FragoulisNaval
Supreme Member
Nα (σας) ρωτησω κι εδω:
PMC fb1i ή
Sonus Faber Toy Tower ή
Chario (Regasus/Cygnus) ή
ATC 19 ή
ATC 40 ;;;
Με πια ηχεία σου αρέσει να ακούς; γιατί εγώ βλέπω τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες για τρία διαφορετικά ακούσματα....
Nα (σας) ρωτησω κι εδω:
PMC fb1i ή
Sonus Faber Toy Tower ή
Chario (Regasus/Cygnus) ή
ATC 19 ή
ATC 40 ;;;
Φραγκουλη, κανενα απο τα αναφερομενα δεν εχω ακουσει! Απλα ειναι προτασεις προς αντικατασταση των υπαρχοντων, αλλα απο οσα διαβασα, μαλλον προς ιταλογαλλικο ηχο κλινω. Ομως δεν λεω οχι σε "καθαρο" μπασσο (PMC) ενω φοβαμαι πως η αναλυτικοτητα των ATC θα με "τρομαξει" λογω των μετριων πηγων που εχω (τα πιο πολλα ειναι απο flc)! Ξεχασα ομως να βαλω στη λιστα τα Audio Physic Sitara 25 ann. Αραγε αν βαλω "αγγελια ζητησης ακροασης εν οικω κατοχων των ηχειων" θα εχω καμια τυχη ή θα φαω ...πορτα;
φιλε μου, πες μας με τι ενισχυτη και τι πηγη ακους και σε ποσα τμ θες να σε καλυψει το καινουριο ηχειο.
φιλε μου, πες μας με τι ενισχυτη και τι πηγη ακους και σε ποσα τμ θες να σε καλυψει το καινουριο ηχειο.
Ντινο, που θα πανε τα δυο επιπλα (με τα υαλικα και το αλλο με τα μηχανηματα); τωρα η αποσταση μεταξυ ηχειων δεξια/αριστερα του διθεσιου/παραθυρο ειναι <2μ και η ακροαση (θεση γ´) στα 3+μ - οπερ ατοπο. Ο τριθεσιος δεν αλλαζει θεση γιατι απεναντι διαγωνιως ειναι εντοιχισμενοο επιπλο με τιβι (συζυγου - η δικη μου ειναι αλλου!), οποτε...Φιλε, δεν θελω να σε στεναχωρησω...
Στο δικο μου σπιτι στο σαλονι, επειδη ο χωρος ειναι ακαταλληλος απο πλευρας διαρυθμισης / επιπλωσης, εγκατελειψα πολυ νωρις ευτυχως την (ματαιη και πολυεξοδη) προσπαθειατου σωστου ηχου. Ακουω οπως να' ναι, συνειδητα ομως...
Εαν δεν κανεις την υπερβαση και να βαλεις τα ηχεια σου εκατερωθεν του παραθυρου, το μονο σιγουρο που θα καταφερεις ειναι να ξοδευτεις.
Ντινο, που θα πανε τα δυο επιπλα (με τα υαλικα και το αλλο με τα μηχανηματα); τωρα η αποσταση μεταξυ ηχειων δεξια/αριστερα του διθεσιου/παραθυρο ειναι <2μ και η ακροαση (θεση γ´) στα 3+μ - οπερ ατοπο. Ο τριθεσιος δεν αλλαζει θεση γιατι απεναντι διαγωνιως ειναι εντοιχισμενοο επιπλο με τιβι (συζυγου - η δικη μου ειναι αλλου!), οποτε...
Αν καταφερω να γλυτωσω το "μπουμαρισμα" απο το δεξι ηχειο (μεταξυ των επιπλων) με λιγα εξοδα, θα ειμαι τυχερος. Ισως μονον ενα βασης (κλειστου τυπου σαν το ATC 19) θα ειναι η λυση - αλλα απο μπασσα; Εκτος κι εαν το PMC λογω τεχνολογιας (μεταφορας γραμμης) ειναι η λυση - ελα ομως που χωρις δοκιμη στο χωρο μου δεν γινεται!
Αλλα γιατι Παντελη θελουν αποσταση απο πισω (τα PMC εννοω) αφου η οπη εκφορτισης (ας πουμε) ειναι εμπρος; Πιο πολυ το φοβαμαι λογω των επιπλων εκατερωθεν, αν και κατα την ακροαση μπορω να τα τραβηξω εμπρος
Ντινο, που θα πανε τα δυο επιπλα (με τα υαλικα και το αλλο με τα μηχανηματα); τωρα η αποσταση μεταξυ ηχειων δεξια/αριστερα του διθεσιου/παραθυρο ειναι <2μ και η ακροαση (θεση γ´) στα 3+μ - οπερ ατοπο. Ο τριθεσιος δεν αλλαζει θεση γιατι απεναντι διαγωνιως ειναι εντοιχισμενοο επιπλο με τιβι (συζυγου - η δικη μου ειναι αλλου!), οποτε...
