τι προτείνετε?

_notis

New member
3 February 2010
40
Αθήνα
καλησπέρα σε όλους

Είναι το πρώτο μου ποστ αν και ασχολούμαι χρόνια με τον ήχο , ωστοσο τελευταία τα έχω λίγο παρατήσει για διάφορους λόγους..
Μια ερώτηση θέλω να κάνω έχω ενα αρκετά μεγάλο σαλόνι γύρω στα 65μ και σχεδόν τετράγωνο , η απόσταση που κάθομαι αυτήν την στιγμή είναι περίπου 6.5μ (καναπές) και το σπίτι είναι πολυ καλά μονωμένο κτλ.
Ενδιαφέρομαι για ηχεία μέχρι 1000 -1200 ε , το είδος μουσικής που άκούω είναι περισσότερο έντεχνη ,jazz αλλα καλύτερα να πώ όλα τα είδη. Λόγω οτι τωρα αποφάσισα να φτίαξω ενα καινουριό σύστημα δεν με περιορίζει τίποτα επομένως θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.
Πιστέυω οτι ο χώρος χρειάζεται 8inc για να γεμίσει και καλύτερα ηχεία πατώματος,

ευχαριστώ

καλως ήρθες καταρχήν στην παρέα. σίγουρα θα χρειαστείς ηχεία δαπέδου για τέτοιο χώρο και γιατι έχεις μεγάλη απόσταση απο τη θέση ακρόασης. να πάς να ακούσεις τα νεα monitor audio RX 8, και τα acoustic energy aelite, που είναι γύρω στην κατηγορία τιμής που ψαχνεις

Σε ευχαριστώ για την απαντήση θα προσπαθήσω να πάω να τα ακούσω,
Κάτι ακόμα θα μπορούσα αυτά τα ηχεία να τα συνδιάσω στο home theatre ?

Μπορείς να προσθέσεις στην λίστα σου και τα Focal Chorus 826 γύρω στα 1350ευρώ αλλά για μένα θα γεμίσουν καλύτερα τον χώρο σου.

Μπορείς να προσθέσεις στην λίστα σου και τα Focal Chorus 826 γύρω στα 1350ευρώ αλλά για μένα θα γεμίσουν καλύτερα τον χώρο σου.

Καλημέρα φίλε μου.

Γιατι το λές αυτό? απο ποιά άποψη πιστέυεις θα είναι καλύτερα?

Και κάτι ακόμα πιστέυετε τα παραπάνω ηχεία θα ταίριαζαν καλά με κάποιον 5.1 ενισχυτή? η θεωρείται απαραιτητη τη χρήση sub ?

ευχαριστώ.

Σε αυτή την κατηγορία έψαχνα και εγώ ηχεία και άκουσα αρκετά. Τελικά αγόρασα τα Focal -την επετειακή έκδοση βέβαια- άλλα είχα ακούσει και τα απλά.
Έχουν φοβερό σφικτό και πολύ ελεγχόμενο μπάσο και "γεμάτα" μεσαία με εξαιρετική διαύγεια πράγμα που σημαίνει ότι γεμίζει άνετα και "ποιοτικά" μεγάλους χώρους.

Σε αυτή την κατηγορία έψαχνα και εγώ ηχεία και άκουσα αρκετά. Τελικά αγόρασα τα Focal -την επετειακή έκδοση βέβαια- άλλα είχα ακούσει και τα απλά.
Έχουν φοβερό σφικτό και πολύ ελεγχόμενο μπάσο και "γεμάτα" μεσαία με εξαιρετική διαύγεια πράγμα που σημαίνει ότι γεμίζει άνετα και "ποιοτικά" μεγάλους χώρους.

Μάλιστα θα προσπαθήσω να ακούσω λοιπόν, να σε ρωτήσω εσυ τα δουλέυεις με sub? η σε homa theatre?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν θα ακούς 6.5 μέτρα μακριά από τα ηχεία, έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστείς μεγαλύτερα μεγάφωνα, 8 ή 10 ιντσών.

