Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Τελικα επιτρεπεται οι αριστεροι να μην ειναι ρακενδυτοι οδηγοι lada;
Η μηπως μονοι οι ψηφιζοντες συγκυβερνηση δικαιουνται να κάνουν διακοπες η να εχουν σπιτι κι αυτοκινητο;

Ο Σαμαρας με τη βιλα στην Κηφισια τι δουλεια εκανε ειπαμε; εκτος απο πολιτικος ε;

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Οπως εκλαμβανω εγω, το σχολιο του συμφορουμιτη αναφερεται στο αρθρο και οχι σε προσωπο. Η κριτικη του δε, ειναι απολυτα βασιμη και θεμιτη κατ'εμε. Αν τωρα καποιος ταυτιζεται με το αρθρο που βαζει, αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Παντως αν ο Κοsh δεν εχει γραψει ο ιδιος το αρθρο δε βλεπω λογο να ζητειται παρεμβαση διαχειριστων. Αφηστε που ακομα και να το ειχε γραψει, ο s900 δεν ειναι υποχρεωμενος να το γνωριζει...
Νομιζω οτι επιτρεπεται ακομα να σχολιαζουμε τις πηγες των αλλων.
Εκτος και αν ζηταμε να καταργηθει και αυτο.

Δεν είναι έτσι αγαπητέ μου.
Κατ' αρχή να είμαστε σαφείς ότι κανένας δεν ζήτησε να πάψουμε τα σχόλια στις πηγές ή τις απόψεις των άλλων.

Επίσης να διευκρινίσουμε πως άλλο το σχόλιο και άλλο ο χαρακτηρισμός προς τον συνομιλητή μας.

Τέλος μου φαίνεται εντελώς απαράδεκτο να δεχόμαστε με ικανοποίηση, γέλωτες και αστειάκια την ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών κάποιων πολιτικών προσώπων ενώ την ανάρτηση αντίστοιχων φωτογραφιών (και ποιο σχετικές ίσως) άλλων πολιτικών όχι μόνο να την καταδικάζουμε αλλά και να δικαιολογούμε τις προσβολές!

Ή κάτι θα γίνεται για όλους με το ίδιο πνεύμα (ανάρτηση για σχολιασμό του θέματος και όχι για σχολιασμό του μέλους) ή δεν θα γίνεται.

Οι επικλήσεις (και οι υποκλίσεις) στην διαχείριση επιτρέπονται μόνο απ τους "εξαιρετικούς" συνομιλητές ή απ όλους?

Η Βικυ Σταματη ειναι πχ ιδια περιπτωση με την κορη του Μηλιου; Αναλογως το προσωπο, την σχεση του με την εξουσια και τον λογο αναρτησης της φωτογραφιας θα κινουνται και τα σχολια.

Εν προκειμενω προκειται για χυδαιοτητα. Το ιδιο θα ισχυε αν βλεπαμε πχ τι εφαγε στο ρεβεγιον η αδερφη του Πλευρη. Αν ομως η φωτογραφια εχει υπουργους και τα σογια τους στο κοτερο εφοπλιστη; εκει δεν προκυπτει θεμα αξιολογησιμο πολιτικα;

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Οι επικλήσεις (και οι υποκλίσεις) στην διαχείριση επιτρέπονται μόνο απ τους "εξαιρετικούς" συνομιλητές ή απ όλους?

Επιτρέπεται σε όλους να κάνουν ότι οι ίδιοι κρίνουν σωστό.

Και φυσικά να αναλάβουν το βάρος της δικής τους κρίσης.

Αυτό όμως -το ελάχιστο- που προσωπικά περιμένω να σταματήσει,
είναι να αμφισβητείται το ήθος κάποιου όταν κάνει μια ανάρτηση ειδικά όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για όλους τους άλλους που έχουν κάνει εντελώς παρόμοιες αναρτήσεις.

Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου προσεκτικά θα καταλάβεις τι εννοώ. Το παράδειγμα είναι τραβηγμένο, αλλά για να σου το κάνω λιανά, εννοώ ότι δε μπορούμε να θυσιάζουμε τα πάντα για να μην πειραχτούν μερικές 100άδες θέσεις εργασίας. Και ότι η ζημιά που προκαλούν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ειδικά τα MEGA, ANT1 ΣΚΑΙ κλπ, είναι πολύ μεγαλύτερη από το όποιο όφελος που προσφέρουν με τους ανθρώπους που απασχολούν.

