Τι θα γίνει με τα ενοχλητικά εφέ,ούτε'γω δεν ξέρω...

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Έχω μεγάλο πρόβλημα.

Όταν βλέπω ταινία δεν γίνεται να χαλαρώσω επειδή έχω το χέρι στο ποτενσιόμετρο όταν παίξει εφέ να χαμηλώσω την ένταση,και να την ξανανοίξω όταν ξεκινήσει ο διάλογος.

Με λίγα λόγια με ενοχλούν τα εφέ και όλα τα υπόλοιπα που είναι γραμμένα ούτε και γω ξέρω πόσα ντεσιμπέλ παραπάνω απ'τους διαλόγους.

Υπότιτλους δεν βάζω ποτέ,και όταν βλέπω ταινία 3 η ώρα το βράδι δεν γίνεται να έχω δυνατά την ενταση για να ακούω τους διαλόγους σιγά,και ξαφνικά να παίζει η έκρηξη η κάποιο άλλο ενοχλητικό ηχητικό σκουπίδι,και να σηκώσω όλο το σπίτι στην ίδια ένταση που οι διάλογοι δεν ακούγονται καλά-καλά.

Δεν με ενδιαφέρουν ρε παιδί μου,ούτε οι εκρήξεις,ούτε το μπάσο που το subwoofer αράχνες έχει πιάσει,όποιανου του αρέσουν πρόβλημα του,εγώ το μόνο που θέλω είναι να ακούω χαλαρά τους διαλόγους και να μην έχω το κεφάλι μου στο να μην με κουφάνει το τάδε εφέ.
Μόνο αυτό με ενδιαφέρει.

Ποιά είναι είναι η λύση μου?

Loudness? Dolby Volume?

Το Dolby Volume μου φαίνεται φανταστικό,αλλά δεν έχω βρει κάτι σε Software,γιατί θέλω κάτι που να παίζει σε Software σε pc,πχ κάνα plugin στο PowerDVD κτλ.

Αν έχει κανείς καμιά λύση για αυτό το πρόβλημα,ας την πει.-bye-

Υ.Γ Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ταιριάζει,και το βαλα εδώ.
Αν πρέπει να πάει στα τεχνικά θέματα,ας πράξει ανάλογα ο συντονιστής κατηγορίας.

δεν ασχολούμαι με 5.1, αλλά παλιά θυμάμαι υπήρχε γιά γιά dialogue normalization....

Ξέρεις μήπως υπάρχει σε κάποιον player να το δοκιμάσω;

Επίσης οι ταινίες που βλέπω έχουν φορμαρισμένο ήχο DTS και DD,και αποκωδικοποιήται ο ήχος με Software στο ArcSoft Total Media Theater,αν βοηθάει κανέναν.

(Μια λύση τώρα που το σκέφτομαι,είναι να βάλω ένα Center σκέτο.:flipout:)

Το Dolby Digital (για το DTS δεν ειμαι σιγουρος) υποστηριζει ελεγχο/συμπιεση των δυναμικων (Dynamic Range Control ή Dynamic Range Compression) το οποιο ισως βοηθησει στην περιπτωση σου.

Ψαξε στις ρυθμισεις του software αναπαραγωγης ή του ενισχυτη σου

Ποιόν ενισχυτή έχεις; Οι περισσότεροι σύγχρονοι A/V Receivers έχουν ρυθμίσεις π.χ το dialogue enchancment της Pioneer για υπερτονισμό των διαλόγων στο κεντρικό κανάλι, δηλ. χαμηλώνεις την ένταση και ανεβάσεις τους διαλόγους κατά κάποια dB.....

Ειχα το ίδιο πρόβλημα όταν κοιμόταν ο μικρός μου αργά το βράδυ.
Το έλυσα αφήνοντας τον ενισχυτή σε χαμηλή ένταση (-45db) αλλά την τηλεόραση ελαφρώς δυνατά (τόσο που να μην ενοχλεί η ένταση αλλά ταυτόχρονα να ακούω τους διαλόγους). Tα εφέ σπάνια παίζουν δυνατά από τα ηχεία της tv ενώ οι διάλογοι ενισχύονται σημαντικά (σαν να έχεις 3 κεντρικά!)
Επίσης δοκίμασε να κατεβάσεις και τα db των περιφερειακών καναλιών και να ανεβάσεις του κεντρικού και όλα εντάξει... (σε μένα τουλάχιστον).

-bye-

@supacoopa δυστυχώς το χω ψάξει,δεν έχω βρει τίποτα.

@kblachos multimedia σύστημα είναι,βασικά πολλά συστήματα...

Μπροστά Edifier s730,πίσω ηχεία Aiwa,και μπροστά ένα Center ότι να'ναι.

Τώρα τελευταία παίζω μόνο τα Edifier,αλλά και σε 2.1 το ίδιο πρόβλημα έχω,χειρότερο και όλας γιατί τα παίζουν όλα δυό ηχεία.

Σε A/V Receiver πιστεύω να έβρισκα κάτι.

@Dalanik το έχω δοκιμάσει απ'την κάρτα ήχου,αλλά δεν έχει σόι ρυθμίσεις και κάπου "χάνονται" τελειώς τα ηχεία,αλλά μου έδωσες ιδέα με τα ηχεία της TV,που παίζει να την συνδέσω τώρα στον ήχο για δοκιμή.:grinning-smiley-043

Last edited:
Μπορεις να παρεις και ενα ζευγαρι καλα ασυρματα ακουστικα.Αμα σε ενοχλουν πρεπει να ξανασκεφτεις το θεμα με τους υποτιτλους.

Μπορεις να παρεις και ενα ζευγαρι καλα ασυρματα ακουστικα.Αμα σε ενοχλουν πρεπει να ξανασκεφτεις το θεμα με τους υποτιτλους.

