αντί να ακούμε τις "φίρμες", δεν είναι κακό να ανοίξουμε το ίδιο το Σύνταγμα να τα δούμε με τα ματάκια μας...
" Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος" Άρθρο 86 παρ. 3
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Καταρχάς, από ό,τι λέγεται δεν μπορεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα το αποφασίζει η βουλή έπειτα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, και το προκηρύσσει ο ΠτΔ. Όμως υπάρχει και ένας άλλος τύπος δημοψηφίσματος, που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο της ίδιας παραγράφου του α. 44 Σ, το δημοψήφισμα επί κοινωνικών ζητημάτων επί ψηφισμένου νομοσχεδίου, που η πρόταση γίνεται κατευθείαν από τη βουλή και αποφασίζεται με πλειοψηφία 3/5.

Προσωπικώς δεν νομίζω ότι κωλύεται σε τίποτα το υπουργικό συμβούλιο, ακόμη και υπηρεσιακό, να προτείνει δημοψήφισμα, τη στιγμή που καθοριστικό και αποφασίζον όργανο είναι η Βουλή. Αρκεί φυσικά να μην έχει διαλυθεί η Βουλή.
 
Γιατί πρέπει κάθε φορά η αριστερά να ανέχεται τέτοιες απόψεις? Γιατί πρέπει να φορτωνόμαστε χρόνια τώρα τις χυδαίες απόψεις κάποιων. Τι είμαστε όλοι εμείς??? Ζώα?

Με τη λογική, ότι βρίσκονται απέναντι στους πατριδοκάπηλους. Ότι είναι απέναντι στα "ελληνοχριστιανικά ιδεώδη" που κάποιοι έφαγαν στη μάπα για χρόνια. Αλλά αυτό δεν είναι σοβαρή στάση. Αυτό είναι καραγκιοζλίκια. Από τους υπερπατριώτες, στους αρνητές καθετί εθνικού. Δυστυχώς τέτοιο καθίζημα διατηρεί ακόμη την ταμπελίτσα του "προοδευτικού". Φυσικά και είμαστε ζώα όσο μένουμε σε ταμπέλες.