Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Για ποιον πρόκειται??Έχει την σημασία του.

Για βουλευτή επαρχίας, δεν έχει σημασία το άτομο και ούτως η άλλως δεν είναι ωραίο να πω το όνομα λόγω του ότι γράφω ανώνυμα. Και έτσι κι αλλιώς δεν μου έκανε κακό ο άνθρωπος. Το θέμα είναι ότι φαίνεται ακριβώς πως θα χειριστούν την κατάσταση.
 
Για βουλευτή επαρχίας, δεν έχει σημασία το άτομο και ούτως η άλλως δεν είναι ωραίο να πω το όνομα λόγω του ότι γράφω ανώνυμα. Και έτσι κι αλλιώς δεν μου έκανε κακό ο άνθρωπος. Το θέμα είναι ότι φαίνεται ακριβώς πως θα χειριστούν την κατάσταση.

Δεν λες όνομα, δεν λες επαρχία και γράφεις ανώνυμα. Γιατί να μην θεωρήσω ότι έχεις συμφέρον να διαδίδεις ψέυτικες "ειδήσεις"???

Υ.Γ Εγώ προσωπικά δεν σε πιστεύω. Γιατί το "φτιάχνουν σιγά σιγά τα πράγματα" ούτε βουλευτής της νδ δεν θα το έλεγε....
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Προσπαθήσαμε, λοιπόν, πράγματι ως χώρα να "αρπάξουμε το μέγιστο δυνατό από τις καταστάσεις" ή απλά κάποια όργανα ανέλαβαν, με απ' ευθείας ανάθεση, να βάλουν το νερό στ' αυλάκι μιας "ελεγχόμενης" αλλά πνιγηρής για τον λαό χρεωκοπίας;

Από τη Συνθήκη των Σεβρών και μετά, από ήττα σε ήττα το πάμε.... ποιο μέγιστο δυνατό. Ούτε τη βοήθεια με αυτοθυσία μας στον ΒΠΠ δεν κατόρθωσαν οι εθνοπατέρες να εξαργυρώσουν όπως θα έπρεπε. Πάλι με χρέος μείναμε, πάλι ελεγχόμενοι, δίχως αποζημιώσεις και δίχως τον χρυσό.
 
Δεν λες όνομα, δεν λες επαρχία και γράφεις ανώνυμα. Γιατί να μην θεωρήσω ότι έχεις συμφέρον να διαδίδεις ψέυτικες "ειδήσεις"???

Υ.Γ Εγώ προσωπικά δεν σε πιστεύω. Γιατί το "φτιάχνουν σιγά σιγά τα πράγματα" ούτε βουλευτής της νδ δεν θα το έλεγε....

Έχεις απόλυτο δικαίωμα να πιστεύεις οτιδήποτε. Εγώ έτσι κι αλλιώς προτιμώ να δίνω συμβουλές σε άλλα νήματα πως να κολάνε με το κολητήρι, τι φωτογραφική να πάρουμε. Απλά γράφω και εδώ γιατί βλέπω ανθρώπους που αγαπάνε να ψάχνουν πράγματα το ΑV club έχει ανθρώπους με καλή κριτική ικανότητα και ψαγμένους. Αν το θεωρείς προβοκατόρικο εγω δεν θα στείλω φωτογραφία και κασέτα. Μη ξαναλάβεις σοβαρά καμία ανάρτηση μου.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Από τη Συνθήκη των Σεβρών και μετά, από ήττα σε ήττα το πάμε.... ποιο μέγιστο δυνατό. Ούτε τη βοήθεια με αυτοθυσία μας στον ΒΠΠ δεν κατόρθωσαν οι εθνοπατέρες να εξαργυρώσουν όπως θα έπρεπε. Πάλι με χρέος μείναμε, πάλι ελεγχόμενοι, δίχως αποζημιώσεις και δίχως τον χρυσό.
Αφού δεν καταφέρνουμε, συλλογικά, να καταλήξουμε σε βασικές παραδοχές και να απομυθοποιήσουμε τους εθνοσωτήρες, μέχρι την 6η Διαγαλαξιακή έτσι θα πάμε...
 
