Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Θελεις να μας υποδειξεις εναν-δυο?
Οχι παραπανω, ουτε καν 3. Τοσοι που υπαρχουν δε θα ειναι δυσκολο...

Κοντεύεις 2,5 χρόνια στο forum και περιμένεις απο εμένα να σου τους υποδείξω?
Φυσικά και δεν θα σου πω ονόματα. Αυτό έλλειπε. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου να τους εντοπίσεις μόνος σου.

(Hint : Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεκινήσεις απο αυτούς που βάφτιζαν ελαφρά τη καρδία, φασίστες και χρυσαύγουλα, όσους τολμούσαν να κριτικάρουν αρνητικά κάποιες θέσεις του σύριζα. - σσσστ, μην το πεις σε άλλους)

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ετσι πιστευω και εγω Κωστα, εμπιστευτικο my ass... στο new money...

Το πρωτο σχολιο ομως απο κατω ειναι ολα τα λεφτα

"Άμα έχετε λεφτά στις Τράπεζες και φοβάστε το bank run, σηκώστε τα από τώρα.
Κορόιδο είναι ο Άδωνις;
Εγώ πάντως δε φοβάμαι κανένα bank run, γιατί -όπως και το 90% των Ελλήνων πλέον- δεν έχω λεφτά στην Τράπεζα.
Μου τα πήραν οι "κουμουνιστές", που φορολογούν μέχρι και τον αέρα που αναπνέω..."

Υ.Γ. Γιαννη ευχαριστω.

Πολυχρονος ρε ρεμαλι!:worshippy:

...Μοιράζεται μάλιστα με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital και την εκτίμηση του μετά από όσα άκουσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία. Θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, πιστεύει, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων!

Νομίζω αυτό λέγεται Ευρωμεταναστευτική πολιτική, ή κάνω λάθος ?

Τελικά το νήμα έπρεπε να λέγεται "Αστικοί Θρύλοι για τον Σύριζα". Ουσιαστικά αποτελείται από μιά σειρά ποστ όπου κάποια μέλη δημοσιεύουν άρθρα από αμφίβολης αξιοπιστίας εφημερίδες και σάιτ, πάντα αρνητικά για το Σύριζα, τα οποία ακολουθούνται από σειρά άλλων ποστ, όπου άλλα μέλη (Συριζαίοι), αποδεικνύουν ότι τα αρνητικά άρθρα είναι ψευδή, ανυπόστατα ή καθαρά συκοφαντικά. Θεμελιωμένη κριτική για επιλογές ή πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πολύ λίγη έχει ανεβεί εδώ. Ουσιαστικά διαβάζουμε συνεχώς κάτι σαν 'Syriza Mythbusters".

Mε τις υγείες μας.

E και τι είδους συζήτηση θέλεις να γίνει?
Βλέπουμε ένα άρθρο που έχει κάτι περίεργο ή ενδιαφέρον ή ότι_θες_τέλος_πάντων και το βάζουμε για σχολιασμό και συζήτηση.
Τι το κακό?
Ή είναι καλύτερα να μιλήσουμε για τη σημειολογική συγγένεια του νοητού με το υπαρκτό?

και ποιες είναι συγκεκριμένα οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουμε με θεμελιωμένη κριτική?
αφενός πολλές φορές φτάνουν αντικρουόμενες απόψεις και μόλις αυτό αναφερθεί πέφτει κράξιμο γιατί ο τάδε ή ο δείνα "δεν εκφράζει την επίσημη γραμμή", αφετέρου τις περισσότερες φορές άμα πάει να γίνει η όποια κριτική πέφτει κράξιμο και συνηθισμένα κλισέ "φαντάσου και να είχε κυβερνήσει, "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ", κ.λπ. κ.λπ.

Όσον αφορά την φωτοσοπια με τη Τζακρή, αυτή προφανώς ήταν για πλάκα.
Το θέμα ήταν άλλο, και δες πως συζητήθηκε.

...
Mε τις υγείες μας.

Μα πάντα ετσι δεν είναι τα lounge topics σε όλο τον κόσμο?

