Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Φυσικά τα ευρώ θα αποσυρθούν απο την αγορά....θα γυρίσουν στις τράπεζες, απο τις τράπεζες στην Κεντρική Τράπεζα και απο εκεί πάει το παλιάμπελο.....Πίσω στην "μαμά"...

Μιας και κάποιοι αναρωτιούνται...

Φυσικά και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν φύγει "άτακτα" μια χώρα απο την Ευρωζώνη και για να γίνει αυτό ο μόνος τρόπος είναι να το θέλει η ίδια......

Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

''Αν παλι θελησουμε εμεις να βγουμε εκτος, σιγα μη μας αφησουν!!!!Δεν τους συμφερει.Σταματειστε να παρακολουθειτε τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης.Κανουν κακο στην υγεια'' Leo

Αν τα παρακολουθούσαμε...δεν θα κάναμε τετοιες σκέψεις
Θα συζητάγαμε για την κανέλλη
Προφανώς δεν θα μας το πουνε
γιαυτό το συζητάμε
εκτός αν θέλεις να το συζητήσουμε μετά.

Μην το παιρνεις προσωπικα και μη γινεσαι πικροχολος.Δεν οδηγει πουθενα,αλλωστε και συ συμφωνεις οτι δεν θα μας το πουνε.Οποτε ποιο το ζητουμενο;Nα χαιδευτουν αυτια;Εκει λιγο πιο περα απο τν μικροκοσμο μας υπαρχουν συνανθρωποι μας που δεν εχουν τα στοιχειωδη απαραιτητα.Λες να τους ενδιαφερει το ευρω; Φιλικα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Μην το παιρνεις προσωπικα και μη γινεσαι πικροχολος.Δεν οδηγει πουθενα,αλλωστε και συ συμφωνεις οτι δεν θα μας το πουνε.Οποτε ποιο το ζητουμενο;Nα χαιδευτουν αυτια;Εκει λιγο πιο περα απο τν μικροκοσμο μας υπαρχουν συνανθρωποι μας που δεν εχουν τα στοιχειωδη απαραιτητα.Λες να τους ενδιαφερει το ευρω; Φιλικα

Προφανώς δεν με γνωρίζεις για να καταλάβεις το τρόπο που τα λέω
πολλά παιδια με ξέρουν και θα σου πουν
Προφανως με ενδιαφέρει η πορεία του ευρώ και ας μην εχω κανένα

συζητάμε χαζομάρες.
Σίγουρα
αν έχεις στο συρτάρι σου 50 δολάρια είναι το ίδιο με το να έχεις 40 ευρώ.
Σίγουρα
Για ένα διάστημα θα υπάρχει μεταβατική περίοδος και θα στα αλλάζουν με νέες δραχμές πχ.
Υποθέτω
προφανώς (υποθέτω) δεν θα στα αλλάζουν με δολάρια.
Υποθέτω
Αλλά δεν μπορούν να τα καταργήσουν διότι υπάρχουν πχ διασκορπισμένα σε 232 χώρες και τσέπες.
Αν διαβάσεις το λινκ που έβαλες και μας είπες να το διαβάσουμε, θα διαπιστώσεις οτι εύκολα μπορούν (οι τράπεζες) μόλις τα βάλουν σε ένα μηχάνημα.
Αλλά όπως πχ θα έχεις δραχμές νέες με μιά υποθετική ισοτιμία λέμε τώρα 500 δραχμές, με την ίδια λογική θα μπορείς να τις δίνεις στην τράπεζα ιταλίας και να παίρνεις 1/500 ευρώ.
και να τα έχεις ξανά.
Οχι, δεν θα πέρνεις τα ίδια, θα πέρνεις "ιταλικά" ευρώ αυτά με το S
συνάλλαγμα θάναι.

ΥΓ
Επιστημονική φαντασία τα παραπάνω, μην τα πάρεις στα σοβαρά

Τοποθετουμε γενικα και δεν καταφερνομαι εναντιον κανενος.Αν παλι καποιος το πηρε προσωπικα και προσβληθηκε ζητω συγνωμη

Αλλά δεν μπορούν να τα καταργήσουν διότι υπάρχουν πχ διασκορπισμένα σε 232 χώρες και τσέπες.
Αν διαβάσεις το λινκ που έβαλες και μας είπες να το διαβάσουμε, θα διαπιστώσεις οτι εύκολα μπορούν (οι τράπεζες) μόλις τα βάλουν σε ένα μηχάνημα.

