Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Αν και έχω ζήσει σε δυο μόνο χώρες, είχα την τύχη να γνωρίσω σε βάθος πολλούς ανθρώπους από κάθε γωνία της γης. Αυτό το πράγμα του να απαντάμε πραγματα όπως το τι χρώμα είναι το πορτοκάλι διαφορετικά ανάλογα αν είμαστε αριστεροί, δεξιοί ή πασοκοι, μόνο σε μας το εχω δει.

Last edited:
Αν και έχω ζήσει σε δυο μόνο χώρες, είχα την τύχη να γνωρίσω σε βάθος πολλούς ανθρώπους από κάθε γωνία της γης. Αυτό το πράγμα του να απαντάμε πραγματα όπως το τι χρώμα είναι το πορτοκάλι διαφορετικά ανάλογα αν είμαστε αριστεροί, δεξιοί ή πασοκοι, μόνο σε μας το εχω δει.

Το πορτοκαλί είναι ό,τι λέει αυτό:

two-i1pro.jpg

Οι υπόλοιποι στον οφθαλμίατρο!!

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Πάντως να την πω την αμαρτία μου, βλέποντας άλλους να θεωρούν πατριώτες τον Άδωνι, τον Μπαλτάκο και τον Βορίδη, και άλλους να ευαγγελίζονται κατάργηση της σημαίας ως "ακροδεξιού" συμβόλου, μάλλον τρίζουν κοκκαλακια πολλών δύστυχων που ξεψυχησαν στα βουνά και στις κακουχίες.. Τελικά σ´αυτη την ταλαίπωρη χώρα όλα τα βλέπουμε μέσα απο φίλτρα...

Σε τόσα εκατομμύρια δεν μπορείς να αποκλείσεις και ακραίες ή "αιρετικές" απόψεις. Το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη κατηγορία που αναφέρεις, έχει αριθμητικά ξεφύγει από το περιθώριο, ενώ η δεύτερη παραμένει μια δράκα ανθρώπων που απλώς ζουν στην κοσμάρα τους, δίχως να επηρεάζουν στην πράξη αλλιώς πλην της πρόκλησης.

Τότε μάλλον δεν έχεις ζήσει αρκετά σε ξένες χώρες. Αν μάλιστα σπουδάζεις, βρίσκεσαι σε "αποστειρωμένο" χώρο. Αν δουλέψεις έξω θα δεις άλλα πράγματα.

Τελικά, θα συμβεί και αυτό!

ΔΗΜΑΡ: Ένα βήμα πριν την ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Θα μου πει κάποιος:

"Σιγά την αξιοπιστία της είδησης! Από κει που το πήρες, τί άλλο θα γράφανε!"

Σωστό θα ήταν, αλλά έλα που δεν το γράφουνε μόνο εκεί. Ιδού:

Την προσεχή Δευτέρα ο "γάμος" ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ

Συνεργασία ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Κουβέλης

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για το γάμο με ΔΗΜΑΡ

Μανώλης Γλέζος: Όχι καριερίστες στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! (Από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ: Δρόμος της Αριστεράς)

Θέλω να σημειώσω ότι σ' αυτό το νήμα δεν έχω γράψει ποτέ μέχρι σήμερα, σεβόμενος τη διαφορετικότητα των απόψεων, όσων γράφουν εδώ και υποστηριζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μετά το σημερινό (χθεσινό), νομίζω δικαιούμαι κι εγώ να εκφράσω τη δική μου άποψη.

Γιατί εδώ, σε αυτό το φόρουμ, κάποιοι ξιφουλκούσαν εναντίον του Κουβέλη και των συν αυτώ, όταν αυτός αποχώρησε από τον τότε Συνασπισμό και ειδικότερα όταν η ΔΗΜΑΡ αποτέλεσε τη μια από τις τρεις συνιστώσες της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Με τί επίθετα τον είχαν στολίσει, κι αυτόν και τους άλλους κοντά του, δε λέγεται.

Εκτός όμως από αυτό, χθες παρακολούθησα - άλλη μια φορά - την εναγώνια προσπάθεια ενός (ακόμα) στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (Μητρόπουλος) να προσπαθεί να πείσει, όχι μόνο το στενό ακροατήριο της τηλεοπτικής εκπομπής που συμμετείχε (Στον Ενικό - Star) αλλά και τις ευρύτερες λαϊκές μάζες που την παρακολουθούσαν ξενυχτώντας, ότι η πολιτική του "Πατάω σε δυο Βάρκες" (και δεν βουλιάζω) είναι η μόνη σωστή.

