Τι σημαίνει ´ΠΑΡΩΝ’ για ένα βουλευτή.?

Προσωπικά εκλαμβάνω το "ΠΑΡΩΝ" ως αντίστοιχο του λευκού. Δηλαδή συμμετέχω στη διαδικασία (δεν απέχω) αλλά δεν διαλέγω καμία από τις επιλογές που μου παρουσιάζονται.

Απάντηση: Re: Τι σημαίνει ´ΠΑΡΩΝ’ για ένα βουλευτή.?

Παρών σημαίνει ότι εάν υπερψηφίσω φοβάμαι που θα περπατώ στον τόπο μου και θα με φτύνουν, και εάν καταψηφίσω φοβάμαι που θα με διαγράψει ο Αρχηγός.
Σημαίνει ότι έχω μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα, και νομίζω ότι είμαι στο παραβάν των εκλογών και είμαι τάχα ένας ψηφοφόρος που δικαιούται να ρίξει λευκή ψήφο.
Δεν είναι καθόλου πολιτική πράξη, μάλλον απουσία εκδήλωσης πολιτικής βούλησης υποδηλώνει.

Kαι η απουσια της εκφρασης της πολιτικης βουλησης ειναι πολιτικη πραξη,υπο την ευρεια εννοια του ορου.
Το παρων εκφερεται στις φανερες-ονομαστικες ψηφοφοριες,εκει δεν υπαρχει κανενα παραβαν.Τωρα αν φοβαται καποιος οτι θα τον φτυνουν η θα τον διαγραψουν αυτα αποτελουν αλλες παραμετρους ,που αφορουν τους λογους για τους οποιους καποιος δηλωνει παρων σε μια ψηφοφορια

Απάντηση: Re: Τι σημαίνει ´ΠΑΡΩΝ’ για ένα βουλευτή.?

Προσωπικά εκλαμβάνω το "ΠΑΡΩΝ" ως αντίστοιχο του λευκού. Δηλαδή συμμετέχω στη διαδικασία (δεν απέχω) αλλά δεν διαλέγω καμία από τις επιλογές που μου παρουσιάζονται.

το αποτέλεσμα, είναι αυτό που λες. πιο πάνω έγραψα και ποια θεωρώ ότι είναι η αιτία ...

Το λευκό στις εκλογές έχει νόημα ότι ‛Δεν μου αρέσει κανείς από τα πρόσωπα / κόμματα ‛ .

Οι ψηφοφορίες στη Βουλή είναι πάντα ΝΑΙ/ΟΧΙ

Το «Παρών» σε βουλευτή σε ψηφοφορία ΝΑΙ /ΟΧΙ δεν μπορώ να το καταλάβω. Και αν ακόμη θέλει να πεί ότι ‛Δεν θεωρώ νόμιμες / σωστές τις διαδικασίες που μου επιβάλλονται» τότε αμέσως μετά το «Παρών» οφείλει να παραιτηθεί και να μην μετέχει της Βουλής.

Και αμφιβολίες να έχει ως προς το ΝΑΙ τότε πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ (όπως σε δικαστήριο).
Ακόμα δε γελοιωδέστερο είναι να ψηφίζει ολόκληρο κόμμα «Παρών» . Άντε ο γελοιο-βουλευτής φοβάται τον αρχηγό του και φοράει baby-lino. Το κόμμα τι νόημα έχει να το παρουσιάζει σαν άποψη.?

Αρκετά το δούλεμα με τις «πολιτικές θέσεις» . Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να ξυπνάμε .

Το λευκό στις εκλογές έχει νόημα ότι ‛Δεν μου αρέσει κανείς από τα πρόσωπα / κόμματα ‛ .

Οι ψηφοφορίες στη Βουλή είναι πάντα ΝΑΙ/ΟΧΙ

Το «Παρών» σε βουλευτή σε ψηφοφορία ΝΑΙ /ΟΧΙ δεν μπορώ να το καταλάβω. Και αν ακόμη θέλει να πεί ότι ‛Δεν θεωρώ νόμιμες / σωστές τις διαδικασίες που μου επιβάλλονται» τότε αμέσως μετά το «Παρών» οφείλει να παραιτηθεί και να μην μετέχει της Βουλής.

Και αμφιβολίες να έχει ως προς το ΝΑΙ τότε πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ (όπως σε δικαστήριο).
Ακόμα δε γελοιωδέστερο είναι να ψηφίζει ολόκληρο κόμμα «Παρών» . Άντε ο γελοιο-βουλευτής φοβάται τον αρχηγό του και φοράει baby-lino. Το κόμμα τι νόημα έχει να το παρουσιάζει σαν άποψη.?

Αρκετά το δούλεμα με τις «πολιτικές θέσεις» . Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να ξυπνάμε .

Πριν από κανέναν μήνα έγραψες σε άλλο thread ότι "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" και όχι "έκθεση ιδεών".
Ε, αυτό κάνουν και οι βουλευτές με το "παρών" μιας και είναι "εφικτό" ταυτόχρονα να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να δυσαρεστούν τον αρχηγό τους, ούτε και το κοινό που τους εξέλεξε, ενώ για το αν θα "εκθέσουν τις ιδέες τους" δεν ενδιαφέρεται κανένας. Γιατί απορείς λοιπόν;

Πριν από κανέναν μήνα έγραψες σε άλλο thread ότι "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" και όχι "έκθεση ιδεών".
Ε, αυτό κάνουν και οι βουλευτές με το "παρών" μιας και είναι "εφικτό" ταυτόχρονα να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να δυσαρεστούν τον αρχηγό τους, ούτε και το κοινό που τους εξέλεξε, ενώ για το αν θα "εκθέσουν τις ιδέες τους" δεν ενδιαφέρεται κανένας. Γιατί απορείς λοιπόν;

Χαίρομαι κατ’αρχήν που θυμάσαι αυτό που έγραψα πριν από κανα μήνα και φυσικά ισχύει.

Μόνο που η πολιτική, ως δράση, είναι η τέχνη του εφικτού για τη χώρα σου όχι για την πάρτη σου. .

Εξάλλου περισσότερες ίδέες ΔΗΘΕΝ (ότι χειρότερο) εκθέτουν με το "ΠΑΡΩΝ" που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν , παρά με το ναι/οχι .

Last edited:
Χαίρομαι κατ’αρχήν που θυμάσαι αυτό που έγραψα πριν από κανα μήνα και φυσικά ισχύει.

Μόνο που η πολιτική, ως δράση, είναι η τέχνη του εφικτού για τη χώρα σου όχι για την πάρτη σου. .

Εξάλλου περισσότερες ίδέες ΔΗΘΕΝ (ότι χειρότερο) εκθέτουν με το "ΠΑΡΩΝ" που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν , παρά με το ναι/οχι .

Φυσικά και θυμάμαι ό,τι θεωρώ σημαντικό, το πρόβλημα ξεκινά με αυτούς που ξεχνάνε όχι αυτούς που θυμούνται.

Προφανώς την ερμηνεία περί "εφικτού" κάποιοι την έχουν δώσει διαφορετικά από εσένα και δυστυχώς είναι της ίδιας συνομοταξίας με αυτούς που έχουν αρχικά διατυπώσει και το ρητό, είναι πολιτικοί και όχι πολίτες.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1226126&postcount=9234

Επισης, αυτοι που ψηφιζουν "παρων" στη βουλη, τι ακριβως ψηφιζουν? Οτι δεν ειχαν χρονο να το σκεφτουν και να αποφασισουν?

Το ιδιο ρωτουσα κι εγω πριν καιρο... και ακομη δεν καταλαβα πως δικαιολογειται η υπαρξη αυτης της επιλογης, απο τους καθ υλην αρμοδιους...

Να σου πώ κάτι .

Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω με μια λέξη ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα , θα διάλεγα τη λέξη ΔΗΘΕΝ.

Όλα είναι ΔΗΘΕΝ . Και από όλες τις «πάντες». (πιστεύω ότι καταλαβαίνεις) Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο κόσμος τόσο καλύτερα.

Προτιμώ τις straight καταστάσεις . Τπυλάχιστον ξέρεις από που να φυλάγεσαι.

Οχι άλλο κάρβουνο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι σημαίνει ´ΠΑΡΩΝ’ για ένα βουλευτή.?

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι και αύριο το πρωί να γινόντουσαν εκλογές πάλι οι ίδιοι παρόντες και μη παρόντες θα έβγαιναν...

αλλοι θέλουν το ξύλο.... :smash:

....Τάσο, ε, μην είσαι και σίγουρος γιαυτό!-bye-