Music matters...
AVClub Addicted Member
- 9 March 2017
- 2,390
Έγραψες τέτοια ανάλυση και μας άφησες με την απορία. Ποια ειναι αυτά τα μοντέλα με 100-150 ευρώ που είναι αυτόματα, μπρασελέ κλπ κλπ. Ανέβασε κάνα link.Κάποτε ήθελα να αγοράσω ακριβό ρολόι...Ακριβό κάτι σε επίπεδο Omega Seamaster που για άλλους είναι εισαγωγική τιμή απλά.
Αλλά θα με έκαιγε η τιμή πολύ.
Το άγχος μεγάλο. Και αν πάρω κάτι που μου αρέσει στη βιτρίνα, το δοκιμάσω, και το αγοράσω τι θα γίνει αν σε ένα μήνα κάτι με χαλάει;
Μου έχει ξανασυμβεί, αλλά στην κατηγορία των ~200 ευρώ δεν τρέχει και τίποτα.
Βλέποντας Κινέζικα ρολόγια στο Aliexpress λέω δεν αγοράζω κάτι που να μοιάζει με αυτό που θέλω και να δω πως θα νιώθω 1-2 μήνες μετά; Και αν όλα οκ, προχωρώ σε αγορά του "ακριβού".
Σωστό - λάθος δεν ξέρω, αλλά αυτό αποδείχθηκε πολύ πιο περίπλοκο από ότι μοιάζει. Έχουν περάσει πάνω από 7 χρόνια από το πρώτο Κινέζικο ρολόι.
Ποτέ δεν πήρα ρέπλικα. Στην χειρότερη κάτι που μοιάζει απίστευτα πολύ με κάποιο άλλο, αλλά με άλλη ξεκάθαρα μάρκα.
Επίσης έμαθα πάρα πολλά, με το μόνο που δεν έχω βρει το χρόνο να κάνω ακόμη είναι κάποιο σεμινάριο ωρολογοποιίας για να μάθω να λαδώνω μόνος μου τις αυτόματες μηχανές.
Τώρα έχω κάπου 30 ρολόγια σύνολο με τριψήφιο αριθμό από λουράκια κάθε υλικού και μπρασελέ. Νομίζω δεν έχω πια κανένα μπαταρίας...ίσως κανένα παλιό που να δουλεύει ακόμη.
Δοκίμασα όλα τα στυλ. Ξεκίνησα με αυτά που ήθελα να αγοράσω. Συνέχισα με κάποια που κάτι μου έκαναν, αλλά δεν θα τα αγόραζα ποτέ. Κατέληξα με ρολόγια που δεν θα τα κοίταζα δεύτερη φορά σε κάποια βιτρίνα.
Και τελικά; Τελικά φοράω 3-4 ρολόγια και μόνο. Είναι από τα τελευταία που αγόρασα. Από αυτά που δεν θα τους έριχνα πριν 7 χρόνια ούτε δεύτερη ματιά. Τελικά ξέρω χωρίς καμία αμφιβολία ότι μου αρέσουν τα μπρούτζινα ρολόγια. Μου αρέσει ο τρόπος που τα κράμματα χαλκού κάνουν πατίνα και τελικά σκουριάζουν. Μου αρέσει ο χρόνος που περνά για να γίνει αυτό. Έτσι και αλλιώς κατάλαβα ότι τα μπρασελέ δεν μου άρεσαν. Ούτε τα περισσότερα δερμάτινα. Παίζω πολύ με ύφασμα και συνθετικά υλικά.
Είναι απίστευτο ότι με 70-100 ευρώ παίρνεις εύκολα σε μια θυρίδα στο σπίτι σου ένα ρολόι:
- Από ανοξείδωτο ατσάλι
- Που αντέχει πραγματικά 10 bar
- Που έχει κρύσταλλό ζαφύρι
- Που έχει αυτόματη μηχανή συνήθως Seiko NH35 στα 3 Hz που χτυπάει ακρίβειες τώρα που τις στέλνουν ρυθμισμένες πολλές φορές εντός COSC standards. Α, και αν χαλάσει ή θέλει λάδωμα δίνεις ~30 ευρώ πάλι από Ali και απλά αγοράζεις μια καινούργια.
- Με μπρασελέ που δεν σου πιάνουν τρίχες από το χέρι και δερμάτινα λουράκια σοβαρά που δεν βρωμάνε ή σπάνε στην πρώτη χρήση.
- Με υλικά που φωσφορίζουν τους δείκτες για ώρες με το φως που έχουν συλλέξει την ημέρα.
