Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

Ο ιδιοκτητης μενοντας απο πανω και με αλουμινια τελευταιας τεχνολογιας δεν τον ενοχλει, εμενα μου ερχεται απ ευθειας ο ηχος απο 10 μετρα αποσταση, εχοντας και μονο τζαμι του 7ου π.χ. αιωνα η κατασταση ειναι τραγικη κι οσο κι αν σας φανει αστειο, ακομα και για ισοσταθμιση να κανω στον ενισχυτη περιμενω να παει 2 η ωρα το πρωι και μετα απο 3-4 προσπαθειες καταφερνω να την κανω σωστα χωρις να γαυγισει!!

Πριν αρχίσεις να μπλέκεις... δεν δοκιμάζεις κάτι απλό που μπορεί να σε σώσει πανεύκολα και χωρίς αν πάρει κανένας πρέφα?

Δεν πας μια βόλτα σε...
ένα pet shop να αγοράσεις μια σφυρίχτρα για σκύλους?
Ξέρεις αυτές με τους υπερήχους. Κανένας δεν θα ακούει τίποτε αλλά είναι ενοχλητική για το σκύλο.
και τα σκυλιά έμπεδεύονται ΠΟΛΥ εύκολα στο να αποφεύγουν ενοχλητικές καταστάσεις.

Μόλις του μίλησα, σε άγριο τόνο αφού οι ευγένειες κι η υπομονή δεν έπιασαν τόπο εδώ κι ενάμιση χρόνο, τον ενημέρωσα ότι πήρα την αστυνομία αλλά δεν την έφερα για να του δώσω ευκαιρία, τι να πεις όμως, όταν ο άνθρωπος θέλει να βγει κι από πάνω, σταμάτησα τη συζήτηση τον απείλησα ότι την επόμενη φορά που θα με ενοχλήσει να τα πει στο περιπολικό, μου είπε ότι τις ώρες κοινής ησυχίας θα τον ανεβάζει στην ταράτσα, του είπα ότι κι εκεί απαγορεύεται όμως για να μη φανώ στραβόξυλο του έδωσα την επιλογή, την επόμενη φορά που θα ξυπνήσω απ τα χαράματα κατευθείαν αστυνομία. "Εγώ μου λέει στο σπίτι δεν το βάζω" ε θα το βάλει μια καλή εκεί που ξέρει και με συγχωρείτε για το υπονοούμενο και χωρίς παρεξήγηση αν το σβήσετε, έχω τρελλαθεί ούτε με τη γυναίκα δε μιλιέμαι απ τα νεύρα μου, ούτε με τη γυναίκα μου!!!!!

Τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... :D
Πέρα απο την πλάκα, άργησες πολύ!

Μόλις του μίλησα, σε άγριο τόνο αφού οι ευγένειες κι η υπομονή δεν έπιασαν τόπο εδώ κι ενάμιση χρόνο, τον ενημέρωσα ότι πήρα την αστυνομία αλλά δεν την έφερα για να του δώσω ευκαιρία, τι να πεις όμως, όταν ο άνθρωπος θέλει να βγει κι από πάνω, σταμάτησα τη συζήτηση τον απείλησα ότι την επόμενη φορά που θα με ενοχλήσει να τα πει στο περιπολικό, μου είπε ότι τις ώρες κοινής ησυχίας θα τον ανεβάζει στην ταράτσα, του είπα ότι κι εκεί απαγορεύεται όμως για να μη φανώ στραβόξυλο του έδωσα την επιλογή, την επόμενη φορά που θα ξυπνήσω απ τα χαράματα κατευθείαν αστυνομία. "Εγώ μου λέει στο σπίτι δεν το βάζω" ε θα το βάλει μια καλή εκεί που ξέρει και με συγχωρείτε για το υπονοούμενο και χωρίς παρεξήγηση αν το σβήσετε, έχω τρελλαθεί ούτε με τη γυναίκα δε μιλιέμαι απ τα νεύρα μου, ούτε με τη γυναίκα μου!!!!!

Τοτε τι τον πηρε να τον κανει τον σκυλο?
Να υποφερει στο μπαλκονι και να ενοχλει?
Κι επισης δεν παιρνουμε ενα σκυλο για λιγο διαστημα και μετα τον παραταμε με ενα πιατο φαγητο και νερο,δεν ειναι παιχνιδι ο σκυλος, εχει και ευθυνες...
Να καλεσεις περιπολικο να φαει ενα προστιμο καλο να τσουξει να του παρουν και τον σκυλονα ησυχασει κι αυτος που δεν φταιει...

