Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Το ΚΚΕ κοντεύει να κινδυνεύει να μπει στη Βουλή και ακόμη το κράζουμε.
Κανένα κόμμα δεν είναι "συμπαθές" λόγω του ποσοστού του.

Με επιχειρηματα που σπάνε κόκαλα οφείλω να ομολογήσω.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Dalanick εχεις δικιο σ αυτα που γραφεις αλλα η καλοπροαιρετη κριτικη κανει μπαμ, καποιοι μπαινουν εδω μεσα και αρχιζουν το δουλεμα,ε σ αυτους δεν μπορει ν απαντησεις με το σεις και με το σας...

Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του φίλε και δεν είναι απαραίτητο αυτός να γίνεται κατανοητός.

ας αφήνουμε να πέσει και κάτι κάτω, για χάριν της κουβέντας. επιχειρήματα υπάρχουν για να δώσεις να καταλάβει κάποιος κακοπροαίρετος ότι ο Σύριζα δεν κυβέρνησε ακόμα.
Απο εκεί και πέραν όποιος επιμένει σε δούλεμα/τρολιά/προσβολή υπάρχει η διοίκηση για να τον βάλει στη θέση του. Εγώ και εσύ πως ακριβώς θα τον σταματήσουμε?
Στη καλύτερη θα του δώσεις αξία... αυτό πιστεύω.

Κρατήστε τις δυνάμεις σας για όταν πρέπει. Με τα ποστς δεν γίνεται τίποτα... με το σεις και με το σας πρέπει... έτσι θα γίνει αντιληπτό πόσοι θέλουν να συζητήσουν και πόσοι να προκαλέσουν.

Προσωπικά η μερίδα φίλων Σύριζα μου αφήνετε την εντύπωση ότι είστε επιθετικοί προς τον συνομιλητή. Και καλά όταν πρόκειται για φίλο ή γνωστό ξεπερνιέται εύκολα. Αλλά ο άγνωστος που έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε μια κουβέντα με τις απόψεις του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται έρμαιο σε αγέλη. Δεν είναι αριστερό αυτό... καθόλου αριστερό...

Προσωπικά δεν είμαι συριζα και αμφιβάλω για τις καλές προθέσεις των διοικούντων... αλλά απο την άλλη οφείλω να στηρίζω αφού είναι ο φορέας που εκφράζει επι του παρόντος συγγενικές με τις δικές μου ιδέες.
Προτιμώ όμως την κρίση απο το λιβάνισμα. Συμφέροντα δεν έχω, ούτε πρόκειται να αποκτήσω.

Όσοι έχουν ας λιβανίζουν και ας προσβάλουν.

Όταν με βρίζουν θα βρίσω... όταν όχι, με το σεις και με το σας έμαθα και έτσι θα συνεχίσω.

απο εκεί και πέρα δικο σας θέμα και ο τρόπος και η κρίση. Αφήστε λίγο χώρο και για το διαφορετικό πάντως. Όλα έχουν κάποια αξία.

φιλικά αδελφέ, μην παρεξηγήσεις αν έχω γράψει καμιά μπούρδα.

Δεν κατάλαβα τίποτα. και δεν με αφορά κιόλας να καταλάβω σε τελική ανάλυση .Γενικώς πάντως,άλλα είναι τα παράλογα .

Κατά τα άλλα αυτό που είπα ειναι πως αν αντί του ΣΥΡΙΖΑ είχε το ΚΚΕ η η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 27% θα δέχονταν αυτά τα κόμματα την επίθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4 ως αδύναμος θα ήταν συμπαθής..

Και υπάρχει και το ιστορικό παρελθόν με την ΕΔΑ του 58...Η Ιστορία είναι σαφής και επ αυτού..Οταν η ΕΔΑ είχε βγεί αξιωματική αντιπολίτευση συνέβαιναν ακριβώς τα ίδια..

