Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Η νοοτροπία είναι δεδομένη και δεν αλλάζει. Φαίνεται καθαρότερα στις δημοτικές και όχι στην ευρωβουλή για την οποία δεν νοιάζεται κανείς. Στις δημοτικές όλοι ξέρουν ποιός είναι τι. Δείτε ποιους ψήφισαν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

.

Τι ισχύει τελικά? Ήξερε ή δεν ήξερε ο κόσμος ποιος είναι ο Μπέος και ο Μαρινάκης και τι αντιπροσωπεύουν?

Hξεραν.

Αλλα αδιαφορουσαν απο οτι φαινεται. Και προσδοκουν απο αυτους κατι πολυ συγκεκριμενο.

Να κανει ο Μπεος τον Βολο Μονακο και να παρει το Ουεφα (θα τους σφυριζει και τα σιγουρακια στο στοιχημα:grandpa:) και ο Μαρινακης τον Πειραια Λιβερπουλ.

Τι αλλο να υποθεσει κανεις ? Οτι εκτιμησαν κατι αλλο ?

Hξεραν.

Αλλα αδιαφορουσαν απο οτι φαινεται. Και προσδοκουν απο αυτους κατι πολυ συγκεκριμενο.

Να κανει ο Μπεος τον Βολο Μονακο και να παρει το Ουεφα (θα τους σφυριζει και τα σιγουρακια στο στοιχημα:grandpa:) και ο Μαρινακης τον Πειραια Λιβερπουλ.

Τι αλλο να υποθεσει κανεις ? Οτι εκτιμησαν κατι αλλο ?

Εγώ νομίζω ότι πάει πολύ παραπέρα. Τους εκφράζει ο Μπέος και ο Μαρινάκης γενικότερα. Σαν προσωπικότητες και σαν στάση ζωής. Είναι αυτό που θα ήθελαν και οι ίδιοι να είναι.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου είναι αρκετά λιγότεροι από όσους ψήφισαν, τουλάχιστο στο Β' γύρο. Και να μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουν και οι γυναίκες ενώ ελάχιστες από αυτές νοιάζονται για ποδόσφαιρο.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Η νοοτροπία είναι δεδομένη και δεν αλλάζει. Φαίνεται καθαρότερα στις δημοτικές και όχι στην ευρωβουλή για την οποία δεν νοιάζεται κανείς. Στις δημοτικές όλοι ξέρουν ποιός είναι τι. Δείτε ποιους ψήφισαν.

Tα φαινόμενα του Μπερλουσκονισμού έχουν καλλιεργηθει εδω και χρόνια και σε άλλες χώρες ,και εκεί η επίσημη γλώσσα δεν είναι τα Ελληνικά..

Κατά τα άλλα οι αναλύσεις του ότι 'δεν αλλάζει ο κοσμος ' γενικά (όχι μόνο στην Ελλάδα)βοηθάνε ακόμα περισσότερο τον κάθε λογής Μαρινάκη.

Υπάρχει και το ελπιδοφόρο παράδειγμα πάντως της Ν.Φιλαδέλφειας,όπου ο επίσημος εκφραστής συγκεκριμένης πολιτικής έχασε από ένα νέο παιδί τον Αρη Βασιλοπουλο.

Εγώ νομίζω ότι πάει πολύ παραπέρα. Τους εκφράζει ο Μπέος και ο Μαρινάκης γενικότερα. Σαν προσωπικότητες και σαν στάση ζωής. Είναι αυτό που θα ήθελαν και οι ίδιοι να είναι.

Δυστυχώς έτσι είναι.
Φράγκα πολλά με τη δύναμη που αυτό συνεπάγεται, μαγκιά λιμανιού, φασίζων προσανατολισμός με φερετζέ δημοκρατικής πολυσυλλεκτικότητας, νεωτεριστικότητα και μάχη με τα κατεστημένα και τόσα άλλα ακόμη...
Το ανομολόγητο alter ego μεγάλου μέρους του κόσμου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Tα φαινόμενα του Μπερλουσκονισμού έχουν καλλιεργηθει εδω και χρόνια και σε άλλες χώρες ,και εκεί η επίσημη γλώσσα δεν είναι τα Ελληνικά..

Κατά τα άλλα οι αναλύσεις του ότι 'δεν αλλάζει ο κοσμος ' γενικά (όχι μόνο στην Ελλάδα)βοηθάνε ακόμα περισσότερο τον κάθε λογής Μαρινάκη.

