Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Πάντως όσο τον βρίζουν και συκοφαντούν ολοένα ανεβαίνει η δύναμη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Εδώ, λέει για πρωτιά.

Ας αρχίσετε λοιπόν να ετοιμάζεστε για σουτ απο το ευρώ, την ΕΕ, την Ευρώπη και μάλιστα λέγεται οτι ετοιμάζονται ειδικά διαστημόπλοια για να μας διώξουν και εκτός ηλιακού συστήματος, αν τελικά η κάλπη βγάλει Τσίπρα :flipout::flipout::flipout:
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Εδώ, λέει για πρωτιά.

Ας αρχίσετε λοιπόν να ετοιμάζεστε για σουτ απο το ευρώ, την ΕΕ, την Ευρώπη και μάλιστα λέγεται οτι ετοιμάζονται ειδικά διαστημόπλοια για να μας διώξουν και εκτός ηλιακού συστήματος, αν τελικά η κάλπη βγάλει Τσίπρα :flipout::flipout::flipout:


564960_4038231075843_1283756552_33774585_745105794_n.jpg


Αμ το αλλο που το πάς??Επιστρέφουμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονικης και φευγουμε απο Eurovision..:flipout::flipout::flipout::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
 
Ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα πρεπει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ οταν με το καλο θα ειναι κυβερνηση, και ενω φυσικα θα ασχολειται με το μνημονιο δε λεω αλλα δεν ειναι μονο αυτο που πρεπει να διορθωθει, θα πρεπει να ειναι η καταργηση του τρομονομου. Δευτερον η καταργηση των ΜΑΤ μια κινηση ουσιαστικης δημοκρατιας αλλα και με μεγαλη συμβολικη σημασια. Τριτον η εκκαθαριση της σχολης ευελπιδων απο τα σκατενια φασιστακια που κανουν παρελαση με υμνους της χουντας.
 
Την σημαια την θελεις;;;;;;;

Eγω λεω να καταργησει και τον στρατο...............:silly:

και με στήριξη από ΔΗΜΑΡ να κάνει υπουργό παιδείας την Ρεπούση με υφυπουργό τον Θεοδωρίδη ( ή πως αλλοιώς τον λένε ). :flipout:
Ανευ πλάκας πάντως οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών που θα τον ψηφίσουν αποκλειστικά και μόνο λόγω της οικονομικής καταστροφής και μεταξύ αριστερών θέσεων που δεν τις ασπάζονται πολλοί από τους αναφερθέντες ( και γι αυτό δεν τις πολυδιαφημίζει ) θα είναι ισορροπίες τρόμου. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τον ενδιαφέρει να κρατήσει ισορροπίες . Οψόμεθα .
 
Last edited:
:flipout::flipout::flipout::flipout:


Μετά από έναν ακόμα μήνα προεκλογικής περιόδου όπου οι Έλληνες άκουσαν από εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης περίπου 168.872.069 φορές ότι η Ευρώπη μας θέλει πολύ, αλλά αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο, μάς περιμένει η Έξοδος του Μεσσολογγίου, το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, οι 7 Πληγές του Φαραώ, η Κόλαση του Δάντη και άλλα απολαυστικά, οι ψηφοφόροι, νηφάλιοι και ανεπηρέαστοι καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα!


181803_444067668939710_1423838375_n.jpg
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

και με στήριξη από ΔΗΜΑΡ να κάνει υπουργό παιδείας την Ρεπούση με υφυπουργό τον Θεοδωρίδη ( ή πως αλλοιώς τον λένε ). :flipout:
Ανευ πλάκας πάντως οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών που θα τον ψηφίσουν αποκλειστικά και μόνο λόγω της οικονομικής καταστροφής και μεταξύ αριστερών θέσεων που δεν τις ασπάζονται πολλοί από τους αναφερθέντες ( και γι αυτό δεν τις πολυδιαφημίζει ) θα είναι ισορροπίες τρόμου. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τον ενδιαφέρει να κρατήσει ισορροπίες . Οψόμεθα .

