Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Οσονούπω!

Μιλάμε για δημοσιογράφους όμως, όχι για πολιτικούς.
Οι πολιτικοί είναι εξ' ορισμού opinion makers.

Αντικειμενικός δημοσιογράφος που εκφράζει προσωπική γνώμη είναι οξύμωρο, δεν είναι?

Όχι εντελώς .ειναι όμως υποχρεωμένος να στοιχειοθετεί πάντα τα λεγόμενα του ως δημοσιογράφος ,ως πολίτης όχι απαραίτητα

Δηλαδή όποιος έχει ηθική υπόσταση δεν επιτρέπεται να αγανακτεί; Η ηθική υπόσταση ταυτίζεται με συμπεριφορά Γκάντι; Να υπενθυμίσω ίσως ότι ακόμη και ο Χριστός αγανάκτησε στο Ναό και πέταξε έξω τους εμπόρους με το φραγγέλιο;

Φυσικά και επιτρέπεται να αγανακτεί.
Και να εκφράζει την αγανάκτησή του με όποιο τρόπο θέλει και όσο θέλει.
Εξαρτάται με ποια ιδιότητα το κάνει όμως, για το πως θα κριθεί.
Αν το κάνει από δημόσιο βήμα (και αυτό το δικαιούται) τότε η κριτική επ' αυτού είναι θεμιτή.
Όποιος εκφράζει δημόσιο λόγο, δεν θέτει εαυτόν σε έκθεση και κριτική?

Όχι βέβαια, ο δημοσιογράφος έχει άποψη, ο κειμενογράφος δεν έχει, αν δεν έχεις άποψη δεν μπορείς να κάνεις ερωτήσεις.

Όχι εντελώς .ειναι όμως υποχρεωμένος να στοιχειοθετεί πάντα τα λεγόμενα του ως δημοσιογράφος ,ως πολίτης όχι απαραίτητα

Σε αυτό το σημείο είναι όλη η ουσία. :a0210:
Η στοιχειοθέτηση που είναι?
"είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι."
Για δήλωση μου κάνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι βέβαια, ο δημοσιογράφος έχει άποψη, ο κειμενογράφος δεν έχει, αν δεν έχεις άποψη δεν μπορείς να κάνεις ερωτήσεις.

Το αντίθετο.
Ο κειμενογράφος είναι που γράφει απόψεις.
Ο δημοσιογράφος ρεπορτάζ, καταγραφή.
Τις ερωτήσεις δεν τις κάνει με βάση τη δική του άποψη αλλά για λογαριασμό όλων και όλων των απόψεων.
Ειδάλλως ο αριστερός δημοσιογράφος δεν θα έκανε ερωτήσεις σε αριστερό πολιτικό (αφού έχει την ίδια άποψη), ο δεξιός σε δεξιό κ.λπ.

"είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι."
Για δήλωση μου κάνει.

Ειναι σίγουρα άκομψη απο ένα δημοσιογράφο η διατύπωση ,ίσως θα έπρεπε να το συντάξει αλλιώς .Αλλα τυπικά στοιχειοθετεί τον λόγο του .

Ειναι σίγουρα άκομψη απο ένα δημοσιογράφο η διατύπωση ,ίσως θα έπρεπε να το συντάξει αλλιώς .Αλλα τυπικά στοιχειοθετεί τον λόγο του .

Θα συμφωνήσω με αυτό.
Θα προσθέσω όμως ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου (καλό είναι όλοι ανεξαιρέτως) να δείξουν μια αυτοσυγκράτηση.
Η πόλωση δεν βοηθάει κανένα και σε τίποτε.

Οχι. Αλλα οταν διυλιζουμε τον κωνωπα απεγνωσμενα για να βρουμε αντιβαρο στην μαυρη ακροδεξια αντιδημοκρατικη νεοφιλελευθερη κυβέρνηση των τελευταιων ετων μου φαινεται γελοιο.