Κωστα στο λες και θα στο ξαναλεω.

Επιλογη να μην ενημερωνεται κανεις απο αυτα τα μεσα υπαρχει ετσι δεν ειναι ?

Σου/μας εβαλαν ποτε το πιστολι στο κεφαλι να τα δεις και να ασπαστεις τις "ειδησεις" τους ?

Προς τι λοιπον η δαιμονοποιηση ? Οπως εγω δεν γουσταρω να διαβαζω την Εστια και τον Στοχο καλλιστα εσυ(πχ) μπορεις να μην βλεπεις Σκαι και Μεγκα και να ενημερωνεσαι απο το ΜΜΕ της αρεσκειας σου.

Οπότε απλά θα περιμένουμε παρόμοια αντιμετώπιση σε ΟΛΑ τα μέλη του Φόρουμ.

Τώρα ξέρουμε ότι υπουργός δήλωσε ότι αγαπάει τη γυναίκα του περισσότερο επειδή είναι στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ψεγουμε τον Μηλιο για το επάγγελμα της κόρης του.
Ξέρουμε ότι υπουργός της κυβέρνησης είναι συνήγορος υπεράσπισης κλεφτών του Δημοσίου αλλά μας ενοχλεί ο πισινος του σακελαριδη.

Όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑΣ υπάρχει βεβαιότητα ότι τα παιδιά αντί για τα κάλαντα θα τραγουδούν τη Διεθνή........

Και θα παίρνουν χαρτζιλίκι σε δραχμές :p

Οπότε απλά θα περιμένουμε παρόμοια αντιμετώπιση σε ΟΛΑ τα μέλη του Φόρουμ.

Τώρα ξέρουμε ότι υπουργός δήλωσε ότι αγαπάει τη γυναίκα του περισσότερο επειδή είναι στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά ψεγουμε τον Μηλιο για το επάγγελμα της κόρης του.
Ξέρουμε ότι υπουργός της κυβέρνησης είναι συνήγορος υπεράσπισης κλεφτών του Δημοσίου αλλά μας ενοχλεί ο πισινος του σακελαριδη.

Όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑΣ υπάρχει βεβαιότητα ότι τα παιδιά αντί για τα κάλαντα θα τραγουδούν τη Διεθνή........

Και θα παίρνουν χαρτζιλίκι σε δραχμές :p

Ακριβώς έτσι!

Όπως εξάλλου γινόταν και με τις αναρτήσεις για τον προσωπικό γυμναστή και την σύζυγο του μπουμπούκου*.
Θυμάμαι τους ίδιους να ξεσηκώνονται και τότε και να μιλάνε για πόλωση, λάσπη κ.λπ.

Επειδή όμως δεν θυμάμαι καλά, μου θυμίζεις εσύ ποιοι είχαν αντιδράσει και τότε ώστε να τους συγχαρώ για την συνέπειά τους?

* όχι δεν είμαι οπαδός του

Υπάρχει κάποιο ρεπορτάζ για το πως περασαν τις γιορτες και αλλα τεκνα πολιτικων; Μου κινησε το ενδιαφέρον το άρθρο για την κόρη του Μηλιού.

Υπάρχει μία διαφορά σε αυτά, ο ένας είναι υπουργός ο οποίος ζητάει αίμα από τους φτωχούς, δεν είναι το ίδιο με τον υποψήφιο δήμαρχο, εξάλλου η Αθήνα είχε δημάρχους με ιδιαιτερότητες αλλά δεν θυμάμαι σχόλια γι αυτούς...... (εδώ τουλάχιστον)

Υπάρχει μία διαφορά σε αυτά, ο ένας είναι υπουργός ο οποίος ζητάει αίμα από τους φτωχούς, δεν είναι το ίδιο με τον υποψήφιο δήμαρχο, εξάλλου η Αθήνα είχε δημάρχους με ιδιαιτερότητες αλλά δεν θυμάμαι σχόλια γι αυτούς......