Η Ρεπουση στηριχτηκε απο την Γιαννάκου...μην ξεχνιομαστε...

Κατά τα άλλα οι αποψεις του Ν.Θεοδωριδη ειναι απολύτως μειοψηφικές..Να εκτελεστεί μηπως??Την ιδια στιγμή τρεχει για καθε νομικη υποστηριξη σε καθε κατατρεγμενο...Ο καθεις με τις αντιφασεις του..



Για να τελειωνουμε ,αυτος ειναι ο βασικος αξονας..
24-5-2012

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΝ



Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξωτερική πολιτική





Η Εξωτερική πολιτική απουσίασε από την προεκλογική ατζέντα για τις εκλογές της 6-5-2012 διότι κυριάρχησαν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που πηγάζουν από τις πολιτικές των διαδοχικών μνημονίων. Τα ίδια προβλήματα δεσπόζουν και στη νέα προεκλογική περίοδο, αλλά τούτη τη φορά αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση και τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Ήδη επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα των σχέσεων Ελλάδας - FYROM, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η οποία τελικά δεν συζήτησε το θέμα της διεύρυνσης και έτσι δόθηκε νέα παράταση στην αίτηση ένταξης της γείτονος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια συζήτηση «εφ´όλης της ύλης» για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Εμείς, και το 2009 είχαμε παρουσιάσει πρόγραμμα με «10 προτάσεις για την Εξωτερική Πολιτική», αλλά και στην Εκλογική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εκλογές της 6-5-2012 υπήρχε μια συνοπτική ενότητα για το ποια Εξωτερική Πολιτική διεκδικούμε.

Η βάση της εναλλακτικής μας πρότασης και για την εξωτερική πολιτική είναι οι αρχές του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς για ειρηνικές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, μακριά από απειλές πολέμου και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε».

Η δική μας πρόταση για την εθνική στρατηγική είναι η στρατηγική της ειρήνης με την οποία είναι συνυφασμένη και η επίλυση των εθνικών μας θεμάτων.

Κατά τη γνώμη μας, η σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω των μνημονιακών πολιτικών, οδηγεί και στην υποβάθμιση της διεθνούς της θέσης και στη μείωση της ικανότητάς της να προασπίζεται τα εθνικά της θέματα.

Άρα, η απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια αποτελεί προϋπόθεση και για μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, ουσιαστικής αναβάθμισης της διεθνούς της θέσης προς όφελος και των εθνικών της θεμάτων.

Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ δεν έχει μέλλον. Αντιθέτως, η ολόπλευρη ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων μπορεί να αποβεί πολλαπλά επωφελής για τη χώρα μας.





Οι προτάσεις μας συνοπτικά



1. Η αντίσταση στον πόλεμο, η υπεράσπιση της ειρήνης αποτελεί πρ ώτη προτεραιότητά μας συνοδευόμενη από αιτήματα και πρωτοβουλίες αφοπλισμού, αποστρατιωτικοποίησης και αποπυρηνικοποίησης. Αγωνιζόμαστε κατά των στρατιωτικών συνασπισμών και των ξένων βάσεων παντού στον κόσμο.

2. Διεκδικούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες και δράσεις που συνδέονται με τον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

3. Τασσόμαστε εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους και συμμετοχή της σε πολεμικά σχέδια. Ζητούμε την ανάκληση των ελληνικών μονάδων που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Είμαστε αντίθετοι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και υπέρ της κατάργησής του, για Ελλάδα έξω από στρατιωτικούς συνασπισμούς.

4. Προτείνουμε την δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών, που μπορεί να προκύψει μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών και την απαλλαγή από πανάκριβες αγορές που υπαγορεύονται από το ΝΑΤΟ ή από τη λεγόμενη «διπλωματία των εξοπλισμών», καθώς και με μια διαφορετική, σύγχρονη και ορθολογική οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων.