Eνα άλλο ωραίο που είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια - και δεν θυμάμαι πως ακριβώς ήταν γραμμένο - αλλά είχε περιγραφεί πολύ ωραία, ήταν (στο περίπου) οτι
"οποιαδήποτε μη γνωστικής φύσεως συζήτηση σε ένα φόρουμ, αφεθεί απο τους διαχείριστές να τρέχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να εγκαλούνται όσοι τυχόν παρεκτρέπονται, καταλήγει πάντα σε συζήτηση με θέμα τον φασισμό."

Μιλάς για το νόμο του Godwin.
Ακόμη δεν έχει καταρριφθεί.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1"[2][3]—​ that is, if an online discussion (regardless of topic or scope) goes on long enough, sooner or later someone will compare someone or something to Hitler or Nazism."

Ναι !!!!! Μπράβο ρε chrissb ! πού το βρήκες... :)))

και ποιες είναι συγκεκριμένα οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουμε με θεμελιωμένη κριτική?
αφενός πολλές φορές φτάνουν αντικρουόμενες απόψεις και μόλις αυτό αναφερθεί πέφτει κράξιμο γιατί ο τάδε ή ο δείνα "δεν εκφράζει την επίσημη γραμμή", αφετέρου τις περισσότερες φορές άμα πάει να γίνει η όποια κριτική πέφτει κράξιμο και συνηθισμένα κλισέ "φαντάσου και να είχε κυβερνήσει, "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ", κ.λπ. κ.λπ.

Exactly. Επίσης, η άλλη συνήθης απάντηση (σε σχολιασμό με διάθεση συζήτησης, τουλάχιστον εγώ μόνο για να συζητήσω γράφω εδώ, ούτε για να τρολλάρω ούτε για να επιτεθώ σε κανέναν) είναι του τύπου "άρα γουστάρεις Σαμαρά ε;;", μια και έχει καθιερωθεί η άποψη ότι αν δε σ'αρέσει το ένα γουστάρεις το άλλο ντε και καλά. Προσωπικά δε καταλήγουν στη γνωστή ερώτηση του "αν θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό". :afro:

Προσωπικά δε καταλήγουν στη γνωστή ερώτηση του "αν θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό". :afro:

Καλα μην το παιρνεις και προσωπικα.Αυτα ξερουμε αυτα εμπιστευομαστε (την πολωση):flipout: .Και σιγα δηλαδη την πρωτοτυπια της σημερινης εποχης απο αποψη πολιτικης (οχι ενταση υφεσης)

https://www.youtube.com/watch?v=JAeSXAFHKh8

https://www.youtube.com/watch?v=bqqdwqVmosQ

(μετα απο λιγο μπηκαμε στο ευρω...)

Last edited:
Αργά το βράδυ της Τετάρτης ήρθε και γραπτή ανακοίνωση από τον κ. Σταθάκη:

«Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».
Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα κατασκευασμένο email, το οποίο τονίζουν πως αν το διαβάσει κανείς καταλαβαίνει ότι δεν έχει υπηρεσιακή μορφή. Μάλιστα για το ίδιο θέμα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν και σε μια λίστα καλεσμένων, στη οποία μπορεί κανείς να διακρίνει πως δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Joerg Sponer.

http://news247.gr/eidiseis/politiki...syriza_me_toys_lukoys_twn_agorwn.3164332.html

Exactly. Επίσης, η άλλη συνήθης απάντηση (σε σχολιασμό με διάθεση συζήτησης, τουλάχιστον εγώ μόνο για να συζητήσω γράφω εδώ, ούτε για να τρολλάρω ούτε για να επιτεθώ σε κανέναν) είναι του τύπου "άρα γουστάρεις Σαμαρά ε;;", μια και έχει καθιερωθεί η άποψη ότι αν δε σ'αρέσει το ένα γουστάρεις το άλλο ντε και καλά. Προσωπικά δε καταλήγουν στη γνωστή ερώτηση του "αν θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό". :afro:

Φιλτατε θα μιλησω μονο για τον εαυτο μου.
Δε νομιζω να σου ειπα πουθενα οτι οι θεσεις σου ειναι δεξιες ή κατι αλλο. Αν καταλαβες αυτο λαθος καταλαβες. Πολυ απλα δεν ενδιαφερομει να τοποθετησω τις αποψεις σου σε πολιτικο αξονα.
Μεσω της λογικης τις εκρινα και σου ειπα οτι δε μπορεις αφενος να αυτοχαρακτηριζεσαι αριστερος και αφετερου να λες εμμεσως πλην σαφως οτι αριστερα και δεξια ειναι παρωχημενοι οροι

Κοντεύεις 2,5 χρόνια στο forum και περιμένεις απο εμένα να σου τους υποδείξω?
Φυσικά και δεν θα σου πω ονόματα. Αυτό έλλειπε. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου να τους εντοπίσεις μόνος σου.

