Τι SLR να αγοράσω?

Που τον ειδες τον 17-70 ?
Εγω τον πηρα , αφου τον συγκρινα πρωτα στο μαγαζι με εναν 18-50 και δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα (στα ακρα λιγο , αλλα οταν κερδιζεις τοσο σε εστιακη και δεν εισαι Ο επαγγελματιας δεν σε νοιαζει).
Μονο σε 100% μπορει να δεις "καποιες" διαφορες.
Και αν συνυπολογισεις το OS και το ΗΣΜ , δεν υπαρχει συγκριση !

Φαντασου οτι συγκρινα τον 17-70 @ 70mm f/5.6 με τον Tamron 90mm macro και ο sigma ηταν ισαξιος !!!
Αυτο λεει πολλα ...

Για του λογου το αληθες , δες εδω ! (crop 100%)
Ποια ειναι με Sigma kai poia Tamron ?

5225614857_5a8d991bc9_b.jpg

To κοντραστ διαφέρει πολύ ... ποιά είναι ??
Και πως εγινε και είναι ολόιδιες σε μέγεθος ??

H δεξια ειναι sigma !!!
Γι αυτο τον επελεξα για βασικο μου φακο ...

Εγώ υπολόγιζα ανάποδα! Αλήθεια ,Γιάννη με τι εστιακή απόσταση της σίγμα αντιστοίχισες το 90άρι της τάμρον; Ασφαλώς θα πήγες πιό κοντά!
Πολύ καλός φακός και ο σίγμα πράγματι, αν λάβουμε υπόψη ότι ο τάμρον εστιάζει ξυράφι σε κάθε διάφραγμα!

Εγώ υπολόγιζα ανάποδα! Αλήθεια ,Γιάννη με τι εστιακή απόσταση της σίγμα αντιστοίχισες το 90άρι της τάμρον; Ασφαλώς θα πήγες πιό κοντά!
Πολύ καλός φακός και ο σίγμα πράγματι, αν λάβουμε υπόψη ότι ο τάμρον εστιάζει ξυράφι σε κάθε διάφραγμα!

Το ηξερα τι θα σκεφτοταν ο καθενας, γι αυτο την εβαλα!
Κι εγω επαθα πλακα οταν τις ειδα στο μονιτορ.
Αφου το τσεκαρα 100 φορες για να δω αν κανω λαθος.

Δεν εχω πολλα δειγματα, το φακο τον εχω δωσει πισω (tamron).
Πολυ καλος , αλλα δεν τον αντεχε η τσεπη μου τωρα.

Αν βρω μερικα ακομη θα τα βαλω ....
Σε ολα τα τεστ παντως , ηταν σχεδον ισοδυναμοι , ποτε ο ενας ποτε ο αλλος ελαχιστα μπροστα.
Συνολικα, και οι 2 καταπληκτικοι , απλα κρατησα τον πιο χρησιμο.

Και εγω έχω τον Sigma στα υπόψη για βασικό ζοομ σε Pentax mount. Εχω το 18-125 HSM οποίος δεν είναι τόσο φωτεινός αλλά είναι πολύ καλυτερος από τους βασικούς του kit και σε ταχύτητα εστίασης και σε ποιότητα ενώ και το αθόρυβο HSM δεν είναι κακό. Βέβαια προηγείται η αγορά υπερευρυγώνιου και μετά μπορεί και να αλλάξει η επιλογή μιας και υπάρχουν και οι 24-60 ή 70 με σταθερό 2.8 που βέβαια δεν είναι αθόρυβοι αλλά έχουν επισης πολύ καλές κριτικές και δείγματα.
Λεφτά να δουμε που θα βρούμε για αγορές

Kι αλλο ενα...

5227077283_f913ab5cd7_b.jpg

100% crop.

5227077575_401f470aa6_b.jpg

Eννοειται, ολα τα δειγματα ειναι σε RAW και με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις και καμια επεξεργασια.

Τουλαχιστον ισαξιοι, στα δικα μου ματια.

Last edited:
Εντάξει ισάξιος μπορεί να μην είναι, αλλά φαίνεται μια πολύ τίμια αγορά για αντικατάσταση κιτ φακού...
Κάτι ακούγεται για άνοδο τιμών της Sigma, ο συγκεκριμένος θα φτάσει τα 460...

Ρε συ Γιαννη βγαλε κατι με αναγλυφη λεπτομερεια για να κρινουμε το μακρο. Ολο κατι μπιχλες πας και τραβας....

Ειμαστε και γεροι πλεον δεν βλεπουμε σαν εσας τους νεους ;)

Sτελιο η Σιγμα ανεβασε προσφατα τα τιμολογια της λογω αυξησης της ισοτιμιας του Γιεν.(Οπως και η εδω και πολυ καιρο φτηνη Ταμρον ) .
Μονο ετσι ακριβαινουν τα προιοντα πλεον οπως και με την αυξηση του φπα βεβαια...

Κανεις δεν θελει να αυξανει εργοστασιακες τιμες σε περιοδο κρισης...

Kosh το ίδιο πράγμα λέμε, απλά το πόσταρα γιαυτούς που ενδιαφέρονται, υπάρχουν κομάτια ακόμη με την παλιά τιμή...:ernaehrung004:

Σε ολα τα δειγματα που εβαλα, αυτος που σκεφτεσται για tamron ειναι ο Sigma !!!

Δεν εχω αλλα συγκριτικα δειγματα, αλλα απο αυτα που ειδα, μια χαρα ειναι ο Sigma και δεν τον αλλαζω !

Εντάξει ισάξιος μπορεί να μην είναι, αλλά φαίνεται μια πολύ τίμια αγορά για αντικατάσταση κιτ φακού...
Κάτι ακούγεται για άνοδο τιμών της Sigma, ο συγκεκριμένος θα φτάσει τα 460...

Απο που συμπεραινεις οτι δεν ειναι ισαξιος ?
Αφου σε ολα τα δειγματα που εβαλα, ο Sigma "δειχνει" τουλαχιστον το ιδιο οξυς και με καλυτερο κοντραστ!