Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Η ηγεσία της Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «τη συγκρότηση της ευρύτατης κοινωνικής -πολιτικής συμμαχίας, ικανής να οδηγήσει στην ανατροπή» της κυβέρνησης στηριζόμενη στη συνεδριακή απόφαση «για συνεργασία όλων των δυνάμεων από τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας έως τις δυνάμεις της οικολογίας και αυτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου η πολιτική αυτή απόφαση εξειδικεύεται ως εξής όσων αφορά τουλάχιστον τους πολιτικούς σχηματισμούς που βρίσκονται στη Βουλή και στην Ευρωβουλή:

• Ναι στο ΚΚΕ ,έστω και αν ο Περισσός το αρνείται, έστω και αν πολλοί εκτιμούν ότι η πρόταση δεν είναι ειλικρινής αλλά έχει ως πραγματικό στόχο την περαιτέρω «λεηλασία» του ΚΚΕ

• Ναι με … αστερίσκους στη ΔΗΜΑΡ, στο εσωτερικό της οποίας αυτή τη στιγμή και ενόψει του Συνεδρίου του Νοεμβρίου διεξάγεται έντονη αντιπαράθεση για το δρόμο και τη πολιτική συμμαχιών που θα ακολουθήσει. «Η ίδια η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει εάν χωράει σε αυτό το σχήμα» τονίζει η ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου

• Ναι στους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι στο εσωτερικό τους είναι επίσης διχασμένοι ως προς τις πολιτικές τους κατευθύνσεις.

• Όχι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρά την καλή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμένο και τις κοινές θέσεις σε πολλά θέματα που αφορούσαν το μνημόνιο των δύο κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Τέρενς Κουίκ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστηρικτής φέρεται να είναι ο Νότης Μαριάς.

Η Κουμουνδούρου βεβαίως τονίζει πως η αναφορά της στο εύρος των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι καθόλου στατική, δεν αναφέρεται στερεότυπα μόνο στις σημερινές συγκροτήσεις και σε παγιωμένες αντιλήψεις μέσα στα κόμματα και τις ομάδες του φάσματος που την ενδιαφέρει, αλλά είναι ανοιχτή σε μια δυναμική θετικών διαφοροποιήσεων σε προοδευτική αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Επισημαίνει επίσης ότι στο κοινωνικό πεδίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, ενώ ειδικές αναφορές γίνονται και στο ρόλο των προσώπων, ιδίως μέσα από τις Επιτροπές που συγκροτούνται στις γειτονιές.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=257878&catID=11
 
Σε μείζονα πολιτική μάχη αναδεικνύονται -μετά και την αντιπαράθεση για τους «βλαχοδήμαρχους» του Αλέξη Τσίπρα- οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ιδίως σε περίπτωση που δεν προηγηθούν βουλευτικές κάλπες.

Ο πρώτος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος μια Κυριακή αργότερα, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την ψήφο της Κυριακής, αλλά και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες των ευρωεκλογών, αφού θα υπάρξει το τοπικό ενδιαφέρον του β´ γύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές. Η άνοδος της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί μια μεγάλη απειλή για τη ΝΔ, ενώ δεν φαίνεται να προχωρούν οι σκέψεις για κοινή στήριξη υποψηφίων μεγάλων δήμων από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Αντιθέτως με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πολιτικοποιήσει απολύτως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συγκροτώντας «αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια», με κορυφαία πολιτικά στελέχη στις μεγάλες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, αν βεβαίως δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές.

Το πολιτικό τοπίο, πάντως, θα εμφανίσει μεγάλες αναταράξεις στις περιφερειακές εκλογές. Το αίτημα της ανανέωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αυτό είχε -μεταξύ άλλων- στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για τους «βλαχοδήμαρχους». Τη φράση αυτή -που στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης της Κουμουνδούρου τη θεώρησαν «ατυχή»- έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας ως αρχικό στόχο να θέσουν «υγειονομική ζώνη» γύρω από την Κουμουνδούρου και πολλούς δικούς τους δημάρχους που συνέρρεαν στον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη. Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου στέλνει το μήνυμα ότι επιδιώκει μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών να στήσει το δικό της μηχανισμό στελεχών, στηρίζοντας και ένα μέρος «πράσινων» δημάρχων που έχει έως τώρα διαφοροποιηθεί από τον Ευ. Βενιζέλο και το Μνημόνιο.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=257922&catID=11



Εκανε κριτικη η "σοσιαλιστικη ταση" στον Τσιπρα ? Μενω εκθαμβος .......
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ο γνωστος Σουρλας...