Από τη μια ο Στρατούλης (στο ίδιο κανάλι) να δηλώνει ότι "Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο" και από την άλλη ο Μητρόπουλος να βρίσκεται σε αδυναμία να απαντήσει πώς θα πορευτεί η μέλλουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν πιεστεί από τους εταίρους να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Και να δίνει την ευκαιρία στον γελοίο Κυρ. Μητσοτάκη, συνομιλητή του στην εκπομπή, να του βγαίνει μια από Δεξιά και μια από Αριστερά με το ίδιο βασανιστικό ερώτημα: Τί θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν πιεστεί από τους εταίρους.

Όποιος έχει υπομονή να δει την εκπομπή, το link είναι το παρακάτω:

http://www.enikos.gr/ekpompes/286427,O_Kyriakos_Mhtsotakhs_kai_o_Alexhs_Mhtro.html

Συστήνω να παρακολουθήσετε με προσοχή το δεύτερο μέρος, εκεί που ο Ν. Μπογιόπουλος απευθύνει τις ερωτήσεις του τόσο προς τον Μητσοτάκη όσο και προς τον Μητρόπουλο.

Αξίζει.
-

Ο σύριζα, αριθμητικά τα πήγαινε μέχρι τώρα καλά. Αν νοθευτεί με την δημαρ, πιο πολύ ζημιά θα πάθει παρά όφελος θα δει. Δεν βρίσκω τον λόγο να ενσωματώσει ενα υπο διάλυση μικρό κόμμα, του οποίου οι απομείναντες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν κατα πλειοψηφία σύριζα, ούτως ή άλλως...

Μπα...Προς το Ποταμι τους βλεπω..Ειναι σοφιστικε ψηφοφοροι...Αυτοι ντε με το κοκκινο γυαλι και το υψωμενο φρυδι...

Αυτοί ούτως ή άλλως εκεί θα πάνε, είτε απορροφήσει την δημαρ ο σύριζα, είτε όχι... Αντίθετα πολλοί συριζαίοι θα χολωθούν με την συγχώνευση...

Τον Κουβελη οσο ηταν στον ΣΥΝ τον είχα γενικά σε συμπάθεια. Ηταν ήπιων τόνων και φαινόταν σοβαρός άνθρωπος, Βλέποντας σε τι εξελίχθηκε ο Συριζας σε σχέση με τον ΣΥΝ σχεδόν τον δικαιολογώ για το ότι ξέκοψε. Το θέμα ειναι ότι μάζεψε στη Δημαρ τεράστια σαβούρα και τυχοδιώκτες, με αποτέλεσμα να μετατραπεί στο μόρφωμα που όλοι "αγαπήσαμε".

Σε περίπτωση αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ (αντίστοιχα επικίνδυνη προοπτική με την αυτοδυναμία ΝΔ), τον Κουβελη θα τον ήθελα μέσα να κρατάει λίγο ισορροπίες. Και νομίζω ότι μια χαρά θα ευνοήσει τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ αφού θα τσιμπήσει αρκετους αναποφάσιστους ή απέχοντες η προοπτική ενός λίγο πιο κεντρώου ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ναι μεν έχει πάψει να ειναι αριστερό σαν κόμμα αλλα πλησιάζει το κέντρο δια της πασοκικής οδού που πλέον δεν πείθει ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους.

Θα δείξει...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ο σύριζα, αριθμητικά τα πήγαινε μέχρι τώρα καλά. Αν νοθευτεί με την δημαρ, πιο πολύ ζημιά θα πάθει παρά όφελος θα δει. Δεν βρίσκω τον λόγο να ενσωματώσει ενα υπο διάλυση μικρό κόμμα, του οποίου οι απομείναντες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν κατα πλειοψηφία σύριζα, ούτως ή άλλως...

Iσως να τους αρραβωνιαζονται μπας και πετυχουν την πολυποθητη αυτοδυναμια.
Ισως απλα τους δινουν εδρες ως ανταλλαγμα που δεν ψηφιζουν τον Δημα.
Ισως και τα δυο μαζι.