Υπάρχει και το ελπιδοφόρο παράδειγμα πάντως της Ν.Φιλαδέλφειας,όπου ο επίσημος εκφραστής συγκεκριμένης πολιτικής έχασε από ένα νέο παιδί τον Αρη Βασιλοπουλο.

Εγώ γράφω αυτό που βλέπω να γίνεται, όχι τι θα ήθελα να γίνεται.

Οι λαοί έχουν νοοτροπίες που αλλάζουν πολύ δύσκολα. Και μεις οι Έλληνες έχουμε πολύ κακή νοοτροπία. Φάνηκε πάλι στις δημοτικές εκλογές.

Αντίθετο παράδειγμα οι Τσέχοι. Από το 1939 - 1945 τους κατέλαβαν οι Ναζί και από το 1945 έως το 1990 ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται κάτω από τη μπότα του κομουνισμού.

Παρόλη αυτή τη καταστροφή, ήδη μας έφτασαν σε πλούτο και σύντομα θα μας ξεπεράσουν. Κατασκευάζουν από αυτοκίνητα μέχρι τρένα.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Most2_1009_972689.JPG

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dobříň,_City_Elefant_971_022-9.jpg

Ποιος είναι ο λόγος; Γιατί, ας πούμε, η Βουλγαρία δεν ακολούθησε την ίδια πορεία;

Η δική μου άποψη είναι ότι τέτοια παράδοση είχαν οι Τσέχοι. Ήταν πάντα δημιουργικοί. Αντίθετα, εδώ στα Βαλκάνια επί εκατονταετίες δεν παράγουμε τίποτα πρωτοποριακό. Λόγια. Από έργα ελάχιστα ως τίποτα. Κανένα κράτος των Βαλκανίων δεν είχε ποτέ σοβαρή βιομηχανία ή επιστήμη, και ούτε και σήμερα έχει.

Η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια εκμεταλεύτηκε τις συγκυρίες, όπως για παράδειγμα τον ψυχρό πόλεμο εναντίον του κομουνισμού, και έτσι απόκτησε λεφτά χωρίς πολύ κόπο, κυρίως με εξωτερικά δάνεια και προγράμματα σύγκλισης. Ο κόσμος καλόμαθε. Αυτά θέλει και τώρα. Όμως δυστυχώς οι συγκυρίες είναι πλέον πολύ αρνητικές για μας. Δεν βλέπω πως μπορεί να αντιστραφεί η πτωτική πορεία, ειδικά με την τραγική νοοτροπία που κουβαλάει η μεγάλη πλειοψηφία... Με Σύριζα ή χωρίς, πέφτουμε σταθερά μέχρι να φτάσουμε στο μέσο όρο των Βαλκανίων όπως ήμασταν παλιά.

Last edited:
Oι λαοί δεν έχουν dna που καθορίζει την Ιστορία του καθενός..Αυτά είναι αντιιστορικά πράγματα..Επίσης η Έλλάδα' δεν είναι κάτι ενιαίο...Δες στην ιστορία ποιοι ΕΦΑΓΑΝ τα φράγκα ακόμα και στο σχέδιο Μάρσαλ..

Μιάς και το 'μαζί τα φάγαμε ' είναι πολύ παλιά παπάτζα που απλά την επανέφεραν

Εξω χαρές και μέσα γκρίνιες...

Η ρητορική Σαμαρά φαίνεται πως δεν πείθει ούτε τα κομματικά του στελέχη, αφού του ασκούν από διάφορες πλευρές κριτική για τις επιλογές του που οδήγησαν στην ήττα και έκαναν τη Ν.Δ. μικρό κόμμα.

Η κριτική συνοψίζεται σε ένα ανέκδοτο, που όμως δείχνει πώς ορισμένοι εντός κόμματος, ανεξαρτήτως πλευρών, «διάβασαν» τη δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής: Μια ομάδα πόλο χάνει το ματς 15-0. Πανηγυρίζει ωστόσο. Κι όταν ο αδαής θεατής ρωτάει «γιατί χαίρεστε βρε παιδιά, αφού χάσατε» ο προπονητής τους απαντά «διότι κανείς δεν πνίγηκε».

http://www.efsyn.gr/?p=201476

Υπάρχει ένα εξαιρετικό τετρατομο βιβλίο 'Η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο' του Tony Judt που μόνον 'κομμουνιστής' δεν είναι...Καλό είναι λοιπόν για να μην κουβεντιάζουμε με όρους Wiki να βρίσκουμε και άλλες πηγές ιστορικές,που είναι ακριβέστερες και δεν τσουβαλιάζουν γενικώς και αορίστως λαούς...

