Τι sub να επιλέξω;

silisab

New member
17 April 2013
99
ΑΘΗΝΑ
Αν υπάρχει κάποιος, να μου προσφέρει την συμβουλή του και την εμπειρία του θα το εκτιμούσα πολύ. Είναι απαραίτητο να αγοράσω ένα sub (αργά το κατάλαβα βέβαια) για να ολοκληρώσω το 7.0 συστηματάκι μου. Ο χώρος του δωματίου είναι 40-45 τ.μ. με ύψος 3-4 μέτρα και τα ηχεία TX-T2SE, TX-B1, THX-CT της crystal audio. Ο ενισχυτής pioneer-921. Μέχρι 400 ευρώ τι θα μπορούσα να επιλέξω; Είναι προτιμότερο για κάποιους λόγους να επιλέξω πάλι της ίδιας εταιρίας; Είναι απαραίτητο το ένα 12ιντσο ή και ένα ποιοτικότερο 10ιντσο με τα ίδια χρήματα θα με κάλυπτε περισσότερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: ΤΙ SUB ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Καλό θα ήταν να ξέρουμε ακριβώς το ύψος, άλλο τα 3 κι άλλο τα 4 μέτρα. Επίσης καλό θα ήταν ένα σχέδιο κάτοψης ή φωτό του χώρου να ξέρουμε τι γίνεται. Πάντως πιστεύω για 45.τ.μ χώρο θα χρειαστείς σίγουρα 12άρι, δεν ξέρω όμως για το μπάτζετ το οποίο δεν μου φαίνεται αρκετό.

Όπως φαίνεται δεν κάνω χρήση όλου του χώρου του δωματίου διότι υπάρχει η τραπεζαρία πίσω από τη θέση ακρόασης. Ποια είναι η γνώμη σου;

Attachments

• ΚΑΤΟΨΗ.jpg
    ΚΑΤΟΨΗ.jpg
    31.9 KB · Views: 141

βέβαια η αλήθεια είναι πως το χαμηλό σου θα αντιμετωπίζει το σύνολο του χώρου ο οποίος όντας τετράγωνος μάλλον θα σου δημιουργήσει θεματάκια ακύρωσης κάποιων συχνοτήτων ή και τονισμό σε κάποιες άλλες. Παίζει να δοκιμάσεις κανένα 12άρι στο χώρο να δεις αν σου κάτσει? Πάντως για μέγεθος συμφωνώ με το Σταύρο. Στα τετραγωνικά αυτά ένα δωδεκαράκι νομίζω θα ήταν ότι πρέπει εκτός και αν είναι κανείς bass lover.

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω κάποιο. Το ότι έχω στήσει το σύστημα σε περίπου 16 τ.μ. και δεν τα έχω απλώσει σε όλο το δωμάτιο δεν θα ήταν ποιο λογικό να αναζητήσω στάθμες και ένταση μόνο για αυτό το χώρο και όχι για όλο το δωμάτιο; Αν ισχύει αυτό το 12ιντσο δεν θα είναι υπεραρκετό;

Καλώς ή κακώς οι συχνότητες συμπεριφέρονται όπως τα κύματα οπότε δεν μπορείς να τα απομονώσεις μόνο στο χώρο των 16 τ.μ που λες. Πάντως με 2,9 ύψος και σχεδόν 50τ.μ ακόμα και το 12άρι ίσως να είναι λίγο, θα πρέπει να πάρεις κάποιο πολύ καλό κι ακριβότερο για να καλύψεις αυτό το χώρο. Ξεκίνα με ένα 12άρι κι αργότερα βάζεις σε σειρά κι ένα δεύτερο η άποψή μου.

Μάλλον αυτή είναι και η καλύτερη λύση. Ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε.

Επειδή ο όγκος του δωματίου σου είναι μεγάλος, δε θα σου πρότεινα μικρότερο sub απο 12".Ιδανικα αν σε παίρνουν τα οικονομικά σου (και λόγω των προσιτών τιμών της CA) θα έβαζα 2 των 12", αν δε μπορείς μαζί παίρνεις ένα και αργότερα βλέπεις για δεύτερο (ανάλογα και με τα γούστα σου). Αν σε προβληματίζει η τοποθέτηση των δυο ίσως ένα Velodyne 15" να έκανε τη δουλειά αλλά το κόστος πάλι ανεβαίνει.

Last edited:

Αυτό τελικώς θα κάνω. Ένα 12άρι τώρα και βλέπω στο μέλλον για δεύτερο. Ευχαριστώ.