Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Δεν είναι όλη η περιουσία της Εκκλησίας από Χρυσόβουλα, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχει τεράστιο μέρος που προέρχεται από δωρεές και κληρονομιές.
Ασχέτως πού ή εάν πιστεύει κανείς, πέρα από το θεσμό, που δικαίωμα του καθενός είναι, εννοείται, να τον θεωρεί χρήσιμο ή άχρηστο ή και απολίθωμα, αυτή τη στιγμή αποτελεί νομικό πρόσωπο με περιουσία, δεν γίνεται να τη στερηθεί έτσι.

Αυτά περί προηγουμένων συμφωνιών κάπου τα είχα πετύχει, δεν έκατσα να εντρυφήσω. Μπορεί και αυτά να έχουν βάση.

Ο Βορίδης επειδή κυβερνά αυτή την χώρα με άλλους φασίστες μαζί...

Απο οτι κατάλαβες η λογική διαφέρει ως προς την ερμηνεία της, αναλόγως......

Ε, καλά... Εγώ εσένα θα πλάκωνα στο ξύλο. :flipout:
Ο Βορίδης όσο ξύλο και να φάει δεν πρόκειται να συνέλθει...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Y.Γ Την εκκλησία(οποιασδήποτε θρησκείας), να την πληρώνουν οι "οπαδοί" της.... Τα υπόλοιπα είναι κοινωνικά αγαθά..και άσχετα με τις "θρησκείες"....

Συγγνώμη αλλά σε αυτό με το ποδόσφαιρο έχει κάποιο δίκιο.

"Κοινωνικό αγαθό" το ποδόσφαιρο; Ειδικά για το κόστος της αστυνόμευσης, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ας αφήσουμε το θέμα της διαγραφής χρεών κλπ, γιατί εκεί το ζήτημα ανάγεται στη διαπλοκή, όχι στη λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους.

Φυσικά τέτοιες δηλώσεις θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους, όπως οι δηλώσεις Κουράκη προκάλεσαν σε θρησκευόμενους.... I rest my case.

Last edited:
Απίστευτες αναγωγές γράφονται εδώ μέσα. Με την ίδια λογική κάποιος να αρνηθεί τους φόρους για την παιδεία γιατί τα δικά του παιδιά μπορεί να τα στείλει σε ιδιωτικό σχολείο. Τα υπόλοιπα .....τούβλα.

Όπως επίσης να αρνηθεί και τους φόρους για την υγεία. Έχει λεφτά κάποιος να πληρώσει ιδιωτικό νοσοκομείο? Έχει καλώς. Αλλιώς.....ψόφο.

Παιδεία και υγεία είναι κοινωνικά αγαθά. Η λογική του κοινωνικού κράτους είναι ότι προσφέρω παροχές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, το κόστος των οποίων επιμερίζω στο κοινωνικό σύνολο ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Το ποδόσφαιρο βλέπω ως παράδειγμα μη κοινωνικού αγαθού το κόστος του οποίου όμως επιβαρύνει συνολικά την κοινωνία, πάλι το παραβλέπουμε...

Απίστευτες αναγωγές γράφονται εδώ μέσα. Με την ίδια λογική κάποιος να αρνηθεί τους φόρους για την παιδεία γιατί τα δικά του παιδιά μπορεί να τα στείλει σε ιδιωτικό σχολείο. Τα υπόλοιπα .....τούβλα.

Όπως επίσης να αρνηθεί και τους φόρους για την υγεία. Έχει λεφτά κάποιος να πληρώσει ιδιωτικό νοσοκομείο? Έχει καλώς. Αλλιώς.....ψόφο.

καιρό τώρα γίνονται τέτοιες αναγωγές ....

πάρε υπογλώσσιο και άνοιξε ....

adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=7499

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

@blugosi

Τα επίθετα κι οι χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται.Γράφε πιό ήπια.

Όποιος έχει διαφορετική άποψη απο εσένα είναι βλήμα κι ότι λέει μπαρούφα;

Κουβεντιάζουμε δεν τσακωνόμαστε.
ΟΚ, έχεις δίκιο . Καλά έκανες και τα διέγραψες , τα θεώρησα light γι αυτό τα έγραψα :ears:

...

Αυτά περί προηγουμένων συμφωνιών κάπου τα είχα πετύχει, δεν έκατσα να εντρυφήσω. Μπορεί και αυτά να έχουν βάση.

Παραθέτω ένα λινκ που βρήκα στον γκούγκλη, χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω την ορθότητά του. Ταιριάζει όμως με όσα ξέρω για συγκεκριμένα ακίνητα φιλέτα της Εκκλησίας που τα έχει διαθέσει προς χρήση του κράτους.

http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/perius1.htm

Το οικόπεδο μεγάλης στρατιωτικής σχολής στην Αττική δόθηκε στο κράτος από την Εκκλησία με τις συμφωνίες για μισθοδοσία και υγειονομική κάλυψη των παπάδων.

