Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

18 June 2006
7,544
Το εργοστάσιο της Foxconn Electronics δε θα συνεχίσει την κατασκευή του, έπειτα από τις χαμηλές πωλήσεις και τα ελαττώματα των συσκευών
Την παραγωγή του iPhone 5c φαίνεται πως σταματά το εργοστάσιο της Foxconn Electronics έπειτα από τα ελαττώματα που εμφανίζει το νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου της Apple, αλλά και εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων του.
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα η οικονομική και πολύχρωμη συσκευή απογοήτευσε τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα αρχικά να μειωθεί η παραγωγή των τηλεφώνων από τις 50.000 συσκευές την εβδομάδα, μέχρι τη στιγμή που το εργοστάσιο αποφάσισε να μη συνεχίσει την κατασκευή του.
Παρότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η προώθηση του iPhone 5c στόχευε σε ένα ευρύτερο κοινό λόγω της μειωμένης του τιμής συγκριτικά με το μοντέλο 5S, τελικά αποδείχθηκε αποτυχία.
Μάλιστα, ενώ οι πωλήσεις του iPhone 5S στην Κίνα αγγίζουν το 78,6%, οι πωλήσεις του iPhone 5c φτάνουν με δυσκολία το 21%. Παρόλα αυτά, η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία .

http://www.sigmalive.com/news/scitech/77248

εάν όντως αληθεύει η είδηση (η γνώμη μου είναι ότι όπου υπάρχει καπνός...υπάρχει και φωτιά) δεν με εκπλήσσει....

αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι από χθες κυκλοφορεί η είδηση στο διαδίκτυο και κανένας δεν την ανέβασε.... :))

Μονο η foxconn τα φτιάχνει η και αλλα εργοστάσια/εταιρείες ?
Κοινώς, σταματάει εντελώς η παραγωγή του?
Λιγο χλωμό το κόβω...

Το πιο πιθανό είναι ότι απλα η ζήτηση για το 5s ξεπερνα τις προβλέψεις και επικεντρώνονται εκεί, κόβοντας γραμμές παραγωγης από το φθηνότερο μοντέλο υπέρ του 5s..

...κι εγώ αυτό νομίζω....το θεωρώ λογικό...γιατί δεν είναι τόσο δελεαστικό το "πακέτο" του 5c σε σχέση με την τιμή του και την τιμή του 5s....

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Το πιο πιθανό είναι ότι απλα η ζήτηση για το 5s ξεπερνα τις προβλέψεις και επικεντρώνονται εκεί, κόβοντας γραμμές παραγωγης από το φθηνότερο μοντέλο υπέρ του 5s..
Μετάφραση (απο fanboyστικα σε Ελληνικα :p) :

H ζήτησε για το 5C ηταν μειωμένη σε σχεση με τις προβλέψεις

(οτι λεγαμε δλδ απο την αρχη οτι ηταν λογικο να γινει λόγω της μηδαμινης διαφοράς στην τιμή σε σχέση με το 5S)

και ερωτώ...εάν-φυσικά-ισχύει η είδηση (και δεν είναι αρβύλα..) εμείς το λέγαμε...αυτοί γιατί (πως να το πω...) δεν το κατάλαβαν???

κι εγω επανλαμβανω.... 21% ειναι μικρο ποσοστο , αν αναλογιστεις τα εκατομμυρια iphone που πουλουνται ?

Στην αμερικη, το iphone 5s ειναι πρωτο σε πωλησεις και με διαφορα και το 5c συναγωνιζεται το Galaxy S4 !
Πως διαβαζεις την ειδηση τωρα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Μετάφραση (απο fanboyστικα σε Ελληνικα :p) :

H ζήτησε για το 5C ηταν μειωμένη σε σχεση με τις προβλέψεις

(οτι λεγαμε δλδ απο την αρχη οτι ηταν λογικο να γινει λόγω της μηδαμινης διαφοράς στην τιμή σε σχέση με το 5S)

Ξερολιξ, ξεχνάς ότι το 5c βγήκε στην θεση και την τιμή του περσινού μοντέλου, οποτε λογικό είναι να μην έχει πωλήσεις αντίστοιχες με του μεγάλου. Του χρόνου θα ξέρουμε αν το εγχείρημα πέτυχε (όταν θα υπάρχουν στοιχεια πωλήσεων 5s/5c 2013 vs 5/4s 2012)..

