Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Δεν ειμαι υπερμαχος του "αστυνομικου κρατους", αλλα εχω την αισθηση οτι εχουμε φτασει στο αλλο ακρο...

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται νεαρή κοπέλα, την οποία πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο άγνωστοι στις 11.20 το πρωί της Παρασκευής στην οδό Κυζίκου 2, στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσπαθώντας να την ληστέψουν.

Οι δράστες προσπάθησαν να αρπάξουν την τσάντα της κοπέλας, η οποία λίγο νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη 7.000 ευρώ από τράπεζα.

Εκείνη όμως αντιστάθηκε, γι' αυτό και ένας από τους ληστές, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πυροβόλησε. Στη συνέχεια οι δύο ληστές τής άρπαξαν την τσάντα και εξαφανίστηκαν.

Απο το in.gr

Φαινεται οτι οι αστυνομικοι ειναι πολυ απασχολημενοι με το να το παιζουν "εξουσια" μεσα στα ασφαλη γραφειακια τους...

εγκληματικότητα; μέχρι πριν λίγο είχα την αίσθηση ότι οι μόνοι εγκληματίες σε τούτο τον τόπο είναι οι ζαρντινιέρες ...

εγκληματικότητα; μέχρι πριν λίγο είχα την αίσθηση ότι οι μόνοι εγκληματίες σε τούτο τον τόπο είναι οι ζαρντινιέρες ...

Kαι τα μηχανάκια που πετάνε και χτυπάνε Κυπριους ηλικίας 24 ετών.Αυτές ειναι ειδικές κατασκευές.

Το ζητουμενο ειναι να πουμε τι κατα την γνωμη μας θα μπορουσε να γίνει.

Προσωπικα δεν νομιζω ότι πρεπει να προσπαθησουμε να ανακαλύψουμε τον τροχο.

Αλλες χωρες εχουν μοντελα που αν μη τι άλλο περιορισαν την εγκληματικοτητα (αν και σωστοτερο ειναι να μην την γενικευουμε σαν εννοια).
Ας παρουμε λοιπόν ενα επιτυχημενο μοντελο, ας το προσαρμόσουμε στα μετρα μας και ας το υποστηριξουμε θεσμικα.
Οσο για την αστυνομια, δεν ειναι ιδανικη, ούτε καν καλη αλλα εχει να αντιμετωπίσει την κακοπιστια όλων. Εδω ερευνούσαν τον φονο των 5 κυνηγων και ήταν ΟΛΟΙ (ή σχεδον όλοι) απρόθυμοι να βοηθήσουν!
Πόσοι από εμας λέμε στα παιδιά μας ότι η αστυνομία ειναι για να υπηρετει και να προστατευει τον πολίτη?
Οι ερισσότεροι τους λέμε γουρούνια/δολοφόνους ακόμα και αν προκειται για δικους μας ανθρωπους...
Κανω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αλλα νομιζω ότι και εμεις σαν πολιτες κατι μπορουμε να αλλαξουμε!

Μισο λεπτό ρε παλληκάρια... εδώ έγινε τόσος ντόρος για το ξύλο που έφαγε ο φοιτητής μετά την σύλληψή του και γράφτηκαν σεντόνια γιά την συμπεριφορά των αστυνομικών μετά από συλλήψεις και ήταν όλες καταδικαστικές... Γιά πείτε μου τώρα, άν είσασταν εσείς αστυνομικοί και βλέπατε 2 kwloπαιδα να πυροβολούν εν ψυχρώ την κοπελίτσα για να της πάρουν την τσάντα και τους κυνηγούσατε και τους πιάνατε, θα βγάζατε από την τσέπη σας τον "Οδηγό της μετά σύλληψης συμπεριφοράς" ??
Είπαμε, από τον καναπέ, αραχτοί, πολλά μπορούμε να πούμε... όταν η αδρεναλίνη όμως έχει χτυπήσει κόκκινο, θέλει λίγη ώρα να πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα...

Για να είναι κανείς καλός αστυνομικός, χρειάζονται πολλά σωματικά, ψυχολογικά, και ηθικά προσόντα. Χρειάζεται επίσης συνεχής και εντατική εκπαίδευση. Στην Ελλάδα το επάγγελμα του αστυνομικού είναι να κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Εχω φίλο ειδικό φρουρό. Αν σας πω τι εκπαίδευση έχει κάνει θα χτυπιέστε από τα γέλια. Δε φταίνε τόσο οι αστυνομικοί. Ο τρόπος επιλογής τους και η εκπαίδευση τους φταίει κυρίως. Και όσοι έχουν δει ένα από τα πιο σοβαρά και χρήσιμα επαγγέλματα σα δημοσιουπαλιλίκι.