Τα μαντρόσκυλα της ΕΡΕ και κάτι δήθεν ''μετριοπαθείς'' που τόβλεπαν δήθεν με ''συμπάθεια'' έκαναν την τρίχα τριχιά για την ΕΔΑ αλλά τα Μακρονήσια δεν τα ''εβλεπαν''..

Τα άλλα είναι για να πουλάνε φούμαρα οι δήθεν ''ουδέτεροι''.

Αναφέρομαι στη γενικότερη στάση των φίλων και οπαδών σύριζα Σπύρο.

Με τα υπόλοιπα (περί χτυπήματος της αριστεράς, όπως και να λέγεται) συμφωνώ και έχω και πιο ακραίες θέσεις αν θες γιατί έχω συζητήσει πολύ (περισσότερο απο ότι θα έπρεπε ίσως) με δεξιούς.
Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση.

Εδώ προσβάλλονται μορφωμένα άτομα, με ολοκληρωμένη άποψη. Δεν μπορώ να σταθώ στους 5-10 που προκαλούν... υπάρχουν δεκάδες άλλοι που κάνουν συζήτηση επι της ουσίας. Δεν είναι ανάγκη όποτε διαφωνούμε να πρέπει να πείσουμε τον άλλον - ούτε να προσβάλουμε...

είσαι το ένα και είσαι το άλλο είναι ολόκληρα νήματα... βαρετό και ανούσιο imo. Aυτό λέω (φυσικά μπορεί να κάνω λάθος)

Ιδανικά ήταν όλα, άστα αυτά. Γραφόσουνα σε μπλε ή πράσινη κλαδική και εμπαινες σε κανά δήμο. ειχες κανα κολλητο δημαρχο, έπαιρνες κανα δανειακι από την ΑΤΕ και ασε τον άλλο το μ... να το πληρώσει. Αν δε, ήσουν και αγρότης εκοβες εικονικά παραστατικά και έπαιρνες επιδότηση. Ειπαμε στοχος είναι να ξαναγυρισουμε στο 08,09 να παρουμε κανά διακοποδάνειο και καμιά πιστωτική. Αν δεν γίνει αυτό, χα να ξεβρωμισει ο τόπος και να πάει ο ΓΑΠ φυλακή. Και να φύγουν και όλοι οι ξένοι. Και να έχουμε συσσιτια με μουσικη υποκρουση βαφεν ες ες.

Σοβαρά τώρα, τον κατηφορο δεν θα το σταματήσει κανένας Σύριζα, κανένα ΚΚΕ, αν μόνος σου δεν αποφασίσεις να βγεις στο δρόμο να απεργήσεις και να απαιτήσεις. 40 χρόνια τώρα εδινες την ψηφο σου σε ταγούς που δεν τους έκρινες αυστηρά. Ε, δεν πιστευεις πως είναι καιρός να αλλάξει αυτό, να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου;

Α, και πως ο Σύριζα θα μας γλιτώσει από την καταστροφή; Τι πιστευεις εσύ πως θα κάνει; Εκτός και αν θεωρείς λύση τα συσσιτια με τις ΜΚΟ και την Εκκλησία.

Αν έμενα στην πρώτη παράγραφο θα έλεγα πως απάντησε οπαδός του Τζήμερου...Το "σοβαρά τώρα" της δεύτερης παραγράφου με επανέφερε...
Ο τρόπος που προτείνεις είναι θελκτικός και αυτό σκοπεύω.Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να συστρατευθώ σε άρμα που παίρνει συγχαρητήρια από τον Άδωνι....
Ξαναλέω,μόνοι μας θα σωθούμε....πρέπει με κάποιο τρόπο όμως να σταματήσει πρώτα ο "σεισμός" που ζούμε ....