Όταν το καταφέρουμε, θα γίνουν οι εκλογές παράνομες. Το βλέπεις εξάλλου, η πρόοδος της αφύπνισης των πολιτών είναι ευθέως ανάλογη με την εισαγωγή τερτιπιών στον εκλογικό νόμο κλπ. Να καλή ώρα η πρόσφατη ρύθμιση για το με ποια Κυριακή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης θα συμπέσουν οι Ευρωεκλογές.
 
ωραίο υποψήφιο βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Πελλοπονησου! Οδυσσέας βουδουρης !

Απο το ΠΑΣΟΚ έφυγε αφου ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, μετα πήγε Δημαρ, και τωρα ΣΥΡΙΖΑ! Αντε να δουμε ποιος άλλος θα σκάσει μύτη....


Kατσε κατσε εχει κι αλλο.....art of kolotoumpa


«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του.




«Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο» τόνισε.

Την υποψηφιότητα Βουδούρη επέκρινε σκληρά η πλευρά Λαφαζάνη επισημαίνοντας ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ψηφίσει τα μνημόνια, αλλά και την προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το καλοκαίρι του 2012 και δεν συνιστά αριστερή πρόταση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Οι διαφωνούντες εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση της Κουμουνδούρου η ηγεσία επιδιώκει να στείλει μήνυμα και σε άλλους βουλευτές και στελέχη, που αποχώρησαν πρόσφατα από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ότι οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές, ενώ φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους υποψηφιότητες σε δήμους της χώρας.

Η ηγεσία υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Βουδούρη συμφωνεί με το πολιτικό πλαίσιο που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή τον Οκτώβριο αναφορικά με την ανάγκη οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να αποτελέσουν μέσο έκφρασης της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως την Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την υποψηφιότητά του και τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υποψηφιότητά του και τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πρόκειται να γίνω. Είμαι μέλος άλλου κόμματος, της «Κοινωνίας Πρώτα». Είναι ένας πολιτικός φορέας νεοσύστατος και έχω αφιερώσει όλες τις δυνάμεις μου, μαζί με τον Πάρι Μουτσινά, τον Θεόδωρο Παραστατίδη και άλλους φίλους, για να συγκροτήσουμε αυτόν τον φορέα με συγκεκριμένο στόχο, να προσπαθήσει να είναι ένας καταλύτης ευρύτερων δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων. Ναι, όπως και οι 58, αλλά από την άλλη μεριά.
Είναι πολύ φυσικό φίλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Λαφαζάνης, να μη συμφωνούν με θέσεις που πήρα, όπως και εγώ αντίστροφα διαφωνώ με πάρα πολλά πράγματα που έχουν ειπωθεί από τον κ. Λαφαζάνη και άλλους πριν από τις εκλογές του 2012. Έχουμε διαφωνίες και είναι λογικό. Ασκώ μια κριτική για τον κ. Λαφαζάνη, αλλά αυτό που πρέπει να μας ενώσει σήμερα είναι η κοινή βούληση να ανατραπεί μια κατάσταση. Αυτό που δεν υπηρέτησα και δεν υπηρετώ είναι οι κομματικοί μηχανισμοί.
Όταν ένα κόμμα κάνει μια στροφή 180 μοίρες, δεν θα κάνω το ίδιο. Θα μείνω απόλυτα πιστός στις δεσμεύσεις που έχω λάβει απέναντι στους πολίτες. Αυτό θα κάνω και αυτό έκανα και δύο φορές διαγράφηκα. Το 2010 ανακαλύψαμε ότι η Ν.Δ. κληροδότησε στην Ελλάδα ένα πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ. Υπήρχε περίπτωση να βγούμε από αυτήν την κατάσταση χωρίς να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή; Εγώ λέω όχι…

Δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε μια διαδικασία μετάνοιας (για τις επιλογές μου). Ούτε εγώ ζητώ σε κανέναν να μετανιώσει όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνουν 100.000 προσλήψεις ή να βγούμε από το ευρώ. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει μια πολεμική για τις διαφωνίες που είχαμε στο παρελθόν, εγώ συντείνω στο ότι δεν θέλει να συμπράξουμε τώρα σε ένα κοινό στόχο
. Δεν είμαι υπόλογος ούτε ζητώ από τον οποιονδήποτε άλλο να απολογηθεί για τις θέσεις που είχε στο παρελθόν. Υποστηρίζω ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογή και έπρεπε ταυτόχρονα να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν και όταν το υποστήριξα διαγράφηκα και συνεχίζω να είμαι απολύτως σαφής στις θέσεις που είχα από το 2009. Εάν λοιπόν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει τις πόρτες του σε δυνάμεις που έχουν διαφορετικές πορείες, αλλά συγκλίνουν σήμερα σε έναν κοινό στόχο, αυτή η πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά το θέμα είναι ότι δημιουργείται μια σύγχυση δύο διαφορετικών πραγμάτων. Είναι άλλο να είσαι πιστός σε κομματικούς μηχανισμούς και άλλο να είσαι πιστός στις θέσεις σου.»
 
Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάσθηκε σήμερα επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, ο φιλόσοφος Πάολο Φλόρες Ντ´Αρκάϊς, ο κοινωνιολόγος Λουτσιάνο Γκαλίνο, ο οικονομολόγος Γκουίντο Βιάλε και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι.

«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, επιθυμούμε μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή», τόνισαν η Μπάρμπαρα Σπινέλι και ο Γκουίντο Βιάλε.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογραμμίσθηκε ότι «η λίστα είναι ανοικτή στη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να την στηρίξουν, αλλά δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους, άτομα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολιτικά αξιώματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο».

«Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα» - υπογράμμισαν οι εμπνευστές της - δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνίες με τις ηγεσίες των κομμάτων». Παράλληλα, όμως, η Μπάρμπαρα Σπινέλι τόνισε ότι σε γενικές γραμμές, υπάρχουν επαφές για συνεργασία με τα κόμματα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και της «Αριστεράς, Οικολογίας και Ελευθερίας».

http://gr.news.yahoo.com/ιταλικό-κόμμα-με-το-όνομα-quot-λίστα-τσίπρα-185400957.html
 
Διάβρωση του καπιταλισμού απο τα...μέσα θα κάνει ο Τσίπρας.Τρέμετε ευρωπαίοι.:flipout:

Τι τις θές τις μεγαλοστομίες και τα πυροτεχνήματα;
Πές μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τα κάνεις και θα ανακουφίσουν άμεσα τον κοσμάκη...και μέινε μέχρι εκέι...

Τώρα σε σχέση,μ' αυτήν την σάρα-μάρα που μαζεύει,είδαμε σήμερα και τον άλλον τον απίθανο υποψήφιο περιφεριάρχη που πήρε συνέντευξη απο τον...Κασιδιάρη στον σταθμό του για λόγους...πλουραλισμού.

Αν συνεχίσει έτσι,δεν θα του βγεί σε καλό...Είπαμε του τρελού να χ@σει....
http://www.efsyn.gr/?p=171966
 
Last edited:
Πάντως από τη στιγμή που όλοι περιμένουμε μια πραγματική αλλαγή, εγώ θα χαιρομουν να δω μια λιτή ανακοίνωση ουσίας και αλλαγή ύφους απο τη συνηθη λυκειακη έκθεση ιδεών. Τα μηνύματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα.
 
