Τι σύστημα ήχου θα προτείνατε?

aggg

New member
1 February 2011
49
Γεια σας φίλοι! Δεν ξέρω αν ανοίγω στη σωστή κατηγορία το θέμα γιαυτό και παρακαλώ τους μοντ να το αλλάξουν αν χρειάζεται.
Έχω ζητήσει και παλιότερα τη βοήθεια σας αλλά επειδή οι απαντήσεις ήταν πολλές και διαφορετικές, και επειδή άλλαξαν κάποια σχέδια και δεν έγινε η αγορά του συστήματος, ζητώ ξανά τη πολύτιμη βοήθεια σας μιας κι εγώ είμαι παντελώς άσχετος από συστήματα ήχου.
Θέλω λοιπόν αν έχετε τη καλή διάθεση να μου προτείνεται εσείς κάποιο καλό σύστημα ήχου σύμφωνα με τις ανάγκες που θα σας παραθέσω πιο κάτω.
Ξεκινώ λοιπόν λέγοντας ότι αγαπώ πολύ τη μουσική και απολαμβάνω να ακούω για ώρες τα αγαπημένα μου cd τα οποία περιλαμβάνουν απο Βιβάλντι και Μότσαρτ έως και U2 αλλά και άλλα είδη μουσικής. Θέλω να έχω καθαρό και δυνατό ήχο και να νιώθω ότι βρίσκομαι για παράδειγμα σε μια αίθουσα συναυλιών και παρακολουθώ μια ορχήστρα να παίζει Μότσαρτ (ίσως είναι λίγο υπερβολικό αυτό που λέω αλλά μου έχει συμβεί να ακούσω σε κατάστημα με ηχοσυστήματα να παίζει μουσική και να αισθάνομαι έτσι).
Ο χώρος που θα τοποθετηθεί το σύστημα είναι περίπου στα 40 τετραγωνικά μέτρα.
Κύρια πηγή ακρόασης θα είναι τα cd's και ίσως και το λάπτοπ.
Θερμή παράκληση, οι όποιες προτάσεις σας, να είναι σαφείς και κατανοητές γιατί όπως προείπα είμαι παντελώς άσχετος από συστήματα ήχου.
Ελπίζω και περιμένω τη πολύτιμη βοήθεια σας!

http://www.xtz.se/uk/products/electronics/class-a100-d3-silver?stat=1 που είναι και προσιτός και έχει και επαρκή οδήγηση και ηχεια
http://www.xtz.se/uk/products/speakers/99.36-matt-black
Φίλε Fragouli σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Από τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα, κατάλαβα ότι οι xtz είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι. Αυτός από ότι κατάλαβα είναι ενισχυτής? Έχει ενσωματωμένα όλα αυτά που χρειάζονται για ποιοτική μουσική δλδ dac και ότι άλλο χρειάζεται για ένα πλήρες σύστημα? Επίσης υπάρχει cd player η θα πρέπει να πάρω κάποιο?
Μπορώ να τα παραγγείλω από το σαιτ που μου πρότεινες η μπορώ να τα βρω και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη?
Επίσης δεν είδα κάπου να γράφει τιμή...????
Συγνώμη για τις πολλές και ίσως χαζές ερωτήσεις.

Φίλε Tyler ευχαριστώ για τη βοήθεια! Τα συγκεκριμένα ηχεία που προτείνει ο Fragoulis μπορώ να τα βρώ στην Ελλάδα? Έχω την εντύπωση (ίσως λάθος) ότι το να έχεις ίδιας μάρκας ηχεία είναι καλύτερο το αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Τι σύστημα ήχου θα προτείνατε?

Φίλε Tyler ευχαριστώ για τη βοήθεια! Τα συγκεκριμένα ηχεία που προτείνει ο Fragoulis μπορώ να τα βρώ στην Ελλάδα? Έχω την εντύπωση (ίσως λάθος) ότι το να έχεις ίδιας μάρκας ηχεία είναι καλύτερο το αποτέλεσμα.