εαν κανει κανεις μια αναδρομη στο νημα ,οταν κανει κανεις σοβαρη κριτικη με επιχειρηματα δεν υπαρχουν αντιπαραθεσεις πλην στο επιπεδο των επιχειρηματων,οταν αρχιζουν τα κυβερνησε η Αριστερα στην Ελλαδα και οι Πασοκιες, ε ενταξει τοτε δεν μπορει στα τσαμικα να παιξεις πιανο,σχεδον ολοι οσοι εχουν υπερασπισθει τον Συριζα του εχουν κανει και κριτικη,απο τον χωρο της Αριστερας πλην εξαιρεσεων εχω δει και την πιο σοβαρη κριτικη με επιχειρηματα,θα χαρω πολυ να μου αποδειξετε το αντιθετο αν μπορουσατε παραθετοντας παραδειγματα..

Έχω και παραδείγματα, έχω και παράπονα μελών...
αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Απο τη στιγμή που δεν συμφωνείς με τα δικά μου συμπεράσματα, για το πόσο (τουλάχιστον) άβολα νοιώθει κάποιος όταν κάνει κριτική στο Σύριζα, το θεωρώ τόσο αυτονόητα μετά τόσο καιρό συζητήσεων και τσακωμών που αποκλείω να το δεχτείς όσα παραδείγματα και αν φέρω. Πάντα θα υπάρχει μια "αιτία" για "εμάς" και ένα "λάθος" για τους άλλους...

Όπως όμως είπα και πριν, δεν είναι απαραίτητο να έχω δίκιο. απλά μια δεύτερη σκέψη ζήτησα.

Αναφέρομαι στη γενικότερη στάση των φίλων και οπαδών σύριζα Σπύρο.

Με τα υπόλοιπα (περί χτυπήματος της αριστεράς, όπως και να λέγεται) συμφωνώ και έχω και πιο ακραίες θέσεις αν θες γιατί έχω συζητήσει πολύ (περισσότερο απο ότι θα έπρεπε ίσως) με δεξιούς.
Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση.

Εδώ προσβάλλονται μορφωμένα άτομα, με ολοκληρωμένη άποψη. Δεν μπορώ να σταθώ στους 5-10 που προκαλούν... υπάρχουν δεκάδες άλλοι που κάνουν συζήτηση επι της ουσίας. Δεν είναι ανάγκη όποτε διαφωνούμε να πρέπει να πείσουμε τον άλλον - ούτε να προσβάλουμε...

είσαι το ένα και είσαι το άλλο είναι ολόκληρα νήματα... βαρετό και ανούσιο imo. Aυτό λέω (φυσικά μπορεί να κάνω λάθος)

Καλά δεν το συζητάμε..Οπως τα λες είναι....Θυμάμαι με 200 Phd ,όλα αφιερωμένα στην καθαρίστρια που τάφαγε τα άτιμα τα λεφτά..Καί κάτι ''έμα τιεμί χροισοί αβγοί'' και άλλα..Αλλά και πάλι είπαμε έχει δίκιο ο Κλίντ Ιστγουντ

Όλοι έχουμε διαβάσει, έμμεσα και άμεσα, εκ δεξιών και εκ αριστερών, παράπονα... πολλά...

αν θέλουν ας το κάνουν οι ίδιοι, εγώ δεν δικαιούμαι να τα αναπαράγω... ας το γράψουν οι ίδιοι.
τη δική μου γνώμη - παράπονο την έγραψα... τίποτε άλλο...

Πάντως το συγκεκριμένο νήμα αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα του σήμερα,Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ κάνουν πάρτι και συζητάμε σε νήμα τι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σαν το ΚΚΕ που προεκλογικά έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη κυβέρνηση και του έκανε αντιπολίτευση ενώ τα φιλαράκια του τα είχε στο απυρόβλητο.

Πάντως το συγκεκριμένο νήμα αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα του σήμερα,Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ κάνουν πάρτι και συζητάμε σε νήμα τι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σαν το ΚΚΕ που προεκλογικά έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη κυβέρνηση και του έκανε αντιπολίτευση ενώ τα φιλαράκια του τα είχε στο απυρόβλητο.

