Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Μεγάλη π@π@ριά το βίντεο. Μεγάλο χάσιμο χρόνου του δημιουργού.

Το αρχικό ερώτημα είναι άνευ ουσίας και η προβλεψιμότητα της εξέλιξης της γης (μετά τον αφανισμό του ανθρώπου) βασίζεται σε αυθαίρετες παραδοχές.

Εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε με επιτυχία το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα...

Anyway, ο ορατός κόσμος φτιάχθηκε για να φιλοξενήσει τον άνθρωπο και τα ζώα ΙΜΟ δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς την ύπαρξή του.

Αυτά προς το παρόν...

Ωραία. Πες μας τη δική σου, διαφορετική άποψη...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για κάνε σε παρακαλώ λιανά τις βασικές αρχές της θεωρίας αυτής για να μην παρεξηγηθώ... :)

Δεν έχω διαφορετική άποψη,δεν έχω καν άποψη μάλλον.Νομίζω πως εγώ παρεξηγήθηκα.Ας είναι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pmfysikos.files.wordpress.com/2013/09/ceb1cebdceb8cf81cf89cf80cebfcebaceb5cebdcf84cf81ceb9cebaceb7-ceb1cf81cf87ceb7.pdf&ved=0ahUKEwj8r7PzzrHNAhWB0hoKHR27Dw0QFggYMAA&usg=AFQjCNH0zSLv8DesokNyjtgjFrkmX5O9bw&sig2=lsPmM1IzwyFB-myijDSPFA

Ευχαριστούμε Νίκο.

Το διάβασα. Σε αρκετά συμφωνώ, σε πολλά διαφωνώ.

Βέβαια, όλες οι προσεγγίσεις είναι θέμα οπτικής.

Για μένα, τα περισσότερα "καυτά" υπαρξιακά θέματα έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Π.χ. το γιατί το σύμπαν είναι άπειρο. Το έχω ξεκαθαρίσει στον εαυτό μου.

Αν προκύψει εποικοδομητικός διάλογος, που θα ωφελούσε όλους μας, θα ήταν ευχής έργον...

Μόνο που σας το ξεκαθαρίζω. Δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι... :)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει το avclub.gr με την εξαφάνιση των ανθρώπων ....

To avclub.gr θα υπάρχει για λίγο μετά την εξαφάνιση των ανθρώπων. Μεχρι να κοπεί το ρεύμα στον server που το φιλοξενεί.

Yπάρχει καλύτερο βίντεο, πιο αναλυτικό, διάρκειας 1.5 ώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=GyEUyqfrScU

Last edited:
Ουτε εγω ειμαι υπερ της ανθρωποκεντρικης θεωριας. :p To συμπαν δεν χρειαζεται κανεναν να το παρατηρει !!!!

Αν εχεις 2 συμπαντα που πρεπει να φιλοξενησουν ενοργανη ζωη (τονιζω το ενοργανη, γιατι μπορει να υπαρχει και αλλη)
οι πιθανοτητες ειναι οτι κανενα απο τα δυο δεν θα πυροδοτησει εκεινες τις φυσικες σταθερες (που δεν ειναι μονο η
σταθερα λεπτης υφης α) ωστε να προκυψει ενοργανη ζωη ! Αν ομως εχεις 2 δισεκατομμυρια συμπαντα .... τοτε ειναι
ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι καποιο θα πυροδοτησει τις καταλληλες σταθερες για ενοργανη ζωη. Ε .... σε ενα τετοιο συμπαν ζουμε
(apparently :p)

Οσον αφορα το τι θα γινει μετα απο μια εξαφανιση των ανθρωπων .... ΕΥΤΥΧΩΣ την σκυταλη θα αναλαβει καποιο αλλο
ειδος στον πλανητη (οχι κατ'αναγκη πρωτευον). Οτι γινεται δηλαδη, τα τελευταια 3.9 δις χρονια. Το ενα ειδος διαδεχεται
το αλλο. Ομως, οταν μιλαμε για σκυταλη το μυαλο μας δεν παει στην απλη διαδοχη, ετσι δεν ειναι ? Παει στην Κυριαρχια
και ... την Αιωνιοτητα. Εδω υπαρχουν δυο τινα > 1) ειτε προλαβαινουμε να βρουμε δευτερο καλαθακι για τα αυγα (δηλαδη
Δευτερη Γη, καπου αλλου στον γαλαξια μας) η 2) σταματαμε να αναπαραγομαστε ως βακτηρια και συνεχιζουμε να υπαρχουμε
σε αρμονια και ισορροπια με την φυση (αυτου του πλανητη). Προφανεστατα, οπου και αν κοιταξει κανεις ... ΔΕΝ ειμαστε σε
ισορροπια. Ουτε καν ανοχη (της φυσης). Δρουμε ως "θεοι" .... σε μια "ανεξαντλητη" υπεραφθονια υλων και ενεργειας.