Μισο λεπτό ρε παλληκάρια... εδώ έγινε τόσος ντόρος για το ξύλο που έφαγε ο φοιτητής μετά την σύλληψή του και γράφτηκαν σεντόνια γιά την συμπεριφορά των αστυνομικών μετά από συλλήψεις και ήταν όλες καταδικαστικές... Γιά πείτε μου τώρα, άν είσασταν εσείς αστυνομικοί και βλέπατε 2 kwloπαιδα να πυροβολούν εν ψυχρώ την κοπελίτσα για να της πάρουν την τσάντα και τους κυνηγούσατε και τους πιάνατε, θα βγάζατε από την τσέπη σας τον "Οδηγό της μετά σύλληψης συμπεριφοράς" ??
Είπαμε, από τον καναπέ, αραχτοί, πολλά μπορούμε να πούμε... όταν η αδρεναλίνη όμως έχει χτυπήσει κόκκινο, θέλει λίγη ώρα να πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα...

καλως η κακως φιλε BIOS τον οδηγο καλης συμπεριφορας κατα την συλληψη πρεπει να βγαλουν για αυτο ειναι αστυνομικοι εκτος αν εχουν διδαχθει να ειναι Ατυνομοι-δικαστες ΤΡΕΝΤ να βγαζουν αποφαση και να εκτελουν

οπως επισης ειναι υποχρεωμενοι να ανταποδιδουν τα πυρα που δεχονται και να προστατευουν του πολιτες και της περιουσιες τους

Το κακό είναι ότι δεν είναι ΠΟΤΕ εκεί όταν πρόκειται για εγκληματικές πράξεις,είναι όμως ΠΑΝΤΑ εκεί,όταν πρόκειται για διαδηλώσεις.

Φίλε μου Larry θα διαφωνίσω.
Δεν μπορούν να βγάλουν το βιβλίο με τον κώδικα καλής συμπεριφοράς.
Τον φοιτητή τον είχαν δει οι αστυνομικοί πιο πριν να πετάει πέτρες και μολότωφ.
Μετά αυτός πήγε να την κάνει σαν να μην έτρεχε τίποτα.
Αλλά τον είχαν σταμπάρει και γι´αυτό έβγαλαν τόσο μίσος και τον έκαναν σαούλι στο ξύλο.
Αυτά ακούστηκαν από πολλούς με κύρια πηγή αστυνομικούς, που όμως για κακή τους τύχη δεν μπορούν να το αποδείξουν με κάποιο βίντεο.
Αντιθέτως το βίντεο με το ξύλο υπάρχει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Σε τέτοιο άτομο λοιπόν πως να φερθείς.
Αν είναι όντως αθώος κρίμα για το ξύλο που έφαγε το παιδί, αλλά κι αυτός για να βρίσκεται εκεί κάτι τρέχει.
Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες.

Kύριε Μελίδη υπάρχει περίπτωση για εσάς να φταιει έστω για μία φορά η αστυνομία???Αφού καταφέρνετε και δικαιολογειτε ακόμα και τον ξυλοδαρμό τού Κυπρίου φοιτητή,υποθέτω πώς οι αστυνομικοί για εσάς είναι κάτι σαν ´Αγγελοι με ρομφαια´'οπως ειχε δηλώσει καποτε ο Ραλλης στην Βουλή μετά την εν ψυχρώ δολοφονία απο αστυνομικούς,το 1980 τών πολιτών Κουμή και Κανελλοπούλου.
Η ιατροδικαστική έκθεση τότε είχε δείξει συντριπτικό κάταγμα κρανίου για τον άτυχο Κουμή,ο οποίος προφανώς είχε πέσει σε πολλά γκλόμπς αστυνομικών.ο αχρείος.
Και τώρα όλες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις έδειξαν άγριο ξυλοδαρμό τού φοιτητή,όπως και το βιντεο εδειξε μερικούς κουκουλοφόρους άνανδρους αλήτες να τον δερνουν(αναλογία 5/1).Μεγάλη μαγκιά τών δυνάμεων ασφαλείας.Απο τότε νοιώθω πιό ασφαλής.

Re: Απάντηση: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Φίλε μου Larry θα διαφωνίσω.
Δεν μπορούν να βγάλουν το βιβλίο με τον κώδικα καλής συμπεριφοράς.
Τον φοιτητή τον είχαν δει οι αστυνομικοί πιο πριν να πετάει πέτρες και μολότωφ.
Μετά αυτός πήγε να την κάνει σαν να μην έτρεχε τίποτα.
Αλλά τον είχαν σταμπάρει και γι´αυτό έβγαλαν τόσο μίσος και τον έκαναν σαούλι στο ξύλο.
Αυτά ακούστηκαν από πολλούς με κύρια πηγή αστυνομικούς, που όμως για κακή τους τύχη δεν μπορούν να το αποδείξουν με κάποιο βίντεο.
Αντιθέτως το βίντεο με το ξύλο υπάρχει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Σε τέτοιο άτομο λοιπόν πως να φερθείς.
Αν είναι όντως αθώος κρίμα για το ξύλο που έφαγε το παιδί, αλλά κι αυτός για να βρίσκεται εκεί κάτι τρέχει.
Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες.

Οι αστυνομικοί είναι όργανα καταστολής της βίας και όχι αναπαραγωγής της. Άν έτσι όντως έγιναν τα πράγματα, αυτό που έπρεπε να κάνουν οι αστυνομικοί ήταν να το συλλάβουν και όχι να τον τσακίσουν στο ξύλο. Δεν είναι δικαστές για να επιβάλλουν τιμωρίες. Και από ότι ξέρω στο Δυτικό κόσμο δεν τιμωρούμε με ξυλοδαρμό

Όχι δεν υποστηρίζω πάντα την αστυνομία.
Έχω γράψει κατά καιρούς πολλά γι´αυτούς. Είχα ανοίξει ένα μεγάλο θέμα στο πρώην AVforum με τίτλο "τα χάλια της αστυνομίας μας". Πολλοί ίσως να το θυμούνται διότι είχαμε πολλές αντιδράσεις και τεράστιο διάλογο.
Εγώ θα τους ήθελα πολύ πιο αποτελεσματικούς. Και δυστυχώς δεν είναι.
Είναι πιο αποτελεσματικοί στις κλήσεις για κράνη.
Τα παπάκια έγιναν βορά των τροχονόμων καθώς αποτελούν εύκολη λεία.

Όμως σε επεισόδια σαν αυτά αν βρεθεί κανείς εκεί, είναι ένα χάος.
Δεν μπορεί ο αστυνομικός να δράσει έτσι όπως εμείς θα θέλαμε.
Έχω φίλο μου αστυνομικό και μου λέει πολλά.
Εγώ μάλιστα πολλές φορές τον βρίζω που ασχολούνται με μ@λ@κίες τη στιγμή που συμβαίνουν σοβαρά πράγματα.
Όταν όμως προσπαθήσουν να είναι αποτελεσματικοί δέχονται πυρά από παντού. Αυτό το βλέπουμε όλοι νομίζω.
Στην συγκεκριμμένη περίπτωση πιστεύω το φίλο μου που μου λέει ότι οι αστυνομικοί τον είχαν δει (το φοιτητή) να πετάει μολότωφ.
Όταν δεις κάποιον να θέλει να σε κάψει ζωντανό, αντιδράς έντονα και όχι με τρόπους καλής συμπεριφοράς.
Είμαι υπέρ της δημόσιας τάξης με όποιον τρόπο αυτή πρέπει να επιβληθεί.
Πάντως όχι με αυτή την υπερβολική δημοκρατία που βλέπω γύρω μου.
Την έχουμε παρεξηγήσει πια.
Αν πετούσε βόμβες μολότωφ ο φοιτητής, για μένα καλά του έκαναν.

Kαμιά εφημερίδα δεν έγραψε για Μολότωφ.Ουτε οι εφημερίδες τού κυβερνητικού τύπου.Και αυτές καταδίκασαν έντονα τήν πράξη.Πουθενά δεν έχει γραφτεί αυτή ή φήμη.
Η δημόσια τάξη δεν μπορεί να επιβάλλεται με τετοιους τρόπους.Ουτε θα βαλουμε τούς αστυνομικούς στα σπίτια μας για να μας επιβαλλουν τήν τάξη.Γιατί το επόμενο βήμα θάναι να μπούν και στα σπίτια μας .Οπως είχαν μπεί και το 1967.

Μάλλον μας χρειάζεται μια "επανάστασις" για να στρώσουμε.
Και τους κλέφτες όταν τους πιάνουν πρέπει να τους κόβουν τα χέρια στην πλατεία συντάγματος.
Και πάνω από 2 άτομα είναι συγκέντρωση

Είναι απλώς φήμη που κυκλοφορεί κυρίως ανάμεσα σε αστυνομικούς. Και ψάχνουν μήπως βρουν κανένα βίντεο που να αποδεικνύει ότι ο φοιτητής δεν είναι αθώα περιστερά.
Πιστεύω ότι άνθρωποι που δεν διστάζουν να κάψουν ζωντανό κάποιον με μολότωφ, ή να σκοτώσουν με λοστούς και καδρόνια, δεν αντιμετωπίζονται με άνθη και καλούς τρόπους.
Δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα. Γι´αυτό φέρονται έτσι.