Καμία διαφορά δεν υπάρχει όταν η μια είναι σύζυγος και η άλλη κόρη και καμία από τις δυο τους δεν ασχολείται με τα κοινά.
Αν δεν το βλέπει κάποιος είναι γιατί δεν θέλει να το δει.
Και αν παραπονιέται είναι όχι γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους αλλά γιατί θέλει να ισχύουν άλλοι για τους μεν και άλλοι για τους δε.
Απλά και ξεκάθαρα.

Πάμε παρακάτω.

Κωστα στο λες και θα στο ξαναλεω.

Σου/μας εβαλαν ποτε το πιστολι στο κεφαλι να τα δεις και να ασπαστεις τις "ειδησεις" τους ?

Προς τι λοιπον η δαιμονοποιηση ? Οπως εγω δεν γουσταρω να διαβαζω την Εστια και τον Στοχο καλλιστα εσυ(πχ) μπορεις να μην βλεπεις Σκαι και Μεγκα και να ενημερωνεσαι απο το ΜΜΕ της αρεσκειας σου.

Μα αυτό κάνω αγαπητέ, εδώ και πολλά χρόνια, μάλιστα πολλά χρόνια πριν φύγω από την Ελλάδα.
Αλλά, όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, είμαι δεξιός και θιασώτης της ελεύθερης αγοράς.
Που σημαίνει ότι στη δική μου ιδεολογία επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοφόρες δεν επιζητούν την στήριξη του κράτους, άμεση ή έμμεση, αλλά κλείνουν και τη θέση τους παίρνει άλλες, πιο αποτελεσματικές. Αντίθετα, τα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι κερδοφόρα ούτε υπήρξαν ποτέ. Άρα πρέπει να κλείσουν, και στη θέση τους να ανοίξουν άλλα, πιο αποτελεσματικά. Οι θέσεις μου, σαν δεξιού, είναι ίσως πιο ακραίες από του Τσίπρα, ο οποίος έχει πει ότι δεν τον πειράζει ο Μπόμπολας να έχει ιδιωτικά κανάλια, αρκεί να πληρώσει γι αυτά τα 250 εκ. ευρώ που χρωστάει. Εγώ θα ήθελα και να πληρώσει ότι χρωστάει, και να το κλείσουν το μαγαζί.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

...

...
Που σημαίνει ότι στη δική μου ιδεολογία επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοφόρες δεν επιζητούν την στήριξη του κράτους, άμεση ή έμμεση, αλλά κλείνουν και τη θέση τους παίρνει άλλες, πιο αποτελεσματικές. Αντίθετα, τα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι κερδοφόρα ούτε υπήρξαν ποτέ. Άρα πρέπει να κλείσουν, και στη θέση τους να ανοίξουν άλλα, πιο αποτελεσματικά. Οι θέσεις μου, σαν δεξιού, είναι ίσως πιο ακραίες από του Τσίπρα, ο οποίος έχει πει ότι δεν τον πειράζει ο Μπόμπολας να έχει ιδιωτικά κανάλια, αρκεί να πληρώσει γι αυτά τα 250 εκ. ευρώ που χρωστάει. Εγώ θα ήθελα και να πληρώσει ότι χρωστάει, και να το κλείσουν το μαγαζί.

+1 στα παραπάνω.
Δουλειά του κράτους και όχι του καναλάρχη, είναι να αποφασίσει πόσες άδειες και συχνότητες θα βγάλει σε πλειστηριασμό. Να ορίσει συγκεκριμένους κανόνες και ελάχιστα στάνταρντς που θα πρέπει να διέπουν την λειτουργία και την ποότητα των σταθμών. Αυτή την στιγμή όμως, τα κανάλια έχουν δοθεί σε ημέτερους, έναντι ευτελιστικής τιμής, το αντίτιμο της οποίας δεν έχει αποδοθεί στο κράτος ποτέ. Και επιπλέον, έχουν συσσωρευτεί μεγάλα δάνεια προς τα κανάλια τα οποία επίσης δεν εξοφλούνται, γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση φοβάται μήπως χάσει την υποστ'ηριξη των καναλιών αυτών στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Κατα τα άλλα, ο ιδιώτης καναλάρχης έχει ενα προιόν που το βγάζει στην αγορά. Ισχύει το προσφορά και ζήτηση και είτε το θέλουμε είτε όχι, τα προγράμματα που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια, είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η πλειοψηφία των θεατών. Τα θεωρούμε σκουπίδια? Εγώ τουλάχιστον τα θεωρώ, αλλά αυτά είναι που ζητάει ο κόσμος...