5. Τοποθετούμαστε σταθερά υπέρ της επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας. Θέση που συνοδεύεται από την απαίτηση βημάτων, όπως άρση του casus belli, παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και από την πρόταση για την ισόρροπη και αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας - Τουρκίας.

6. Για το πολυσυζητημενο θεμα της ΑΟΖ , η θεση του Συριζα- ΕΚΜ είναι ότι η Ελλαδα εχει αναφαιρετο δικαιωμα στην ΑΟΖ και στην αξιοποιηση του υποθαλασσιου πλουτου της, με βαση το Διεθνες Δικαιο και την Συμβαση για το Δικαιο της Θαλασσας. Ωστοσο, η οριοθετηση της ΑΟΖ δεν μπορει να γινει μονομερως, απαιτει διμερεις συμφωνιες με τις ενδιαφερομενες γειτονικες χωρες.

7. Στηρίζουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα. Για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις.

8. Διεκδικούμε την προώθηση μιας ενεργητικά φιλειρηνικής Βαλκανικής πολιτικής, μακριά από επιλογές πολέμου και εθνικιστικά μίση, με εμμονή στο απαραβίαστο των συνόρων και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Τασσόμαστε κατά της αναγνώρισης της παράνομης μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

9. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας στη βάση ενός σχεδίου Βαλκανικής συνανάπτυξης, με στόχο ένα αλληλέγγυο μέλλον για τους λαούς της περιοχής. Προωθούμε την ιδέα ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη.

10. Είμαστε σταθερά υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αποκρούουμε τις εθνικιστικές εντάσεις και υποστηρίζουμε την πολύμορφη προσέγγιση, συνεργασία και οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα.

11. Νέες σχέσεις Βορρά-Νότου στη Μεσόγειο. Θέλουμε την Ελλάδα γέφυρα ειρήνης με τους λαούς της Μ. Ανατολής και γι αυτό είμαστε κατά της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. Λέμε όχι σε νέος πόλεμο στην περιοχή με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τασσόμαστε κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε μια ΝΑΤΟική επέμβαση τύπου Λιβύης στη Συρία. Αγω νιζόμαστε για την ανακήρυξη της Μ. Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη. Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ. Θέλουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, χωρίς ξένες βάσεις, περιοχή ισότιμης συνεργασίας, γεφύρωσης του χάσματος Βορρά - Νότου στην περιοχή.

12. Πολύπλευρη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.



Οι αριστερές, δημοκρατικές και προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικης Αμερικης και της Καραϊβικής ( Κούβα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Βενεζουέλα, Ουρουγουάη, Βολιβία) αποτελούν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αριστερά, σε όλο τον κόσμο.



Εάν λάβει κανείς υπόψη την γεωπολιτική ολοκλήρωση, (UNASUR) οικονομική ( MERCOSUR- ALBA) και πολιτική ( Παρλατίνο-Κοινοβούλιο των Άνδεων) σε αντι-νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, στην Ηπειρο ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρων σχέσεων της Ελλαδας στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας κλπ. Μπορεί η χώρα μας σε συνθήκες βαθιάς κρίσης να αναζητήσει νέες δυνατότητες ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα πρεπει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ οταν με το καλο θα ειναι κυβερνηση, και ενω φυσικα θα ασχολειται με το μνημονιο δε λεω αλλα δεν ειναι μονο αυτο που πρεπει να διορθωθει, θα πρεπει να ειναι η καταργηση του τρομονομου. Δευτερον η καταργηση των ΜΑΤ μια κινηση ουσιαστικης δημοκρατιας αλλα και με μεγαλη συμβολικη σημασια. Τριτον η εκκαθαριση της σχολης ευελπιδων απο τα σκατενια φασιστακια που κανουν παρελαση με υμνους της χουντας.

