Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Επαγγελματίες αστυνομικοί καλά εκπαιδευμένοι και όχι διορισμένοι με έμμεσους τρόπους όπως συνεβαινε παλιότερα,οφείλουν να συνεκτιμούν τον κίνδυνο και να μήν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο.Κατανοώ την δυσκολη δουλειά τους και υπάρχουν αρκετοί απ´αυτούς πού έπεσαν σε ωρα καθήκοντος για να σώσουν συνάνθρωπο.Ασφαλώς, δεν αναφερομαι σε αυτούς.
Εάν πανικοβληθεί ένας χειρουργός στο χειρουργείο,και πεθάνει ο ασθενής του κανείς δεν θα τού δώσει δίκιο. Εάν ένας νομικός πανικοβληθεί απο ερώτηση τού εισαγγελέα και χάσει αδίκως μιά υπόθεση κανείς δεν θα τον δικαιώσει.
Οπως και έναν καπετάνιο εάν λόγω πανικού δεν οδηγήσει σωστά το πλοίο του και χαθούν ζωές.
Αν θεωρούμε τον ρόλο τού αστυνομικού επάγγελμα και μάλιστα δύσκολο,πρέπει να υπάρχει εκπαιδευση ,πειθαρχία και ακομμάτιστη στάση.

Απορώ γιατί το συζητάμε . Για μένα καλά του έκανε . Για τον Σπύρο όχι . Η δικαιοσύνη τον αθώωσε . Ο Σπύρος ως γιατρός είναι μάλλον πιό ανεκτικός απέναντι στην παραβατικότητα .

Τι σχέση μωρέ έχει η ιδιότητά μου???Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για σένα.
Για την υπέρβαση καθήκοντος συζητάμε.:grandpa:

Επαγγελματίες αστυνομικοί καλά εκπαιδευμένοι και όχι διορισμένοι με έμμεσους τρόπους όπως συνεβαινε παλιότερα,οφείλουν να συνεκτιμούν τον κίνδυνο και να μήν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο.Κατανοώ την δυσκολη δουλειά τους και υπάρχουν αρκετοί απ´αυτούς πού έπεσαν σε ωρα καθήκοντος για να σώσουν συνάνθρωπο.Ασφαλώς, δεν αναφερομαι σε αυτούς.
Εάν πανικοβληθεί ένας χειρουργός στο χειρουργείο,και πεθάνει ο ασθενής του κανείς δεν θα τού δώσει δίκιο. Εάν ένας νομικός πανικοβληθεί απο ερώτηση τού εισαγγελέα και χάσει αδίκως μιά υπόθεση κανείς δεν θα τον δικαιώσει.
Οπως και έναν καπετάνιο εάν λόγω πανικού δεν οδηγήσει σωστά το πλοίο του και χαθούν ζωές.
Αν θεωρούμε τον ρόλο τού αστυνομικού επάγγελμα και μάλιστα δύσκολο,πρέπει να υπάρχει εκπαιδευση ,πειθαρχία και ακομμάτιστη στάση.

Ναι καλά τώρα . Ούτε ξύπνησε από την νάρκωση ο χειρουργούμενος και κυνηγούσε τον γιατρό με το νυστέρι , ούτε ο εισαγγελέας ή ο πολιτικώς ενάγων έβγαλαν τα κουμπούρια και επιτέθηκαν στον καημένο τον δικηγόρο . Τον αστυνομικό όμως θέλουν να τον κάνουν φλαμπέ οι "αθώοι" "πελάτες" του .:flipout:

Ολα τα επαγγέλματα έχουν τίς δυσκολίες τους.Οχι μονον τα προνόμια που προσφέρουν, Ντόκ,ούτε τήν αίσθηση εξουσίας.Αλλοιώς να μην ζητάνε να γίνουν αστυνομικοί.
Πάντως στην δουλειά μου στα ´σκληρά νοσοκομεία´υπάρχουν νοσηλευόμενοι πού ´κυνηγάνε ´κανονικότατα.Αλλά αυτά διά ζώσης κουβεντιάζονται.