Αν καταφερω να γλυτωσω το "μπουμαρισμα" απο το δεξι ηχειο (μεταξυ των επιπλων) με λιγα εξοδα, θα ειμαι τυχερος. Ισως μονον ενα βασης (κλειστου τυπου σαν το ATC 19) θα ειναι η λυση - αλλα απο μπασσα; Εκτος κι εαν το PMC λογω τεχνολογιας (μεταφορας γραμμης) ειναι η λυση - ελα ομως που χωρις δοκιμη στο χωρο μου δεν γινεται!
Αλλα γιατι Παντελη θελουν αποσταση απο πισω (τα PMC εννοω) αφου η οπη εκφορτισης (ας πουμε) ειναι εμπρος; Πιο πολυ το φοβαμαι λογω των επιπλων εκατερωθεν, αν και κατα την ακροαση μπορω να τα τραβηξω εμπρος
Το ηχειο ασχετως το οτι εχει την εκτονωση μπροστα, λογω γραμμης μεταφορας και μεγαλης καμπινας, βγαζει μπασσο του θανατου. Οποιοδηποτε ηχειο, οποιουδηποτε τυπου και ασχετως με την εκτονωση παιρνει +3 db ενισχυση στις χαμηλες οταν κολλαει σε πισω τοιχο. Το ηχειο ειναι ηδη μπασσατο και με τον 990 ενας λογος παραπανω, οποτε δεν νομιζω οτι εχει περιθωριο για επιπλεον "φουσκωμα" χαμηλα απο την τοποθετηση. Το GB1i ειναι πιο "σωστο" για την περιπτωση σου. Τα επιπλα εκατερωθεν θα συντονιζονται πολυ οπως και να χει, ισως και να ακους και θορυβους τυπου τριγμων κλπ.
Προς το FB1i προσανατολιζομαι, αλλα αν ειναι ετσι
Τα Opera seconda (κλειστου τυπου) τι λενε; ζητησα απο τον φιλο σου ακροαση μεταχειρισμενου (με εγγυησεις) μα δεν δεχθηκε - οποτε γουρουνι στο σακκι γιοκ!
Απο το τελος:Το ψηλο επιπλο-βιτρινα διπλα απο ενα ηχειο με μπολικο χαμηλο οπως επιθυμεις, δεν θα ειναι προβλημα ? Το απεναντι του επισης...
Αν φερεις τον διθεσιο απεναντι απο το παραθυρο, φερεις αριστερα απο τον μπουφε την βιτρινα που εχεις δεξια, και το χαμηλο επιπλο-βιτρινα δεξια απο τον τριθεσιο το πας αριστερα του?
Πρεπει πρωτα να σιγουρευτεις οτι δεν σου κανουν τα ηχεια που εχεις, και μετα να βαλεις το χερι στην τσεπη...
Παρε και μια 50αρα πλασμα για την Κυρια σου, βαλτη πανω απο τον μπουφε αντι του καδρου... Παλι κερδισμενος θα βγεις. Θα εχεις και ρεστα
Την εχω υπ´οψη την αγγελια, αλλα αν δεν δωσω τα δικα μου δεν γινεται τιποτα (ο αντιπροσωπος μου τα παιρνει, οποτε....http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?118362-PMC-FB1i
.....................................
Προς το FB1i προσανατολιζομαι, αλλα αν ειναι ετσι
Τα Opera seconda (κλειστου τυπου) τι λενε; ζητησα απο τον φιλο σου ακροαση μεταχειρισμενου (με εγγυησεις) μα δεν δεχθηκε - οποτε γουρουνι στο σακκι γιοκ!
Σε λιγο π.μ.FB1i μονο με δοκιμη και μεγαλη επιφυλαξη. Το ξερω οτι δεν σου παει η καρδια για το μικροτερο, ακομα κ το FB1i το βλεπεις διδρομο και εχεις ανασφαλεια οτι δεν θα χει χαμηλο... Λογικο ειναι, μεχρι να το ακουσεις...
Φιλος μου δεν ειναι, απλα εχω κανει καποιες αγορες απο κει, και αυτες που εκανα και γω στα "κουφα" τις εκανα, δεν δεχθηκε ακροαση κατ'οικον...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.