Διαβαζω ''Αν δεν φτιαχναμε το 5C και διναμε μόνο το 5S, θα κερδίζαμε παραπανω (και αυτό παμε να κανουμε τωρα κοβοντας παραγωγη από το 5C)''

Επισης διαβαζω ''Αν καναμε το 5C σημαντικα φθηνότερο από το 5S μπορεί και να μας συνέφερε περισσότερο τελικά''

Καπίς μουσιέ; :p

Γαλλομαθείς μελη...με επιρροες απο Αστεριξ ο ενας και "Καλως ηρθες δολαριο ο αλλος":ernaehrung004:

οπως παντα διαβαζεις λαθος!
Δεν ειπε ποτε η apple οτι θα βγαλει φτηνο iphone... εσεις το eipate!
Περισσοτερες επιλογες εδωσε , με χρωμα για αυτους που αρεσκονται, σε παιδια , γυναικες κλπ. με χαρακτηριστικα ομοια του iphone 5, στην ιδια τιμη.

Αν εχει πωλησεις οσες και το 4s περσυ (το αντιστοιχο μοντελο δηλ. στη περσυνη ανακοινωση του 5), μια χαρα επιτυχια ειναι...

Γαλλομαθείς μελη...με επιρροες απο Αστεριξ ο ενας και "Καλως ηρθες δολαριο ο αλλος":ernaehrung004:

Δλδ τωρα εσυ πηρες επιτελους προβολι και το παιζεις Rafael;

Τσου ρε!

(40-0)

:p

Διαβαζω ''Αν δεν φτιαχναμε το 5C και διναμε μόνο το 5S, θα κερδίζαμε παραπανω (και αυτό παμε να κανουμε τωρα κοβοντας παραγωγη από το 5C)''

Επισης διαβαζω ''Αν καναμε το 5C σημαντικα φθηνότερο από το 5S μπορεί και να μας συνέφερε περισσότερο τελικά''

έχω την εντύπωση ότι το 5c τους άφηνε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το 5σκέτο (μπορεί περισσότερα και από το 5s)
οικονομικά ως συνήθως τα βλέπει η apple

γενικότερα – την ίδια μέρα σχεδόν - είχαμε και τις φήμες για προβλήματα στο ps4 λόγο foxcon και των σχέσεων της με τους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής

οπως παντα διαβαζεις λαθος!
Δεν ειπε ποτε η apple οτι θα βγαλει φτηνο iphone... εσεις το eipate!
Περισσοτερες επιλογες εδωσε , με χρωμα για αυτους που αρεσκονται, σε παιδια , γυναικες κλπ. με χαρακτηριστικα ομοια του iphone 5, στην ιδια τιμη.

Αν εχει πωλησεις οσες και το 4s περσυ (το αντιστοιχο μοντελο δηλ. στη περσυνη ανακοινωση του 5), μια χαρα επιτυχια ειναι...

Το ποιος διαβαζεις λάθος θα το διξουν τα γεγονότα και τα νουμερα (τα οποια προς το παρόν (βλ. κοψιμο γραμμων παραγωγης του 5C) δεν φαινεται να ειναι υπερ του 5C).

Δεν ειπα εγω οτι ''θα βγαλει φτηνό iPhone'' κλπ. Οι λόγοι για τους οποίους το εδωσε μου ειναι αδιαφοροι.

Ειπα απλως οτι από την αρχη ότι δεδομενης της μικρης διαφορας τιμής από το, πολύ καλύτερο, 5S και της δυνατότητας επιλογής θηκών με οτι χρωμα θες για το 5S, το 5C δεν ηταν επιτυχημένη επιλογη (σε αυτή την τιμή πάντα).

Και τα γεγονότα, ισως, με δικαιώνουν.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις :p
Αν κάνανε το 5c φθηνότερο θα πουλούσαν πιο πολλά κομμάτια αλλα θα είχαν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους και επιπλέον θα κανιβαλλιζαν το 5s αφού πολλοί θα έμπαιναν στον πειρασμό να πάρουν 5c λόγω τιμής.
Ένας από τους βασικούς λογους που κυκλοφόρησε το 5c αντί του 5 (το οποιο απέσυραν), πέραν της επιλογής χρωμάτων κλπ ήταν για να μην κανιβαλλισει το 5s αφού εμφανισιακά είναι όμοιο και είναι αρκετά γρηγορο ώστε κάποιοι να προτιμούσαν να γλυτωσουν 100 ευρω και να το προτιμήσουν.. Τώρα οποιος θέλει αλουμίνιο πάει αναγκαστικά στο 5s.

έχω την εντύπωση ότι το 5c τους άφηνε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το 5σκέτο (μπορεί περισσότερα και από το 5s)
οικονομικά ως συνήθως τα βλέπει η apple

γενικότερα – την ίδια μέρα σχεδόν - είχαμε και τις φήμες για προβλήματα στο ps4 λόγο foxcon και των σχέσεων της με τους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής
Οικονομικά μιλάω κι εγω.

Δεν ξέρω τα περιθώρια της Apple, οπως κανεις μας.

Να τους στοιχίζουν τοσο παραπάνω οι fingeroαισθητήρες;

Μπορει....

Απο την αλλη η σημερινή ειδηση μπορει οντως να εχει να κανει και με το αλλο που λες για την FC...