τι σημαινει "δεξιος" το 2007?

Μπα... απλούστατο... ΚΚΕ στα αριστερά και ΟΛΑ τα άλλα Δεξιά (και ο Συν. μαζί)...

Αν αναφέρεσαι στο πως φοράει το παντελόνι του, ο δεξιός του 2007 είναι ότι ήταν πάντα.

Αν αναφέρεσαι σε πολιτικό επίπεδο, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορούμε να εξετάσουμε το θέμα.

Παραδοσιακά δεξιός ήταν είναι και θα είναι αυτός ο οποίος πιστεύει στην αναγκαιότητα των ταξικών διαφορών. Δεν είμαι σίγουρος ότι σήμερα υπάρχει κάποιο κόμμα που να πρεσβεύει τη παραδοσιακή δεξιά 100% μιας και η ιδεολογία της παραδοσιακής δεξιάς δεν συμφέρει όταν πας σε εκλογές.

Σε οικονομικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια η δεξιά έχει ασπαστεί τον νεοφιλελευθερισμό, με τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγκρούσεις με τα συνδικάτα να είναι η αιχμή της πολιτικής της. Αυτό στην Ελλάδα δεν το βιώσαμε τόσο όσο το βίωσαν στην Μ. Βρετανία επί Θάτσερ. Πάντως αυτό το μοντέλο πάμε να ακολουθήσουμε και το εφαρμόζουν πιστά τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Τίποτα. Αυτά σήμαιναν κάτι μόνο στη Γαλλική Επανάσταση. Σήμερα είναι ένα κατάλοιπο που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώνει τους υπερήλικες από τους οπαδούς του. Όπως και η λέξη Σοσιαλιστικό στο ΠΑΣΟΚ είναι πια ειρωνικό.

Απάντηση: Re: τι σημαινει "δεξιος" το 2007?

Παραδοσιακά δεξιός ήταν είναι και θα είναι αυτός ο οποίος πιστεύει στην αναγκαιότητα των ταξικών διαφορών.

Συμφωνω. Παντως, οι ψηφοφοροι του Καρατζαφερη δεν ειναι απαραιτητως δεξιοι, υπο αυτην την εννοια. Ουτε ο Καρατζαφερης εχει υπονοήσει ποτε τιποτα τετοιο. Συνεπως, γιατι πολλοι τον λενε δεξιο?

Η διαφορά είναι μια και απλή..................
αντί να βάζουν τα λεφτά μας στην αριστερή τσέπη τους, τα βάζουν στη δεξιά πλέον !!!

Οπότε η ουσία είναι πάλι η ίδια, ότι μας κλέβουν !!!!!

Μπα... απλούστατο... ΚΚΕ στα αριστερά και ΟΛΑ τα άλλα Δεξιά (και ο Συν. μαζί)...

Αυτό μου δημιουργεί την απορία για το τι είναι Αριστερά...:chinscratch:

Red Hot Chili Peppers.
Metallica.
George Michael.

και ολόκληρο το TOP-40 :p

Red Hot Chili Peppers ούτε με σφαίρες. Metallica, αδύνατον, (θα σηκωθεί το πικάπ και θα με κυνηγάει). George Michael με χίλια. Ρε μπας και είμαι σοσιαλιστής και δεν το ξέρω; :p

Όταν είσαι δεξιός «τον βάζεις» δεξιά.
Όταν είσαι αριστερός «τον βάζεις» αριστερά.
Όταν είσαι Πασοκ που τον βάζεις?
Και για να μην παρεξηγηθώ , για παντελόνια μιλάμε.

Nα γίνεσαι κάρβουνο και να χειροκροτείς επειδή ο Πρωθυπουργός είχε λυπημένο βλέμα και κούναγε (ξανά) αποφασιστικά τα χεράκια του.