Σταύρο πιστεύω ότι αυτοί οι χώροι τέτοιους γεννάνε,οπότε...
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Η Ρεπουση στηριχτηκε απο την Γιαννάκου...μην ξεχνιομαστε...

Κατά τα άλλα οι αποψεις του Ν.Θεοδωριδη ειναι απολύτως μειοψηφικές..Να εκτελεστεί μηπως??Την ιδια στιγμή τρεχει για καθε νομικη υποστηριξη σε καθε κατατρεγμενο...Ο καθεις με τις αντιφασεις του..



Για να τελειωνουμε ,αυτος ειναι ο βασικος αξονας..
24-5-2012

Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΝ



Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξωτερική πολιτική





Η Εξωτερική πολιτική απουσίασε από την προεκλογική ατζέντα για τις εκλογές της 6-5-2012 διότι κυριάρχησαν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που πηγάζουν από τις πολιτικές των διαδοχικών μνημονίων. Τα ίδια προβλήματα δεσπόζουν και στη νέα προεκλογική περίοδο, αλλά τούτη τη φορά αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση και τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Ήδη επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα των σχέσεων Ελλάδας - FYROM, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η οποία τελικά δεν συζήτησε το θέμα της διεύρυνσης και έτσι δόθηκε νέα παράταση στην αίτηση ένταξης της γείτονος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια συζήτηση «εφ´όλης της ύλης» για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Εμείς, και το 2009 είχαμε παρουσιάσει πρόγραμμα με «10 προτάσεις για την Εξωτερική Πολιτική», αλλά και στην Εκλογική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εκλογές της 6-5-2012 υπήρχε μια συνοπτική ενότητα για το ποια Εξωτερική Πολιτική διεκδικούμε.

Η βάση της εναλλακτικής μας πρότασης και για την εξωτερική πολιτική είναι οι αρχές του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς για ειρηνικές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, μακριά από απειλές πολέμου και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε».

Η δική μας πρόταση για την εθνική στρατηγική είναι η στρατηγική της ειρήνης με την οποία είναι συνυφασμένη και η επίλυση των εθνικών μας θεμάτων.

Κατά τη γνώμη μας, η σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω των μνημονιακών πολιτικών, οδηγεί και στην υποβάθμιση της διεθνούς της θέσης και στη μείωση της ικανότητάς της να προασπίζεται τα εθνικά της θέματα.

Άρα, η απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια αποτελεί προϋπόθεση και για μια νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, ουσιαστικής αναβάθμισης της διεθνούς της θέσης προς όφελος και των εθνικών της θεμάτων.

Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ δεν έχει μέλλον. Αντιθέτως, η ολόπλευρη ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων μπορεί να αποβεί πολλαπλά επωφελής για τη χώρα μας.





Οι προτάσεις μας συνοπτικά



1. Η αντίσταση στον πόλεμο, η υπεράσπιση της ειρήνης αποτελεί πρ ώτη προτεραιότητά μας συνοδευόμενη από αιτήματα και πρωτοβουλίες αφοπλισμού, αποστρατιωτικοποίησης και αποπυρηνικοποίησης. Αγωνιζόμαστε κατά των στρατιωτικών συνασπισμών και των ξένων βάσεων παντού στον κόσμο.

2. Διεκδικούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες και δράσεις που συνδέονται με τον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

3. Τασσόμαστε εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους και συμμετοχή της σε πολεμικά σχέδια. Ζητούμε την ανάκληση των ελληνικών μονάδων που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Είμαστε αντίθετοι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και υπέρ της κατάργησής του, για Ελλάδα έξω από στρατιωτικούς συνασπισμούς.

4. Προτείνουμε την δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών, που μπορεί να προκύψει μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών και την απαλλαγή από πανάκριβες αγορές που υπαγορεύονται από το ΝΑΤΟ ή από τη λεγόμενη «διπλωματία των εξοπλισμών», καθώς και με μια διαφορετική, σύγχρονη και ορθολογική οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων.