Ψαχνουμε τον Αρβανιτη και την κορη του Μηλιου για να δικαιολογησουμε το εγκλημα εναντιον της χωρας και των πολιτων της; Και μη μου πειτε "μα εννοειται οτι τους προηγουμενους τους καταδικαζουμε". Ειναι σαν να διαβαζεις μελετη για το εβραικο λομπι και πως συγκεντρωσε τον πλουτο και τις δουλειες στη Γερμανια του 1930 καμια 30 σελιδες και μετα να εχεις υποσημειωση "ο ναζισμος κι ο αντισημιτισμος ειναι κακο πραγμα".

H κριτικη στους "αριστερους" βοηθα ωστε να μην καταντησουν οπως αυτοι που βριζαμε εως τωρα.

Εσυ πιστευεις οτι αν δεν υπηρχαν ολες αυτες οι φωνες και εντος του Συριζα δεν θα ειχαν μπει με τα μπουνια ολοι οι παλαιοβαθυπασοκοι ας πουμε ? Διαβαζεις τι γινεται.....οταν ο αλλος βλεπει αντιδρασεις για τα διαφορα θα κανει λιγο κρατει τις μηχανες....

Ακομα και ετσι μπηκαν στα ψηφοδελτια εκτος απο τους πασοκους και μια ακροδεξια.

Μην αρχισω και για την Βαγενα την ρατσιστρια που μπηκε στα ψηφοδελτια της Λαρισας....

Οχι. Αλλα οταν διυλιζουμε τον κωνωπα απεγνωσμενα για να βρουμε αντιβαρο στην μαυρη ακροδεξια αντιδημοκρατικη νεοφιλελευθερη κυβέρνηση των τελευταιων ετων μου φαινεται γελοιο.

Ψαχνουμε τον Αρβανιτη και την κορη του Μηλιου για να δικαιολογησουμε το εγκλημα εναντιον της χωρας και των πολιτων της; Και μη μου πειτε "μα εννοειται οτι τους προηγουμενους τους καταδικαζουμε". Ειναι σαν να διαβαζεις μελετη για το εβραικο λομπι και πως συγκεντρωσε τον πλουτο και τις δουλειες στη Γερμανια του 1930 καμια 30 σελιδες και μετα να εχεις υποσημειωση "ο ναζισμος κι ο αντισημιτισμος ειναι κακο πραγμα".

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως η ΝΔ επί Σαμαρά είναι η πιο αυταρχική κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και έχει μετατρέψει ένα κεντροδεξιό κόμμα σε ακροδεξιό μαγαζί. Αλλά, μεγάλο αλλά, οι πολιτικές που εφαρμόζει είναι καθ'εντολίν της ΕΕ και σύμφωνες με το πρόγραμμα της και με όλα τα κόμματα που συμφωνούν πως πρέπει πάση θυσία η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ.

Απλά πράγματα που έλεγε ο παλιός ΣΥΝ, καταργηση των ΜΑΤ, διαχωρισμός κράτους εκκλησίας που δεν χρειάζονται έγκριση από τις Βρυξέλλες και που συμφωνεί κάθε προοδευτικός άνθρωπος εξαφανίστηκαν. Και δε φταναν όλα αυτά, έρχεται ο Σταθάκης και μας λέει πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Σύριζα είναι να ταξινομήσει τους επιχειρηματίες σε καλούς και κακούς (καλοί οι Κουρήδες που τον στήριξαν, κακοί οι Μπομπολαίοι).

Μετά, ο Σύριζα, όπως και η ΝΔ έχουνε στα ψηφοδέλτια τους γυρολόγους. Έχουνε τη Τζάκρη που διορισε το μισό χωρίο της, τη Ραχήλ που για το βουλευτιλίκι πήρε τηλέφωνο και το Μιχαλολιάκο, το γιο του μεγλαοεκδότη Λιβάνη κ.α. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει καριέρα εις βαρος μας και τσεπώνουν 8 χιλιάρικα το μήνα. Το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιους. Ξέρει ο άλλος που δε θα βγει πως την επόμενη μέρα θα πάει για το μεροκάματο.