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Πάντως από τη στιγμή που όλοι περιμένουμε μια πραγματική αλλαγή, εγώ θα χαιρομουν να δω μια λιτή ανακοίνωση ουσίας και αλλαγή ύφους απο τη συνηθη λυκειακη έκθεση ιδεών. Τα μηνύματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα.

Εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί.
Τι μπορεί άραγε να είναι αυτή η "πραγματική αλλαγή"?
Μια "πραγματική αλλαγή" θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του τρόπου παραγωγής και της κατοχης των μέσων, όπως θα έλεγε και ένας κουκουές (με την διαφορά οτι δεν το εννοεί, απλώς το λέει επειδή θέλει να πουλάει επανάστα εις το διηνεκές), ναι αυτή θα μπορούσε να είναι πραγματική αλλαγή.

Το θέμα είναι οτι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο , με τους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας , αυτό το ξέρουν και τα εφτάχρονα και όποιος σκοπεύει αυριο το πρωί να βγεί στο βουνό να μου τηλεφωνήσει να πάω μαζί του.

Από τη στιγμή λοιπόν κάποιοι συμφωνούμε οτι ναι , πρέπει να πέσει αυτός ο ρημάδης ο καπιταλισμός αλλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο αυριο το πρωί, νομίζω οτι θα πρέπει να σταματήσουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ίσως τελικά να μην υπάρχει σε αυτό το χωροχρόνο "πραγματική αλλαγή" (ίσως σε κάποιο αλλο μελλοντικό) και απλά λέμε για να λέμε, τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτε άλλωστε...

Ένα άλλο θέμα (το οποίο αφορά κυρίως το συριζα) είναι οτι ο έλληνας ψηφορόρος συμπεριφέρεται και ολιγον σα χαζογκόμενα.. ναι μεν θέλω αλλά όλο και βρίσκω αφορμές να γκρινιάξω μια μου φταίει που ο αλέξης κάνει ταξίδια, μια φταίει ο δήθεν πρώην πασόκος , μια έχουμε περίοδο και ψυχαναγκαστικά, έτσι όμως δεν γίνεται ούτε πραγματική αλλαγή ούτε ψεύτικη.
Απλά διαιωνίζεται η ίδια κατάστα πράγμα που βολεύει αφάνταστα το σύστημα.
Μα καλά, θα ρωτήσει κάποιος,, ο συριζα δεν είναι μέσα στο ίδιο σύστημα ?

Σωστά λοιπόν πράγματι είναι μέσα στο ίδιο σύστημα και ανακυκλώνεται το ξανά τροπάριο από την αρχή...αφού αύριο το πρωί δεν γίνεται επανάστα ... κλπ κλπ και τελικά μένουμε στα ίδια και τα ίδια.

Φαύλος κύκλος σύντροφοι...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

...
Μια "πραγματική αλλαγή" θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του τρόπου παραγωγής και της κατοχης των μέσων,
...

Μόνο αυτή είναι αλλαγή Δημήτρη. Τα άλλα είναι ημίμετρα και δεν οδηγούν πουθενά.

Θέλει το χρόνο του όμως, υπομονή και συμβολή όλων, πέραν απο μικροκομματικά συμφέροντα ...
πράγμα που ως γνωστόν, ειδικά στη χώρα μας, της μηδενικής παιδείας, μοιάζει απίθανο.
 
Πάντως μια και και αναφέραμε την αλλαγή, εμένα και μια πιο ... παραδοσιακή θα με ικανοποιουσε.
Ίσως να μη συμβαίνει το ίδιο με σας, αλλά εδώ στην επαρχία, προσωπικά και στον ευρύτερο κύκλο μου ξαναζουμε την προ 80 εποχή. Αν δεν έχεις "πιστοποιητικό φρονημάτων" η εύρεση εργασίας είναι μακρινό άπιαστο όνειρο. Χωρίς σπρώξιμο δεν μπαινεις πλέον ούτε σε επιδοτουμενο σεμινάριο των 400 ευρώ. Η οικονομική και πολιτική ζωή έχουν γίνει ταυτόσημα με τρόπο αισχρό.
Αντίθετα όντας δηλωμένος δεξιός κάποιος ακόμα και σήμερα με αυτή την ανεργία, αν και επαγγελματικό"τίποτα" συνεχίζει ακάθεκτος και βρίσκει ευκαιρίες μπροστά του.
 