5. Τοποθετούμαστε σταθερά υπέρ της επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας. Θέση που συνοδεύεται από την απαίτηση βημάτων, όπως άρση του casus belli, παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και από την πρόταση για την ισόρροπη και αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας - Τουρκίας.

6. Για το πολυσυζητημενο θεμα της ΑΟΖ , η θεση του Συριζα- ΕΚΜ είναι ότι η Ελλαδα εχει αναφαιρετο δικαιωμα στην ΑΟΖ και στην αξιοποιηση του υποθαλασσιου πλουτου της, με βαση το Διεθνες Δικαιο και την Συμβαση για το Δικαιο της Θαλασσας. Ωστοσο, η οριοθετηση της ΑΟΖ δεν μπορει να γινει μονομερως, απαιτει διμερεις συμφωνιες με τις ενδιαφερομενες γειτονικες χωρες.

7. Στηρίζουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα. Για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις.

8. Διεκδικούμε την προώθηση μιας ενεργητικά φιλειρηνικής Βαλκανικής πολιτικής, μακριά από επιλογές πολέμου και εθνικιστικά μίση, με εμμονή στο απαραβίαστο των συνόρων και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Τασσόμαστε κατά της αναγνώρισης της παράνομης μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

9. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας στη βάση ενός σχεδίου Βαλκανικής συνανάπτυξης, με στόχο ένα αλληλέγγυο μέλλον για τους λαούς της περιοχής. Προωθούμε την ιδέα ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη.

10. Είμαστε σταθερά υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αποκρούουμε τις εθνικιστικές εντάσεις και υποστηρίζουμε την πολύμορφη προσέγγιση, συνεργασία και οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα.

11. Νέες σχέσεις Βορρά-Νότου στη Μεσόγειο. Θέλουμε την Ελλάδα γέφυρα ειρήνης με τους λαούς της Μ. Ανατολής και γι αυτό είμαστε κατά της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. Λέμε όχι σε νέος πόλεμο στην περιοχή με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τασσόμαστε κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε μια ΝΑΤΟική επέμβαση τύπου Λιβύης στη Συρία. Αγω νιζόμαστε για την ανακήρυξη της Μ. Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη. Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ. Θέλουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, χωρίς ξένες βάσεις, περιοχή ισότιμης συνεργασίας, γεφύρωσης του χάσματος Βορρά - Νότου στην περιοχή.

12. Πολύπλευρη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.



Οι αριστερές, δημοκρατικές και προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικης Αμερικης και της Καραϊβικής ( Κούβα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Βενεζουέλα, Ουρουγουάη, Βολιβία) αποτελούν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αριστερά, σε όλο τον κόσμο.



Εάν λάβει κανείς υπόψη την γεωπολιτική ολοκλήρωση, (UNASUR) οικονομική ( MERCOSUR- ALBA) και πολιτική ( Παρλατίνο-Κοινοβούλιο των Άνδεων) σε αντι-νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, στην Ηπειρο ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρων σχέσεων της Ελλαδας στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας κλπ. Μπορεί η χώρα μας σε συνθήκες βαθιάς κρίσης να αναζητήσει νέες δυνατότητες ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.

Όλα καλά βρε Σπύρο...αλλά το 2,3.4...για μένα είναι ανέφικτα...Εκτός αν πάει σε μετωπική σύγκρουση...
Και μέχρι στιγμής ο Αλέξης το πάει καλά το παιχνίδι,με διπλωματικούς ελιγμούς...
 
τη στιγμή που όλοι , και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, ασχολούνται μη βγει αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα και τους χαλάσει η μανέστρα .......

έσκασε η Καταλωνία ....

Junk ....



