Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή
Δεν έχω τη παραμικρή σχέση με οικονομικά, πολύ δε περισσότερο με το σύστημα των τραπεζογραμματίων.
(Αυτό όμως είναι πολύ λίγο για να με σταματήσει απο το να αμπελοφιλοσοφώ

)
Αποκλείω κάθε πιθανότητα να μας διώξουν
1) Γιατί θα χάσουν μεγάλο μερος απο αυτά που μας δανείζουν
2) Γιατί το κόστος ενός ντόμινο θα είναι δυσβάσταχτο
3) Γιατί δεν θα ρισκάρουν να μπούμε στη προστασία άλλης χώρας
4) Γιατί δεν θα ρισκάρουν τις συνέπειες στη περίπτωση που τα καταφέρουμε (που θα τα καταφέρουμε μια χαρά και σύντομα, αρκεί... είπαμε... ισότητα και αλληλεγγύη...)
5) Γιατί το κύρος της Ευρωπαικής Ένωσης θα πάει στο διάλα.... (όπου κύρος, βάλε αξιοπιστία νομίσματος και θέληση των λαών του νότου να συμμετέχουν)
Έχω κρυφή ελπίδα ότι θα θελήσουμε να φύγουμε μόνοι μας, αν δεν αλλάξει η Ευρωπαική πολιτική.
Σε αυτή τη περίπτωση για το θέμα του νομίσματος προβλέπω (μεντιουμ γαρ

) ανατύπωση του Ευρώ και του νέου ελληνικού νομίσματος, συμφωνημένη πορεία ισοτιμίας για 1-2 χρόνια (η αλληλεξάρτηση δεν μπορεί να αποκοπεί το ίδιο εύκολα, μιας και τρέχουν κοινά προγράμματα), χωρίς πανικό αλλά με σταδιακή απεξάρτηση.
ps. H HΠΑ έχουν εδώ και πολλά χρόνια διαγράψει την σύνδεση αποθεμάτων χρυσού με το δολάριο. Το δε φορτ νοξ είναι σφραγισμένο και έιναι άγνωστο πότε έγινε η τελευταία απογραφή. Μπορεί να είναι και άδειο.....
Αυτό το "κάτι" που ψάχνει ο φίλος μου ο Θανάσης

lehrer

, που αντιστοιχίζεται με το ποσό των τραπεζογραμματίων είναι άγνωστο (?).
Μάλλον κάποιος μέσος όρος των ΑΕΠ των τελευταίων χρόνων, με συνυπολογισμό των δανείων και της διείσδυσης του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές μου μοιάζει.
Προφανως με ενδιαφέρει η πορεία του ευρώ και ας μην εχω κανένα
Έχω δύο! Θες το ένα?