Για δήλωση μου κάνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το αντίθετο.
Ο κειμενογράφος είναι που γράφει απόψεις.
Ο δημοσιογράφος ρεπορτάζ, καταγραφή.
Τις ερωτήσεις δεν τις κάνει με βάση τη δική του άποψη αλλά για λογαριασμό όλων και όλων των απόψεων.
Ειδάλλως ο αριστερός δημοσιογράφος δεν θα έκανε ερωτήσεις σε αριστερό πολιτικό (αφού έχει την ίδια άποψη), ο δεξιός σε δεξιό κ.λπ.

Τον έχεις ακούσει στην εκπομπή του; Έχεις ακούσει Πώς συμπεριφέρεται στους καλεσμένους του;
Η διαβάζεις τι είπε μόνο;
Διαμόρφωσε δική σου άποψη και μετά πες μου!

Και έτσι κι αλλιώς ένας Πρωθυπουργός που εκμεταλλεύεται ένα τραγικό γεγονός για να περάσει τη δική του ατζέντα με αποτέλεσμα να τον κράζουν αυτοί που και καλά υποστηρίζει νομίζω ότι δικαίως και αντικειμενικά χαρακτηρίζεται Μαλάκας.Θα μπορούσε να είναι και ορισμός του χαρακτηρισμού.

.

Τον έχεις ακούσει στην εκπομπή του; Έχεις ακούσει Πώς συμπεριφέρεται στους καλεσμένους του;
Η διαβάζεις τι είπε μόνο;
Διαμόρφωσε δική σου άποψη και μετά πες μου!

Και έτσι κι αλλιώς ένας Πρωθυπουργός που εκμεταλλεύεται ένα τραγικό γεγονός για να περάσει τη δική του ατζέντα με αποτέλεσμα να τον κράζουν αυτοί που και καλά υποστηρίζει νομίζω ότι δικαίως και αντικειμενικά χαρακτηρίζεται Μαλάκας.Θα μπορούσε να είναι και ορισμός του χαρακτηρισμού.

.

Στέλιο δεν κρίνω συνολικά την παρουσία του ως δημοσιογράφου.
Ένα περιστατικό έκρινα και αυτό με τη δική μου άποψη.
Και δεν έκρινα αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι μαλάκας.
Μη μπερδεύεσαι και υπερασπίζεσαι θέματα που δεν θίχτηκαν.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εμφανιστηκε και η δημοσιογραφαρα ο Αρβανιτης με προθεση να κανει αισθηση αποκαλωντας τον Σαμαρα μαλακα.

Αλλα ενας να βγει να τον ξεφτιλισει που αποκαλεσε τους απεργους του Κοκκινου εκβιαστες δεν βρεθηκε ? Ευτυχως δεν τον εβαλαν υποψηφιο αλλα ολο και κανα διευθυντιλικι θα του απονειμουν για τις φιλοεργατικες του "θεσεις".

Το περίεργο είναι που δεν τον έχουν πει και άλλοι δημοσιογράφοι μ@λ@κ@, ή μάλλον χοντρομ@λ@κ@ τον "πορδυπουργό"...

Λιγο αφορα τι λενε καποιοι δημοσιογραφοι τον πρωθυπουργο.

Αντιθετα προβληματιζει το τι δεν λενε οι δημοσιογραφοι για τον συναδερφο τους....

Πριν μιλήσουν για τον συνάδερφο τους, ας κοιτάξουν (μεγάλο ποσοστό από αυτούς) στον καθρέφτη. Οι καλοί τρόποι και το τακτ [ου, μη βρίσουμε, μη πούμε καμιά "κακή" λέξη, να είμαστε "ευγενικοί" με τους καλεσμένους, κλπ, κλπ] δεν μπορούν να κρύψουν πάντα τον εσωτερικό τους βούρκο...

Παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ίδιος το λέει κατ' αρχήν. Οπότε τι πειράζει να το λένε και οι δημοσιογράφοι...:smash:

https://www.youtube.com/watch?v=jej8ophU8Yw

Last edited:
Ας ακουσουμε τον καραγκιοζη Αρβανιτη που τα χωνει στους εκβιαστες.....απεργους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδώ το θέμα δεν είναι ο Αρβανίτης, αλλά αν ένας δημοσιογράφος μπορεί ή όχι να τα χώνει στον πρωθυπουργό με αυτό τον τρόπο. Και η απάντηση είναι, γιατί όχι;

Ποιος οριζει ποιος ειναι το θεμα βρε Σοτος ?

Ο Καραγκιοζης Αρβανιτης μετα απο αυτο που εκανε με τους απεργους δεν ειχε ξαναεμφανιστει ποτε του σε κανενα ΜΜΕ εκτος του Κοκκινου για να πει το παραμικρο.

Γνωστη η τακτικη ...της αποχης με την ελπιδα να ξεχασουμε.

Και βγηκε χτες να πει μια παπαρια για να μην τον βαρανε για την "εργατικη του αλληλεγγυη". Δεν αφορα το τι ειπε αλλα οτι ριχνει σταχτη στα ματια χωρις ποτε να ζητησει συγνωμη για το ουσιωδες.

Εχουμε γεμισει τσαμπα μαγκες ανευ ουσιας.

Στην ουσια που επρεπε να σταθει με τους εργατες τους αποκαλεσε εκβιαστες.......

Οι αναγνώστες των τόπικ. Εσύ θεωρείς ότι το θέμα είναι ο "καραγκιόζης" Αρβανίτης, εγώ θεωρώ ότι είναι ο "μ@λ@κ@ς" πρωθυπουργός. Αν ο "καραγκιόζης" Αρβανίτης είναι σπουδαιότερο και πιο σημαντικό θέμα από έναν "μ@λ@κ@" πρωθυπουργό, ας το κρίνουν οι υπόλοιποι...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εδώ το θέμα δεν είναι ο Αρβανίτης, αλλά αν ένας δημοσιογράφος μπορεί ή όχι να τα χώνει στον πρωθυπουργό με αυτό τον τρόπο. Και η απάντηση είναι, γιατί όχι;

Δεν είναι όμως απάντηση αυτό!
Ερώτηση είναι.

Μια απάντηση "ναι" είναι και αυτή θεμιτή αλλά μην απορήσουμε με τα αποτελέσματα μετά!
Γιατί τα έχουμε ζήσει ξανά και ξανά με τις "αυριανές" κ.λπ.
Μη παραπονεθούμε όμως μετά ότι ξέπεσε ο δημοσιογραφικός και πολιτικός λόγος.

Η απάντηση είναι υπό μορφή ερώτησης, αλλά υπονοεί σαφέστατα από τα προηγούμενα το κατηγορηματικό ναι. Και δε νομίζω ότι και χωρίς αυτό μας έχουν λείψει οι "αυριανές" και οι "φράγκες" όλα αυτά τα χρόνια, ούτε όμως και η δημοσιογραφία των Πρετεντέρηδων, Μπάμπηδων, Πορτοσάλτηδων που ρίχνουν το δηλητήριο τους με "τακτ" και ευγένεια. Φαίνεται αυτά τα συνηθίσαμε όμως, και μας πειράζει ένας χαρακτηρισμός που η μισή Ελλάδα το λέει στην άλλη μισή, ως χαιρετισμό πλέον (όχι ότι έτσι το είπε ο Αρβανίτης βέβαια).

Ας ακουσουμε τον καραγκιοζη Αρβανιτη που τα χωνει στους εκβιαστες.....απεργους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν τα βάζει με όλους τους απεργούς. Λέει "εκβιαστές" τους τεχνικούς, γιατί μόνοι αυτοί από όλους τους απεργούς εργαζόμενους πληρώθηκαν (9 από τους συνολικά 70 εργαζόμενους). Ούτε λέει "εκβιαστές" τους απεργούς γενικά.

Υ.Γ. Βρε Ναθαναήλ, αυτά τα video που ποστάρεις, τα βλέπεις πρώτα;

Status
Not open for further replies.