βρε Μήτσο τι λες τώρα....
λες ότι θα βάλουν στη μηχανή του κιμά και θα βγάλουν τα Υ έξω και θα τα καταργήσουν.
ωραία.
Και ο Αιθίοπας πχ που έχει 10 χαρτονομίσματα με Υ?
και ο Λιθουανός?
και ο Κουβανός?

θα βάλεις έναν πλανήτη να τρέχει στις ουρές να αλλάξει τα Υ?
δεν υπάρχει θέμα με τα Υ.
Εμείς θα βγούμε.
Αυτά θα μείνουνε μέχρι να λιώσουν σε τσέπες και αποσυρθούν.
Λέμε τώρα, φαντασίες.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος εμείς εκτυπώνουμε μόνο τάληρα και 10άρικα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Δεν έχω τη παραμικρή σχέση με οικονομικά, πολύ δε περισσότερο με το σύστημα των τραπεζογραμματίων.
(Αυτό όμως είναι πολύ λίγο για να με σταματήσει απο το να αμπελοφιλοσοφώ :p)

Αποκλείω κάθε πιθανότητα να μας διώξουν
1) Γιατί θα χάσουν μεγάλο μερος απο αυτά που μας δανείζουν
2) Γιατί το κόστος ενός ντόμινο θα είναι δυσβάσταχτο
3) Γιατί δεν θα ρισκάρουν να μπούμε στη προστασία άλλης χώρας
4) Γιατί δεν θα ρισκάρουν τις συνέπειες στη περίπτωση που τα καταφέρουμε (που θα τα καταφέρουμε μια χαρά και σύντομα, αρκεί... είπαμε... ισότητα και αλληλεγγύη...)
5) Γιατί το κύρος της Ευρωπαικής Ένωσης θα πάει στο διάλα.... (όπου κύρος, βάλε αξιοπιστία νομίσματος και θέληση των λαών του νότου να συμμετέχουν)

Έχω κρυφή ελπίδα ότι θα θελήσουμε να φύγουμε μόνοι μας, αν δεν αλλάξει η Ευρωπαική πολιτική.
Σε αυτή τη περίπτωση για το θέμα του νομίσματος προβλέπω (μεντιουμ γαρ :flipout:) ανατύπωση του Ευρώ και του νέου ελληνικού νομίσματος, συμφωνημένη πορεία ισοτιμίας για 1-2 χρόνια (η αλληλεξάρτηση δεν μπορεί να αποκοπεί το ίδιο εύκολα, μιας και τρέχουν κοινά προγράμματα), χωρίς πανικό αλλά με σταδιακή απεξάρτηση.

ps. H HΠΑ έχουν εδώ και πολλά χρόνια διαγράψει την σύνδεση αποθεμάτων χρυσού με το δολάριο. Το δε φορτ νοξ είναι σφραγισμένο και έιναι άγνωστο πότε έγινε η τελευταία απογραφή. Μπορεί να είναι και άδειο.....

Αυτό το "κάτι" που ψάχνει ο φίλος μου ο Θανάσης (:lehrer:), που αντιστοιχίζεται με το ποσό των τραπεζογραμματίων είναι άγνωστο (?).
Μάλλον κάποιος μέσος όρος των ΑΕΠ των τελευταίων χρόνων, με συνυπολογισμό των δανείων και της διείσδυσης του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές μου μοιάζει.

Προφανως με ενδιαφέρει η πορεία του ευρώ και ας μην εχω κανένα

Έχω δύο! Θες το ένα?:grinning-smiley-043-bye-

Το 32 είχαμε δραχμές ρε....αλλά κλειδωμένες με την λίρα(αναφέρω οτι ήταν σε στυλ Αργεντινής)....

Φυσικά τα ευρώ θα αποσυρθούν απο την αγορά....θα γυρίσουν στις τράπεζες, απο τις τράπεζες στην Κεντρική Τράπεζα και απο εκεί πάει το παλιάμπελο.....Πίσω στην "μαμά"...

μέχρι την τράπεζα Ελλάδος( που θα είναι κρατική) θα πάνε, μετά γιατί να πάνε αλλού?
Υποτίθεται ότι πρέπει να καταστραφούν. Αν όμως αντί να καταστραφούν, διαρρεύσουν ανεπίσημα πάλι στην αγορά (στου φτωχότερους ας πούμε), τότε έχεις συνάλλαγμα από τους φτωχότερους “τουρίστες”, και πρέπει να είναι κάτι δις αυτό το παιχνίδι και μπορείς να το παίζεις μέχρι να τυπώσουν καινούργια ευρώ.