Re: Απάντηση: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Οπότε καταλήγουμε πάλι στο συμπέρασμα ότι ο βασικός υπαίτιος της διαφθοράς είναι το σύστημα των προσλήψεων. Αν και εδώ που τα λέμε, ένας παλιός συμμαθητής μου, μου περιέγραφε την ακροδεξιά προπαγάνδα που τους γίνεται στην Αξιωματικών Αστυνομίας (ΑΕΙ παρακαλώ!) κατά την εκπαίδευσή του και δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να εκνευριστώ.

Ναι καλά τώρα . Ούτε ξύπνησε από την νάρκωση ο χειρουργούμενος και κυνηγούσε τον γιατρό με το νυστέρι , ούτε ο εισαγγελέας ή ο πολιτικώς ενάγων έβγαλαν τα κουμπούρια και επιτέθηκαν στον καημένο τον δικηγόρο . Τον αστυνομικό όμως θέλουν να τον κάνουν φλαμπέ οι "αθώοι" "πελάτες" του .:flipout:

Καλά, Δημήτριε , δεν παίζεσαι... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

Μα είναι δυνατόν, να μήν μπορεί να καταλάβει ο αστυνομικός - μέσα στους καπνούς, την ώρα που καίγεται, και σκάνε γύρω του κι άλλες μολότωφ και κομμάτια από τσιμεντόπλακες - ότι ο νεαρός με καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι, δεν είναι πάνω από 18 χρόνων ? Μα τι λέμε τώρα ? ανεπίτρεπτο...

(Κι όμως... αυτό το "15χρονος" είναι η λέξη που χρησιμοποιείται πιό πολύ από κάθε άλλη από τους υπερασπιστές του μικρού, και δεν βγήκε ποτέ κανείς να τους βάλει στην θέση τους...)

Δυστυχώς η μπάλα έχει χαθεί.
Ο μικρός ναι έκανε επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ.
Επιτρέψτε μου να πω ,πως ο πιο αθώος στο τραγικό περιστατικό ήταν ο μικρός.

Ο αστυνομικός είναι δολοφόνος. Ή έγινε άθελα του. Το ίδιο είναι για μένα από τη στιγμή που τραβάει πιστόλι και ρίχνει.
Έχουν συμβεί πάμπολλες φορές παρόμοια περιστατικά με μολότωφ με πιστόλια στυλό και τα σχετικά.
Έχετε δει πολλές φορές αστυνομικούς να πυροβολούν στο ψαχνό;
Εγώ όχι.
Ο συγκεκριμένος ήταν ανεκπαίδευτος ,έχασε τον έλεγχο. Φταίει. Ας γινόταν οικοδόμος.

Έπισης φταίει η λειτουργία του κράτους ,που αναγκάζει τους πιτσιρικάδες να του συμπεριφέρονται έτσι.

Φταίει το λαμόγιο ο αναρχοπατέρας που όπλισε το χέρι ενός 15αχρονου.

Φταίει αυτός που του την έδωσε ,περισσότερο από όλους.

Φταίνε οι γονείς του. Το ξέρετε , είμαι σίγουρος, πως στις συλλήψεις και καλά αναρχικών νεαρών, το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών προέρχονται από πολύ εύπορες οικογένειες. Άρα...

Φταίνε δεκάδες άλλοι παράγοντες. Ο μικρός λιγότερο από όλους.

Δηλαδή σε τελική ανάλυση οι αστυνομικοί πρέπει να εκπαιδευτούν να αποκρούουν τις μολότωφ, τις πέτρες, τα καδρόνια και να προστατέψουν τον πολίτη και τον εαυτό τους, ΑΛΛΑ να μην πληγώσουν κανέναν, ειδικά 15χρονο.
Αν γίνει κάτι τέτοιο είναι δολοφόνοι.

Και αν ο αστυνομικός Μελίστας είχε καεί ζωντανός και ο 15χρονος είχε γλυτώσει και είχε φύγει απλώς θα λέγανε στις ειδήσεις ότι ο αστυνομικός Μελίστας έπεσε την ώρα του καθήκοντος.
Και δεν θα έκλαιγε η μάνα του 15χρονου, αλλά η μάνα του Μελίστα.