δεν είναι λοιπόν ξεκάθαρο οτι και για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ?
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Όλα καλά βρε Σπύρο...αλλά το 2,3.4...για μένα είναι ανέφικτα...Εκτός αν πάει σε μετωπική σύγκρουση...
Και μέχρι στιγμής ο Αλέξης το πάει καλά το παιχνίδι,με διπλωματικούς ελιγμούς...

Nικο,ξερεις οτι εκτιμώ την γνωμη σου πολύ..

Το 2,3,4 ειναι σαφές πώς περισσότερο ως μακρά προοπτική μοιαζει..
Θελω να πω,οτι οι θεσεις οιουδήποτε κομματος,σε ενα κείμενο αποτυπώνουν την προοπτική..

Τα υπολοιπα εξαρτώνται και απο τους διεθνεις συσχετισμούς δυνάμεων.
 
τη στιγμή που όλοι , και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, ασχολούνται μη βγει αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα και τους χαλάσει η μανέστρα .......

έσκασε η Καταλωνία ....

Junk ....



δεν είναι λοιπόν ξεκάθαρο οτι και για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ?

Ξεκάθαρα.....
 
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Nικο,ξερεις οτι εκτιμώ την γνωμη σου πολύ..

Το 2,3,4 ειναι σαφές πώς περισσότερο ως μακρά προοπτική μοιαζει..
Θελω να πω,οτι οι θεσεις οιουδήποτε κομματος,σε ενα κείμενο αποτυπώνουν την προοπτική..

Τα υπολοιπα εξαρτώνται και απο τους διεθνεις συσχετισμούς δυνάμεων.

Μακάρι όπως το θέτεις να το προσάρμοζαν στο πρόγραμμα τους...
Το οπλοστάσιο μας είναι κατά συντριπτική βάση δυτικού τύπου,η ''νατο'ι'κη έκθεση της χώρας'' είναι σε αυξημένα επίπεδα (Σούδα,Ακτιο, κλπ)...
Το ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων αλλάζουν ταχύτατα,είναι γεγονός,και εκεί πρέπει να χτυπήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Όλοι χρειάζονται με μέτρο...άλλος λίγο,άλλος πολύ...
 
Ξεκάθαρα.....

στάση πληρωμών η Καταλωνία ?
μας πρόλαβε .....


«Δεν μας τρομάζει η ιδέα να παραλάβουμε μια χώρα γεμάτη ερείπια. Πάντοτε σε τρώγλες ζούσαμε άλλωστε, θα αντέξουμε για λίγο καιρό ακόμη. Μην ξεχνάτε όμως, ότι οι εργάτες ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς φτιάξαμε όλα τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού, και θα τα ξαναφτιάξουμε ακόμα πιο όμορφα. Γιατί εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.
Η αστική τάξη ας γκρεμίσει λοιπόν τον κόσμο της, πριν αποχώρήσει από το προσκήνιο της ιστορίας.
Εμείς κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας. Κι ο κόσμος αυτός μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει και τούτη τη στιγμή ακόμα που σας μιλάω»
Μπ. ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ
 
στάση πληρωμών η Καταλωνία ?
μας πρόλαβε .....


«Δεν μας τρομάζει η ιδέα να παραλάβουμε μια χώρα γεμάτη ερείπια. Πάντοτε σε τρώγλες ζούσαμε άλλωστε, θα αντέξουμε για λίγο καιρό ακόμη. Μην ξεχνάτε όμως, ότι οι εργάτες ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς φτιάξαμε όλα τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού, και θα τα ξαναφτιάξουμε ακόμα πιο όμορφα. Γιατί εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.
Η αστική τάξη ας γκρεμίσει λοιπόν τον κόσμο της, πριν αποχώρήσει από το προσκήνιο της ιστορίας.
Εμείς κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας. Κι ο κόσμος αυτός μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει και τούτη τη στιγμή ακόμα που σας μιλάω»
Μπ. ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ


E του πούστη όλο εμείς θα κάνουμε την αρχή????