μέχρι την τράπεζα Ελλάδος( που θα είναι κρατική) θα πάνε, μετά γιατί να πάνε αλλού?
Υποτίθεται ότι πρέπει να καταστραφούν. Αν όμως αντί να καταστραφούν, διαρρεύσουν ανεπίσημα πάλι στην αγορά (στου φτωχότερους ας πούμε), τότε έχεις συνάλλαγμα από τους φτωχότερους “τουρίστες”, και πρέπει να είναι κάτι δις αυτό το παιχνίδι και μπορείς να το παίζεις μέχρι να τυπώσουν καινούργια ευρώ.

Υποθέσεις βρε κάνουμε....αλλά εσύ το έσκισες!!!χαχαχ!!!

Η εδώ Κεντρική Τράπεζα είναι "αδερφάκι" της ΕΚΤ..... Οπότε το λογικό θα ήταν να καταστραφούν, αλλά αφού γυρίσουν στην μαμά.....

Και πάλι υποθετικά μιλάμε έτσι??? Κανείς δεν ξέρει....

Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Εμείς θα βγούμε.
Αυτά θα μείνουνε μέχρι να λιώσουν σε τσέπες και αποσυρθούν.

Super, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν η νέα ισοτιμία, την επόμενη μέρα, θα ήταν 1/1...
Τώρα αν η νέα ισοτιμία είναι πχ 1/3, όσοι θα κρατούσαν ευρώ (με Υ ή ότι άλλο) θα βρισκόντουσαν με τα τριπλάσια λεφτά (σε αξία) εντός της χώρας.
Δε νομίζω να γίνεται αυτό που λες.

Είναι άλλο πράγμα η υποτίμηση του νομίσματος μιας χώρας και αξιοποίηση συναλλάγματος και άλλο η αλλαγή νομίσματος. Εφόσον θα είναι συνάλλαγμα πλέον το ευρώ, πως θα δικαιολογείται η ύπαρξή του στις τσέπες μας??? Και κυρίως σε αυτές του κράτους...
Σε μία ημέρα θα βρισκόμασταν ξαφνικά με πολύ παραπάνω χρήμα και μάλιστα χρήμα με αξία στην Ευρώπη και όχι νέο νόμισμα-κουρελόχαρτο, όπως πιθανότατα θα συμβεί βραχυπρόθεσμα.

Δε μου φαίνεται ότι γίνεται...

θα βάλεις έναν πλανήτη να τρέχει στις ουρές να αλλάξει τα Υ?

Αυτό που λέω από την αρχή...
Απλά μπορούν να αποσύρουν τον αριθμό τον euros που έχει εκδοθεί για την Ελλάδα.
Τώρα, ΧΥΖ, σε ποιον άξονα είναι, δεν μας απασχολεί...

βρε Μήτσο τι λες τώρα....
λες ότι θα βάλουν στη μηχανή του κιμά και θα βγάλουν τα Υ έξω και θα τα καταργήσουν.
ωραία.
Και ο Αιθίοπας πχ που έχει 10 χαρτονομίσματα με Υ?
και ο Λιθουανός?
και ο Κουβανός?

Αιθιοπία και ΛΙθουανία που έχω πάει, σε διαβεβαιώ οτι δεν υπάρχει ευρώ ούτε για δείγμα.
Κούβα, δεν ξέρω....

Υποθέσεις βρε κάνουμε....αλλά εσύ το έσκισες!!!χαχαχ!!!

Η εδώ Κεντρική Τράπεζα είναι "αδερφάκι" της ΕΚΤ..... Οπότε το λογικό θα ήταν να καταστραφούν, αλλά αφού γυρίσουν στην μαμά.....

Και πάλι υποθετικά μιλάμε έτσι??? Κανείς δεν ξέρει....

Χιχιχιχι
έβαλα στην παρένθεση ( που θα είναι κρατική), ότι θέλει το κράτος κάνει

Και εγω μπερδεύτηκα ... τι ακριβώς θέλουμε να πούμε ? :BXVZCBXZ6:

Αυτό με το Y δεν το κατάλαβα γιατί ειναι ντέ και καλά Ελληνικά ? ο Χολαργός βγάνει 10ρικα σεντόνια για λογαριασμό της ΕΚΤ .. δεν νομίζω να έχει καμεια σχέση αυτό ,, τα λεφτά ανήκουν στην ΕΚΤ ,, δεν είναι Ελληνικά με την κλασική έννοια ,, των ξένωνε είναι ... εργολαβία κάνουμε απλά .. λένε κόψε 1000 σεντόνια και ρίχτα στην αγορά .. η κάπως έτσι ..