Είπες κάτι Αποστόλη??Αντε τωρα να κάνεις καμιά ρεβεράτζα στον Σαμαρά....apo1 .......................

Πέρασαν τρία χρόνια απο τότε που άρχισε η εξόντωση της κοινωνίας και συνεχίζεις απτόητος...:SFGSFGSF:
 
Την στιγμή που ο κ. Αλ. Τσίπρας, με την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, εμφανίζει μία νέα διάθεση μεταστροφής στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μονομερείς ενέργειες διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ο κ. Ι. Δραγασάκης δείχνει διατεθειμένος να «τραβήξει τα φρένα» και να αποτρέψει τη ροπή προς επιλογές τις οποίες χαρακτηρίζει «αυταπάτη», τονίζοντας ότι η αποκάλυψή της δεν συνιστά «δεξιά στροφή».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες των λεγομένων του κ. Τσίπρα, η αναφορά του στα ενδεχόμενα μονομερούς διαγραφής του χρέους βασίζεται στην εκτίμηση (σε βαθμό βεβαιότητας) ότι ούτως ή άλλως δεν θα χρειαστεί τέτοια ενέργεια, επειδή θα εξευρεθεί ένας τρόπος βιώσιμης διευθέτησης του χρέους, με συμφωνία ή και πρωτοβουλία των δανειστών.

Με μία συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του κ. Τσίπρα, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, επανέρχεται (απαντώντας σε σχετική ερώτηση) στα όσα είχε δηλώσει προ μηνός στο Βήμα της Κυριακής και κάνει κάποια σχόλια επ' αυτών.

Αφού τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υποστέλλει καμία σημαία» και επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για αναζήτηση μη συμβατικών μέσων πολιτικής, χρηματοδότησης και ενίσχυσης της ρευστότητας (σ.σ. στο Βήμα είχε μιλήσει για έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού) και τονίζει: «Όμως η αναφορά μου σε μη συμβατικές πολιτικές κάθε άλλο παρά σημαίνει "στροφές" ή υποχωρήσεις από τις θέσεις μας».

Όμως η βασική επισήμανση του κ. Δραγασάκη στην νέα του συνέντευξη συνιστά ένα καυστικό σχόλιο για πολλές από τις θέσεις που υποστηρίζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (και τις οποίες, κατά μία ερμηνεία, εμφανίστηκε να υιοθετεί εκ νέου ο κ. Τσίπρας με την μονομερή διαγραφή του χρέους).

Όπως μεταξύ των άλλων τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για τον διάλογο μεταξύ «ρεαλιστών» και «ριζοσπαστών» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «ο διάλογος βέβαια προϋποθέτει αναγνώριση των προβλημάτων» και συμπληρώνει με έμφαση: «Όμως υπάρχουν και στο χώρο της αριστεράς, ακόμη και σε ορισμένα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεξιές και αριστερές αυταπάτες, άγνοια ή παραγνώριση των προβλημάτων».

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρεται στο θέμα της διαγραφής του χρέους, όπου και εμφανίζεται η διαφοροποίηση από την νέα θέση που υιοθετεί ο κ. Τσίπρας (σημειώνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δύο συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν σχεδόν ταυτοχρόνως).

Υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης στο συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας για «διεκδίκηση» και αποφεύγοντας την αναφορά σε μονομερείς ενέργειες: «Διάβασα κι εγώ απόψεις που υποστηρίζουν πως αν διαγραφεί το χρέος θα τελειώσουμε με τα ελλείμματα. Και μάλιστα θα μείνει και περίσσευμα για επενδύσεις. Άρα δεν χρειάζεται να συζητάμε για ειδικά ομόλογα ή εναλλακτικές πολιτικές».

Και συνεχίζει:

«Τη διαγραφή του χρέους πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας. Όμως το χρέος είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία των ελλειμμάτων. Αν δεν αλλάξουμε, επομένως, το κράτος, αν δεν αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, αν δεν χτυπήσουμε τη φοροκλοπή και όλες τις άλλες αιτίες των ελλειμμάτων, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, το πρωτογενές έλλειμμα θα παραμείνει έλλειμμα και το χρέος θα αναπαραχθεί. Όταν λοιπόν υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων, τότε όταν κάποιος λέει πως "δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις" δεν ακούγεται ευχάριστα, και μάλιστα η αποκάλυψη της αυταπάτης ονομάζεται "δεξιά στροφή". Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λαός πρέπει να τη γνωρίζει».



http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=529376
 
Aπο τωρα φοβαται ο Δραγασακης οτι οι επιλογες που σκεφτεται θα χαρακτηριστουν δεξια στροφη ?

Εχουν ηδη αποφασιστει δηλαδη ?
 
Όποιες θέσεις και να υιοθετήσει μιά ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηριστούν είτε "ακραίες και επικίνδυνες" (μονομερής διαγραφή χρέους) είτε "δεξιά στροφή" (διαπραγμάτευση με τους δανειστές).
 
Kακως προκαταβαλλει τον κοσμο παντως για τετοιο ενδεχομενο.

Απο την μια αδειαζει τον Τσιπρα που εδω και πολυ καιρο ξεκαθαρισε πως θα κινηθει η κυβερνηση του (στην ΔΕΘ μιλησε ξεκαθαρα για επαναδιαπραγματευση με τους δικους μας ορους αλλιως σταση πληρωμων του χρεους) απο την αλλη μπερδευει τους πολιτες για το τι προτιθενται να κανουν.

Πολιτικη ειναι βεβαια .....και ασκειται οπως παντα. Σημερα ετσι αυριο αλλιως. Να ελπισουμε μονο να ειναι με γνωμονα το καλο του κρατους -για πρωτη φορα ισως- και οχι για το καλο της παραταξης οπως παντα.
 
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Kακως προκαταβαλλει τον κοσμο παντως για τετοιο ενδεχομενο.

Απο την μια αδειαζει τον Τσιπρα που εδω και πολυ καιρο ξεκαθαρισε πως θα κινηθει η κυβερνηση του (στην ΔΕΘ μιλησε ξεκαθαρα για επαναδιαπραγματευση με τους δικους μας ορους αλλιως σταση πληρωμων του χρεους) απο την αλλη μπερδευει τους πολιτες για το τι προτιθενται να κανουν.

Πολιτικη ειναι βεβαια .....και ασκειται οπως παντα. Σημερα ετσι αυριο αλλιως. Να ελπισουμε μονο να ειναι με γνωμονα το καλο του κρατους -για πρωτη φορα ισως- και οχι για το καλο της παραταξης οπως παντα.

Από αυτά που παρέθεσες από πουθενά δεν προκύπτει πως αδειάζει τον Τσίπρα. Ίσα - ίσα επαναλαμβάνει "Τη διαγραφή του χρέους πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας. ". Αυτά μάλιστα που διερευνά η επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικά ομόλογα και εναλλακτικές πολιτικές, είναι τα εργαλεία για να μπορέσεις να κινήσεις την οικονομία σε συνθήκες στάσης πληρωμών και διαπραγμάτευσης. Τα άλλα είναι ευσεβείς πόθοι των συντακτών του "Βήματος".
 
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Όποιες θέσεις και να υιοθετήσει μιά ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα χαρακτηριστούν είτε "ακραίες και επικίνδυνες" (μονομερής διαγραφή χρέους) είτε "δεξιά στροφή" (διαπραγμάτευση με τους δανειστές).

Μη σου πω οτι καποιες θα εισπραξουν και τους δυο χαρακτηρισμους ταυτοχρονα!
Δυσκολο νομιζεις ειναι? Πως σημερα ειναι ταυτοχρονα το νεο Πασοκ ΚΑΙ υποστηρικτες
"τρομοκρατων", "αναρχικων" και αλλων "ταραχοποιων στοιχειων"?
 
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Από αυτά που παρέθεσες από πουθενά δεν προκύπτει πως αδειάζει τον Τσίπρα. Ίσα - ίσα επαναλαμβάνει "Τη διαγραφή του χρέους πρέπει να τη διεκδικήσουμε σύμφωνα με όσα λέει το πρόγραμμά μας. ". Αυτά μάλιστα που διερευνά η επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικά ομόλογα και εναλλακτικές πολιτικές, είναι τα εργαλεία για να μπορέσεις να κινήσεις την οικονομία σε συνθήκες στάσης πληρωμών και διαπραγμάτευσης. Τα άλλα είναι ευσεβείς πόθοι των συντακτών του "Βήματος".


Ο Δραγασάκης είναι μαζί με τον Τσακαλώτο τα κεντρικά πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ ..Ο Ψυχάρης να πάει να ψάξει αλλού για να προβοκάρει..
 