- Κεραμικά δακτυλίδια
Αυτά που φοράω τώρα είναι στο όριο των 150 ευρώ + ΦΠΑ για να μην μπλέκω με τελωνεία και έχουν μηχανές στα 4 Hz που χάνουν το τίποτα (άντε σε 1-2 θέσεις να χάνουν 1 δευτερόλεπτο), από CuSn7 διαφημίζοντας ακόμη και 20 Bar που δεν μπορώ να τα τσεκάρω (10 Bar είναι σίγουρα γιατί τα έχω λιώσει στη θάλασσα). Ναι τα αγοράζω μόνο στην εκπτωτική περίοδο της 11.11 γιατί μόνο τότε μπορεί οριακά να πέσουν στα ~185 με πολλά κουπόνια από 250+ συνήθως. Αξίζουν οι 2-3 ώρες ψαξίματος τα λίγα ευρώ; Φυσικά και όχι, αλλά είναι μέρος του "παιχνιδιού". Χτυπάνε άνετα επώνυμα ρολόγια 1000 ευρώ σε ποιότητα όσο και αν ακούγεται σαν ύβρις αυτό.
Και να μην ξεχνάμε...αν τα χτυπήσω σε καμιά κολώνα στο δρόμο ή τα χάσω ή μου τα κλέψουν απλά το κόστος δεν είναι κάτι ουσιαστικό για να το σκεφτώ δεύτερη φορά.
Έχω φτάσει στην Ιθάκη μου όσο αφορά τα ρολόγια με το σεμινάριο ωρολογοποιίας να είναι το τελευταίο που έχει απομείνει. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω πάρει μόλις 3 ρολόγια που τα έχω λιώσει. Πια ξέρω τι θέλω και δύσκολα θα πάω να αγοράσω κάτι που πια ξέρω ότι δεν θα φορέσω αρκετά. Και όποτε θέλω κάτι διαφορετικό, παίρνω ένα από τα υπόλοιπα, του βάζω ότι λουράκι θέλω εκείνη τη στιγμή και το φοράω για 2-3 ημέρες. Μαθηματικά καταλήγουν πάλι στο κουτί. Δεν θα πω ότι το ταξίδι ήταν φθηνό. Έχω δώσει χρήματα που μπορείς να πάρεις κάποιο Omega Seamaster σε εκπτωτική τιμή. Όμως, τώρα που το έχω ζήσει δεν θα άλλαζα αυτό το ταξίδι ποτέ.
Υ.Γ. Και εγώ ήθελα κάτι fitness και δεν θα μπορούσα να φοράω 2 ρολόγια (γιατί απλά δεν μου αρέσει), έτσι στο δεξί χέρι φοράω πια ένα Amazfit Helio Strap...
και εγω εχω ενα γαρμιν ινστινκτ 1 σολαρ εδω και 6 χρονια, εχει σκιστει το μαμα λουρακι του, κατα τα αλλα δεν εχει παθει τιποτα.Όπως έγραψα και αλλού,
Garmin fenix 6
Suunto 9 baro
Ιδιαίτερα το Garmin περιμένω να πεθάνει μήπως δω για άλλο αλλά μάταια. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι πρώτα θα φύγω εγώ και μετά αυτό.
Μου λείπουν τα casual αρκετά. Πριν από κάνα μήνα μπήκα σε ωρολογοποιείο για να δω κάτι άσχετο και έφυγα μετά από μια ώρα.
Δικός μου;Όπως έγραψα και αλλού,
Garmin fenix 6
Suunto 9 baro
Ιδιαίτερα το Garmin περιμένω να πεθάνει μήπως δω για άλλο αλλά μάταια. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι πρώτα θα φύγω εγώ και μετά αυτό.
Μου λείπουν τα casual αρκετά. Πριν από κάνα μήνα μπήκα σε ωρολογοποιείο για να δω κάτι άσχετο και έφυγα μετά από μια ώρα.
Νομίζω βγάζει και καταδυτικά. Το δικό μου το έχω για τρέξιμο.Δικός μου;
suunto καταδυτικό δεν είναι?
Λίγα στα γρήγορα. Μερικά από αυτά που έχω. Οι τιμές όπως είπα στο Aliexpress παίζουν ανάλογα με το αν τρέχει κάποια εκπτωτική περίοδος, τι κουπόνια μπορείς να βρεις κλπ.Έγραψες τέτοια ανάλυση και μας άφησες με την απορία. Ποια ειναι αυτά τα μοντέλα με 100-150 ευρώ που είναι αυτόματα, μπρασελέ κλπ κλπ. Ανέβασε κάνα link.
Τα 3 πρώτα είναι αυθεντικά σχέδια όσο είναι τα ρολόγια πχ της Tissot και άλλων επώνυμων. Και το πέμπτο ιστορικής εταιρίας της Κίνας.Μπαααα κοτσανες. Δεν μου λένε τίποτα (τουλάχιστον από τις φωτογραφίες). Και φυσικά μερικά είναι αντιγραφές από τα κλασσικα γνωστά επώνυμα σχέδια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.