Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Τσίπρας: Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους αλλά όχι τη χώρα

Πεστο βρε Αλεξη και προς στιγμη νομισαμε οτι θα γινουμε Αργεντινη ......

Σενάριο κυβέρνησης με ψήφο ανοχής ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ γενικεύεται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν καν ανοίξει το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφαία στελέχη του αποκαλύπτουν ένα τμήμα της στρατηγικής του για την επομένη μίας ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, και με βασική προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με κάθε δυνατό μέσο και δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση μίας δεύτερης εκλογικής διαδικασίας, με στόχο την αυτοδυναμία.

Υπό το πρίσμα αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, στον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνουν πλέον τον ορίζοντα των πιθανών συνεργασιών, αποκλείοντας από την συζήτηση μόνον την Χρυσή Αυγή και βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με ψήφο ανοχής από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.
Θεωρητικώς, σε αυτές περιλαμβάνεται και η ΝΔ ή τουλάχιστον ένα τμήμα της.

Ετσι, σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τα ανοίγματα προς πάσα κατεύθυνση με στόχο τις κυβερνητικές συνεργασίες, το ζητούμενο και ο στόχος της αυτοδυναμίας «διανθίζεται» με συζητήσεις και σχέδια συνεργασιών, ενώ πλέον εξετάζεται και η δυνατότητα του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.
Παρά ταύτα, και με προφανή την στόχευση της άσκησης πιέσεων προς ψηφοφόρους και πολιτικές δυνάμεις και την προσπάθεια να αποσείσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ προοιμίου την ευθύνη μίας ενδεχόμενης εμπλοκής κατά την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται ότι θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς κάποιες αντιφάσεις.

Μία εξ αυτών: πώς θα φτάσει να διεκδικήσει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης με ψήφο ανοχής, σε μία περίοδο κατά την οποία κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση, με συνολικό ποσοστό 32% (βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών).

Μιλώντας για τα μετεκλογικά σενάρια την Δευτέρα το μεσημέρι, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης σημείωσε (Alpha 989) ότι μετά τις εκλογές και εφόσον το κόμμα του είναι πρώτο, «θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και δεν πρόκειται από μόνοι μας να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές».
Κατά την εκτίμηση του κ. Βούτση, σε μία τέτοια περίπτωση «θα είναι δύσκολο δυνάμεις της αριστεράς να μην στηρίξουν με ψήφο ανοχής τις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Αντικρυζουμε σιγα σιγα το σεναριο που θα δουμε μετα τις εκλογες.

Ο Συριζα θα ζητησει αν δεν εχει αυτοδυναμια ψηφο ανοχης και θα παμε σε μια κυβερνηση ας πουμε ενωτικη (πλην φασιστων). Το σεναριο που θελει η χωρα βασικα μπας και ανακαμψει.

pio-dithen-pethaineis.JPG

Αλα η μαντηλα....

Ας εβαζε και τον μπερε του Τσε να ειναι φουλ η στολη :D

(Tο πουκαμισακι ομως το oxford company/burbery απο κατω ισορροπει καπως οσους ανησυχησαν :flipout:)

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Η υποκρισία του Τσίπρα και της αντιπολίτευσης πρέπει να εκτίθεται, κι ας μη μας αρέσει!
Τουλάχιστον η κυβέρνηση είναι ειλικρινής.
Tάσσεται ανοιχτά υπέρ των Ουκρανών νεοναζί
και υποκλίνεται στους Άρχοντες της Ευρώπης Γερμανούς χωρίς στυλιστικές ακρότητες.

M40_SS_Low.jpg

54556-ssmat.jpg

Last edited by a moderator:
Σορυ κιολας Andre αλλα δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις.
Επειδη το παιδι το λενε Σωτηρη Σωτηροπουλο και εγραψε τα αρχικα στο κρανος του, ειναι αυτο λογος να κανεις αστοχες συγκρισεις με ναζιστικα κειμηλια? (απο την προσωπικη συλλογη κανενος βουλευτη ειναι η 1η φωτο?)
Τι ηθελες, να το αφησει ασημαδευτο και να του το παρει κανας αλλος απο τη διμοιρια? Τοσα προβληματα εχουν τα σωματα ασφαλειας με τους τυπους που εμφανιζονται απο το πουθενα, τους πετουν μολοτωφ και εξαφανιζονται μεχρι να πεις σκουληκομυρμηγκοτρυπα 2356 φορες. Ωρα ειναι τωρα να αποκτησουν και προβληματα με ψειρες.

Ο Γαμπρός της Ζωής

Στα κάγκελα την είδα που'χε ανέβει
και μου'ρθε μια ζάλη ξαφνική,
άρχισε την καρδιά μου να την κλέβει
κι'ειν'η αγάπη πια καθολική.

Επήγα στη μαμά της και τη βρήκα, της λέω
"κάτι θέλω να σας πω,
επίδομα δε θέλω ούτε προίκα,
παρά την κόρη σας που σφόδρα αγαπώ".

Γυρνά και με καρφώνει με το βλέμμα
και σύγκρυο με πιάνει τον καημένο,
μπας και νομίζει πως μεγάλο λέω ψέμα
ή μπας και το μυαλό μου είν'βλαμμένο;

Αυτό που είπες επανέλαβε και πάλι,
γιατί δεν σ'άκουσα καλά μεσ'τη βοή.
Το'πα ξανά κι'αυτή κουνώντας το κεφάλι,
άδεια μου'δωσε να πάρω τη Ζωή.