Για να μην αναφερθούμε στην 'Σκοτεινή Ηπειρο' του Μαρκ Μαζάουερ

Aυτος πρεπει να γινει προεδρος της Δημοκρατιας,βαρεθηκαμε τους μυρωδιαδες και τους νενεκους..

Εγω με την σημερινη παραιτηση Κουβελη πιστευω ακομα περισσοτερο οτι το εκανε και για να προλειανει το εδαφος για να τον προτεινουν ως επομενο Προεδρο.

Ο Γλεζος μια χαρα θαταν αλλα δεν θα τον ενεκρινε η Μερκελ. Πολυ αντιγερμανος .

γιατί υπήρξε ποτέ πιθανότητα να δεχτεί ο Γλέζος να είναι μαριονέτα;

Μαριονετα ειναι βαρια κουβεντα. Να κανει τα στραβα ματια μπορει και να το εκανε.

Βουλευτης του Ανδρεα Παπανδρεου κατεβαινε και αυτος για να εκλεγει μην το ξεχναμε....Μολις το 2000 μεταπηδησε στον Συνασπισμο.

Θα προσθέσω κι εγώ ένα offtopic..... :Banane0:

Το κόμμα ετούτης εδώ... που λεγόταν L’ Altra Europa con Tsipras (Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα) πήρε 4,2% και μπήκε στην Ευρωβουλή....

Έκανε και δηλώσεις.... «Ο κ@λος μου έβαλε τη Λίστα Τσίπρα στην ευρωβουλή:flipout:

Eπειδή νομίζω ότι είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που ποστάρεις την ίδια φωτογραφία...

Τι ακριβώς θέλεις να πεις; ότι ο Τσίπρας έχει κάποια σχέση με την κυρία και δεν το ξέρουμε; (δεν είναι κακό, κι εγώ θα ήθελα να τη γνωρίσω από κοντά)

Ότι ευθύνεται για τα γραφόμενα και τα λεγόμενά της;

Ότι ο Σύριζα έχει κάποια σχέση με αυτό το κόμμα στην Ιταλία;

Ότι ευθύνεται για τα χαμηλά ποσοστά που έβγαλε το κόμμα στις εκλογές; Συγγνώμη, αλλά 1.100.000 Ιταλοί ψήφισαν ένα κόμμα μόνο και μόνο γιατί έχει το όνομα του Τσίπρα στον τίτλο, ήρθε έκτο σε ψήφους και εκλέγει 3 ευρωβουλευτές. Not bad...

Πάντως δεν θέλω να σε αποθαρρύνων από το να ποστάρεις φωτογραφίες της κοπέλας. Ομορφαίνει το νήμα και ξαλεγράρει η ατμόσφαιρα.

Προσκλητήριο στο ΣΕΒ απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για μια νέα κοινωνική συμφωνία που θα αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ όπου περιέγραψε τις βασικές αρχές του πολιτικού σχεδίου για την οικονομία, με στόχο, όπως είπε "όλοι μαζί να επιστρέψουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης". Ο ίδιος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι άμεσες αποφάσεις του για τον τερματισμό της αβεβαιότητας είναι:
1. Τέλος στην ελεύθερη πτώση των μισθών και των συντάξεων
2. Επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους από τα 586 στα 751 ευρώ.
3. Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.
4. Ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης από τον ΣΕΒ να μη συναινέσει στην απελευθέρωση των απολύσεων και την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις κατηγορίες του προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι "ο λαός ψήφισε όχι να ανασχηματιστεί η κυβέρνηση αλλά να απομακρυνθεί". Σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δε νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις πενταέτίας κια εξαετίας κι έφερε ως παράδειγμα τη διαπραγμάτευση για το χρέος και την επιλογή του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και του Επιτρόπου.

Γιατι ζηταει ο Τσιπρας απο τον ΣΕΒ να μη συναινέσει στην απελευθέρωση των απολύσεων και την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού ? Αφου οπως δεσμευτηκε ο ιδιος θα επαναφερει τον κατωτατο μισθο από τα 586 στα 751 ευρώ.

Διότι μέχρι να βγει κυβέρνηση, και ας πούμε κατορθώσει να κρατήσει την υπόσχεση του, θα έχουν υποφέρει από τις απολύσεις και από τις περαιτέρω μειώσεις των μισθών, ποιος ξέρει πόσοι ακόμα. Απλό δεν είναι;

Status
Not open for further replies.