Επίσης το νοσοκομείο στο τέρμα της οδού Πατησίων (που λεγόταν "των παπάδων") πέρασε στο ΕΣΥ κατόπιν συμφωνίας. Το ξέρω γιατί έχω συγγενή μου γιατρό εκεί.

Μόνο που έδω είστε σε λάθος θέμα.

Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τίτλος...

εξυπνάδα ήταν οτι τα "μπαρούφες και βλήμα κλπ" τα θεώρησες light ... μας έκανες χαρη δλδ που δεν μας σκυλόβρισες ....

καμιά φορά οι απαντήσεις είνσι ανάλογες των τοποθετήσεων ...........

Μόνο που έδω είστε σε λάθος θέμα.

Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τίτλος...
Αν παρατηρήσεις την αλληλουχία των μηνυμάτων, το ένα έφερε το άλλο, δεν το πήγα επίτηδες αλλού.....

Έχεις δίκιο όμως για το off topic, αφού έλαχε να το εντοπίσεις μετά τις δικές μου απαντήσεις, δε συνεχίζω αλλά θα περιοριστώ στις απόψεις μου περί του τι συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ στο άμεσο μέλλον.

εξυπνάδα ήταν οτι τα "μπαρούφες και βλήμα κλπ" τα θεώρησες light ... μας έκανες χαρη δλδ που δεν μας σκυλόβρισες ....

καμιά φορά οι απαντήσεις είνσι ανάλογες των τοποθετήσεων ...........

Για τους χαρακτηρισμούς, τους ανακάλεσα αμέσως. Και ναι, τους είχα θεωρήσει light. Τι να κάνουμε, υποκειμενικά είναι αυτά.

Δε νομίζω όμως ότι απευθύνθηκα σε εσένα, η σε κάποιον άλλο από αυτούς που προσδιορίζεις "εσάς". Γιατί να σας σκυλοβρίσω;

Από το σύνολο των τοποθετήσεών μου σχετικά με πιθανή επιλογή των πολιτών αν επιθυμούν η εφορία τους να πληρώνει α) το ποδόσφαιρο β) τα κόμματα γ) τις ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και δ) τις εισφορές για τον κλάδο υγείας, στα 3 πρώτα δεν έχω δει τόσες αντιρρήσεις. Το 4ο το συζήταγα, εκτιμώ σε κόσμιο ύφος.
Δεν ήμουν εγώ στην τσίτα....

Στο θέμα μας λοιπόν μόνο και χαλαρά...

Για το θέμα των χαρακτηρισμών,μπορεί εσύ να τους εκλαμβάνεις σαν λαϊτ,αλλά ήδη εισέπραξες ένα ινφράξιον...

ανακάλεσες μετά από παρέμβαση ...

και λιγη σημασία έχει τι θεωρείς εσύ προσωπικά Light, εδώ υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους ...... και όχι ανάλογα με τα γούστα του καθενός .........

νομίζω οτι όσοι παρακολουθούν το νήμα έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους ...

δεν θα στήσουμε εδε .....

καλή συνέχεια ...

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Συγγνώμη αλλά σε αυτό με το ποδόσφαιρο έχει κάποιο δίκιο.

"Κοινωνικό αγαθό" το ποδόσφαιρο; Ειδικά για το κόστος της αστυνόμευσης, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ας αφήσουμε το θέμα της διαγραφής χρεών κλπ, γιατί εκεί το ζήτημα ανάγεται στη διαπλοκή, όχι στη λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους.

Φυσικά τέτοιες δηλώσεις θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους, όπως οι δηλώσεις Κουράκη προκάλεσαν σε θρησκευόμενους.... I rest my case.

Μα για αυτό ανέφερα τα κοινωνικά αγαθά... Τα υπόλοιπα ας κόψουν τους λαιμούς τους να βρουν χρήματα.....

Επίσης το νοσοκομείο στο τέρμα της οδού Πατησίων (που λεγόταν "των παπάδων") πέρασε στο ΕΣΥ κατόπιν συμφωνίας. Το ξέρω γιατί έχω συγγενή μου γιατρό εκεί.

Εξαιρετικό εκεί είναι που πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής και έδωσε έναν μετανάστη στην αστυνομία, γιατί δεν είχε χαρτιά... Και μιλάμε πριν ένα χρόνο και......

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

To ''Κόμμα'' τι ακριβώς θέλει..Να κάνει τους παπάδες ''κομμουνιστές'' να ψέλνουν στο Μαυσωλείο??

Ξαναρωτάω, πως θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας με τους ρασοφόρους να πληρώνονται από το κράτος;

Δεν ξέρω τι θέλει το ΚΚΕ, πάντως εγώ θα πληρωνα με την καρδιά μου παπάδες, μόνο αν κάναν κήρυγμα υπέρ του σοσιαλισμού. Βέβαια αυτό δε γίνεται, γιατί δεν μπορεί ένας ιδεαλιστής να μιλήσει για υλισμό.

Status
Not open for further replies.