Συγνώμη αλλά επειδή κάποιος είναι 15χρονος, απαλλάσεται των ευθυνών του;
Με μαύρο μαντήλι στο πρόσωπο πετούσε μολότωφ. Τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή ;
Οι γύφτοι 15 χρονών είναι ώριμοι άντρες με παιδιά. Και δραστηριοποιούνται κανονικά όπως οι μπαμπάδες τους στα προσφιλή τους επαγγέλματα.
Μάζεμα παλιοσίδερων και σκουπιδιών, κλοπές γενικώς και εμπόριο ναρκωτικών.
Η ηλικία τους είναι άλλοθι για τις πράξεις τους και πρέπει να τους βλέπουμε σαν να ήταν 6 χρονών;

Και μη μου αρχίσετε πάλι τα περί ρατσισμού, γιατί μ´αυτούς είμαι ρατσιστής.

Πριν απο χρονια σε ενα club στη Νορβηγια ενας μεθυσμενος Αμερικανος αρχισε κατι φασαριες. Οι securitαδες του μαγαζιου του ειπαν να ησυχασει και τοτε αυτος τους επιτεθηκε. Θυμαμαι οτι τον ακινητοποιησαν χωρις να του ανοιξουν ουτε τη μυτη. Δε θυμαμαι και το ονομα του club, να στελνουμε τους preatorians για εκπαιδευση.
Εν'παση περιπτωση ο αστυνομικος ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ειναι εν'βρασμω ψυχης εν'ωρα καθηκοντως. Τελεια και παυλα. Στις φασαριες πρεπει να ακινητοποιει και οχι να ΒΑΡΑΕΙ αφου εχει ακινητοποιησει. Και κυριε Ντοκαντζη ποσες φορες θα το πουμε: Δε πυροβολουμε 15χρονα στο κεφαλι. Τζιζ κακο.

Απάντηση: Re: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Πριν απο χρονια σε ενα club στη Νορβηγια ενας μεθυσμενος Αμερικανος αρχισε κατι φασαριες. Οι securitαδες του μαγαζιου του ειπαν να ησυχασει και τοτε αυτος τους επιτεθηκε. Θυμαμαι οτι τον ακινητοποιησαν χωρις να του ανοιξουν ουτε τη μυτη. Δε θυμαμαι και το ονομα του club, να στελνουμε τους preatorians για εκπαιδευση.
Εν'παση περιπτωση ο αστυνομικος ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ειναι εν'βρασμω ψυχης εν'ωρα καθηκοντως. Τελεια και παυλα. Στις φασαριες πρεπει να ακινητοποιει και οχι να ΒΑΡΑΕΙ αφου εχει ακινητοποιησει. Και κυριε Ντοκαντζη ποσες φορες θα το πουμε: Δε πυροβολουμε 15χρονα στο κεφαλι. Τζιζ κακο.

Εναν μεθυσμένο , κύριε Μανόπουλε , τον κάνεις καλά ακόμη κι εσύ , δεν χρειάζεται να είσαι εκπαιδευμένος . Παρατηρώ όμως ότι όλα τα παραδείγματα που αναφέρετε οι υπερ του εγκληματία τοποθετούμενοι , είναι ελαφράς μορφής παραβατική συμπεριφορά ( μεθυσμένος σε κλαμπ , και τρίχες κατσαρές ) . Εδώ όμως είχαμε κάποιον δολοφόνο που χωρίς λόγο προσπάθησε να κάψει ζωντανά έναν ένθρωπο .

Οπως είπε και ο BIOS λίγο πιό πάνω :
BIOS said:
(Κι όμως... αυτό το "15χρονος" είναι η λέξη που χρησιμοποιείται πιό πολύ από κάθε άλλη από τους υπερασπιστές του μικρού, και δεν βγήκε ποτέ κανείς να τους βάλει στην θέση τους...)