Αλλη λογικη δεν βλεπω.

Iσως να τους αρραβωνιαζονται μπας και πετυχουν την πολυποθητη αυτοδυναμια.
Ισως απλα τους δινουν εδρες ως ανταλλαγμα που δεν ψηφιζουν τον Δημα.
Ισως και τα δυο μαζι.

Αλλη λογικη δεν βλεπω.

Δεν γνωρίζω τι παίζεται. Αλλά μπορώ να δω μια λογική. Ο Σύριζα στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του. Ότι μπορεί να κάνει συμμαχίες και συμβιβασμούς. Προσπαθεί να καθησυχάσει και τους νοικοκυραίους και τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι η σκληροπυρηνική ακραία αριστερά που θα τα κάνει όλα άνω κάτω. Σε αυτό το πρίσμα ίσως είναι καλή κίνηση.

Αυτοί ούτως ή άλλως εκεί θα πάνε, είτε απορροφήσει την δημαρ ο σύριζα, είτε όχι... Αντίθετα πολλοί συριζαίοι θα χολωθούν με την συγχώνευση...
Αν παρει και εδραιωσει στην δυναμη του το πολυποθητο "κεντρο" δηλαδη τους παλαι ποτε ψηφοφόρους του πασοκ που εβγαζαν κατι 45αρια χεστηκε για τους 3.5 % που θα δυσαρεστηθουν...

Εδω μιλάνε οι πλειοψηφιες.

Επειδή είδα άρχισαν τα τζαμαρίσματα απο τους γνωστούς, να διευκρινίσω λίγο πριν πλακώσουν κι οι υπόλοιποι, ότι δε γράφω ότι μου αρέσε αυτό που κατέληξε να ειναι η δημαρ, είπα ότι στα πλαίσια ενός αυτοδύναμου κόμματος, όπου όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές θα ειναι θεατές (αυτό το θαύμα δημοκρατίας που μας ενοχλούσε στη ΝΔ αλλα όχι στον ΣΥΡΙΖΑ), θα μου άρεσε να υπαρχει κάποιο αντίθετο ρεύμα μέσα στο κόμμα, για να υπαρχει συζήτηση και όχι μόνο κομματόσκυλα στο μαντρί.

θα μου άρεσε να υπαρχει κάποιο αντίθετο ρεύμα μέσα στο κόμμα, για να υπαρχει συζήτηση και όχι μόνο κομματόσκυλα στο μαντρί.

Αντίθετο ρεύμα ο Κουβελης..Μαλιστα..Προς στην κατάντια της πολιτικής σκηνής μπορεί..Ο Κουβελης τόσο καιρό στρογγύλευε τα τετράγωνα και τετραγώνιζε τους κύκλους...
Αν θέλουμε παραμορφωτικους φακούς σε αυτή τη χώρα μένουμε και στην υπάρχουσα συγκυβέρνηση..

ΥΓ..Οι ''υπόλοιποι'' ποιοι είναι...Αυτοί που αναγνωρίζουν τα γεωμετρικά σχήματα με ακρίβεια και δεν τα παραποιούν;;

Ας πλακώσουν...

ΥΓ..Οι ''υπόλοιποι'' ποιοι είναι...Αυτοί που αναγνωρίζουν τα γεωμετρικά σχήματα με ακρίβεια και δεν τα παραποιούν;;

Ας πλακώσουν...

Οι υπόλοιποι που περισσότερο γουστάρουν να τζαμαρουν και να ειρωνεύονται παρά να συζητάνε.

Απο παραμορφωτικούς φακούς δε, έχουμε να φαν κι οι κότες, και μακάρι να περιορίζονταν στην κυβέρνηση.

Οι υπόλοιποι που περισσότερο γουστάρουν να τζαμαρουν και να ειρωνεύονται παρά να συζητάνε.

Απο παραμορφωτικούς φακούς δε, έχουμε να φαν κι οι κότες, και μακάρι να περιορίζονταν στην κυβέρνηση.

Πρότεινέ μας μια λύση λοιπόν...Τα ''ναι μεν αλλά'' τα βαρεθήκαμε...(Γιατί όλο αυτό κάνεις)...Επί του πρακτέου τι γίνεται;;
Τα 'ναι μεν αλλά' τα ξέρουμε κι εμείς..
Και μην μου πεις για τον Κουβελη....Με την ίδια λογική να ξαναγυρίσει ο και ο Τατσοπουλος...

edit...Το βλέπω ότι έχετε παραμορφωτικους φακούς σε περίσσευμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περί πασιφισμού...