Re: Απάντηση: Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

Τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... :D
Πέρα απο την πλάκα, άργησες πολύ!

Οσοι με γνωρίζουν προσωπικά, είμαι άνθρωπος που γίνομαι χαλί, έχω υπομονή και πολλές φορές και στο δίκιο σιωπώ, όλα όμως έχουν ένα όριο. Αν μου ζήταγε συγγνώμη ίσως και να μην έκανα τίποτα, αλλά επειδή ούτε αυτό δεν είχε την τσίπα να ζητήσει, τώρα πείσμωσα, θα του κάνω εγώ τη ζωή πατίνι, θα βαρεθεί να βλέπει την αστυνομία από κάτω και να πληρώνει πρόστιμα, αν δεν τον κάνω να πουλήσει το ίδιο του το σπίτι αν δεν ησυχάσω απ το σκυλί σας δίνω το δικαίωμα να με μπανάρετε αιωνίως απ το φόρουμ, είναι μη μουλαρώσω, το σχοινί κόπηκε, οι εξελίξεις ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους.

Πέρισυ τον Σεπτέμβριο που είχες ανοίξει το θέμα, είχα πεί
"...Απο πλευράς τακτικής, απο την στιγμή που ένα πρόβλημα είναι εμφανές - και συνήθως είναι αυτονόητο που θα καταλήξει - ίσως ήταν λάθος η τόσο φιλική αρχική προσέγγιση. Μετά, μερικά πράγματα γίνονται δυσκολότερα..."

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναμιλήσεις μαζί του, μετα την σημερινή κουβέντα σας , ακόμα κι αν το επιδιώξει αυτός ή τρίτοι... Οτιδήποτε θέλεις, τηλ. στην αστυνομία...

Πέρισυ τον Σεπτέμβριο που είχες ανοίξει το θέμα, είχα πεί
"...Απο πλευράς τακτικής, απο την στιγμή που ένα πρόβλημα είναι εμφανές - και συνήθως είναι αυτονόητο που θα καταλήξει - ίσως ήταν λάθος η τόσο φιλική αρχική προσέγγιση. Μετά, μερικά πράγματα γίνονται δυσκολότερα..."

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναμιλήσεις μαζί του, μετα την σημερινή κουβέντα σας , ακόμα κι αν το επιδιώξει αυτός ή τρίτοι... Οτιδήποτε θέλεις, τηλ. στην αστυνομία...

Ενννοείται πλέον δεν το συζητώ, αλλά κάτι που μεσολάβησε χειμώνας και κλειστά παράθυρα, κάτι που δεν περνάει τον χειμώνα πολύς κόσμος για να του δώσει το έναυσμα το άφησα κι εγώ, με το σημερινό ξεχείλισε το ποτήρι και αφού κατάλαβα πλέον με τι άνθρωπο έχω να κάνω πάνε όλα περίπατο όσον αφορά την υπομονή μου και την καλοσύνη μου, πλέον άλλαξα οριστικά πλεύση, φουλ επίθεση με σύστημα 0-0-11!!!!!!

Eιχα το ιδιο προβλημα (πριν πολλα χρονια) με γειτονα απο τον 4ο οροφο (εγω ημουν στον 7ο).
Βεβαια, μας παρακαλεσε να κανουμε υπομονη για δυο βδομαδες, μεχρι να μεταφερει τον Σπιθα
στον αδερφο του στο χωριο. Ο Σπιθας :love: ηταν ενα γλυκυτατο καφετι pointer, που φιλοξενηθη
προσωρινως εις την ταρατσα της οικοδομης. Απο την πρωτη στιγμη που γαυγισε φαινοταν
οτι διψουσε για συντροφια. Το γαυγισμα ηταν παραπονιαρικο αλυχτισμα. Καποια στιγμη,
ανεβηκα πανω στην ταρατσα για να συστηθω :proud:. Ο Σπιθας σταματησε μονομιας το γαυγισμα
και αρχισε τα τρεχαλητα περα δωθε. Κοντευε να τρελλαθει απ'την χαρα του (οχι μονο με μενα,
μαλλον με ολους). Ετρεχε λιγο, τον επιανα, ξανατρεχε λιγο, με αφηνε παλι να τον πιασω.
Στο τελος ... τουμπιτσα, τα ποδαρακια ψηλα και χαδακια στην κοιλιτσα ("ανοιξαμε και σας
περιμενουμε" :p).