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες περιμένουν νίκη της ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε κεφάλι στην νέα δημοσκόπηση της Public Issue, αλλά η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ της ΝΔ, την ώρα που οι πολίτες απορρίπτουν και τις δύο βασικές προτάσεις διακυβέρνησης
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες περιμένουν νίκη της ΝΔ

Το νέο «Βαρόμετρο» της Public Issue για το ΣΚΑΙ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-10 Σεπτεμβρίου, καταγράφει και πάλι ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό σκηνικό.

Με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, η εκλογική επιρροή των κομμάτων εκτιμάται ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά του Ιουλίου):

ΣΥΡΙΖΑ 29% (27,5%)
Νέα Δημοκρατία 28% (28,5%)
Χρυσή Αυγή 13% (11%)
ΠΑΣΟΚ 7% (8%)
ΚΚΕ 6,5% (7%)
ΑΝΕΛ 5,5% (7%)
ΔΗΜΑΡ 2,5% (3%)
Λοιπά 8,5% (8%)

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 60%, αν και 57% θεωρεί ότι είναι μάλλον αναπόφευκτο. Σε μία τέτοια περίπτωση το 46% θεωρεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει την πρώτη θέση (μείωση κατά 7% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο), ενώ 40% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (αύξηση 6%).

Η πλειοψηφία των πολιτών όλο και περισσότερο απορρίπτει τις σημερινές προτάσεις διακυβέρνησης, αφού το 45% (από 39% τον Ιούλιο) θεωρεί ούτε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλά τα προβλήματα της χώρας. Την σημερινή κατάσταση στηρίζει το 28% (έναντι 34%) ενώ την έλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία ζητά σταθερά το 23%.

Ο Σαμαράς έχασε δύο μονάδες από τον Μάιο αλλά προηγείται πάντα στη δημοτικότητα με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής αφού παρέμεινε στο 36%, ενώ ο Φώτης Κουβέλης έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση με 33%.

Μεγαλύτερη βουτιά έξι μονάδων έκανε ο πρωθυπουργός ως ο καταλληλότερος για την θέση, αφού συμφωνεί πλέον μόνο το 35%, ενώ 31% (+1%) θα προτιμούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και 32% (+5%) απορρίπτει και τους δύο.

Σε άλλες ερωτήσεις οι συμμετέχοντες έκαναν σαφές ότι αναμένουν «δύσκολες ημέρες» και το επόμενο διάστημα, καθώς:

74% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση
46% εκτιμά ότι η Ελλάδα διεθνώς έχει αποδυναμωθεί το τελευταίο έτος, από 40% τον Ιούνιο
81% αναμένει μπαράζ απεργιών τους επόμενους 2-3 μήνες, έναντι 88% πέρυσι τον ίδιο μήνα
72% δηλώνει ότι «περνάει δύσκολα» με το σημερινό του προσωπικό εισόδημα, έναντι 71% πέρυσι και 69% τον Ιούλιο
54% αναμένει ότι οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά είδη θα αυξηθούν, έναντι 62% πέρυσι
76% τάσσεται κατά των προβλέψεων του Μνημονίου (έναντι 68%), ενώ υπέρ είναι μόλις 15% (από 21%)

Το 55%, δηλαδή η πλειοψηφία, έχει πλέον αρνητική γνώμη για την ΕΕ, έναντι 44% που διατηρεί την θετική του άποψη. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο οι θετικές γνώμες υπερίσχυαν με 52% των αρνητικών που ήταν 44%.

Οριακά διατηρεί την πλειοψηφία η θετική γνώμη για το ευρώ με 51% έναντι 47%. Τον Σεπτέμβριο του 2012 η υπεροχή της θετικής άποψης ήταν σαφέστατη, με 67% έναντι 31%.

Εξάλλου, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 1,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63886555
 
28% (ποσοσστό ΝΔ) + 7% (ποσοστό ΠΑΣΟΚ) = 35%

πιο κάτω

74% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση

Μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι οοοολοι όσοι δεν τους ψηφίζουν (100-3=65%) πιστεύουν πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.

Δηλαδή υπάρχει ένα ποσοστό 9% των ερωτηθέντων που ενώ πιστεύει πως πάμε σε λάθος κατεύθυνση παρόλα αυτά τους ψηφίζει!
 
Ίσως γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει λίγο να ανασκουμπωθεί και να κάνει σαφείς προτάσεις για την επόμενη ημέρα, γιατί η σειρά του έρχεται. Και
αν δεν μας βγάλει από το αδιέξοδο, θα έρθει μαύρος ζόφος και φασισμός...
 