Έτσι ακριβώς, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε (αμάσητη μάλιστα) τη κάμηλο. Τι θα κάνει ο Σύριζα [λες και αυτοί που είναι τώρα κάνουν ό,τι είπαν προεκλογικά, ή θα είναι πρώτη φορά που κόμμα θα πει άλλα πριν και άλλα θα κάνει μετά], τι είπε το τάδε στέλεχος, ξεψείριασμα εδώ, ξεψείριασμα εκεί. Όπως βλέπω ο στόχος τελικά είναι να μην ξεκολλήσει ο Σύριζα από εκεί που είναι τώρα...

Έτσι ακριβώς, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε (αμάσητη μάλιστα) τη κάμηλο. Τι θα κάνει ο Σύριζα [λες και αυτοί που είναι τώρα κάνουν ό,τι είπαν προεκλογικά, ή θα είναι πρώτη φορά που κόμμα θα πει άλλα πριν και άλλα θα κάνει μετά], τι είπε το τάδε στέλεχος, ξεψείριασμα εδώ, ξεψείριασμα εκεί. Όπως βλέπω ο στόχος τελικά είναι να μην ξεκολλήσει ο Σύριζα από εκεί που είναι τώρα...

Δηλαδή αυτό είναι δικαιολογία τώρα;
Αύριο, αν εκλεγεί, αυτή θα είναι η απάντησή του προς τον λαό;

Αυτή είναι η δικιά μου απάντηση σε όσους ρωτούν από το πρωί μέχρι το βράδυ τι θα κάνει*. Απορώ βέβαια γιατί δεν βγαίνουν οι ίδιοι από τα ρούχα τους γι αυτά που κάνει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση (και πιο πριν η άλλη), που είναι τελείως αντίθετα με αυτά που έλεγαν προεκλογικά, και ιδιαίτερα με τα περιβόητα 18 σημεία του Σαχλαμαρά...

*αν θέλεις θα σου πω και τι πιστεύω ότι θα κάνει. "Στον άνεμο με βάρκα την ελπίδα", και "βλέποντας και κάνοντας". Το θέμα είναι ότι ακόμα και αυτό το προτιμώ πλέον προσωπικά, παρά τη προδιαγεγραμμένη καταστροφή που υπόσχονται οι τωρινοί.

Last edited:
Αυτή είναι η δικιά μου απάντηση σε όσους ρωτούν από το πρωί μέχρι το βράδυ τι θα κάνει*. Απορώ βέβαια γιατί δεν βγαίνουν οι ίδιοι από τα ρούχα τους γι αυτά που κάνει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση (και πιο πριν η άλλη), που είναι τελείως αντίθετα με αυτά που έλεγαν προεκλογικά, και ιδιαίτερα με τα περιβόητα 18 σημεία του Σαχλαμαρά...

Ποιος σου είπε ότι δεν βγαίνουμε από τα ρούχα μας;
Ποιος σου είπε ότι δεν κατεβαίνουμε σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια;
Αυτά τα συμπεράσματα από που τα βγάζεις;

*αν θέλεις θα σου πω και τι πιστεύω ότι θα κάνει. "Στον άνεμο με βάρκα την ελπίδα", και "βλέποντας και κάνοντας". Το θέμα είναι ότι ακόμα και αυτό το προτιμώ πλέον προσωπικά, παρά τη προδιαγεγραμμένη καταστροφή που υπόσχονται οι τωρινοί.

Καλά, το "Στον άνεμο με βάρκα την ελπίδα" δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μία κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνάει μία χώρα με τη φιλοσοφία "Όπου φυσάει ο άνεμος" ειδικά αυτή την εποχή που ο άνεμος φυσάει υπέρ των τοκογλύφων!

Ποιος σου είπε ότι δεν βγαίνουμε από τα ρούχα μας;
Ποιος σου είπε ότι δεν κατεβαίνουμε σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια;
Αυτά τα συμπεράσματα από που τα βγάζεις;

Δεν αφορά όσους βγαίνουν από τα ρούχα τους, η παρατήρηση αφορά όσους δεν βγαίνουν [υγ. δεν έχει σχέση με όσους απαντούν στο topic, αφορά και τους παραέξω] και όσους ασχολούνται περισσότερο με το Σύριζα και το τι θα κάνει όταν και αν βγει κάποια στιγμή κυβέρνηση, παρά με τη τωρινή κυβέρνηση και τα καμώματα της.

Καλά, το "Στον άνεμο με βάρκα την ελπίδα" δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μία κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνάει μία χώρα με τη φιλοσοφία "Όπου φυσάει ο άνεμος" ειδικά αυτή την εποχή που ο άνεμος φυσάει υπέρ των τοκογλύφων!

Όπως γράφω και πάνω αυτό είναι η δικιά μου άποψη, και σημαίνει (για μένα) ότι ακόμα κι δεν αν έχει σχέδιο (που μπορεί να έχει) το προτιμώ από τη τωρινή κατάσταση...

Ή να το πω διαφορετικά, τους άλλους τους δοκιμάσαμε και η δοκιμή μας βγήκε ξυνή. Ε ας δούμε και κάτι άλλο...

Last edited:

Τι θα κάνει ο Σύριζα [λες και αυτοί που είναι τώρα κάνουν ό,τι είπαν προεκλογικά, ή θα είναι πρώτη φορά που κόμμα θα πει άλλα πριν και άλλα θα κάνει μετά], τι είπε το τάδε στέλεχος, ξεψείριασμα εδώ, ξεψείριασμα εκεί. Όπως βλέπω ο στόχος τελικά είναι να μην ξεκολλήσει ο Σύριζα από εκεί που είναι τώρα...

Σώτο στα υπόλοιπα συμφωνώ και δεν τα κουοτάρω... μαζί σου.

Σε αυτό όμως θα ήθελα να μου απαντήσεις ποιός είναι τότε ο σκοπός του νήματος... να γράφουμε τα κακά των άλλων και μόνο τα καλά του Σύριζα?
Επίσης με ποιο κριτήριο διυλίζεται ο κώνωπας... και αυτό δεν το κατάλαβα... Δηλαδή ο Σύριζα έχει κατηγορηθεί για πολλά και ανούσια, ενώ οι άλλοι για λίγα?
Δεν παίζει με τίποτα αυτό... Ακόμα και οι πολέμιοι του Σύριζα τα χώνουν και στους κυβερνώντες... και μιλάμε για χοντρό χώσιμο, έτσι.

εκτός αν πιστεύεις επίσης, ότι γράφουμε τη γνώμη μας πχ για τον Τσίπρα, με την ίδια ευκολία που το κάνουμε για τους άλλους... αν πιστεύεις και αυτό, πάσο.

edit Α! και δεν θέλουμε να δούμε κάτι άλλο... χορτάσαμε απο το κάτι άλλο... θέλουμε κατάργηση του μνημονίου (γιατί όχι και έξοδο απο το Ευρώ...), δικαιοσύνη, περίθαλψη, παιδεία, άμεση δημικρατία, παραγωγικό κράτος, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για το λαό... και μια αριστερή διακυβέρνηση, όπως το ευαγγελίζεται...
δεν θέλουμε κάτι γενικώς... να εξηγούμαστε...

Last edited:
Εμένα δεν με ενοχλεί να αναφέρονται και τα κακά και τα καλά, αντιθέτως μάλιστα, θεωρώ χρήσιμη την αναφορά των κακών, αν μη τι άλλο για να υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα διορθωθούν (διαφορετικά κρύβονται κάτω από το χαλί). Οι προτεραιότητες είναι που με ενοχλούν περισσότερο (επαναλαμβάνω ότι δεν έχει να κάνει με τους φίλους που γράφουν στο νήμα, είναι γενικότερη η παρατήρηση), το προβάδισμα των κακών του Σύριζα από τα κακά της κυβέρνησης, που αν μη τι άλλο επηρεάζουν άμεσα τη ζωή όλων (ή σχεδόν όλων).

