Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,209
Θεσσαλονίκη
Καθε τοσο ακουμε πολυ ασχημα περιστατικα επιθεσεων με σκυλια ρατσας ροτβαιλερ.
Αφορμη για το νημα ηταν η τραγικη ειδηση του ατυχου πενταχρονου
που εφυγε σημερα απο την ζωη με ιδιαιτερα βαναυσο τροπο.

Γνωριζω και ενα πολυ ασχημο περιστατικο απο το φιλικο μου περιβαλλον
οπου νεωτατος ανδρας σε επισκεψη σε συγγενικο σπιτι,
με το που μπηκε απο την πορτα και πηγε να αγκαλιασει
τον συγγενη του, δεχθηκε επιθεση απο το ροτβαιλερ
με αποτελεσμα να υποστει σοβαροτατη μονιμη αναπηρια.

Πραγματικα δεν ξερω τι μπορει να γινει με αυτα τα ζωα.
Μηπως πρεπει να εκδοθει καποια επισημη οδηγια απο
τις κρατικες κτηνιατρικες υπηρεσιες?

Δεν υπάρχει επικίνδυνος σκύλος φίλε μου.
Υπάρχουν ΜΟΝΟ επικίνδυνοι ιδιοκτήτες.+-

Στους ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να στραφείς και όχι στις ράτσες.
Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Δεν τα βαζω με τα ζωα. Τι φταινε αυτα στο κατω κατω?
Μηπως ομως χρειαζεται καποια ενημερωση ή εκπαιδευση
στους ιδιοκτητες τετοιων σκυλων?
Μηπως θα πρεπει να εκδιδονται και καποιες αδειες κατοχης?
Οπως τα οπλα πχ?

99% των περιπτωσεων φταιει ο ιδιοκτητης για την συμπεριφορα των ζωων του. Ειμαι σιγουρος οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων που ακουμε για ατυχηματα οι ιδιοκτητες δεν τα εκπαιδευουν. Τα σκυλια σε καθε περιπτωση ενεργουν οπως εχουν μαθει απο τον ιδιοκτητη. Προστατευουν το αφεντικο τους και την περιοχη τους. Στη γειτονια μου υπαρχει ιδιοκτητης που βγαζει βολτα τα δικα του χωρις λουρι και χωρις φιμωτρο προς "επιδειξη" και εκφοβισμο των αλλων. Στοκος ο ιδιοκτητης, παρομοια συμπεριφορα θα εχουν και τα ζωα...

Φοβάμαι πως τέτοια σκυλιά παρείναι πανάκριβα για να μην έχουν ιδιοκτήτη... Συμφωνώ με το ότι για τη συμπεριφορά ενός σκύλου φταίει 99% το αφεντικό του, αλλά θα'ναι αρκετά επιπόλαιο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι επιθέσεις σχεδόν πάντα συμβαίνουν με συγκεκριμένες ράτσες σκύλων "μαχητών".

Ίσως λοιπόν να είχε ενδιαφέρον κάποια μελέτη σχετικά με το ποιοι επιλέγουν συνειδητά (και όχι επειδή είχαν χημεία με ένα κουτάβι ή επειδή γέννησε η σκυλίτσα του συγγενή τους) τέτοιες και μόνον ράτσες, και για ποιό λόγο το κάνουν.

Υπάρχουν χώρες όπου συγκεκριμένες ράτσες είναι απαγορευμένες .
Δεν λέω να φτάσουμε μέχρι εκεί ,αλλά πχ μια υποχρεωτική εκπαίδευση ανα ράτσα / κάτοχο η κάτι παρεμφερές (δεν γνωρίζω δυστυχώς ) ίσως να ήταν καλή λύση .
Οκ φταίει ο ιδιοκτήτης αλλά άλλο ένα κακό ροτβαιλερ και άλλο ένα κακό κανίς ...
Πρέπει να υπάρχει και μια προστασία και από τους βλαμενους ιδιοκτήτες .

Υπάρχουν σκυλιά με πιό επικίνδυνο ταμπεραμέντο απο τα ροτβάιλερς. Αρα για το σημερινό δεν συμβαίνει τίποτα με τα ροτβάιλερς.
Το λάθος όλο είναι του ιδιοκτήτη που δεν είχε περιορίσει τον σκύλο, τα χαρακτηριστικά του οποίου όπως φαίινεται δεν ήξερε ούτε ο ίδιος.
Ισως, δεν φρόντισαν (δεν ξέρω το σκηνικό) να κρατήσουν και το παιδί μακριά απο τον χώρο του σκύλου.
Κρίμα το παιδάκι...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Φοβάμαι πως τέτοια σκυλιά παρείναι πανάκριβα για να μην έχουν ιδιοκτήτη... Συμφωνώ με το ότι για τη συμπεριφορά ενός σκύλου φταίει 99% το αφεντικό του, αλλά θα'ναι αρκετά επιπόλαιο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι επιθέσεις σχεδόν πάντα συμβαίνουν με συγκεκριμένες ράτσες σκύλων "μαχητών".

Ίσως λοιπόν να είχε ενδιαφέρον κάποια μελέτη σχετικά με το ποιοι επιλέγουν συνειδητά (και όχι επειδή είχαν χημεία με ένα κουτάβι ή επειδή γέννησε η σκυλίτσα του συγγενή τους) τέτοιες και μόνον ράτσες, και για ποιό λόγο το κάνουν.