Μονο καλο θα κανει στην συνολικη ποιοτητα του προσφερομενου προγραμματος το κλεισιμο των καναλιων που δεν πληρώνουν.
Πιστευω θα ανοιξει τον δρόμο για καλυτερη και φθηνοτερη συνδρομητικη τηλεοραση, HD σήμα, και φυσικά επενδυσεις απο ξένους ομίλους που τώρα δεν μπορουν να ανταγωνισθούν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Προσωπικά πιστεύω πως εκεί που φτάσανε τα πράγματα πρέπει να ενωθούνε όλοι οι πολιτικοί και με αρχηγό τον Τσίπρα να συγκρουσθούνε με τους συντηρητικούς της Ευρώπης και την Μερκελ. Πιστεύω πως τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει από την Πατρίδα μας η αμφισβήτηση σε όλη την Ευρώπη της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας που διατυμπανίζει η Μερκελ και που έχει αποτύχει παταγωδώς. Πίσω από την Ελλάδα υπάρχουνε πολλές και δυνατές φωνές σε όλη την Ευρώπη που καταδικάζουνε την πολιτική της λιτότητας.

Καταρχήν κανείς δεν σε έβαλε με το ζόρι στην ΕΕ. Ούτε γερμανικά στρατεύματα ήρθαν, ούτε τίποτα άλλο. Συνειδητήτ επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης ήταν και μπήκε η χώρα. Και πλέον έχει φτάσει η ώρα του απολογισμού. Αξίζει να σκεφτεί ο καθένας μας τι του έχει φέρει αυτή η κατάσταση. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία, κακοπληρωμένες δουλειές, ανασφάλεια, την ώρα που μερίδα του ελληνικού κεφαλαίου (τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές) έχουν πρωτόγνωρα κέρδη. Αρα η είσοδος στην ΕΕ, έχει φέρει ωφέλη για τους λίγους και δεινά για τους πολλούς.

Η ΕΕ δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Θα έχει πάντα αντιλαϊκά μέτρα για να τη διασφαλιση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας. Δεν είναι μονο η κακια Μέρκελ όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν. Τα ίδια κάνει ο Ολάντ, ο Ρεντσι κα.. Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι θα ρθει κάποιος άλλος διαχειριστης και θα κάνει πίσω η ΕΕ σε αυτά που ζητάει. Μα αυτά τα οποία εφαρμόζονται έχουν αποτυπωθεί στο Μαάστριχτ και αλλού. Είναι ο πυρήνας των συνθηκών της.

Ο καθένας μπορεί να διατυμπανίζει ότι θέλει. Λέει ο Τσίπρας πχ διαγραφή του μεγαλύτερου. Και γιατί όχι όλου; Το παίζει large; Μετά το φιάσκο που έφαγε ο ελληνικός λαός με την περίπτωση ΓΑΠ είναι κρίμα να πιαστεί κορόϊδο με το Σύριζα. Όχι πια άλλοι κοψοχέρηδες.

Η ΕΕ δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Θα έχει πάντα αντιλαϊκά μέτρα για να τη διασφαλιση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Μην το εχεις σιγουρο αυτο.

Ο Αλεξης θα την αλλαξει την Ευρωπη. Τα δυο ποδια σε μια γοβα θα της βαλει.