ΥΓ. Και επειδή έγιναν κάποιες αναφορές για αριστερούς και μη, προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω ιδιαίτερη σχέση με την αριστερά, κάπου στο κέντρο ανέκαθεν βολόδερνα. Αλλά όπως έχουν έρθει τα πράγματα κέντρο σοβαρό δεν υπάρχει, οπότε χίλιες φορές αριστερά...

Εμένα δεν με ενοχλεί να αναφέρονται και τα κακά και τα καλά, αντιθέτως μάλιστα, θεωρώ χρήσιμη την αναφορά των κακών, αν μη τι άλλο για να υπάρχει κάποια ελπίδα ότι θα διορθωθούν (διαφορετικά κρύβονται κάτω από το χαλί). Οι προτεραιότητες είναι που με ενοχλούν περισσότερο (επαναλαμβάνω ότι δεν έχει να κάνει με τους φίλους που γράφουν στο νήμα, είναι γενικότερη η παρατήρηση), το προβάδισμα των κακών του Σύριζα από τα κακά της κυβέρνησης, που αν μη τι άλλο επηρεάζουν άμεσα τη ζωή όλων (ή σχεδόν όλων).

Τώρα συμφωνούμε απόλυτα... :a0210:

Μια κυβέρνηση σύριζα, δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Τα περιθώρια ελιγμών και για αυτήν, όσο περνάει ο καιρός στενεύουν. Προφανώς, άλλες κινήσεις θα μπορούσε να κάνει όσο το χρέος ήταν προς τράπεζες και ιδιώτες κι άλλες τώρα που είναι προς κράτη εταίρους. Αλλες όταν χρωστούσαμε σε δραχμές κι άλλες τώρα που χρωστάμε σε ευρώ. Αλλες όταν το κράτος έχει δική του περιουσία και κάποια έστω υποτυπώδη υποδομή και άλλες όταν έχει ξεμείνει απο ασημικά και έχει χάσει φως νερό τηλέφωνο κι αυτοκίνητο. Γενικά, πιστεύω οτι είναι κατανοητό πως άλλη ευχέρεια θα είχε ο σύριζα να εφορμόσει την όποια πολιτική του πέρισυ, κι άλλη αν παραλάβει στις επόμενες εκλογές - όποτε γίνουν - ένα κρανίου τόπο κι ένα πεινασμένο λαό.
Δεν έχω επομένως κανένα πρόβλημα. να αναπροσαρμόσει την πολιτική του και την ρητορική του με βάση τα συνεχώς καινούρια δεδομένα και δεν του καταλογίζω ότι άλλα έλεγε πέρισυ κι άλλα λέει φέτος ή του χρόνου - αρκεί να με κρατάει ενημερωμένο για το ποιές ζημιές της τρέχουσας κυβέρνησης μπορούν να ακυρωθούν, ποιές να τροποποιηθούν και ποιές όχι, χωρίς κομματικές διστομίες ή τριστομίες.
Αλλά ακόμα κι αν στον οικονομικό τομέα τα πράγματα είναι θολά λόγω της καθημερινής ρευστότητας και των τοίχων που καταρρέουν, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί σίγουρα να κάνει - αν το θέλει. Κι αν το θέλει, πρέπει να αρχίσει αυτά να τα τονίζει. Κι αν τα τονίζει, πρέπει να τα κάνει λιανά κι όχι να τα αφήνει επικεφαλίδες. Και αναφέρομαι φυσικά σε συνταγματικές και θεσμικές αλλαγές καθώς και στις ευθύνες αυτών που έφεραν την χώρα στην καταστροφή. Θέλω να με πείσει οτι αυτοί που έφεραν την χώρα σ'αυτό το σημείο, δεν θα φύγουν απλά απο το προσκήνιο να απολαύσουν τα κέρδη των μνημονιακών κόπων τους και της προμνημονιακής 30ετίας. Δεν μπορώ να ακούσω - πάλι - ότι "δεν θα σωθεί η χώρα αν κυνηγήσουμε 500 ανθρώπους" ή οτι "δεν θέλουμε να προκαλέσουμε εμφύλιο διώκοντάς τους". Δεσμεύσεις περιουσιών και έλεγχος των μεταβιβάσεων περουσιακών στοιχείων οφείλουν να γίνουν. Ο σύριζα μπορεί και οφείλει να αλλάξει ολο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την πολιτιτική κατάσταση και τις σχέσεις πολιτικών με το κεφάλαιο - αν το θέλει. Μπορεί να ανεξαρτητοποιήσει την δικαιοσύνη απο την πολιτική σκοπιμότητα - άν το θέλει. Ετσι ωστε πχ. να μην κρίνεται μια απεργία παράνομη/καταχρηστική σύμφωνα με το πως εξυπηρετεί την όποια κυβέρνηση, ή να μπορεί να ακυρώνει κυβερνητικές αποφάσεις που παρακάμπτουν την βουλή ή το σύνταγμα.
Αυτά τα 2-3 που ανέφερα παραπάνω, και κάμποσα άλλα, είναι απο τα πράγματα που μπορεί μια κυβέρνηση σύριζα να τα κάνει - και μάλιστα απο κάποια, το κράτος θα έχει μεγάλο οικονομικό όφελος. Καταλαβαίνω οτι σε απευθείας σύγκρουση με το κεφάλαιο δεν μπορεί να έρθει για πολλούς λόγους, αλλά μπορεί να βάλει τους όρους της σχέσης με αυτό. Αυτά είναι πράγματα που ο σύριζα μπορεί καλύτερα απο εμας να τα αναλύσει - σίγουρα έχει τους ανθρώπους. Το βασικό όμως είναι να πείσει τον κόσμο οτι μπορεί να το κάνει, και πως... Αν θέλει...

