Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Απο ποτε η ραδιο αρβυλα ειναι γεγονοτα ?

Απο ποτε ειναι αποτυχια 21% των πωλησεων της πιο επιτυχημενης συσκευης κινητου ever ?

Το θεμα ειναι απλο αι δε λες να το καταλαβεις. Εκανε μια αλλαγη αισθητικη (χρωμα , πλαστικο) απλα για να δωσει μια παραπανω επιλογη σε ενα περσυνο μοντελο.
Οπως κανει καθε χρονο, ετσι και τωρα , εβγαλε ενα νεο κινητο (5s) και αντι ν αφησει οπως ητανε το 5, εδωσε ενα "διαφορετικο" iphone" με μικροτερη τιμη (την ιδια με αυτη του 5 δηλ).
Eιδες ποτε κανενα παλιοτερο μοντελο να πουλησει περισσοτερα απο το νεοτερο (εστω και διαφοροποιημενο) ?

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις :p
Ακόμα και banboyστικα μια χαρα ξέρω (δυστυχως)...:p

Anyway, η αγαλλίαση που σου προκύπτει ως συνηθως, απο την σιγουρια ότι η μαμα μηλιά ποιησε τα παντα εν σοφία και δεν θα χάσει cent, με καθησυχάζει κι εμένα για το μελλον αυτού του κόσμου :p

Last edited:
Κλασικά, όταν δεν ξέρεις τι να πεις, αρχίζεις τις παπαρολογιες.. :p
Αυτό είναι που μου προκαλεί αγαλλίαση.. :p

Απο ποτε η ραδιο αρβυλα ειναι γεγονοτα ?

Απο ποτε ειναι αποτυχια 21% των πωλησεων της πιο επιτυχημενης συσκευης κινητου ever ?

Το θεμα ειναι απλο αι δε λες να το καταλαβεις. Εκανε μια αλλαγη αισθητικη (χρωμα , πλαστικο) απλα για να δωσει μια παραπανω επιλογη σε ενα περσυνο μοντελο.
Οπως κανει καθε χρονο, ετσι και τωρα , εβγαλε ενα νεο κινητο (5s) και αντι ν αφησει οπως ητανε το 5, εδωσε ενα "διαφορετικο" iphone" με μικροτερη τιμη (την ιδια με αυτη του 5 δηλ).
Eιδες ποτε κανενα παλιοτερο μοντελο να πουλησει περισσοτερα απο το νεοτερο (εστω και διαφοροποιημενο) ?

Λύσσαξες κι εσυ....:p

Τι καθεσαι και μου αναλύεις παλι τα ψυχολογικά της Apple;

Για λεφτά μιλάμε.

Ξέρεις ακόμη αν ηταν επιτυχημένη ή όχι οικονομικά επιλογή το 5C;

Οχι.

Ουτε κι εγώ.

Απλως εγώ με την λογική μου και το hint της (εγκυρης ή όχι) ειδησης λέω οτι μπορει να μην ηταν.

Εσυ παλι αγχώνεσαι να μας αποδειξεις ότι ηταν. Γιατί;

Κλασικά, όταν δεν ξέρεις τι να πεις, αρχίζεις τις παπαρολογιες.. :p
Αυτό είναι που μου προκαλεί αγαλλίαση.. :p

Λυπαμαι κυριε συνήγορε αλλά στερούμαι επιχειρημάτων όταν πρεπει να αποδειξω γιατί 1 + 1 δεν κανει 2.

Κατα τα αλλα, η γνωστη γραμμή σας, ''ειναι ηλιθιος κε. Πρόεδρε'' συνεχίζει να με καταπλήττει....:p

"Είναι ηλίθιος κ. Πρόεδρε"
:p
loooool

Οσο υπαρχουν αναγνωστες σα κι εσενα (που βλεπουν το ποτηρι μισοαδειο) , τοσο θα "λυσαω" κι εγω για να τους δειξω οτι ειναι μισογεματο !:p
Να ταν και δικό σου το ποτήρι, να το καταλάβω...:p

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις :p
Αν κάνανε το 5c φθηνότερο θα πουλούσαν πιο πολλά κομμάτια αλλα θα είχαν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους και επιπλέον θα κανιβαλλιζαν το 5s αφού πολλοί θα έμπαιναν στον πειρασμό να πάρουν 5c λόγω τιμής.
Ένας από τους βασικούς λογους που κυκλοφόρησε το 5c αντί του 5 (το οποιο απέσυραν), πέραν της επιλογής χρωμάτων κλπ ήταν για να μην κανιβαλλισει το 5s αφού εμφανισιακά είναι όμοιο και είναι αρκετά γρηγορο ώστε κάποιοι να προτιμούσαν να γλυτωσουν 100 ευρω και να το προτιμήσουν.. Τώρα οποιος θέλει αλουμίνιο πάει αναγκαστικά στο 5s.

Κοιτά υπάρχουν βασικοί κανόνες τις αγοράς.
Βγάζεις νέο κινητό για να επαναδιαπραγματευθείς όλους τους suppliers
Και να μη συνεχίσεις να παράγεις το ‛ακριβό’ 5σκέτο, το οποίο κόστιζε στην παραγωγή σχεδόν όσο κόστιζε και την πρώτη ημέρα, ενώ η τιμή του έπρεπε να υποχωρήσει.
Στα ηλεκτρονικά είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και σχεδόν κανόνας αυτό το ‛refresh’

Λυπαμαι κυριε συνήγορε αλλά στερούμαι επιχειρημάτων όταν πρεπει να αποδειξω γιατί 1 + 1 δεν κανει 2.

Κατα τα αλλα, η γνωστη γραμμή σας, ''ειναι ηλιθιος κε. Πρόεδρε'' συνεχίζει να με καταπλήττει....:p

Παλικάρι μου 1+1 κάνει όσο πει ο πρόεδρος (αν δε το ήξερες) και όχι 2

Δε μπορει ΚΑΝΕΙΣ να πει αν το εγχειρημα ειναι πετυχημενο .. kαι ειναι απλο να καταλαβεις το γιατι.

Θα επρεπε να ειχαμε τη δυνατοτητα να γυρισουμε το χρονο πισω και η apple ν ανακοινωνει το 5s , και ταυτοχρονα να δινει και το "παλιο" 5 με τα γνωστα 100$ (εναντι 200$ του 5s), χωρις φυσικα τη παρουσιαση του 5c.

αν συγκριναμε λοιπον τις πωλησεις του παλιου 5 με το 5c , μονο ετσι θα ειχαμε σαφη εικονα της αγορας και των προτιμησεων...κατι τετοιο ειναι φυσικα αδυνατο.

αρα οποιες "προβλεψεις" ειναι μαιμου και εκ του πονηρου..... πονηρε! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Κοιτά υπάρχουν βασικοί κανόνες τις αγοράς.
Βγάζεις νέο κινητό για να επαναδιαπραγματευθείς όλους τους suppliers
Και να μη συνεχίσεις να παράγεις το ‛ακριβό’ 5σκέτο, το οποίο κόστιζε στην παραγωγή σχεδόν όσο κόστιζε και την πρώτη ημέρα, ενώ η τιμή του έπρεπε να υποχωρήσει.
Στα ηλεκτρονικά είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και σχεδόν κανόνας αυτό το ‛refresh’

Λογικό. Έτσι, με το 5c μπορούν να βγάλουν ένα λίγο πιο φθηνό 5αρι με πιο εύκολη παραγωγη (πλαστικό vs αλουμίνιο), το οποίο μάλιστα να μην "απειλεί" το μεγάλο μοντέλο. Win-Win.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Λογικό. Έτσι, με το 5c μπορούν να βγάλουν ένα λίγο πιο φθηνό 5αρι με πιο εύκολη παραγωγη (πλαστικό vs αλουμίνιο), το οποίο μάλιστα να μην "απειλεί" το μεγάλο μοντέλο. Win-Windows.

το διορθωσα λιγο,ειναι πιο σωστο τωρα!

Και λάθος να κάνει η απλ, το είχε κάνει επίτηδες και προσχεδιασμένα βρε κουτα.

Η μονη εταιρία που θα χαρώ αν κλείσει για να μην ακούω τα φανμπουζ της.

Λαθος.... το ποσο κανει 1+1 το οριζει το συστημα αριθμισης , καιοχι ο προεδρος! :p

Στα δικαστήρια φιλέ μου δεν ισχύει το 1+1 = 2
Και θα στο βεβαιώσει ο Τάκης … εκεί μονό ο πρόεδρος ξέρει πόσο κάνει

Όπως και στο χρηματιστήριο θα μου πεις … και ένα σορό άλλα

Λογικό. Έτσι, με το 5c μπορούν να βγάλουν ένα λίγο πιο φθηνό 5αρι με πιο εύκολη παραγωγη (πλαστικό vs αλουμίνιο), το οποίο μάλιστα να μην "απειλεί" το μεγάλο μοντέλο. Win-Win.

ε ναι όλοι το κάνουν

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με το iPhone 5c???

Και λάθος να κάνει η απλ, το είχε κάνει επίτηδες και προσχεδιασμένα βρε κουτα.

Η μονη εταιρία που θα χαρώ αν κλείσει για να μην ακούω τα φανμπουζ της.

Spoken like a true hateboy :p

Σε ποια ελαττώματα αναφέρεται η ειδηση;
Υπάρχουν θεματα στο 5C που δεν υπάρχουν στο 5s;

Ανεξάρτητα απ αυτό η είδηση μπορει οντως να εχει σχεση με τις πωλήσεις αλλα δεν μπορουμε να ξερουμε σίγουρα αφου πολύ χλωμό το βλεπω να δοθούν στο τελος τα ακριβή νουμερα πωλησεων …
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που θα βοηθουσε στην εξήγηση μια τετοιας πράξης θα ηταν εάν ξεραμε ποσα κομμάτια 5s εχουν πουληθεί ( η που θα πουληθούν ως στο τελος του κυκλο του ).
Κάθε χρονο η νεα ναυαρχίδα εχει μια αύξηση σε σχεση με την προηγούμενη της ταξεως 10- 20%, εάν ξεραμε το σύνολο των πωλήσεων του 5S και μπορούσαμε να τα συγκρίνουμε με το πενταρι θα ξεραμε αν υπήρχε σημαντική αυξηση.
Εάν πχ περσι το πενταρι πουλησε 10 κομμάτια και ο 5s μαζι με το 5c πούλησε τα ιδια η ελαφρώς περισσότερα τοτε οντως τίθεται θεμα αφου το 21% των πωλήσεων για το 5c ( που δεν είναι λιγο) αφαιρει σημαντικό ποσοστό κερδους απο το 5s .
Η μεχρι τωρα δυναμική των πωλησεων και των δυο μοντελων δειχνουν φυσιολογική αύξηση , αυξηση σαν και αυτή όμως που συναντάμε κάθε χρονο με την διαφορα ότι φετος υπαρχουν δυο μοντελα που μαλιστα στο πλαστικο το κερδος είναι λιγοτερο.
Αν η αυξηση πωλήσεων στο 5s δεν είναι σημαντική και οφείλεται στον συνδιασμο με το 5c τοτε το εγχείρημα εχει αποτύχει αφου το ένα μοντελο κάθε χρονο ετσι και αλλιως καταφερνε ποσοστιαία σημαντική ανοδο χωρις την βοηθεια δευτερου.
Η προσθήκη κι αλλης συσκευης ειχε σκοπο την γενικη αυξηση των πωλησεων αν όμως αυτό ειχε ως αποτέλεσμα την συγκράτηση των πωλησεων για το πρωτο μοντελο και σε συνδυασμό με το κοστος στην προσθήκη της παραγωγής τοτε ισως να εχει λογικη μια τετοια κίνηση.
Αλλωστε και η κινηση κατάργησης του πενταριου τον ιδιο σκοπο ειχε.