Τι SLR να αγοράσω?

rafaelnk

New member
3 January 2010
9
Γεια σας. Εγω ειχα την canon 450d και κανα δυο μηνες πριν μου την κλεψανε. Τωρα ηρθε η ωρα και αγορα, και σκεφτομε για τις εξης μηχανες:
1. Canon 500d
2. Canon 550d
3. Canon 60d

Προφανως η 60 ειναι καλητερη αλλα ειναι και πιο αρκιβη.
Οσο για την 500 και 550 εχω ακουση οτι η 500 ειναι πιο καλη ποιοτηκα.
Η γνωμη σας πια ειναι?
Ευχαριστω

Η χρηση θα ειναι προσωπικη, οχι επαγελματικη. Απο φακους ειχα τον 18-55 και 70-300. Τωρα θα παρω τον 17-85 και τον 70-300(αλλα αργοτερα). Οσο για την τιμη... εχω τα λεφτα και για τη 60d.

Η χρηση θα ειναι προσωπικη, οχι επαγελματικη. Απο φακους ειχα τον 18-55 και 70-300. Τωρα θα παρω τον 17-85 και τον 70-300(αλλα αργοτερα). Οσο για την τιμη... εχω τα λεφτα και για τη 60d.

Να πάρεις την 550d με έναν καλύτερο φακό. Ο 17-85 είναι μπάζο (για να το πώ κομψά....). Ο καλύτερος συνδυασμός θα ήταν CANON 550D+ CANON 15-85. Πιο φθηνοί συνδυασμοί είναι οι 550D+SIGMA 17-70 2.8-4.0 OS και 550D+TAMRΟN 17-50 2.8 VC.

Τον 15-85 τον κοιτουσα για αγορα αλλα δεν ειναι για το budget μου. Γι' αυτο ειπα να πας με τον 17-85.

Που τον ειδες τον 17-70 ?
Εγω τον πηρα , αφου τον συγκρινα πρωτα στο μαγαζι με εναν 18-50 και δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα (στα ακρα λιγο , αλλα οταν κερδιζεις τοσο σε εστιακη και δεν εισαι Ο επαγγελματιας δεν σε νοιαζει).
Μονο σε 100% μπορει να δεις "καποιες" διαφορες.
Και αν συνυπολογισεις το OS και το ΗΣΜ , δεν υπαρχει συγκριση !

Φαντασου οτι συγκρινα τον 17-70 @ 70mm f/5.6 με τον Tamron 90mm macro και ο sigma ηταν ισαξιος !!!
Αυτο λεει πολλα ...

Για του λογου το αληθες , δες εδω ! (crop 100%)
Ποια ειναι με Sigma kai poia Tamron ?

5225614857_5a8d991bc9_b.jpg

Last edited:
γιατι οχι την 500D που ειναι και κατα 100κατι ευρω πιο φτηνη?
η την 50D, που εχει και φοβερο σωμα :))

γιατι οχι την 500D που ειναι και κατα 100κατι ευρω πιο φτηνη?
η την 50D, που εχει και φοβερο σωμα :))

Η 50d ήταν μια βιαστική κίνηση της CANON που δεν έδωσε καλύτερη (φωτογραφικά πάντα) μηχανή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, και δεν μιλώ μόνο για τη συμπεριφορά σε υψηλά iso αλλά συνολικά, ενώ και το AF ήταν ίδιο και χειρότερο με εκείνο της 40D, άρα μέτριο.

Η 550d δεν είναι μια ίδια μηχανή με την 500D με κάποια μέγα παραπάνω από τον ίδιο αισθητήρα, αλλά έχει αλλους επεξεργαστές κι άλλη συμπεριφορά εκεί στα ψηλά iso, ενώ φυσικά έχει κι άλλες δυνατότητες για βίντεο.

Παρότι είμαι nikonian και δεν χωρούν τα δάχτυλά μου κι οι παλάμες μου στη λαβή της, τη συνιστώ εδώ κι ένα χρόνο.

Που τον ειδες τον 17-70 ?
Εγω τον πηρα , αφου τον συγκρινα πρωτα στο μαγαζι με εναν 18-50 και δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα (στα ακρα λιγο , αλλα οταν κερδιζεις τοσο σε εστιακη και δεν εισαι Ο επαγγελματιας δεν σε νοιαζει).
Μονο σε 100% μπορει να δεις "καποιες" διαφορες.
Και αν συνυπολογισεις το OS και το ΗΣΜ , δεν υπαρχει συγκριση !