(Hint : Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεκινήσεις απο αυτούς που βάφτιζαν ελαφρά τη καρδία, φασίστες και χρυσαύγουλα, όσους τολμούσαν να κριτικάρουν αρνητικά κάποιες θέσεις του σύριζα. - σσσστ, μην το πεις σε άλλους)

Φυσικα και δε θα μου πεις. Αυτο ελειπε!
Βεβαια δεδομενου και του οτι το να ειναι κανεις συριζαιος δεν ειναι βρισια ή κατηγορια θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν το κανεις απο εμπιστοσυνη στην κριση μου, αλλα γιατι δε μπορεις. Γιατι εχεις κανει το λαθος να θεωρεις συριζαιους αυτους που απλα δε δεχονται να τους πετουν λασπη στα ματια και σκατα στο μυαλο. Που τη λενε σε ηλιθιες φωτοσοπιες, σε φαντασιωσεις μελων οτι βλεπουν πολιτικους σε φωτογραφιες στις οποιες δεν υπαρχουν, σε αρθρα απο εφημεριδες αεριτζηδων και ξεπλυματακηδων που αλλα λεει ο τιτλος τους και αλλα το περιεχομενο τους ωστε να προκαλεσουν εντυπωση. Απ'οσο ξερω το να υποστηριζει κανεις την αληθεια δεν τον κανει (υποχρεωτικα) συριζαιο.
Το ιδιο λαθος εκανε και ο Κωστας παραπανω λεγοντας οτι τα μελη που ξεσκεπαζουν τις ανωτερω μικροτητες ειναι συριζαιοι (αν καταλαβα καλα), σε ενα ποστ ομως που κατα τα αλλα ειναι τοσο αληθινο και περιεκτικο για την κατευθυνση του νηματος, που κανονικα θα επρεπε μην ποσταρει κανεις αλλος μετα απο αυτο (εμου συμπεριλαμβανομενου), μιας και τα εχει πει ολα.
Πολυ καλα λοιπον θα κανεις και δεν θα αναφερθεις σε κανεναν,οχι για αλλο λογο, αλλα για να μην εκτεθεις.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα όταν μιλάμε μεταξύ μας.
Όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικής χροιάς και απόχρωσης (πράγματα που δεν γίνεται να είναι σαφώς καθορισμένα) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:
όλοι προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο δρόμο, για μια καλύτερη πραγματικότητα. ´
Με την εξαίρεση σοβαρών στρεβλώσεων (π.χ. ΧΑ.), αυτό είναι που μας ενώνει όλους και οι όποιες διαφωνίες και εκφράσεις δεν θα πρέπει ούτε να μας χωρίζουν, ούτε να μας κάνουν αφοριστικούς απέναντι στον άλλο.
Όλοι στο ίδιο ταψί χορεύουμε..

Εννοείται ότι αυτό είναι προσωπική μου αντίληψη και δεν χρειάζεται να συμφωνήσει κανένας με αυτή.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

κανονικα θα επρεπε μην ποσταρει κανεις αλλος μετα απο αυτο (εμου συμπεριλαμβανομενου), μιας και τα εχει πει ολα.

Ε τοτε ειναι λαμπρη ευκαιρια να το κλεισουμε το νημα μιας και δεν εχουμε τιποτα αλλο να πουμε.

Μιλάς γενικά Χρήστο για τους πολιτικούς ή αναφέρεσαι στις κουβέντες που κάνουμε στο φόρουμ? Η ταυτόχρονη χρήση α' και γ' πληθυντικού με μπέρδεψε..:smile:

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Μιλάς γενικά Χρήστο για τους πολιτικούς ή αναφέρεσαι στις κουβέντες που κάνουμε στο φόρουμ? Η ταυτόχρονη χρήση α' και γ' πληθυντικού με μπέρδεψε..:smile:

Μιλάω για όλους εμάς εδώ!
Οι πολιτικοί είναι άλλη κατηγορία και σίγουρα δεν "χορεύουν" μαζί μας!

Status
Not open for further replies.