Last edited:
Δυστηχως οι αληθειες ή τελος παντων οτι θεωρει ο καθενας ως λυση δεν προτεινεται παρα μονον οταν δεν κινδυνευεις να κυβερνησεις.


Ο πολυμεταδιδομενος πχ Βαρουφακης που τυγχανει μερικης αποδοχης απο τους Συριζα προτεινει -πλεον εδω που φτασαμε-τα εξης :

1. Έως ότου αρχίσει η διαπραγμάτευση που η Γερμανία αρνείται, μονομερής διακοπή των συνομιλιών με τους υπαλλήλους της τρόικας και της εφαρμογής του συμφωνημένου «προγράμματος προσαρμογής», π.χ. διαθεσιμότητα σε υπηρεσίες που είναι ανόητος ο θεσμός (π.χ. στα πανεπιστήμια όπου οι γραμματείες πάσχουν από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού) - όχι όμως και των μεταρρυθμίσεων που εμείς κρίνουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα. Π.χ. θα πρότεινα τη μονομερή εφαρμογή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό περιορισμό (π.χ. διάθεση φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση από όσα καταστήματα θέλουν να τα πωλούν), κατάργηση του νόμου περί απολύσεων (μιας και, πρώτον, όποια επιχείρηση θέλει να απολύσει βρίσκει τον τρόπο να το κάνει και, δεύτερον, ο υπουργός των Οικονομικών ισχυρίζεται ότι καμία μεγάλη επιχείρηση δεν θέλει να προβεί σε απολύσεις), κ.λπ.

2. Ανακοίνωση ότι τα ομόλογα του δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ δεν θα αποπληρώνονται όταν ωριμάζουν όσο το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο (σύμφωνα με το ΔΝΤ) και το κράτος μας αναγκάζεται να δανείζεται από την ΕΚΤ (μέσω των πτωχευμένων «ιδιωτικών» τραπεζών) ώστε να «αποπληρώνει» την... ΕΚΤ.

3. Η ελληνική κυβέρνηση θα καταψηφίσει κάθε εδάφιο και άρθρο της δήθεν τραπεζικής ενοποίησης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επέκταση του Κυπριακού μοντέλου «επίλυσης» μιας τραπεζικής κρίσης σε όλες τις χώρες της Περιφέρειας – με αποτέλεσμα να κρατά ζωντανή την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, συντηρώντας έτσι το αρνητικό κλίμα που ροκανίζει σαν «σαράκι» την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χώρες μας. Αν η Γερμανία θέλει να περάσει αυτό το εξάμβλωμα δήθεν τραπεζικής ένωσης από την ΕΕ, να ξέρει ότι θα καταβάλει το αντίτιμο: τη γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην κινδυνεύουν άμεσα οι καταθέσεις με την πρώτη (νέα) τραπεζική κρίση (σε μια Ευρώπη που μας υπόσχεται επανάληψη του Κυπριακού «επεισοδίου»).

Κι αν το Βερολίνο δεν ενδώσει στην τριπλή απειλή μας; Τι θα κάνουμε;

Υπομονή! Αυτό θα κάνουμε.

Αν η κυβέρνηση λέει την αλήθεια, κι έχουμε πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα, απλά το ελληνικό δημόσιο θα ζει από τα έσοδά του. Ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, εφόσον οι εταίροι μας κόπτονται για τη δήθεν, κάλπικη τραπεζική τους ενοποίηση και η ΕΚΤ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ανοήτως αντιστάθηκε στο κούρεμα των ομολόγων μας το 2010 και το 2012. Εκτός κι αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μύθος (οπότε ας μας το πουν για να ξέρουμε)...