Φαντασου οτι συγκρινα τον 17-70 @ 70mm f/5.6 με τον Tamron 90mm macro και ο sigma ηταν ισαξιος !!!
Αυτο λεει πολλα ...

Για του λογου το αληθες , δες εδω ! (crop 100%)
Ποια ειναι με Sigma kai poia Tamron ?

5225614857_5a8d991bc9_b.jpg

Γιάννη ο Ναθαναήλ δεν μιλά για τον 18-50 αλλά για τον νεότερο 17-50 2.8 δηλ. τον http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Sigma-17-50mm-f-2.8-EX-DC-OS-HSM-Lens-Review.aspx . Μπορεί να μην έχει σχέση με τον παλιό κι αυτός να αξίζει πραγματικά. Εδώ δεν τον έχω δει καν από κοντά, άρα δεν μπορώ να εκφέρω και καμιά γνώμη.

Αυτος ειναι πολυ ακριβοτερος, δε νομιζω οτι διακαιολογει την αγορα του για ερασιτεχνικη χρηση.

Ημουν κι εγω στο ιδιο διλλημα με την Α55 , αλλα κατεληξα στον 17-70 γιατι μου αρεσε πολυ , ειναι πολυ sharp , και ηθελα το 50-70 (ειμαι κυριως πορτραιτακιας) ...
Δεν το μετανοιωσα καθολου...

Και οπως ειπα , οταν βγαινει αλωβητος στη συγκριση με εναν κορυφαιο macro, δε νομιζω οτι χανεις κατι.
Τους ειχα μια βδομαδα μαζι και τους τεσταρα, και πραγματκια εμεινα εκπληκτος με τις επιδοσεις του sigma 17-70 OS HSM.

Last edited:
Ρε παιδιά ο απλός 17-70 με τον OS, εκτός την σταθεροποίηση έχει καμιά άλλη διαφορά?
Ρωτάω γατί ψάχνομαι για αντικατάσταση του kit.

Διαφορα με ποιον , το παλιο 17-70 εννοεις ?

O παλιος ειναι αυτος sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
χωρις OS kai HSM, για μενα ηταν σημαντικα και τα 2 (λογω βιντεο) στην Α55.

Ο νεος λοιπον που εχω εγω, ειναι πολυ καλος, για το παλιο δεν ξερω.

Ο παλιος επισης, εχει λιγο μικροτερο διαφραγμα στα 70mm (4.5 vs 4.0).

Ρε παιδιά ο απλός 17-70 με τον OS, εκτός την σταθεροποίηση έχει καμιά άλλη διαφορά?
Ρωτάω γατί ψάχνομαι για αντικατάσταση του kit.

Οι δυο φακοι εχουν διαφορετική οπτική σχεδίαση.. O νεος Sigma περα απο την σταθεροποιηση και το (ελαφρα) καλύτερο διαφραγμα στο wide ακρο εχει νεα οπτικά και φερει ενα ELD (extra low dispersion) element που αποτελεί τα νέα "καλά" κρυσταλλα της Sigma..

Βεβαια και ο παλαιος με βάση τα reviews φαινεται οτι ήταν αρκετά καλός φακος (αν τον βρεις φτηνά ή μεταχειρισμενο σε καλή κατάσταση) αλλά νομιζω οτι ο καινουργιος ειναι αρκετά βελτιωμένος

http://www.sigmaphoto.com/shop/17-70mm-f28-4-dc-macro-os-hsm-sigma

Αυτος ειναι πολυ ακριβοτερος, δε νομιζω οτι διακαιολογει την αγορα του για ερασιτεχνικη χρηση.

Ημουν κι εγω στο ιδιο διλλημα με την Α55 , αλλα κατεληξα στον 17-70 γιατι μου αρεσε πολυ , ειναι πολυ sharp , και ηθελα το 50-70 (ειμαι κυριως πορτραιτακιας) ...
Δεν το μετανοιωσα καθολου...

Και οπως ειπα , οταν βγαινει αλωβητος στη συγκριση με εναν κορυφαιο macro, δε νομιζω οτι χανεις κατι.
Τους ειχα μια βδομαδα μαζι και τους τεσταρα, και πραγματκια εμεινα εκπληκτος με τις επιδοσεις του sigma 17-70 OS HSM.

Και γω βασικα θα ηθελα να εχω το κατι παραπανω απ'το 55 και γι'αυτο ειπα να παω με τον 17-85. Αλλα μαλλον θα παω με τον sigma 17-70 OS HSM, και την 550d.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.