:grinning-smiley-043 Ακουστικα big time και δεν ενοχλεις κανεναν...

Απο 'κει και περα σκεψου καποιον av ενισχυτη μιας και ολοι εχουν καποια σχετικη ρυθμιση πχ οι pioneer εχουν -ειχαν τουλαχιστον- κατι που λεγεται midnight listening mode η καπως ετσι...

ψάξε στις ρυθμίσεις για normalization, ή κατέβασε το media player classic που έχει απο μόνος του.

ss20100105190030.jpg

(normalize & regain)

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.-bye-

Για ακουστικά το σκέφτηκα να παίρνα ζευγάρι άνετο,σχετικά φτηνό μιας και μόνο για ταινίες θα τα χα και δεν με νοιάζει η ποιότητα μιας και μουσική ακούω απ'τα ηχεία,αλλά το παράτησα,τουλάχιστον για να δω αν βγάλω άκρη με το σύστημα όπως είναι.

Ενισχυτής θα μπει στο σαλόνι όπου να'ναι,απλά στην κρεβατοκάμαρα μόνο multimedia συστήματα βόλεψα εύκολα.

@sfortis το δοκίμασα και είδα μεγάλη διαφορά στην ένταση των διαλόγων,σε ευχαριστώ.:grinning-smiley-043

Αλήθεια το boost από δίπλα τι ακριβώς κάνει;

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.-bye-

Για ακουστικά το σκέφτηκα να παίρνα ζευγάρι άνετο,σχετικά φτηνό μιας και μόνο για ταινίες θα τα χα και δεν με νοιάζει η ποιότητα μιας και μουσική ακούω απ'τα ηχεία,αλλά το παράτησα,τουλάχιστον για να δω αν βγάλω άκρη με το σύστημα όπως είναι.

Ενισχυτής θα μπει στο σαλόνι όπου να'ναι,απλά στην κρεβατοκάμαρα μόνο multimedia συστήματα βόλεψα εύκολα.

@sfortis το δοκίμασα και είδα μεγάλη διαφορά στην ένταση των διαλόγων,σε ευχαριστώ.:grinning-smiley-043

Αλήθεια το boost από δίπλα τι ακριβώς κάνει;

νάσε καλα...το boost αυξάνει την προ-ενίσχυση για χαμηλά γραμμένο ήχο, αλλά μπορεί να κλιπάρει εάν το παρακάνεις.

Έχω μεγάλο πρόβλημα.

Όταν βλέπω ταινία δεν γίνεται να χαλαρώσω επειδή έχω το χέρι στο ποτενσιόμετρο όταν παίξει εφέ να χαμηλώσω την ένταση,και να την ξανανοίξω όταν ξεκινήσει ο διάλογος.

Με λίγα λόγια με ενοχλούν τα εφέ και όλα τα υπόλοιπα που είναι γραμμένα ούτε και γω ξέρω πόσα ντεσιμπέλ παραπάνω απ'τους διαλόγους.

Υπότιτλους δεν βάζω ποτέ,και όταν βλέπω ταινία 3 η ώρα το βράδι δεν γίνεται να έχω δυνατά την ενταση για να ακούω τους διαλόγους σιγά,και ξαφνικά να παίζει η έκρηξη η κάποιο άλλο ενοχλητικό ηχητικό σκουπίδι,και να σηκώσω όλο το σπίτι στην ίδια ένταση που οι διάλογοι δεν ακούγονται καλά-καλά.

Δεν με ενδιαφέρουν ρε παιδί μου,ούτε οι εκρήξεις,ούτε το μπάσο που το subwoofer αράχνες έχει πιάσει,όποιανου του αρέσουν πρόβλημα του,εγώ το μόνο που θέλω είναι να ακούω χαλαρά τους διαλόγους και να μην έχω το κεφάλι μου στο να μην με κουφάνει το τάδε εφέ.
Μόνο αυτό με ενδιαφέρει.

Ποιά είναι είναι η λύση μου?

Loudness? Dolby Volume?

Το Dolby Volume μου φαίνεται φανταστικό,αλλά δεν έχω βρει κάτι σε Software,γιατί θέλω κάτι που να παίζει σε Software σε pc,πχ κάνα plugin στο PowerDVD κτλ.

Αν έχει κανείς καμιά λύση για αυτό το πρόβλημα,ας την πει.-bye-

Υ.Γ Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ταιριάζει,και το βαλα εδώ.
Αν πρέπει να πάει στα τεχνικά θέματα,ας πράξει ανάλογα ο συντονιστής κατηγορίας.

Αδερφέ, είσαι το alter ego μου!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Δυστυχώς, είμαστε λίγοι εδώ μέσα που αναζητάμε τέτοιες λύσεις. Οι περισσότεροι ψάχνονται για το 8ο sub που θα γκρεμίσει την ανατολική πλευρά του σπιτιού κατά την έκρηξη της βόμβας....:D:D

Μην μου την πέσετε, τώρα, οι subάκηδες λέγοντας για την κινηματογραφική απόλαυση και τις υπόκωφες ηδονές που βιώνετε στις αίθουσες του σινεμά, γιατί θα σας αναφέρω την Αστυνομική διάταξη 3/96 ''Περί ηχορρύπανσης και κοινής ησυχίας'' και θα σας....''ρουμπώσω''......:aetsch::aetsch:
Φυσικά, αστειεύομαι!!!:ernaehrung004:

Χαίρομαι που βρήκα ένα άτομο με κοινή προτίμηση στην απόλαυση ταινίας,διότι όσοι το έχουν μάθει ετοίμασαν καταπέλτη λαϊκής με ντομάτες.:grinning-smiley-043