Ενοσω ετρεχαν οι δυο βδομαδες, το βραδυ, μου σπαγε τα νευρα ο Ανακατωσουρας ο Σπιθας.
Μολις εφυγε .... μου λειψε το γαυγισμα του. Ειμαστε περιεργα οντα εμεις οι ανθρωποι.

Αντιλαμβανομαι πληρως οτι η περιπτωση που περιγραφει ο Κωστας ειναι εντελως διαφορετικη
απο την δικη μου, και με εκπλησει που αργησε τοσο πολυ να παρει σταση (δυναμικη σταση).
Η σκεψη μου ειναι τι θα απογινει αυτος ο σκυλος οταν τον διωξει ο ασυνειδητος κυρης του.
Τι σοκ θα παθει και πως θα το ξεπερασει ....

Ενννοείται πλέον δεν το συζητώ, αλλά κάτι που μεσολάβησε χειμώνας και κλειστά παράθυρα, κάτι που δεν περνάει τον χειμώνα πολύς κόσμος για να του δώσει το έναυσμα το άφησα κι εγώ, με το σημερινό ξεχείλισε το ποτήρι και αφού κατάλαβα πλέον με τι άνθρωπο έχω να κάνω πάνε όλα περίπατο όσον αφορά την υπομονή μου και την καλοσύνη μου, πλέον άλλαξα οριστικά πλεύση, φουλ επίθεση με σύστημα 0-0-11!!!!!!

καταρχήν τι είναι το 0-0-11?

Δεύτερον, ΤΩΡΑ είναι που πρέπει να πάρεις σφυρίχτρα. Δεν κάνω πλάκα.

καταρχήν τι είναι το 0-0-11?

Δεύτερον, ΤΩΡΑ είναι που πρέπει να πάρεις σφυρίχτρα. Δεν κάνω πλάκα.

0-0-11 είναι παραλλαγή του 4-4-2 κανείς κεντρικός κανείς αμυντικός, φουλ επίθεση!!!!!
Οσο για τη σφυρίχτρα ξέρεις κόστος; Και δηλαδή όποτε με ξυπνάει θα του σφυράω; Το θέμα είναι να μην ξυπνάω!!!

0-0-11 είναι παραλλαγή του 4-4-2 κανείς κεντρικός κανείς αμυντικός, φουλ επίθεση!!!!!
Οσο για τη σφυρίχτρα ξέρεις κόστος; Και δηλαδή όποτε με ξυπνάει θα του σφυράω; Το θέμα είναι να μην ξυπνάω!!!

Ούτε το 4-4-2 καταλαβαίνω (οπότε κάτι αθλητικό θα είναι! μάλλον) :D

Φτηνές είναι.
Και άμα του την ανάψεις μερικές φορές όταν γαβγίσει πολύ πιθανόν να πάρει το μήνυμα.

Αρκεί να σου πω ότι κάνεις ποδήλατο, στην πέφτουν αδέσποτα, σφυρίζεις και εξαφανίζονται.
Μη το τρελάνεις όμως το έρμο.

Ούτε το 4-4-2 καταλαβαίνω (οπότε κάτι αθλητικό θα είναι! μάλλον) :D

Φτηνές είναι.
Και άμα του την ανάψεις μερικές φορές όταν γαβγίσει πολύ πιθανόν να πάρει το μήνυμα.

Αρκεί να σου πω ότι κάνεις ποδήλατο, στην πέφτουν αδέσποτα, σφυρίζεις και εξαφανίζονται.
Μη το τρελάνεις όμως το έρμο.

Α κατάλαβα, φανατικός ποδοσφαιρόφιλος ε; Χα χα χα δεν πειράζει άντε να εξηγήσω λοιπόν είναι σύστημα τακτικής στο ποδόσφαιρο, 4 στην άμυνα, 4 στο κέντρο και δύο στην επίθεση μαζί με τον τερματοφύλακα σχηματίζουν την 11άδα στο ποδόσφαιρο, οι διατάξεις πολλές να μη μπούμε σε τέτοια είμαστε κι :offtopic:
Τώρα όσον αφορά τη σφυρίχτρα, δηλαδή άμα το κάνω μερικές φορές θα συνηθίσει και δε θα γαυγίζει μόνιμα ή είναι της στιγμής;

Α κατάλαβα, φανατικός ποδοσφαιρόφιλος ε; Χα χα χα δεν πειράζει άντε να εξηγήσω λοιπόν είναι σύστημα τακτικής στο ποδόσφαιρο, 4 στην άμυνα, 4 στο κέντρο και δύο στην επίθεση μαζί με τον τερματοφύλακα σχηματίζουν την 11άδα στο ποδόσφαιρο, οι διατάξεις πολλές να μη μπούμε σε τέτοια είμαστε κι :offtopic:
Τώρα όσον αφορά τη σφυρίχτρα, δηλαδή άμα το κάνω μερικές φορές θα συνηθίσει και δε θα γαυγίζει μόνιμα ή είναι της στιγμής;

Αν συνδέσει την ενοχληση με το γάβγισμα όσο και να είναι... θα το μειώσει.

Ρώτα να σου πούνε και στο pet shop πριν την πάρεις.

Άμα είναι για ποδόσφαιρο αδερφέ... άστο προτιμώ να κάτσω να λύσω καμιά διαφορική τετάρτου βαθμού! :D
Αρκεί να σου πω ότι μπάλα ούτε σαν παιδί μου άρεσε να παίζω.

Καταλαβαίνω απόλυτα το φίλο σχετικά με την ενόχληση που υφίσταται από το γάβγισμα.

Πριν περίπου 4 χρόνια που ήμουν διαχειριστής στην πολυκατοικία μας είχαμε το ίδιο σχεδόν θέμα: ένα σκυλί στον 6ο γάβγιζε σχεδόν ακατάπαυστα από τις 4μμ έως τις 8μμ περίπου οπότε και επέστρεφε ο ιδιοκτήτης. Το είχε έξω σε ένα χώρο στην ταράτσα που είχε αποκλειστική χρήση. Φυσικά δεν άφηνε κανέναν να κοιμηθεί το μεσημέρι και ερχόταν η γιαγιά που έμενε από κάτω και μου έλεγε να του πω κάτι γιατί δεν μπορούσε να κάτσει στο μπαλκόνι από τη φασαρία.
Βρε τι τον καλόπιασα, τι του έθεσα το πρόβλημα, λες και μιλούσα σε τοίχο (και δυστυχώς έτσι είναι οι περισσότεροι αν τους πεις ότι ενοχλεί το κατοικίδιο τους). Το είπα μια, δυο, τρεις τίποτα. Έρχεται να πληρώσει κοινόχρηστα, του το λέω λίγο πιο κοφτά και αρχίζει τα κλασσικά "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; δικαιούμαι να το έχω έξω όποτε θέλω, δικαιούμαι το ένα δικαιούμαι το άλλο και τα μωρά στη γειτονιά κλαίνε" (μόνο το δικαίωμα στην κοινή ησυχία δεν αναγνώριζε). Εμμέσως πλην σαφώς τον απειλώ ότι θα πάρω άλλα δραστικά μέτρα (φυσικά ήταν απειλή, δεν πείραζα το ζώο επειδή είναι "ζώο" ο ιδιοκτήτης του) και απείλησε να με δείρει κι όλας (μου είπε ευτυχώς που είμαι σπίτι μου αλλιώς θα τις είχα φάει χαχαχα).
Να μην τα πολυλογώ, αφού πέρασε το καλοκαίρι έτσι, κάπου τον Οκτώβριο, στην ετήσια γενική συνέλευση της πολυκατοικίας έτυχε να περνάει για να πάει σπίτι του (εννοείται στις συνελεύσεις δεν πάταγε, η συνέλευση γίνεται στην είσοδο) και αφού του την έπεσαν όλοι για το θέμα του συνεχόμενου γαβγίσματος τότε μόνο ως δια μαγείας μετά από 3-4 μέρες κιχ δεν ξανά ακούστηκε.

Μήπως λοιπόν να το πιάσετε όλοι μαζί οι γείτονες και να του θέσετε το θέμα; Δεν μπορεί να μην ενοχλούνται άλλοι. Αν πάτε από 3-4-5 διαφορετικά σπίτια ίσως βάλει μυαλό.

Δυστυχως ενας απεναντι εχει σκυλο, ο σπιτονοικοκυρης μου ειναι εντελως κουφος, μια μονοκατοικια ακατοικητη και μονο το διπλανο ζευγαρι που εχουμε επαφες μπορει να σιγονταρει.

Δοκίμασε το antibarking και βάλτο στο μπαλκόνι σου με πρόσωπο προς το σπίτι του και θα με θυμηθείς

Antibarking? What is this?

Εδώ Κωστή !!!

Αντώνη αυτά απ ό,τι είδα προβλέπουν να τα βάλει ο ιδιοκτήτης κι όχι εγώ που πλήττομαι. Που τα βρίσκω και σε τι τιμή; Ποιο είναι δοκιμασμένο εξ αποστάσεως να κάνει δουλιά;