Aλήθεια υπάρχει μήπως καμιά πρόταση για το πώς οι υπερασπιστές τού μικρού θά 'μπούν στήν θέση τους´???
Αναμένω.
Υ.Γ
Εγώ δεν είμαι ρατσιστής,αλλά είμαι ρατσιστής μόνον με τούς Φινλανδούς και με τούς Αυστραλούς.:flipout: :flipout: :flipout:

Δολοφόνος είναι κάποιος ο οποίος δολοφονήθηκε λοιπόν.Δολοφόνος είναι κάποιος που ορίστηκε ως τέτοιος για να αθωωθεί ο δράστης.
Φυσικά.Και ο Λαμπράκης έφταιγε γιατί διαδήλωσε και επιτέθηκε στο τρίκυκλο τού Γκοτζαμάνη.Και ο Γκοτζαμάνης ´αμυνόμενος´τον σκότωσε με λοστό.
Ο Κουμής και η Κανελλοπούλου το 1980,απλά διαδήλωναν.Βρεθηκαν νεκροί σε στενά τού κεντρου τής Αθήνας.Και αυτοί δεν είχαν Μολότωφ,οπότε κανείς δεν τούς έριξε λάσπη.Απλά δεν βρεθηκαν οι δολοφόνοι-μπατσοι.
Αμα θές να τραβηχτεί η λογική στα άκρα θά καταδικαστεί ο νεκρός Καλτεζάς γιατί πιθανώς ,εντελώς πιθανώς,μπορεί και να σκότωνε.
Αποφασίστηκε οτι υπήρχε λοιπόν προθεση οπότε μπάμ και πισώπλατα.
Την σφαιρα στο πίσω μέρος τού κεφαλιού ,αβαβά όμως.Δολοφόνος με γυρισμένη τήν πλάτη ????

Τελικά , ξέρετε που είναι η διαφορά μας ; Οσοι υποστηρίζουν το 15χρονο ( τονίζοντας πάντα την ηλικία ) το θεωρούν απλώς ένα παιδάκι που ήταν σε μιά διαδήλωση / πορεία και δολοφονήθηκε από έναν ενήλικα αστυνομικό . Εγώ , από την άλλη βλέπω , ένα σάπιο 15χρονο , το οποίο πηγαίνει σε μιά διαδήλωση και ρίχνει μολότωφ κατά ζωντανού στόχου , με σκοπό να τον κάψει ζωντανό . Ενα αλητάκι , ψυχοπαθές ( χωρίς δυνατότητα διάκρισης μεταξύ πλάκας και δολοφονίας , ένα άτομο χωρίς αίσθηση ηθικού φραγμού ) το οποίο προβαίνει σε αυτή την πράξη χωρίς καν να απειλείται κάποιο ζωτικό του συμφέρον ή έννομο αγαθό ( δεν απειλείτο η ζωή του , η περιουσία του , δεν ήταν σε νόμιμη άμυνα , δεν είχε καταλυθεί η δημοκρατία -ΠΑΣΟΚ είχαμε άλλωστε στην διακυβέρνηση της χώρας - δεν είχε χάσει την δουλειά του , δεν του είχαν σκοτώσει τους γονείς , ή τα αδέλφια ) . Ετσι για το τζερτζελέ και μόνο , ενήργησε με πρόθεση να σκοτώσει . Προφανώς για να δει τι μυρωδιά έχει η καμμένη σάρκα , ή για να διηγείται το κατόρθωμα του μετά στους ομοϊδεάτες του.

Aλλοι είναι πιό ειδικοί να ορίσουν τί σημαινει ότι έχω πρόθεση να σκοτώσω κάποιον συγκεκριμένα.Αν εμπίπτει αυτή η περίπτωση στην δολοφονία εκ προθέσεως χωρίς θύμα δεν το ξέρω.Ξέρω ότι κάποιος θρασύδειλος πυροβόλησε και σκότωσε πισώπλατα κάποιον άλλον.Το οποίο σημαινει ότι ο ´υποψήφιος δολοφόνος´είχε ήδη αναχαιτιστεί και τραπεί σε φυγή.Επομένως ο πυροβολισμός δεν χρειαζόταν.Ο αστυνομικός αποτρέπει.Δεν εκδικείται.Εκτός εάν κάποιοι επιθυμούν απόλυτη ελευθερία στην αστυνομία να κάνει ότι θέλει.Αυτό τότε λεγεται κατάλυσις τής δημοκρατίας .

Απάντηση: Re: Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

α καταλαθος δηλαδη την εριξε?

Δεν την έριξε . Φωτιά ήθελε να δώσει στον αστυνομικό ν' ανάψει το τσιγάρο του και μέσα στην "παιδική" του αφέλεια , αντί ν' ανάψει σπίρτο , άναψε μιά μολότωφ