Τι πυκνωτές?

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Γεια σας θα ήθελα να μου προτεινετε ποιους πυκνωτές να βάλω στον ολοκληρωμένο Audiolab 8000A . Ευχαριστώ

Επειδή όλοι τελευταία νομίζουν ότι έχουν πρόβλημα με τα ρεύματα, ενώ το πρόβλημα βρίσκεται σίγουρα στα ηχεία τους ....

Προφανώς θέλεις να αλλάξεις τους πυκνωτές τροφοδοσίας του ενισχυτή σου.

Προτείνω να βάλεις 4 Χ Εlna Cerafine 10.000μF /63V.
Αλλάζεις και τη γέφυρα ανόρθωσης με διόδους Ultra Fast Soft Recovery ...

Eναλλακτικά πυκνωτές της Γερμανικής εταιρείας Μundorf από Internet ή από τον Χάιτα στο Π. Φάληρο. Νομιζω ότι αυτός είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mundorf στην Ελλάδα . Εκεί θα δεις και άλλα πολλά audiophile υλικά.

Ευχαριστώ οταν θα αλλάξω θα σας πω.Μόνο να μην κανει ΜΠΑΜ ο ενισχυτής μετα την αλλαγή γιατι μου είπαν οτι υπαρχει περίπτωση να σκάσει.Θα βάλω την σειρα LPO Series II (Capacitor,ELNA,LPOII,10000μF/63V)Λέτε να έχω κανενα πρόβλημα?

Εάν τους συνδέσεις σωστά, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Θα κρατήσεις τους εργοστασιακούς πυκνωτές ή θα τους αντικαταστήσεις όλους με ELNA ?

Tι προδιαγραφές τάσης και χωρητικότητας έχουν οι πυκνωτές της μάνας του ?

Εάν συνδεσεις πολλούς παράλληλους πυκνωτές, φρόντισε να αλλάξεις ταυτόχρονα και τις διόδους ανόρθωσης με μεγαλύτερες σε ισχύ διόδους.

Και μια παρατήρηση. Συνδέοντας πολλούς πυκνωτές με χαμηλό ESR παράλληλα μεταξύ τους, μειώνεται δραματικά και η αντίσταση εξόδου της τροφοδοσίας. Δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι ο ενισχυτής θα παίξει καλύτερα με αυτή την αλλαγή. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που παίζουν χειρότερα από πριν. Θα το καταλάβεις όμως αμέσως, ειδικά στην ταχύτητα και την απόσβεση του χαμηλού.

Οι Elna είναι γενικά, μια πολύ καλή επιλογή για πυκνωτές.
Πες μας τι πυκνωτές φοράει τώρα.
Επίσης , μια φωτο από το εσωτερικό του ενισχυτή θα βοηθούσε πολύ.

Φοράει τους εγοστασιακούς που μακάρι να ήξερα τι πυκωτές είναι.Δεν έχω ιδέα απο αυτα άλλος θα κανει τη δουλειά εγω απλώς θα πάρω πυκνωτές και θα του πω να τους αλλάξει.

Παράγγειλα τους πυκνωτές.Δεν ηξερα πόσους να πάρω και πήρα 4 χ 10.000μf/63v για εφαρμογή audio ετσι ώστε να έχω ηχητική βελτίωση.Θα χρησιμοποιήσω και τους 4 ?

Aν υπάρχει χώρος και ο τεχνικός μπορεί να τούς συνδέσει (δυό ανα πολικότητα ) , έτσι ώστε να έχουν ΙΔΙΕΣ και ΙΣΕΣ αποστάσεις ακροδεκτών , τοτε ΝΑΙ σύνδεσε και τούς τέσσερεις