Καταρχήν κανείς δεν σε έβαλε με το ζόρι στην ΕΕ. Ούτε γερμανικά στρατεύματα ήρθαν, ούτε τίποτα άλλο. Συνειδητήτ επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης ήταν και μπήκε η χώρα. Και πλέον έχει φτάσει η ώρα του απολογισμού. Αξίζει να σκεφτεί ο καθένας μας τι του έχει φέρει αυτή η κατάσταση. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία, κακοπληρωμένες δουλειές, ανασφάλεια, την ώρα που μερίδα του ελληνικού κεφαλαίου (τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές) έχουν πρωτόγνωρα κέρδη. Αρα η είσοδος στην ΕΕ, έχει φέρει ωφέλη για τους λίγους και δεινά για τους πολλούς.

Ναι η Ε.Ε φταει.Οχι το ελλειμμα παραγωγικοτητας και ανταγωνιστικοτητας .Και γιατι να μην φταει ο Ανδρεας η Κωνσταντινος ? Η η ΕΟΚ ? Η ο εμφυλιος ? Η ο παγκοσμιος πολεμος ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H ε.ε φταει που δεν εχουμε ενα σταθερο φορολογικο συστημα η ενα περιουσιολογιο.Να βγουμε τοτε Να τα διαγραψουμε ολα , να κανουμε και μια σεισαχθεια , να ξεκινησουμε απο το ''μηδεν''.Ολοι μαζι ενωμενοι , μεγαλοκαταθετες εξωτερικου και αστεγοι , φτωχοι και πλουσιοι.

+1 στα παραπάνω.
Κατα τα άλλα, ο ιδιώτης καναλάρχης έχει ενα προιόν που το βγάζει στην αγορά. Ισχύει το προσφορά και ζήτηση και είτε το θέλουμε είτε όχι, τα προγράμματα που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια, είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η πλειοψηφία των θεατών. Τα θεωρούμε σκουπίδια? Εγώ τουλάχιστον τα θεωρώ, αλλά αυτά είναι που ζητάει ο κόσμος...

Δεν είναι έτσι. Οι ισολογισμοί των καναλιών δείχνουν ότι ο κόσμος δεν το ζητάει αρκετά για να τα συντηρήσει. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν κλείσει προ πολλού ή να αλλάξουν προσανατολισμό. Αλλά είναι τόσο στρεβλό το καθεστώς που ούτε αυτό δε γίνεται. Πάντως υπάρχει ελπίδα, δες εδώ:

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Σαρωτικές αλλαγές για τον μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης

Δες σημείο 3. " Καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς και της διαπλοκής"

Για τα ΜΜΕ:

Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:

(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και

(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.

Μου ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, έτσι μούρχεται να πάρω το αεροπλάνο και να κατέβω να ψηφίσω:flipout:

Δημοσια ΜΜΕ υπαρχουν σε ολα τα στοιχειωδως οργανωμενα κρατη και χρηματοδοτουνται απο τον κρατικο προυπολογισμο. Ακομα και στις ΗΠΑ. Αυτο που αποτελει ελληνικη πατεντα ειναι τα κρατικοδιαιτα "ιδιωτικα" που ξερουμε καλα τι εξυπηρετουν. Αλλωστε και ο Κωστακης που πηγε να τους βαλει στη θεση τους (με πολυ ατσαλο τροπο που δημιουργει υποψιες για την ειλικρινεια των προθεσεων του) οχι μονο ανεκρουσε πρυμνα αλλα στη συνεχεια εδωσε γη και υδωρ στους νταβατζηδες (δικη του η εκφραση).

Οσο για το ντορο που γινεται για την κορη του Μηλιου κατα τη γνωμη μου δεν αφορα το πολιτικο γιγνεσθαι, με το σκεπτικο οτι η πολυτελης διαβιωσή της (σε ερωτηματικο αυτο) δεν φαινεται οτι προκυπτει απο καποιο δημοσιο σκανδαλο.
Με αλλα λογια η κυρια αυτη δεν με ζημιωσε/εκλεψε σαν πολιτη ειτε ευθεως ειτε εμμεσως, μεσω οικογενειακων δεσμων (γονεις, συζυγος, αδελφος κλπ). Αν κανω λαθος διορθωστε.
Πρεπει να γινεται διαχωρισμος μεταξυ των καταγεγραμμενων γεγονοτων-facts- και τις αοριστες υπονοιες που δημιουργουν συνειρμικα την εντυπωση οτι ολοι ειναι ιδιοι.

Status
Not open for further replies.