Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Μάλλον θα ήταν καλύτερα να καούν ζωντανοί οι αστυνομικοί , από τις μολότωφ που πετούσαν πάνω στο όχημα τους . Ετσι για να ικανοποιηθεί το αριστερό λαϊκό αίσθημα .

Ο πυροβολισμός στο πίσω μέρος τού κεφαλιού δείχνει δολοφονία.Δεν έχω δεί μολότωφ να πετάγεται με ανάποδο ψαλίδι.

Και ο Χατζιδάκης προφανώς ανήκε στο αριστερό αίσθημα τότε που τούς είχε ξεφωνήσει.
Οπότε θά πρέπει να ικανοποιείται μόνον το ακροδεξιό αίσθημα που περιλαμβάνει αναιτιες δολοφονίες.
Αν δεχτούμε ότι ο αστυνομικός είναι επαγγελματίας δεν μπορεί να λειτουργεί σαν χούλιγκαν καλυπτόμενος απο την ασυλία πού τού παρέχεται.Και το να πυροβολεί πισώπλατα δείχνει επαγγελματία ,όχι αστυνομικό ,αλλά εκτελεστή.

Και να μήν ξεχνάμε τήν χρήση τού υπηρεσιακού περιστρόφου εκτός υπηρεσίας.Εχουν υπάρξει αυτοκτονίες αστυνομικών,ή και χρήση τού περιστρόφου σε ενδοοικογενειακές διενέξεις.Η επιλογή τους βάσει ποιών αυστηρών κριτηρίων γίνεται???

Eχει απαντήσει ο Δαμιανός,Δημήτρη γι´αυτό.Οι αστυνομικοί ασχολουνται πιό πολύ με την βίαιη καταστολή διαδηλώσεων παρά με την αντιμετώπιση τής εγκληματικότητας στις γειτονιές.

Κύριε Σπύρο Σούρλα επειδή ξέρω προσωπικά τον αστυνομικό που αναφέρετε και μου έχει πει τι ακριβώς είχε γίνει τότε. Ο φοιτητής έριξε την μολότοφ μέσα στο περιπολικό. Την ώρα που αυτός καιγόταν προσπάθησε να βγει, αλλά ο φοιτητής κρατούσε την πόρτα για να μην ανοίξει. Μόλις τράβηξε το όπλο του ο φοιτητής άρχισε να τρέχει και τότε αυτός τον πηροβόλησε. Όλη την διάρκεια του επεισοδιου ο αστυνομικός καιγοταν.
Τώρα σας ρωτώ: Εάν ήσασταν εσείς στην θέση του θα αντιδρούσατε διαφορετικά?

Δεν ήταν φοιτητής ,ήταν 15 ετών παιδί.
Ολη η δικογραφία τής εποχής ,αλλά και οι εφημερίδες δεν αναφέρουν αυτό που γράφετε.
Αλλά ακόμα και απο την δική σας περιγραφή προκύπτει ότι τον πυροβόλησε,ενώ είχε αφήσει την πόρτα τού περιπολικού καί έτρεχε.Ο επαγγελματίας αστυνομικός δεν πυροβολεί,αφού έχει πετύχει τον σκοπό του.Αλλά ακόμα και εάν ήθελε να τον συλλάβει γιατί είχε ενδείξεις ότι ο μικρός ήταν εγκληματίας δεν επρεπε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.Και τον πυροβόλησε πισώπλατα ,στο κεφάλι.

Στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα τα όργανα της τάξεως γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση...
(φανταστική συζήτηση μεταξύ αστυνομικού και συλληφθέντος)
Αστυνομικός: Μίλα ρε κθκι!
Συλληφθείς: Πόσο κάνουν 2 + 2;
Α: Ρε άσε τα κόλπα και μίλα!
Σ: Απάντησε πρώτα στη δική μου ερώτηση...
Α: Δεν ξέρω απ' αυτά! Εγώ κάνω τις ερωτήσεις εδώ!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Υ.Γ. Ο διάλογος δεν είναι ακριβώς έτσι, έχει περισσότερη πλάκα, αλλά έχω δυο χρόνια που το διάβασα και δε θυμάμαι που.

Δεν ήταν φοιτητής ,ήταν 15 ετών παιδί.
Ολη η δικογραφία τής εποχής ,αλλά και οι εφημερίδες δεν αναφέρουν αυτό που γράφετε.
Αλλά ακόμα και απο την δική σας περιγραφή προκύπτει ότι τον πυροβόλησε,ενώ είχε αφήσει την πόρτα τού περιπολικού καί έτρεχε.Ο επαγγελματίας αστυνομικός δεν πυροβολεί,αφού έχει πετύχει τον σκοπό του.Αλλά ακόμα και εάν ήθελε να τον συλλάβει γιατί είχε ενδείξεις ότι ο μικρός ήταν εγκληματίας δεν επρεπε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.Και τον πυροβόλησε πισώπλατα ,στο κεφάλι.

Mπορούμε μήπως να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τα αλητάκια - υποψήφιους δολοφόνους και να δουμε λίγο πέρα από την μύτη μας και από την ανάγκη μας να εμφανίσουμε τους αστυνομικούς ως τους κακούς και τους εγκληματίες ως καλούς ; Ετσι για αλλαγή δηλαδή-bye-

Γνώμη σου οτι ήταν αλητάκι.Και γνώμη μου ότι ήταν 15 ετών παιδάκι.Και υποθετω οτι δεν υπάρχει νόμος που να λεει να πυροβολούν τα ´αλητάκια´πισώπλατα.Και ασφαλώς δεν σκοπευω ,να πάψω να πιστευω οτι η αστυνομία οφείλει να ειναι προσεκτική και να μην έχει στο σώμα της ανθρώπους που ασπάζονται φασιστικές ιδεες και μάλιστα να τούς προάγει κιόλας.
Μπορείς να διαβάσεις πολλά έντυπα και εφημερίδες με ενυπόγραφες αναφορες και με ονόματα για το πόσοι ποσοι νοσταλγοί τής χούντας υπηρετούν.Και αυτοί έχουν υπερβεί ακόμα και τον Πολύδωρα κάνοντας δικό τους μαγαζί.
Δεν μίλησα για καλούς και για κακούς γενικά αλλά ειδικά.
Δεν θά ξεχάσουμε όλη τήν συγχρονη ελληνική ιστορία και τον ρόλο τής Αστυνομίας σάν σώμα ασφαλώς ,μονον και μονον επειδή δεν συμφωνούμε με τίς αντιλήψεις ορισμενων διαδηλωτών.
Και απο πότε αυτός ,ας το δεχτούμε και έτσι,που ´φθειρει ξενη περιουσία´τιμωρειται με θάνατο ή βιαιο ξυλοδαρμό.Εσύ σαν δικηγόρος δηλαδή θεωρείς οτι ένας που σπαει βιτρίνα πρεπει να εκτελειται???Στην περίπτωση Καλτεζά δεν είχε αποδειχτεί τιποτα όσο για τους Κουμη και Κανελλοπουλου ήταν σκετες δολοφονίες.Η διαδήλωση του 1980 ήταν μαζικότατη με χιλιαδες κόσμο.

"....Συμπερασματικά, η σημερινή βομβιστική μας ενέργεια ενάντια σε λεωφορείο των εγκληματικών ΜΑΤ στην Καισαριανή -είναι μια δυναμική απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του αθώου 15χρονου μαθητή Μ. Καλτεζά, απ' το δολοφόνο Μελίστα. Μια δυναμική απάντηση στη πρόκληση που αποτελεί η παραπομπή του απ' την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με κατηγορίες αστείες που ουσιαστικά τον αθωώνουν, και η μη κράτηση του. Απάντηση στο γεγονός ότι οι μόνοι που αντέδρασαν υγιώς σ' αυτή τη φασιστική δολοφονία, ξυλοκοπήθηκαν άγρια στο Χημείο και κλείστηκαν στις φυλακές με βαρείες κατηγορίες....Για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό ο αγώνας συνεχίζεται. Επαναστατική Οργάνωση 17Ν, Αθήνα 26/11/1985"

Εγώ πάντως δεν θέλω να υιοθετήσω το σκεπτικό της 17Ν για την υπόθεση Μελίστα . Εσείς ;-bye-

Ντοκ αυτές ειναι προβοκάτσιες που καλό ειναι να τις κάνεις σε συνομιλητές που είναι παιδάκια.
Το ότι η 17 Νοέμβρη εκμεταλλευτηκε το γεγονός δεν σημαινει ότι το γεγονός δεν ειναι καταδικαστέο.Η επίθεση εναντίον τών Ματ ειναι άλλη ιστορία επίσης απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.
Να συμπεράνω απο το επιχείρημα που αναπτύσσεις ότι ο 15χρονος ηταν τής 17 Νοέμβρη???
Nα σου θυμίσω επίσης οτι σε προκηρύξεις της η 17 νοέμβρη,οταν σκότωσε Τούρκους αξιωματούχους, κατήγγελε τήν Τουρκία σαν φασιστικό κράτος.
Οποιος λεει το ίδιο για την Τουρκία σήμερα ειναι οπαδός τής 17 Νοέμβρη μήπως??

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά , ο στυνομικός , δεχόμενος επίθεση , δεν έχει δικαίωμα να αντιδράσει και να υπερασπισθεί τη ζωή του ,αλλά πρέπει να συλλάβει τον επιτεθέμενο με κάθε κόστος . Καιγεται δηλαδή ο άλλος από την Μολότωφ , ψάχνει να βρεί πυροσβεστήρα , σβύνει την φωτιά , πηγαίνει στο νοσοκομείο να του περιποιηθούν τα εγκαύματα και όταν αναρρώσει , πηγαίνει να κάνει επίπληξη στον καημένο , παραστρατήσαντα 15χρονο . Σιγά να μην του κάνει και κοινωνική επίσκεψη ...

ενταξει καλυτερα θα τανε να του ριξει μια στα ποδια, αλλα αμα εχεις δει τη ζωη σου σε βιντεο σιγα μην σκεφτεις τη ζωη του κωλοπαιδου (που στο κατω κατω σε ηθελε να πεθανεις και μαλιστα με ευχαριστο τροπο)

Σωστά, οπότε τον πυροβόλησε εκ τού ασφαλούς.Αν είχε πάει να τον σκοτώσει άς τον πυροβολούσε όταν πέταγε την μολότωφ.Οχι όταν ετράπη σε φυγή.

νομιζω και λογικο το βρισκω , οτι οταν του πεταγε τη μολωτοφ το πρωτο που επρεπε να κανει ηταν να βγει απο το αυτοκινητο.

προσπαθω να μη του δωσω δικιο για την πραξη αυτοδικιας του ,αλλα δεν νομιζω οτι ειναι πολλοι αυτοι που θα αντιδρουσαν διαφορετικα.

Απορώ γιατί το συζητάμε . Για μένα καλά του έκανε . Για τον Σπύρο όχι . Η δικαιοσύνη τον αθώωσε . Ο Σπύρος ως γιατρός είναι μάλλον πιό ανεκτικός απέναντι στην παραβατικότητα .