Αν θα ακούς 6.5 μέτρα μακριά από τα ηχεία, έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστείς μεγαλύτερα μεγάφωνα, 8 ή 10 ιντσών.

Σε τι κατηγορία τιμής θα πρέπει να πάει όμως;

να σε ρωτήσω εσυ τα δουλέυεις με sub? η σε homa theatre?.

Έχω sub για το Home cinema αλλά σε μουσική ακούω σε pure direct, χωρίς sub δηλαδή και με απενεργοποιημένα τα κυκλώματα ισοστάθμισης του ενισχυτή.

Σε τι κατηγορία τιμής θα πρέπει να πάει όμως;

Δεν έχεις άδικο. Δίκοπο μαχαίρι είναι. 8-10'' μεγάφωνο και ποιότητα εφάμιλλη με αυτά που του προτείνεις δε νομίζω ότι υπάρχει. Από την άλλη 6,5 μέτρα νομίζω ότι είναι πολλά.
------------

Όπως και να' χει, μπορείς να κάνεις μια βόλτα να ακούσεις τα ηχεία που σκέφτεσαι από τα 6.5 μέτρα και αν σου φτάνουν, η γνώμη μου περισσεύει.

Δεν έχεις άδικο. Δίκοπο μαχαίρι είναι. 8-10'' μεγάφωνο και ποιότητα εφάμιλλη με αυτά που του προτείνεις δε νομίζω ότι υπάρχει. Από την άλλη 6,5 μέτρα νομίζω ότι είναι πολλά.

Σίγουρα 6,5 μέτρα είναι πολλά, ακόμα όμως και για τα ηχεία τέρατα, αλλά στα 1500 ευρώ ποιοτικό ηχείο με woofer πάνω από 6,5" δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει. Καλά θα ήταν να έπαιρνε τα Β&W 801 με 15" αλλά......

Στην τελική αν νιώθει ότι του λείπει μπάσο προσθέτει και ένα sub αργότερα.

ακουσε κι αυτα, θα τα βρεις ευκολα για ακροαση σε Media Markt, Saturn http://www.klipsch.co.uk/cat/homeaudiospeakers/product/rf-62-cherry
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Klipsch+RF-62

Ειναι απο τα λιγα σε αυτη την τιμη που θα καλυψουν το χωρο σου, κ με ηψηλη ευαισθησια 97 ντεσιμπελ. Επισης θα ανταποκριθουν κ στην αποσταση θεσης ακροασης εχεις

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απο τι κατάλαβα πιστέυετε δεν θα με καλύψει ηχείο 6.5 inc, να ρωτήσω τα klipsch που προτείνετε τα έχω ακούσει και μου άρεσαν αλλα θεωρώ οτι είναι δύσκολο να τα "δεσω" λογο κόρνας (με κάποιο Ενισχυτή) πιστέυεται ότι είναι καλύτερα για τα 6,5 μετρα?? ,αν πήγαινα στο 8" της ίδιας εταιρίας?

ευχαριστώ.

υπαρχουν ενισχυτες για αυτα τα ηχεια, που δενουν ακριβως και το τελικο αποτελεσμα θα σε εντυπωσιασει. Εγω εχω στην κατοχη μου Klipsch με Nad και οσοι εχουν ακουσει το συστημα, δεν μπορουν να "διακρινουν" την κορνα. Πιστευω οτι το RF-62 με εναν Creek Evo II θα ειναι σουπερ στο χωρο σου.

Πιο ειναι το οχταιντσο που λες?

Καλησπέρα.

Απο ενισχυτή hometheatre ταιριάζει κάτι ??

Αναφέρομαι στα RB-81 , αλλά είναι βιβλιοθήκης (υπάρχουν βέβαια και τα RF-82 αλλα νομίζω είναι πολύ πιο ακριβά)

το Ξερώ και εκεί ειναι το μπέρδεμα οτι δεν θα ήθελα να τα παντρπέψω με δικάναλο.. Αλλιως θα ήταν πιο έυκολο.