τι ποσοστο εχετε εσεις?

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
οι αγγλοι λενε
το 10% της αξιας ων συσκευων μας πρεπει να εχουν τα καλωδια
εσας τι ποσοστο εχετε?

Οι Άγγλοι είναι γνωστοί μακάκες... :flipout:

Αν ακολουθούσαμε τους κανόνες τους θα έπρεπε να παίζω με ενισχυτή των 1500 ευρώ και cd των 1000 ευρώ στα ηχεία μου... Έτσι για να μην ξέρω τι φταίει και να κάνω συνέχεια αναβαθμίσεις για να γουστάρουν....

Πρέπει να παίζω γύρω στο 20%... :ADFADF1:

2-3% πρέπει να είμαι και πιστευω ότι είμαι μια χαρά. Το τι λένε οι Αγγλοι... :stupid:

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να οριστεί ποσοστό.

Π.χ. το ίδιο είναι να χρειαζόμαστε 15μ καλώδιο ηχείου με το να χρειαζόμαστε 5μ;
Για τα ίδια μηχανήματα πάντα..

Φανταζομαι οτι οι Αγγλοι δεν θα διανοουνται να υπολογισουν καλωδιο πανω απο ενα μετρο.

Οσο για μενα 2% και πολυ τους ειναι....

Στο home cinema, θα έλεγα το 5% και πολύ είναι...
Αλλά στο hi end, έχω δει σύστημα με 2 interconnect του ενός μέτρου και καλώδια ηχείων 2 μέτρα, να έχουν τριπλάσια αξία από ηχεία, πηγή και ενισχυτή.

Πιστεύω περίπου 0,5-1,0% (και πολύ λέω...)
Τα φτιάχνω από cat5e και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, τόσο που έβγαλα τα επώνυμα interconect και ηχείων που χρησιμοποιούσα.

και σε αυτό το άρθο υπάρχουν απαντήσεις

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=406819 μην μου πείτε είναι άσχετο.... σχετικό είναι

επειδή προσωπικά δεν έχω μουσική παιδεία, δεν είχα την τύχη/δυνατότητα/θέληση, ή ότι άλλο μπορεί να πει κάποιος, για να παρακολουθήσω ζωντανά ορχηστρικά έργα δεν μπορώ να κρίνω.

Θα ήθελα πολύ όμως να ακούσω την άποψη καλλιτεχνών που ασχολούνται με την μουσική, συνθετών , τραγουδιστών κλπ σε σχέση με κάποια συστήματα είτε αυτά λέγονται hi-fi, hi-end, hi-( πόρωση ).

Με άλλα λόγια τι θα έλεγαν οι πχ. ( αναφορικά Ελληνες )

Θεοδωράκης, Χατζιδάκης, Νταλάρας, Νικολόπουλος, Σκαλκώτας και τόσοι άλλοι των οποίων η ζωή είναι αυτό που εμείς θέλουμε να απολαύσουμε. Αν προσπαθήσω να κάνω μαντεψιά, μάλλον κανέναν τους δεν θα έχει απασχολήσει το καλώδιο και όχι μόνο ..... αλλά όπως και να το κάνουμε η μουσική είναι η ζωή τους.

Τώρα το τι ψάχνει ο καθένας μας είναι μεγάλη κουβέντα ...
Κάποτε γνώριζα άτομο που είχε την δυνατότητα να αγοράσει το "τέλειο" απο ενισχυτή/καλώδιο/ηχείο/κεφαλή/κλπ κλπ, τα έλεγχε κάθε μέρα αν είναι ΟΚ, άντε να άκουγε και 1-2 λεπτά μουσική και μετά πήγαινε την βόλτα του. Σε συζητήσεις βέβαια σαν παγώνι φουσκωτό καμάρωνε για τις γνώσεις του και τα αποκτήματά του, αλλά ποιές γνώσεις ? τις τεχνολογικές ή τις μουσικές-ακουστικές ?

Πάντως σε φραγκάτο που θέλει να κάνει την μόστρα του πουλάς καλώδιο ποιό ακριβό και απο την 'MERSENTA TOY' να ακούει την ΑΝΤΖΕΛΑ και να δακρύζει, και άμα του πείς πως θα περνάει ο ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ απο το σύρμα μέσα εκέι να δείς.

ΥΓ.

Καί εγώ άμα πιώ τα ποτηράκια μου και έχω και το μωρό μαζί ακούω ΑΝΤΖΕΛΑ και να δείς πόσο ανεβαίνει το εργαλείο άσχετα με τα καλώδια του άλλου εργαλείου. :ernaehrung004: :ADFADF1: