Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Θα γίνουν οι αναλύσεις "επιστημονικά" μετά τις όποιες εκλογές.
Η ΧΑ υπήρχε από δεκαετίες, τη φέρανε στο προσκήνιο τις τελευταίες εκλογές για να απορροφήσει τις ψήφους των αγανακτισμενων δεξιών και τη γκρέμισαν όταν είδαν ότι με τα ποσοστά της απειλούσε τη ΝΔ.
Νομίζω θα φανεί η μετακίνηση των ψηφοφόρων μετά τις όποιες εκλογές.
...

Nαι, αλλά αν και γκρεμισμένη, έχει αυτή την στιγμή ικανό αριθμό βουλευτών, και τώρα, που η κυβέρνηση ψάχνει τους λίγους παραπάνω βουλευτές, για να βγάλει πρόεδρο, οι χρυσαυγίτες θα τους έλυναν τα χέρια. Αν φυσικά ισχύει η θεωρία οτι η παρουσία τους στην βουλή είναι προιόν ενός πολιτικού σχεδίου κάποιων που κινούν τα νήματα και έχουν την δύναμη τις κινήσεις αυτές να τις περνούν στις μάζες. Εκτίμησή μου είναι οτι, αν με κάποια δικαιολογία πχ. περι εθνικού συμφέροντος κλπ, στηριχθεί ο Δήμας, η παραπάνω θεωρία θα επαληθευτεί. Αν όμως όχι, τότε η θεωρία μετατρέπεται σε παπαρολογία και η παρουσία τους στην βουλή οφείλεται στην αυθόρμητη απύθμενη βλακεία που μπορεί να κουβαλάει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Θεωρώ παρατραβηγμένη την 3η εκδοχή που θα ήθελε αυτοί που κινούν τα νήματα να ήθελαν πρόπερσι χρυσαυγίτες στην βουλή και του χρόνου σύριζα στην κυβέρνηση...

Nαι, αλλά αν και γκρεμισμένη, έχει αυτή την στιγμή ικανό αριθμό βουλευτών, και τώρα, που η κυβέρνηση ψάχνει τους λίγους παραπάνω βουλευτές, για να βγάλει πρόεδρο, οι χρυσαυγίτες θα τους έλυναν τα χέρια. Αν φυσικά ισχύει η θεωρία οτι η παρουσία τους στην βουλή είναι προιόν ενός πολιτικού σχεδίου κάποιων που κινούν τα νήματα και έχουν την δύναμη τις κινήσεις αυτές να τις περνούν στις μάζες. Εκτίμησή μου είναι οτι, αν με κάποια δικαιολογία πχ. περι εθνικού συμφέροντος κλπ, στηριχθεί ο Δήμας, η παραπάνω θεωρία θα επαληθευτεί. Αν όμως όχι, τότε η θεωρία μετατρέπεται σε παπαρολογία και η παρουσία τους στην βουλή οφείλεται στην αυθόρμητη απύθμενη βλακεία που μπορεί να κουβαλάει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Θεωρώ παρατραβηγμένη την 3η εκδοχή που θα ήθελε αυτοί που κινούν τα νήματα να ήθελαν πρόπερσι χρυσαυγίτες στην βουλή και του χρόνου σύριζα στην κυβέρνηση...

Αυτό που λες δεν αποκλείει λογικώς το να στηρίχθηκαν αρχικώς ή και να υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση ή συνεργασία, η οποία αργότερα χάλασε

Η απύθμενη βλακεία δεν αποκλείει αντίθετα είναι προϋπόθεση του να κινηθούν τα νήματα.
Δεκαετίες ταίζουν πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια τον μέσο έλληνα για να τον "προστατέψουν" από οτιδήποτε αριστερά της ΝΔ.
Όταν το ανακατεψαν με τις χαριτωμενες βιζιτουδες του Θέμου ως περήφανα νιάτα και τις γιαγιάδες που δεν έκαναν bank run στα ΑΤΜ γιατί φοβόταν τους Πακιστανούς στο απέναντι πεζοδρόμιο, ως τιμημένα γηρατειά, κατάφεραν και πλάσαραν τους χρυσαυγητες στη πολιτική σκηνή.

Το ΠΑΣΟΚ το ξεχνάς διαρκώς.
Ποιο ΠΑΣΟΚ, τι είναι αυτό;
πάει πέθανε και μας έμεινε αμανάτι ο Βενιζέλος!
Και όσο υπήρξε στη νεοελληνική ιστορία ΠΑΣΟΚ, σαν αντίποδας της ΝΔ υπήρξε.
Οτιδήποτε ήταν "καλύτερο" στα μάτια μεγάλης μερίδας λαού, από τους πολιτικούς κληρονόμους των ταγματασφαλιτών και των χουνταιων.
Δυστυχώς η Ελλάδα και η Ισπανία ήταν οι δύο ευρωπαϊκές χώρες που κυβερνήθηκαν από τους συνεργάτες των ναζί μεταπολεμικά.
Δεν υπήρξε ποτέ διπολισμος δυνάμεων εδώ. Υπήρχε πάντα η άκρα δεξιά και όσοι υποφέροντας ακολούθησαν κατα καιρούς τον κάθε εναν που τους απάλλαξε σε κάποιο βαθμό από τα πιστοποιητικά φρονημάτων (ή τα αντικατέστησε με δικά του) και έτσι κατάφεραν οι Πασοκτζηδες να έρθουν στα πράγματα για αρκετό καιρό. Οι δυο οικονομικοί πόλοι, ο Φιλελευθερισμός και ο Σοσιαλισμός δεν πέρασαν ποτέ απο τα μέρη μας.
Δυστυχώς από τη Νέα έλειπε πάντα η Δημοκρατία, με αποτέλεσμα οι οικονομικοί γίγαντες που εδραιώθηκαν επι χούντας να κρατάνε τα ηνία της χώρας μέχρι σήμερα.
Αυτός είναι και ο λογος που ακόμη οι δεξιοί προβάλουν τον Α.Παπανδρέου ως το κακό που έπληξε τη χώρα, γιατί ανάκοψε τη καθολική κυριαρχία τους και βαφτιζουν "ΠΑΣΟΚ" το Σύριζα που φαίνεται πως θα το κανει για μια ακόμη φορά. Υπάρχουν βέβαια οι αντιστοιχίες και ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τώρα, πριν βαφτιστω σταλινισκος, κυκλοφορουσα στο φόρουμ με τη γελαστη φάτσα του ΓΑΠ, πιστεύω να λέει πολλά αυτό για τα φιλοπασοκικά μου αισθήματα τα οποία υπενισσεσαι ;-)
( ο Αλλάχ να μας φυλάει... )
Για πιο αριστερά της Ν.Δ. έγραψε...το ΠΑΣΟΚ ήταν πιο δεξιά από την ΝουΔου.

Τώρα κυβερνούν και οι δυο οπότε θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημενοι...Είναι και η σωτηρία στην μέση...
Έχουμε και σοσιαλισμό και φιλελευθερισμο..Εξελιγμένες καταστάσεις..

Αυτό που λες δεν αποκλείει λογικώς το να στηρίχθηκαν αρχικώς ή και να υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση ή συνεργασία, η οποία αργότερα χάλασε

Oντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Και τα μμε δούλεψαν με ζήλο εκείνη την περίοδο. Αν το είδαν σαν πιασιάρικο θέμα το "κακό παιδί που θα καταφέρει να μπει στην βουλή" και τους προμοτάρησαν, τρόμαξαν οταν τους είδαν κοντά στο 10%, με εγέρθητι, να πέφτουν χαστούκια και να βγαίνουν μαχαίρια.
Προσωπικά, έχω την γνώμη οτι, αν η άνοδός τους ήταν βάσει σχεδίου, δεν θα επέτρεπαν να εξελιχθούν τα πράγματα τόσο αρνητικά γι'αυτούς, ωστε να χαλάσει η επένδυσή τους. Αλλωστε και η κατανομή των εδρών στη βουλή δεν άφηνε περιθώρια λάθους. Δεν θα αφηναν τίποτα στην τύχη. Υπάρχουν οι μηχανισμοί να αποσιωπήσουν, να κρύψουν ή να περάσουν στο ντούκου οτιδήποτε θα χαλούσε τον αρραβώνα με συλλήψεις, δικαστήρια, προφυλακίσεις και τηλεοπτικές καλύψεις. Σίγουρα θα υπήρχαν και οι μηχανισμοί επικοινωνίας, που θα καθόριζαν κάποια όρια στους τρόπους δράσης, γιατί το οτι μια αγέλη λύκων δεν μπορεί να ελεγχθεί, οι τσοπάναραίοι το ξέρουν απο πριν. Οχι, δεν νομίζω οτι κάποια στιγμή αιφνιδιάστηκαν και χάλασε η συνεργασία.

Αν υπερισχύει το αυθόρμητο στην άνοδο της ΧΑ και όχι ο σχεδιασμός, λέει πολλά για την ελληνική κοινωνία...

Ε καλά δεν αποτελεί και είδηση το ότι η ελληνική κοινωνία ήταν ανέκαθεν ξενοφοβη..

αυτό πάλι που το είδες; Ξέρεις πολλές χώρες όπου να ενσωματώθηκε ένα 10% του πληθυσμού εντός 10 ετών χωρίς να ανοίξει μύτη; Και μη μου πεις για τον Οδυσσέα Τσενάι, γιατί σε πληροφορώ ότι αυτά που έγιναν με την υπόθεσή του είναι πταίσματα σε σύγκριση με το τι έχει γίνει σε Γαλλίες και Βέλγια με μετανάστες και τα παιδιά τους. Ας μη μιλήσουμε για τη γκετοποίηση των μουσουλμάνων, Αράβων κλπ σε μεγαλουπόλεις και τις ταραχές που ξεσπάνε συχνά-πυκνά.

Ε καλά δεν αποτελεί και είδηση το ότι η ελληνική κοινωνία ήταν ανέκαθεν ξενοφοβη..

Ανάλογα την προέλευση...

Σε λίγο πιο βόρεια από εμάς ναι.
Σε πολύ βόρεια όχι.
Σε λίγο πιο ανατολικά ναι.
Σε απωανατολικά οχι..
Δυτικά οχι, νότια και αρκετά νότια ναι...
Και επίσης ανάλογα το χρήμα...Σε 20 εκατομύρια τουρίστες που κάτι θα αφήσουν λέμε ναι.
Σε 20 χιλιάδες που κατι θα ζητήσουν( έστω ένα πιάτο φαι) λέμε οχι...

Εδώ έχουν τραβήξει τα μύρια όσα ομοεθνείς που επαναπατρίστηκαν κυνηγημένοι π.χ μικρασιάτες,ρωσοπόντιοι,βορειοηπειρώτες.......οι ξένοι μας μάραναν για να επιβεβαιωθεί το πόσο ρατσιστική,αφοριστική και μικρόνοοη είναι διαχρονικά η ελληνική κοινωνία.

Εξυπακούεται ότι ο ρατσισμός εκδηλώνεται όπου τους παίρνει και τους συμφέρει.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εδώ έχουν τραβήξει τα μύρια όσα ομοεθνείς που επαναπατρίστηκαν κυνηγημένοι π.χ μικρασιάτες,ρωσοπόντιοι,βορειοηπειρώτες.......οι ξένοι μας μάραναν για να επιβεβαιωθεί το πόσο ρατσιστική,αφοριστική και μικρόνοοη είναι διαχρονικά η ελληνική κοινωνία.

Εξυπακούεται ότι ο ρατσισμός εκδηλώνεται όπου τους παίρνει και τους συμφέρει.

Πολύ σωστά!
Χαρακτηριστικά οπισθοδρομικής κοινωνίας...
Προσωπικά πάντως βλέπω κάποια ελπίδα, θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα εξαφανίζονται τέτοιες νοοτροπίες και φαινόμενα.

Παντως για να ειμαστε δικαιοι στην κριτικη μπορουν και οι λαμπροι εταιροι μας να αναθεωρησουν το Δουβλινο.Μπα ε ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω θα την ονομαζα περισσοτερο εκμεταλλευτικη (μην τρελαθουμε ομως κιολας,περιουσιες κανανε πολλοι ). Και επιρρεπης στην θεωρια των ακρων , στο δουλεμα δηλαδη.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Στο σάιτ αυτό γράφει ο Πάνος Λουκάκος (κολλητός του συχωρεμένου του Έβερτ) και ο Λακόπουλος ("το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ"). Θα περιμένω μέχρι η είδηση να δημοσιευτεί και αλλού...

Το δημοσίευμα της Εφσυν μάς κάνει;
efimeridasintaktwn.jpg

...το οποίο βέβαια βασίζεται σε χθεσινό δημοσίευμα του Έθνους:
ethnos.jpg

...αλλά ξέχασα. Η φυλλάδα είναι του Μπόμπολα.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι πριν αρχίσουμε να κατατάσσουμε τους Έλληνες σαν ρατσιστές , να κάτσουμε να ορίσουμε τι σημαίνει ρατσισμός.
Κατά την γνώμη μου οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Ούτε ιστορικά οι Έλληνες έχουν δείξει ρατσισμό.

Ούτε είναι ρατσιστής κατ εμένα ένας φοβισμένος γεροντάκος που μένει στον Άγιο Παντελεήμονα, για παράδειγμα, και δεν θέλει στην δίπλα γκαρσονιέρα να μένουν 5 Αφγανοί στρωματσάδα.

Το ξενόφοβος δεν ισούται ρατσιστής.

Last edited:
Status
Not open for further replies.