''...Η κυριότερη αντίρρηση είναι αυτή που έχει διατυπωθεί από τον Όργουελ, πως αντικειμενικά ο πασιφισμός είναι υπέρ του φασίστα. Διότι, τι κάνει ο συνεπής πασιφιστής απέναντι στον Χίτλερ; Κάνει γαργάρα το επιχείρημά του, είναι η απάντηση. Αλλιώς, όταν η μία πλευρά έχει ήδη εμφανιστεί για να πολεμήσει, ο πασιφισμός μας συνιστά συνέργεια με την επέλαση των ισχυρών...''

http://www.thepressproject.gr/article/23530/I-bia-ton-akron-kai-o-fileleutheros-pasifistis

Last edited:
Τα ναι μεν αλλα ειναι ο,τι πιο κοντά στο επι του πρακτέου, τα στείρα αριστερά και δεξιά ειναι θεωρητικές οδοντόκρεμες. Μιλάμε για εναν πραγματικό κόσμο του 2015 με πραγματικά προβλήματα, οι λύσεις δε βρίσκονται αποστηθίζοντας εγχειρίδια του περασμένου αιώνα για αστούς, αγρότες και εργάτες. Έχουν αλλάξει λίγο οι ισορροπίες απο τη βιομηχανική επανάσταση. (Άσχετο αν έχουν αλλάξει προς το χειροτερο).

Η λύση που έχω προτείνει πολλές φορές (αν και κανείς δεν προτείνει λύσεις εδω μέσα, μόνο γκρινιάζουμε για όσα λέει η κυβέρνηση και για όσα λένε όσοι κρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ), ειναι πολύ απλη:
Ενιαία δικαιοσύνη, για όλους, απο τον άνεργο έως τον εφοπλιστή. Νόμοι χωρίς παραθυράκια.

Οσο δε μας ενοχλεί ο δηλωμένος άνεργος που καθαρίζει 1-2 χιλιάρικα το μήνα επειδή δουλεύει μαύρα απο επιλογή του για να γλιτώνει εφορία, ο εργοδότης που δεν πληρώνει ασφαλιστικά επειδή νταξει μωρε τρία παιδιά απασχολεί και με πεσμένες δουλειές τι να κάνει, ο δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται πλασματικές υπερωρίες ή/και έχει σταθερή ταρίφα λαδώματος για να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, επειδή νταξει μωρε αυτός ειναι το πρόβλημα τώρα; ... Και , και , και... Οσο συντηρούμε με την ανοχή μας αυτό το πολυάριθμο σωμα μικροαπατεώνων, ειναι λογικό ότι όλοι αυτοί όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσουν κάποιον μεγαλοαπατεώνα σαν ηγέτη τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τις πρακτικές τους. Και όταν ο μεγαλοαπατεώνας αναλάβει ως κυβέρνηση, τότε βεβαίως θα ωφεληθούν και οι διάφοροι λίγοι που κλέβουν κατς όχι 4ψηφια αλλα 8ψηφια νούμερα. Και έτσι απλά εξηγείται το παράδοξο ότι ενώ τη χώρα πρακτικώς λυμαίνονται μερικές οικογένειες μόνο, τα κόμματα που τις εκπροσωπούν κερδίζουν αυτοδυναμίες απο το 40+% του εκλογικού σώματος.

Κι αυτά όλα διορθώνονται αν υπάρχουν και Κουβέληδες ώστε ολίγη από μνημονιακή συγκυβέρνηση να είναι δυνατή...
Το θέμα με τον Σύριζα είναι πως ενώ θα πέσουν να τον φάνε οι τωρινοί υποστηρικτές του αν/όταν διαφθαρεί ως εξουσία, υπάρχει μονοφωνία απόψεων και το γυρίσουν στη "συμφιλίωση" και τη "μέση οδό", οι τωρινοί πολέμιοι θα το ρίχνουν δαγκωτο υπέρ του, γιατί θα έχουν πραγματοποιηθεί τα όνειρά τους να γλυτώσουν από οτιδήποτε αριστερό ακόμα και ως έννοια...

Status
Not open for further replies.