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

28% (ποσοσστό ΝΔ) + 7% (ποσοστό ΠΑΣΟΚ) = 35%

πιο κάτω

74% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση

Μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι οοοολοι όσοι δεν τους ψηφίζουν (100-3=65%) πιστεύουν πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.

Δηλαδή υπάρχει ένα ποσοστό 9% των ερωτηθέντων που ενώ πιστεύει πως πάμε σε λάθος κατεύθυνση παρόλα αυτά τους ψηφίζει!


Φίλε μου, το 28 και το 7% προκύπτουν με αναγωγή στις έγκυρες ψήφους. Εάν πρόσεξες στη δημοσκόπηση υπάρχει και ένα 23%, εάν θυμάμαι καλά, ποσοστό αποχής. Άρα μάλλον δεν υποδηλώνουν τρικυμία στο κρανίο ορισμένων τα ποσοστά που παραθέτεις παραπάνω, προφανώς το δεύτερο ποσοστό αναφέρεται στο σύνολο των ερωτηθέντων, όχι στο τμήμα των ερωτηθέντων που δήλωσε προτίμηση σε κάποιο κόμμα.
 
Ίσως γιατί είναι οι ίδιοι ηλίθιοι που πιστεύουν, κάθε φορά που ψηφίζουν, πως πασοκονδ θα αλλάξουν και θα οδηγήσουν τη χώρα σωστά.
 
Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Φίλε μου, το 28 και το 7% προκύπτουν με αναγωγή στις έγκυρες ψήφους. Εάν πρόσεξες στη δημοσκόπηση υπάρχει και ένα 23%, εάν θυμάμαι καλά, ποσοστό αποχής. Άρα μάλλον δεν υποδηλώνουν τρικυμία στο κρανίο ορισμένων τα ποσοστά που παραθέτεις παραπάνω, προφανώς το δεύτερο ποσοστό αναφέρεται στο σύνολο των ερωτηθέντων, όχι στο τμήμα των ερωτηθέντων που δήλωσε προτίμηση σε κάποιο κόμμα.

Δεν το είδα γιατί το έθνος δεν το αναφέρει πουθενά. Πλάκα δεν έχει όμως να λαμβάνεται υπόψην η γνώμη των όλων συμμετεχόντων για την διαμόρφωση αυτού του ποσοστού αλλά να μην λαμβάνεται υπόψην το ποσοστό των απεχόντων (αλλά παρόλα αυτά συμμετεχόντων) στη διαμόρφωση του ποσοστού των κομμάτων?
 
Πλάκα που δεν λαμβάνεται υπόψιν από τους δημοσκόπους όταν δεν λαμβάνεται υπόψη από το ίδιο το εκλογικό μας σύστημα;
 
Κακώς δεν λαμβάνετα υπόψην και από το εκλογικό μας σύστημα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να μας κυβερνά η μειοψηφία (επί συνόλου ψήφων) της μειοψηφίας (με αποχή 50%+1) γιατί αυτό μόνο δημοκρατία δεν το λες.

Όσο για τους δημοσκόπους δες τίτλους

Πρώτος ο Συριζα (δεν λαμβάνονται υπόψην οι απέχοντες) αλλά ο κόσμος βλέπει νίκη της ΝΔ (λαμβάνονται υπόψην οι απέχοντες)

Πρώτος ο Συριζα (δεν λαμβάνονται υπόψην οι απέχοντες) αλλά ο κόσμος δε θέλει εκλογές (λαμβάνονται υπόψην οι απέχοντες)
 
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ίσως γιατί είναι οι ίδιοι ηλίθιοι που πιστεύουν, κάθε φορά που ψηφίζουν, πως πασοκονδ θα αλλάξουν και θα οδηγήσουν τη χώρα σωστά.

Πάντως απο χτές όλη η ΕΚΟΦ παρέα με τα ΠΑΣΟΚΙα τύπου Αλ Σαλέχ έχουν βγεί στα κάγκελα και μιλούν για τον ''δολιοφθορέα'' της χώρας ,που ειναι η Αριστερά..

Θυμίζουν εποχές που κατηγορούνταν οι αριστεροί οτι έριχναν ζάχαρη στα τάνκς για να έρθουν οι 'Σλαύοι''..

Μάλλον ζορίζονται άσκημα πλέον και δίνουν αγώνα για το παντεσπάνι τους.
 
Status
Not open for further replies.