Το μόνο ρίσκο με αυτή την τριπλή απειλή είναι να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα στη ρευστότητα που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και το ELA. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Ισοδυναμεί όμως με άμεση εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γρήγορη αποδόμηση της τελευταίας. Πεποίθησή μου είναι ότι αν μπορούσαν να είχαν ακρωτηριάσει την Ελλάδα θα το είχαν κάνει. Ότι θα το κάνουν ό,τι και να κάνουμε εμείς. Από το 2010 όμως επιχειρηματολογώ ότι οι γερμανοί ιθύνοντες ξέρουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς να καταρρεύσει η Ευρωζώνη.

Αν μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση προβεί στις τρεις πιο πάνω μετριοπαθείς ανακοινώσεις, είναι αδύνατον (τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά) να περάσει από το ΔΣ της ΕΚΤ η απόφαση διακοπής του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Απλά δεν θα το τολμήσουν σε μια περίοδο όπου οι αναπτυσσόμενες οικονομίες τελούν υπό πανικό και οι ΗΠΑ, η ΕΕ κ.λπ. κρατούν τις αναπνοές τους. Οπότε, ο χρόνος θα τρέχει πραγματικά υπέρ της χώρας μας αλλά και υπέρ της Ευρωζώνης. Κακά τα ψέματα: όσο καθυστερούν να λύσουν τον δήθεν γρίφο του «ελληνικού προβλήματος» τόσο επιμηκύνεται καταστροφικά η Κρίση του Ευρώ. Θα είναι δώρο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η πιο πάνω τριπλή απειλή καθώς θα αναγκάσει το Βερολίνο να αποδράσει από μια Άρνηση που κάνει κακό όχι μόνο στον λαό μας αλλά στην ευρωπαϊκή ιδέα γενικότερα.

http://www.iefimerida.gr/news/141772/o-bαρουφάκης-επιμένει-η-ελλάδα-τετέλεσται
 
Αμα το πρότεινε ο Βαρουφάκης τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

Οτι πιό έγκυρο μετά τον Σταθάκη.:flipout:
 
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αμα το πρότεινε ο Βαρουφάκης τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

Οτι πιό έγκυρο μετά τον Σταθάκη.:flipout:

Ο Μπαρουφάκης μια χαρά τα λέει ..

Υπομονή! Αυτό θα κάνουμε.

Λοιπόν υπομονή τα πρώτα εκατό χρόνια του (καπιταλισμού) είναι δύσκολα.
Μετά συνηθίζεις (το πήδημα) και σου αρέσει.

Υπάρχει κι ένα μοναστήρι αν δεν το ξέρετε ,, της αγίας υπομονής (βοηθεια μας)

http://www.impantokratoros.gr/agiaypomoni.el.aspx
 
Βρε σύ μια χαρά τα έλεγε κι όταν ήταν έμμισθος συμβουλάτορας του Γιωργάκη;:flipout:
 
Αν δεν έχεις "πιστοποιητικό φρονημάτων" η εύρεση εργασίας είναι μακρινό άπιαστο όνειρο. Χωρίς σπρώξιμο δεν μπαινεις πλέον ούτε σε επιδοτουμενο σεμινάριο των 400 ευρώ. Η οικονομική και πολιτική ζωή έχουν γίνει ταυτόσημα με τρόπο αισχρό.
Αντίθετα όντας δηλωμένος δεξιός κάποιος ακόμα και σήμερα με αυτή την ανεργία, αν και επαγγελματικό"τίποτα" συνεχίζει ακάθεκτος και βρίσκει ευκαιρίες μπροστά του.
Απο περιέργεια , αν είναι κάποιος δηλωμένος ΠΑΣΟΚ τον βοηθάει ; Μαζί είναι στη κυβέρνηση.
 
Status
Not open for further replies.