ΝΓΣ 30/8/14

--- Ένα ποιηματάκι για τον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου από δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή!!!

http://www.iefimerida.gr/node/168347

Μάλλον η είδηση είναι η εκκλησία και η δεξίωση, που σηματοδοτούν τη δεξιά στροφή του Σύριζα, ή απλά μπήκε σαν κουτσομπολιό;

--- Ένα ποιηματάκι για τον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου από δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή!!!

http://www.iefimerida.gr/node/168347

Εχασε την ευκαιρια να γινει προεδρος της Δημοκρατιας ο μπαμπακας Κωνσταντοπουλος (το οτι εγινε προεδρος του Παναθηναικου απο τον κολλητο του Βαρδινογιαννη δεν πιανεται :D) τουλαχιστον η κορη βαδιζει σε καλο μονοπατι μπας και τα καταφερει εκεινη.

Το σύνθημα για τον ΕΝΦΙΑ είναι «Δεν έχω-δεν πληρώνω», σύμφωνα με τον επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα, έκανε λόγο για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου κινήματος ενάντια στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων Ιδιοκτησίας .
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το ξήλωμα του κυβερνητικού «πουλόβερ» εντός του φθινοπώρου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα παρακινήσει τον πολίτη να απόσχει της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

«Ένα σύνθημα υπάρχει πλέον: Δεν έχω-Δεν πληρώνω. Βεβαίως, το κίνημα "Δεν Πληρώνω" είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κι αυτό, δεν το συζητάμε. Έχουμε να κάνουμε με κάτι αρκετά διαφορετικό, όμως, διότι η επιλογή του "δεν πληρώνω" δεν είναι μία ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση. Είναι ότι ο κόσμος δεν έχει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε το ποτήρι», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι θα καταργηθεί, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως «αν υπάρξει φόρος στην ακίνητη περιουσία, θα αφορά πραγματικά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

λολ

Αφου δεν θα καλεσει τον κοσμο να απεχει απο την πληρωμη πως θα ειναι το συνθημα δεν πληρωνω ?

Τσαμπα μαγκιες παλι σαν το χαρατσι που τελικα δεν πληρωνε επειδη νοικιαζε ? :FSGSFGS4:

Να το πληρωσουμε τελικα θα μας πει ?

Αν ήσουν πρωθυπουργός θα διαβιωνες δημοσια δαπάνη.
Τι σκέφτεσαι να κάνεις;
Το πλήρωσες ήδη;
Αν θες να απαντήσεις...

Αν δεν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το τέλος της χρονιάς φοβάμαι πως θα καταρρεύσουν οικονομικά χιλιάδες νοικοκυριά που άντεξαν ως τώρα με νύχια και δόντια...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τι σκέφτεσαι να κάνεις;
Το πλήρωσες ήδη;
Αν θες να απαντήσεις...

εγω προσωπικα δεν θα τον πληρώσω και ουτε φορο ειδοσηματος.... θα περιμενω μεχρι να πεσει η κυβέρνηση ωστε με ΣΥΡΙΖΑ να ακυρωθει η πληρωμη του και αν δεν ηταν στην μεση η γυναικα μου που φοβαται, ουτε δοσεις στεγαστικου θα πληρωνα που ξερεις μπορει να μας χαρισει την πρωτη κατοικια με ενα γενναιο κουρεμα στεγαστικων...αξιζει η αναμονη μεχρι της αρχες Οκτωβριου και σοβαρολογω....οταν μπαινουν στην μεση τα χρηματα που βγαινουν απο την τσεπη μας και εχεις εναν πολιτικο να σου λεει οτι θα τα ακυρωσω ολα γιατι να τα δινω? για μαλακες ψαχνει ο Σαμαρας?

Τι σκέφτεσαι να κάνεις;
Το πλήρωσες ήδη;
Αν θες να απαντήσεις...

Το νημα αφορα τον Συριζα αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι.

Το τι θα κανει ο καθενας με την φορολογια του προσωπικα δεν αφορα την κουβεντα μας.

Μου προξενει τεραστια εντυπωση να δηλωνει ενα τοσο σοβαρο μελος οπως ο Λαφαζανης τετοιες αρλουμπες ερασιτεχνικες.

Πες ρε μεγαλε να μην τον πληρωσουμε και δεν θα μας κυνηγησετε οταν σας εκλεξουμε.

Τοσο δυσκολο ειναι ? Εκτος αν σκοπευουν να τον διατηρησουν με καποιον τροπο τον φορο....

Αντ'αυτου ταμπελες και κοντρα ταμπελες......και εμεις επι Ενφια κρεμαμενοι.

Φυσικά και το νήμα αφορά το ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτό άλλωστε έχουμε διαβάσει εδώ μέσα για τα...μαντήλια και τα.. πουκάμισα του Τσίπρα, για το γάμο της Κωνσταντοπούλου και άλλα παρεμφερή θέματα που άπτονται του σκληρού πυρήνα της πολιτικής και θα έκαναν την Τατιάνα να σκάσει από το κακό της.

Δηλαδή αν το πει ο Λαφαζανης, θα το κάνεις, την εξόφληση ή την άρνηση πληρωμής;

Δηλαδή αν το πει ο Λαφαζανης, θα το κάνεις, την εξόφληση ή την άρνηση πληρωμής;

Μα ειπε οτι δεν θα το προτεινει ....εσυ τι καταλαβες δηλαδη ?

Οτι προτεινει να πληρωσουμε ή οχι ?

Οτι θα μας κυνηγησουν φορολογικα αν δεν τον πληρωσουμε ή οχι ?

Αν βαλουμε μαντηλα παλαιστινιακη την σκαπουλαρουμε ? :drummer: (αυτο μην μου το απαντησεις ειναι αστεισμος)

Status
Not open for further replies.