Μου φαίνεται στο Ην.Βασίλειο,έχουν απαγορευτεί εδώ και κάτι χρόνια
Συμφωνώ ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες,αλλά δεν πρέπει να υπάρξει πρόληψη,αφού ανεγκέφαλοι θα υπάρχουν πάντα;;;

Επειδή κι γω εχω δυο σκυλιά που θεωρούνται επικίνδυνα ,ροτ και ποιμενικο Καυκάσου,εχω δυο λόγια να πω.
(Και τα δυο σε περιφραγμένο χώρο εργασίας,πολυ μακριά απο κατοικημένη περιοχή )
Αν και συμφωνώ 100% με τους φίλους που λένε πως δεν φταίνε τα σκυλιά,δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε πως κι αυτα κάνουν καμία φορα λανθασμένες εκτιμήσεις. Θεωρούν πχ μια αγκαλιά προς τον ιδιοκτήτη απειλή. Κι ανεξαρτήτως αν η πρόθεση τους ειναι καλή το αποτέλεσμα ειναι θανατηφόρο.
Θεωρώ λοιπόν πως η κατοχή τέτοιων σκυλιών εχει μεγάλη ευθύνη και η αγορά τους δεν πρέπει να γίνεται αψήφιστα.
Προσωπικά δεν θα άφηνα ελεύθερο σε περιοχή με κόσμο κανένα απο τα δυο. (Αν και το ροτ ειναι πιο αθώο κι απο γατί,το χαιδευουν όλοι όσοι έρχονται,αντιθέτως απο το τσοπανόσκυλα που το παίζει βαρύ πεπόνι. )

100% φταιει ο ιδιοκτητης.

Επισης ιδιοτητα του ροτ ειναι σωματοφυλακας και οχι φυλακας χωρου.

Τα θηλυκα ειναι πιο εξυπνα και πιο διαχειρισιμα.

Τα τσοπανοσκυλα γενικοτερα ειναι πιο φιλελευθερα και φυλακες χωρου. Πολλες φορες πιο επικινδυνα!!!

Ολα τα σκυλια ειναι οπως τα μαθεις.

Ροτ φιλου μολις μ εβλεπε γινοταν κανις για χαδια.

Στην Ελλάδα έχουν επιβληθεί πότε ποινές σε ιδιοκτήτες σε περιπτώσεις σαν αυτή του πρώτου ποστ?

Στην Ελλάδα έχουν επιβληθεί πότε ποινές σε ιδιοκτήτες σε περιπτώσεις σαν αυτή του πρώτου ποστ?
Με τραγικη καταληξη δεν ξερω. Αλλα πριν 1 χρονο ειχε επιβληθεί ποινη 1 χρονου και χρηματικο προστιμο για επιθεση σκυλου σε αγορακι και μητερα για σωματικη βλαβη απο αμελεια.
Εδω και 2 χρονια οι νομοι ειναι αυστηροι για κακοποιηση ζωου απο ανθρωπο, φανταζομαι θα ισχυει και το αναποδο(για τον ιδιοκτητη)...

edit:

"Ο ιδιοκτήτης σκύλου που παρέλειψε να πάρει μέτρα ώστε να μη δαγκώσει άνθρωπο θα διώκεται αυτεπαγγέλτως, ενώ το θύμα της επίθεσης μπορεί να αξιώσει αποζημίωση όχι μόνο για νοσήλια, φάρμακα και σκισμένα ρούχα, αλλά και για το ψυχολογικό σοκ που υπέστη

Ο Αρειος Πάγος δέχτηκε ότι έχει ποινική ευθύνη το «αφεντικό» του σκύλου που δεν φρόντισε να εμποδίσει την επίθεση με διάφορα μέτρα (π.χ. φίμωτρο, δέσιμο με λουρί, κ.λπ.) και ότι μπορεί να τιμωρηθεί για τη σωματική βλάβη που προκλήθηκε με φυλάκιση έως 3 ετών, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλει το θύμα μήνυση, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η ποινική δίωξη πρέπει να ασκείται αυτεπαγγέλτως."

Ο σκύλος πάντως, πρέπει να πάει για ευθανασία - όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου οπου υπάρχει έγνοια για τα ζώα. Επίθεση σε μικρό παιδί ή αναίτια επίθεση σε άλλον άνθρωπο είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για αυτό. Και ο βασικός λόγος είναι οτι τώρα πιά, ο σκύλος έμαθε οτι μπορεί να το κάνει, και κατα πάσα πιθανότητα σε ανάλογη περίπτωση, θα ξανασυμβεί.

Εγώ απορώ...είναι τόσο δύσκολο να δέσεις τα σκυλιά με το λουρί όταν έχεις επισκέπτες; Μεγαλώνοντας είχα ένα φιλαράκι που είχε μπόλικα λυκόσκυλα, πριν πάω σπίτι του μου έλεγε να του κάνω πάντα ένα τηλεφώνημα για να τα μαζέψει, τόσο απλά.

Για εμένα κανένας δεν πρέπει να επιτρέπεται να έχει άγρια σκυλιά (ροτβαιλερ , λυκοσκυλα , μπουλντογκ κτλ) ή άλλα ζώα (φίδια , τίγρεις , λιοντάρια κτλ) τα οποία είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Δυστυχώς τα κενά του νόμου και τις αστοχίες του κράτους τα πληρώνουν μικρά παιδιά.

Δεν είναι από τη φύση τους άγρια και επιθετικά Υπερίωνα.
Δεν μιλάμε για άγρια ζώα που ζουν μακριά από ανθρώπους και μάχονται καθημερινά για το φαγητό τους και την επιβίωσή τους.
Κάποιοι μικρόνοες παίρνουν σκυλιά με σκοπό να τα εκπαιδεύσουν ώστε να γίνουν επιθετικά.
Δεν ξέρω τι φταίει... η μ@λ@κ1α που τους δέρνει? ψυχολογικά? μικρό πουλί? όλα τα προηγούνα?