Αφου σου εδειξα τον αντιπροσωπο της ΧΤΖ, και τα ηχεια ειναι ΧΤΖ, ειναι προφανες που θα τα βρεις. Οχι το δευτερο δεν ισχυει.

Re: Απάντηση: Re: Τι σύστημα ήχου θα προτείνατε?

Αφου σου εδειξα τον αντιπροσωπο της ΧΤΖ, και τα ηχεια ειναι ΧΤΖ, ειναι προφανες που θα τα βρεις. Οχι το δευτερο δεν ισχυει.
Ζητώ συγνώμη απλά θεώρησα ότι το κατάστημα αυτό δεν έχει και ηχεία. Σ'ευχαριστώ και για την απάντηση ως πρός το δεύτερο ερώτημά μου!

Φίλε Fragouli σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Από τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα, κατάλαβα ότι οι xtz είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι. Αυτός από ότι κατάλαβα είναι ενισχυτής? Έχει ενσωματωμένα όλα αυτά που χρειάζονται για ποιοτική μουσική δλδ dac και ότι άλλο χρειάζεται για ένα πλήρες σύστημα? Επίσης υπάρχει cd player η θα πρέπει να πάρω κάποιο?
Μπορώ να τα παραγγείλω από το σαιτ που μου πρότεινες η μπορώ να τα βρω και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη?
Επίσης δεν είδα κάπου να γράφει τιμή...????
Συγνώμη για τις πολλές και ίσως χαζές ερωτήσεις.

Ο ενισχυτής έχει ενσωματωμένο dac οπότε αν έχεις ένα εισαγωγικό μπορείς να το κάνεις transport και να το συνδέσεις μέσω οπτικής στον ενισχυτή. Πάρε τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο που σου έδωσε ο Tyler και ρώτα τον αν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Θεσ/κη που μπορείς να βρείς τα XTZ.

Επίσης και με λάμπα + ευαίσθγτο ηχείο μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά αν αυτό είναι το πρώτο σου σοβαρό συστημα για μουσική θα αου έλεγα να μην μπλέξεις με λάμπες ακόμα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπ όψιν και έχει και περεταίρω κόστη λόγω αλλαγής λαμπών μετά το πέρας κάποιον ωρών

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Τωρα γιαυτο που λες Fragouli δεν πολυκατάλαβα τι σημαίνει εισαγωγικό και transport απλά σου λέω ότι δεν έχω κάποιον άλλο ενισχυτή. Μέχρι τώρα άκουγα μουσική από λαπτοπ και τώρα θέλω να πάρω ένα καλό σύστημα ήχου για να απολαμβάνω τη μουσική! Θα τηλεφωνήσω στον αντιπρόσωπο αλλά αν δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάποιο κατάστημα που να τον έχει για να τον ακούσω, θα πράξω σωστά αν τον παραγγείλω χωρίς να τον εχω ακουσει? Ποια είναι η γνώμη σου? Επίσης θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί με ps3 για να αναπαράγω μουσική από εκεί.
Όσο γιαυτό που προτείνει ο dimitris μάλλον κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καλή επιλογή για έναν τόσο αρχάριο και άσχετο σαν εμένα.

Έχω βρεθεί στη θέση του παιδιού (ενισχυτή και ηχεία στο διχίλιαρο) και έχω ακουσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Ο ήχος του ενισχυτή είναι "τρανζιστοράτος", και τα ηχεία έχουν ribbon tweeter (πρέπει να το ακούσεις για να δεις ΑΝ σου κάνει) συνδυασμός που τα κάνει τραχειά και (γνώμη μου) όχι ιδιαίτερα μουσικά.
Παρόλο που (προφανώς) αποδίδουν εξαιρετικά για τα χρήματά τους δεν μου άρεσε ο συνδυασμός τους. Εννοείται να τα ακούσει, αλλά προτείνονται "τυφλοσούρτι" σε όποιον ρωτάει για components κάτω των 1000.

Re: Απάντηση: Τι σύστημα ήχου θα προτείνατε?

Έχω βρεθεί στη θέση του παιδιού (ενισχυτή και ηχεία στο διχίλιαρο) και έχω ακουσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Ο ήχος του ενισχυτή είναι "τρανζιστοράτος", και τα ηχεία έχουν ribbon tweeter (πρέπει να το ακούσεις για να δεις ΑΝ σου κάνει) συνδυασμός που τα κάνει τραχειά και (γνώμη μου) όχι ιδιαίτερα μουσικά.
Παρόλο που (προφανώς) αποδίδουν εξαιρετικά για τα χρήματά τους δεν μου άρεσε ο συνδυασμός τους. Εννοείται να τα ακούσει, αλλά προτείνονται "τυφλοσούρτι" σε όποιον ρωτάει για components κάτω των 1000.
Επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω τις ορολογίες που χρησιμοποιείται (τρανζιστοράτος ) θα είχες να προτείνεις κάτι άλλο φίλε μου?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Τωρα γιαυτο που λες Fragouli δεν πολυκατάλαβα τι σημαίνει εισαγωγικό και transport απλά σου λέω ότι δεν έχω κάποιον άλλο ενισχυτή. Μέχρι τώρα άκουγα μουσική από λαπτοπ και τώρα θέλω να πάρω ένα καλό σύστημα ήχου για να απολαμβάνω τη μουσική! Θα τηλεφωνήσω στον αντιπρόσωπο αλλά αν δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάποιο κατάστημα που να τον έχει για να τον ακούσω, θα πράξω σωστά αν τον παραγγείλω χωρίς να τον εχω ακουσει? Ποια είναι η γνώμη σου? Επίσης θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί με ps3 για να αναπαράγω μουσική από εκεί.
Όσο γιαυτό που προτείνει ο dimitris μάλλον κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι καλή επιλογή για έναν τόσο αρχάριο και άσχετο σαν εμένα.

Αφού άκουγες από laptop θα σου έλεγα να παραμείνεις σε αυτό. Αν παίζεις με windows κατέβασε το foobar2000 και παίξε από εκεί μέσω οπτικής ή ομοαξονικού καλωδίου στο dac. Θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ότι ένα cd player των 500Ε (και λίγα σου λέω....) Το PS3 σαν transport είναι να το βάψεις μπλέ και στην θάλασσα.

Προσπάθησα με το fat 80άρι και ένα Universal player της Denon των 120Ε έπαιζε καλύτερα από δαύτο....

Για τον ενισχυτή (αλλά και τα ηχεία) μην παρεις τίποτα αν πριν δεν το ακούσεις με τα αυτιά σου. Φτιάξε ένα δισκάκι με 15 τραγούδια που ακούς συχνά και τα ξέρεις και πήγαινε στον αντιπρόσωπο ή σε κανα φίλο ή γνωστό σου. Το ότι έχω εγώ ή ο καθένας ακούσει 10 μηχανήματα και μου αρέσουν δεν σημαίνει ότι θα σου αρέσουν και σε εσένα. Στέιλε μύνημα στον Guybrush. Είναι και αυτός από Θεσ/κη και μπορεί να σε βοηθήσει.

Επίσης όταν θα πάς για ακρόαση πάρε και ένα σημειωματάριο μαζί να κρατάς σημειώσεις. Θα τις χρειαστεις αργότερα όταν θα έχεις καταλήξει σε κανα δυο μηχανήματα και θα είσαι μπερδεμένος....

Μια άλλη τακτική είναι να πάς στον αντιπρόσωπο και να τους πείς ότι ακριβώς έγραψες στο πρώτο σου πόστ. Αυτός θα σου προτέινει κάποιους συνσυασμούς. Σημείωσέ τους, άκουσέ τους και μετά πές μας τί προτάσεις σου έγιναν και τί σου άρεσε και τί δεν σου άρεσε. Σιγά σιγά θα καταλήξουμε κάπου δεν μπορεί.....

Ενας αλλος συνδυασμος κοντα στο 2-χιλιαρο θα μπορουσε να ειναι ενας Arcam A28 γυρω στα 800 ευρω (γλυκοηχος ενισχυτης), κι ενα ζευγος focal chorus 816V (η 816W) γυρω στα 1200. Εννοειται να κανεις ακροαση