Απάντηση: Re: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Μάλλον μας χρειάζεται μια "επανάστασις" για να στρώσουμε.
Και τους κλέφτες όταν τους πιάνουν πρέπει να τους κόβουν τα χέρια στην πλατεία συντάγματος.
Και πάνω από 2 άτομα είναι συγκέντρωση

Οπωσδήποτε ´επανάστασις´Δημήτριε.Και ωραίες παρελάσεις με λυγερόκορμους νέους στο Καλλιμάρμαρο,ενδεδυμένους με χλαμύδες,για να μάς θυμίζουν το Αρχαίον Κά-λλος.Και επικεφαλής ´Πραιτωριανοί´.Ομορφη εικόνα που με κάνει να ανατριχιάζω.
Απο το σπίτι ποιόν να διώξω??Το παιδί ή την γυνάικα μιά και είμαστε 3 και όχι δύο???:flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Οπωσδήποτε ´επανάστασις´Δημήτριε.Και ωραίες παρελάσεις με λυγερόκορμους νέους στο Καλλιμάρμαρο,ενδεδυμένους με χλαμύδες,για να μάς θυμίζουν το Αρχαίον Κά-λλος.Και επικεφαλής ´Πραιτωριανοί´.Ομορφη εικόνα που με κάνει να ανατριχιάζω.
Απο το σπίτι ποιόν να διώξω??Το παιδί ή την γυνάικα μιά και είμαστε 3 και όχι δύο???:flipout: :flipout:

:grinning-smiley-043

Το σκύλλο τον μέτρησες; Μήπως είστε 4;

καλως η κακως φιλε BIOS τον οδηγο καλης συμπεριφορας κατα την συλληψη πρεπει να βγαλουν για αυτο ειναι αστυνομικοι εκτος αν εχουν διδαχθει να ειναι Ατυνομοι-δικαστες ΤΡΕΝΤ να βγαζουν αποφαση και να εκτελουν

οπως επισης ειναι υποχρεωμενοι να ανταποδιδουν τα πυρα που δεχονται και να προστατευουν του πολιτες και της περιουσιες τους

Δεν λέω όχι... Απλώς θέλω να καταλάβουμε ότι ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός το οποίο αρκεί να δικαιολογήσει - μέχρι κάποιου σημείου - τις βίαιες μετά την σύλληψη συμπεριφορά τους... Σίγουρα με τον φοιτητή δεν μαζεύτηκαν στα καλά καθούμενα γύρω του 10 άτομα κι άρχισαν να τον κλωτσάνε γιατί δεν είχαν τι να κάνουν... Κάτι είχαν δει πιο πρίν...
Αν απορρίψουμε τον παρέμβαση του ανθρώπινου θυμικού στην εκτέλεση του καθήκοντος του αστυνομικού τότε καλύτερα να στραφούμε σε λύσεις ρομποκοπ γιατί είναι οι μόνες που μπορούν να εξασφαλίσουν απόλυτη κίνηση εντός ορίων...

Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν σε όλα τα επαγγέλματα...

Έχετε δει φαντάζομαι κατά καιρούς στην TV κάτι σαν π.χ. μια γιαγιά που επειδή σκότωσαν το παιδί της έχει τόση λύσσα και μανία για τον φονιά που αν της τον έδιναν στα χέρια της λες ότι θα τον έγδερνε και θα τον έτρωγε ζωντανό και πάλι δεν θα της έφτανε.
Και εσείς αγαπητοί συνομιλητές πιστεύω ότι αν θα δείτε έναν γνωστό άγνωστο να σας καίει π.χ. το αυτοκίνητο, αν τον πιάσετε θα του κάνετε χειρότερα απ´ότι οι αστυνομικοί.
Απλώς δεν σας έτυχε για να δείτε τι θηρίο κρύβετε μέσα σας. Ελπίζω να μην χρειστεί ποτέ.

Εμένα κάποιος μου είχε χαράξει το αυτοκίνητό μου πίσω με κάτι πολύ μυτερό.
Θυμάμαι την μανία και το μίσος που είχα εκείνη τη στιγμή.
Ευτυχώς που δεν βρήκα ποιός ήταν.
Είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν πολύ διαφορετικά (χειρότερα) σήμερα.
Υπόψιν ότι αυτό το αυτοκίνητο ήταν το πρώτο που είχα πάρει με θυσία.
Και το είχα μόλις 3 μέρες.
Ακόμη κυκλοφορεί σήμερα με τη γρατσουνιά εκείνη, απλώς ο νέος ιδιοκτήτης έβαλε κάτι αυτοκόλλητες πιτσιλιές επάνω.
Άνθρωποι.