τεσπα ,, θα ρωτήσω τον κολλήτο που δουλέυει εκεί μέσα ,,, για πιό πολλά ... πάντως εάν γίνει κανά κουφό και βγάνουμε δραχμές ,, θα το μαθουμε σιγουράντζα ,,,
επίσης ,,,, δεν είναι έυκολο απο την μιά μέρα στην άλλη να βγάλεις άλλο νόμισμα ... θέλει τεράστια αλλαγή της υποδομής ... δεν είναι απλά μηχανήματα εκτύπωσης .. είναι σπέσιαλ φτιαγμένες για ευρώ .. και στο χολαργό για δεκάρικά μόνο .. ( με κάθε επιφύλαξη απο τι θυμάμαι απο τα λεγομένα του φίλου τεχνικού ..)

Re: Απάντηση: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Τοποθετουμε γενικα και δεν καταφερνομαι εναντιον κανενος.Αν παλι καποιος το πηρε προσωπικα και προσβληθηκε ζητω συγνωμη

Λεό οπως σου ανεφερα δεν εχω κανενα προβλημα
κουβέντα κανουμε

Αυτό που λέω από την αρχή...
Απλά μπορούν να αποσύρουν τον αριθμό τον euros που έχει εκδοθεί για την Ελλάδα.
Τώρα, ΧΥΖ, σε ποιον άξονα είναι, δεν μας απασχολεί...

δεν καταφέρνουν κάτι γιατί αν δεις (αν έχεις ακόμα :slapface:) τα χαρτονομίσματα σου τα περισσότερα δεν είναι από Υ

Re: Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Super, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν η νέα ισοτιμία, την επόμενη μέρα, θα ήταν 1/1...
Τώρα αν η νέα ισοτιμία είναι πχ 1/3, όσοι θα κρατούσαν ευρώ (με Υ ή ότι άλλο) θα βρισκόντουσαν με τα τριπλάσια λεφτά (σε αξία) εντός της χώρας.
Δε νομίζω να γίνεται αυτό που λες.

Είναι άλλο πράγμα η υποτίμηση του νομίσματος μιας χώρας και αξιοποίηση συναλλάγματος και άλλο η αλλαγή νομίσματος. Εφόσον θα είναι συνάλλαγμα πλέον το ευρώ, πως θα δικαιολογείται η ύπαρξή του στις τσέπες μας??? Και κυρίως σε αυτές του κράτους...
Σε μία ημέρα θα βρισκόμασταν ξαφνικά με πολύ παραπάνω χρήμα και μάλιστα χρήμα με αξία στην Ευρώπη και όχι νέο νόμισμα-κουρελόχαρτο, όπως πιθανότατα θα συμβεί βραχυπρόθεσμα.

Δε μου φαίνεται ότι γίνεται...

δε σου φαίνεται αλλά και μένα μου φαίνεται ότι λετε μπαρούφες. (μπορεί να λέω και γω)
Εχω εγώ 1000 ευρω και σκοπεύω τον αύγουστο με τις παχιές μύγες στο βερολίνο να δώσω λουλούδια στην Αγγέλα.
και στις 31 Ιούλη μου λένε τα Υ τέλος....
Ψάχνω και βρίσκω 200 στα 1000 με Υ.
Την ίδια στιγμή ψάχνει και η Αγγέλα και βρίσκει κι αυτή άλλα τόσα.
Το ίδιο κι ο Τζάκ με τη φασολιά στην Ιρλανδία.
Τι θα γίνει δηλαδή έχουμε 200 ευρά λιγότερα?

Συνειδητοποιείτε τι λετε?
αυτό είναι άτσαλο κούρεμα του πλανήτη....

δηλαδή όταν προ ΟΝΕ είχαμε 1000 δολάρια στην άκρη και πηγαίναμε στο Μόναχο και αγοράζαμε μια μινόλτα πως τα δικαιολογούσαμε?
τουριστικό συνάλλαγμα.

το θέμα είναι τι μπλέξατε τα Υ.

Να ρωτησω?
Τα Υ είναι αυτά που τυπώνουμε εδω?
Αλλο πράμα να λες Ελληνικά ευρώ αυτά που τυπώνεις με Υ (δηλαδή καποια δεκάευρα) και αλλο πραμα αυτά που μας αντιστοιχούν βάση των οικονομικών μας στοιχείων κατα την ενταξη.

Last edited: