Παρών σημαίνει ότι εάν υπερψηφίσω φοβάμαι που θα περπατώ στον τόπο μου και θα με φτύνουν, και εάν καταψηφίσω φοβάμαι που θα με διαγράψει ο Αρχηγός.
Σημαίνει ότι έχω μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα, και νομίζω ότι είμαι στο παραβάν των εκλογών και είμαι τάχα ένας ψηφοφόρος που δικαιούται να ρίξει λευκή ψήφο.
Δεν είναι καθόλου πολιτική πράξη, μάλλον απουσία εκδήλωσης πολιτικής βούλησης υποδηλώνει.
Προσωπικά εκλαμβάνω το "ΠΑΡΩΝ" ως αντίστοιχο του λευκού. Δηλαδή συμμετέχω στη διαδικασία (δεν απέχω) αλλά δεν διαλέγω καμία από τις επιλογές που μου παρουσιάζονται.
Το λευκό στις εκλογές έχει νόημα ότι ‛Δεν μου αρέσει κανείς από τα πρόσωπα / κόμματα ‛ .
Οι ψηφοφορίες στη Βουλή είναι πάντα ΝΑΙ/ΟΧΙ
Το «Παρών» σε βουλευτή σε ψηφοφορία ΝΑΙ /ΟΧΙ δεν μπορώ να το καταλάβω. Και αν ακόμη θέλει να πεί ότι ‛Δεν θεωρώ νόμιμες / σωστές τις διαδικασίες που μου επιβάλλονται» τότε αμέσως μετά το «Παρών» οφείλει να παραιτηθεί και να μην μετέχει της Βουλής.
Και αμφιβολίες να έχει ως προς το ΝΑΙ τότε πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ (όπως σε δικαστήριο).
Ακόμα δε γελοιωδέστερο είναι να ψηφίζει ολόκληρο κόμμα «Παρών» . Άντε ο γελοιο-βουλευτής φοβάται τον αρχηγό του και φοράει baby-lino. Το κόμμα τι νόημα έχει να το παρουσιάζει σαν άποψη.?
Αρκετά το δούλεμα με τις «πολιτικές θέσεις» . Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να ξυπνάμε .
Πριν από κανέναν μήνα έγραψες σε άλλο thread ότι "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" και όχι "έκθεση ιδεών".
Ε, αυτό κάνουν και οι βουλευτές με το "παρών" μιας και είναι "εφικτό" ταυτόχρονα να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να δυσαρεστούν τον αρχηγό τους, ούτε και το κοινό που τους εξέλεξε, ενώ για το αν θα "εκθέσουν τις ιδέες τους" δεν ενδιαφέρεται κανένας. Γιατί απορείς λοιπόν;
Χαίρομαι κατ’αρχήν που θυμάσαι αυτό που έγραψα πριν από κανα μήνα και φυσικά ισχύει.
Μόνο που η πολιτική, ως δράση, είναι η τέχνη του εφικτού για τη χώρα σου όχι για την πάρτη σου. .
Εξάλλου περισσότερες ίδέες ΔΗΘΕΝ (ότι χειρότερο) εκθέτουν με το "ΠΑΡΩΝ" που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν , παρά με το ναι/οχι .
Επισης, αυτοι που ψηφιζουν "παρων" στη βουλη, τι ακριβως ψηφιζουν? Οτι δεν ειχαν χρονο να το σκεφτουν και να αποφασισουν?
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι και αύριο το πρωί να γινόντουσαν εκλογές πάλι οι ίδιοι παρόντες και μη παρόντες θα έβγαιναν...
αλλοι θέλουν το ξύλο.... :smash:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.