Δεν αφορά όσους βγαίνουν από τα ρούχα τους, η παρατήρηση αφορά όσους δεν βγαίνουν [υγ. δεν έχει σχέση με όσους απαντούν στο topic, αφορά και τους παραέξω] και όσους ασχολούνται περισσότερο με το Σύριζα και το τι θα κάνει όταν και αν βγει κάποια στιγμή κυβέρνηση, παρά με τη τωρινή κυβέρνηση και τα καμώματα της.

Μα το θέμα είναι ότι με τις δηλώσεις τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποθαρρύνουν τον κόσμο.
Αυτή τη στιγμή, όποιο κόμμα και να ανέβει στην εξουσία θα παραλάβει καμμένη γη. Και το γνωρίζει. Δεν μπορώ να δεχθώ τη πασοκική δικαιολογία των 90s "Παραλάβαμε χάος".
Ο κόσμος (και εγώ μαζί του) περιμένουμε μία κυβέρνηση που δεν θα πάει by the book.
Μία ριζοσπαστική λύση που μπορεί να πονέσει αλλά, κακά τα ψέματα, από το να αιμορραγείς μόνιμα, δεν έχεις άλλη λύση.

Όπως γράφω και πάνω αυτό είναι η δικιά μου άποψη, και σημαίνει (για μένα) ότι ακόμα κι δεν αν έχει σχέδιο (που μπορεί να έχει) το προτιμώ από τη τωρινή κατάσταση...

Ή να το πω διαφορετικά, τους άλλους τους δοκιμάσαμε και η δοκιμή μας βγήκε ξυνή. Ε ας δούμε και κάτι άλλο...

Η φιλοσοφία της δοκιμής δεν μπορεί να ισχύει για ένα κόμμα.
Αν μη τι άλλο, όταν δοκιμάζεις κάτι δεν το δοκιμάζεις κάθε μέρα επί 4 χρόνια!

Status
Not open for further replies.