Εαν κατορθωσουμε να την σκαπουλαρουμε για αλλο πλανητη .... οι πιθανοτητες ειναι οτι θα μπορουμε να επαναλαβουμε
αυτο το αλμα και για αλλο .... και για αλλο .... και για αμετρητους αλλους πλανητες ! Ολα τα αυγα δεν θα ειναι σε ενα
καλαθι (για να ερθει ενας αστεροειδης να τα κανει ομελετα). Ομως ..... δεν θα ειμαστε πια ... Homo Sapiens Sapiens.
Οι ελαχιστες διαφορες σε σταθερες και περιβαλλοντα απο πλανητη σε πλανητη θα μας μετατρεψουν και μορφολογικα
αλλα και εγκεφαλικα. Πολυ περισσοτερο απο οσο διαφερουν οι πιθηκοειδεις απο εμας. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περισσοτερο.

Καποιοι μπορει να ξαναγυρισουν πισω στην Γη (και αυτο πρεπει να το κανουν πριν φτασουμε τα 1 με 1μισυ δις χρονια
απο σημερα, οπου η ζεστη του ηλιου θα εξατμισει ολο το νερο της γης .... στην ατμοσφαιρα) αλλα ΔΕΝ θα βρουν και
πολλα πραγματα που να ομοιαζουν στον τροπο σκεψης τους. Δηλαδη, θα αντιληφθουν οτι τα πλαστικα ειναι δημιουρ-
γηματα καποιου ευφυους οντος που περασε απο την γη .... αλλα .... ΟΧΙ οτι καταγονται αυτοι απο αυτο (το ον) !!!!

Αρα, δοθεντος ενος συνταρακτικου χρονικου διαστηματος, οι καταγωγες ..... στερουνται νοηματος !

Last edited:
Μεγάλη π@π@ριά το βίντεο. Μεγάλο χάσιμο χρόνου του δημιουργού.

Το αρχικό ερώτημα είναι άνευ ουσίας και η προβλεψιμότητα της εξέλιξης της γης (μετά τον αφανισμό του ανθρώπου) βασίζεται σε αυθαίρετες παραδοχές.

Εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε με επιτυχία το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα...

Anyway, ο ορατός κόσμος φτιάχθηκε για να φιλοξενήσει τον άνθρωπο και τα ζώα ΙΜΟ δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς την ύπαρξή του.

Αυτά προς το παρόν...
Και η Γη εχει ηλικια 6000 χρονια; :p
Ειμαστε πανω στη Γη μερικες χιλιαδες χρονια μετα απο τυχαια γεγονοτα. Εχουν εξαφανιστει το 99% της χλωριδας και της πανιδας που περπατησε και φυτρωσε στη Γη αυτα τα μερικα δις που εμφανιστηκε η ζωη στη Γη απο τους μονοκυτταρους οργανισμους. Η ζωη υπηρχε πριν απο τον ανθρωπο ή ζωη θα βρει τον δρομο της μετα τον ανθρωπο. Δεν σημαινει οτι δεν θα γινουν αλλαγες στο οικοσυστημα ή θα καταρρευσουν τα παντα. Απλα θα γινει αυτο που γινοταν στην Γη παντα μετα απο μια μεγαλη καταστροφη. Restart.

Όταν φτιάχθηκε η γη αγαπητέ είχε τέλειες προδιαγραφές και απαρτιζόταν από "αγνά" υλικά.

Ούτε πλαστικά, ούτε σκουπίδια, ούτε μικρόβια / ιοί, ούτε περίεργα απόβλητα - παράγωγα και ραδιενέργεια... :)

Άρα οι αρχικές (ιδανικές) συνθήκες θα ήταν αδύνατον να ξανα-επικρατήσουν.

@songless bird

Re: Απάντηση: Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Ένα έχω να πω,η μόνη σωτηρία για τη γη είναι να εξαφανιστεί ο άνθρωπος!

Tεινω να συμφωνησω ....

Οχι για την Γη (η οποια μαλλον δεν μας εχει παρει χαμπαρι) αλλα για ολα τα υπολοιπα ειδη.

Όταν φτιάχθηκε η γη αγαπητέ είχε τέλειες προδιαγραφές και απαρτιζόταν από "αγνά" υλικά.

Ούτε πλαστικά, ούτε σκουπίδια, ούτε μικρόβια / ιοί, ούτε περίεργα απόβλητα - παράγωγα και ραδιενέργεια... :)

Άρα οι αρχικές (ιδανικές) συνθήκες θα ήταν αδύνατον να ξανα-επικρατήσουν.

@songless bird
Εχεις ιδεα φανταζομαι τι καταστροφες εχει υποστει ο πλανητης για να μου συγκρινεις πχ το πλαστικο μπουκαλι με την καταστροφη που δημιουργει στα οικοσυστηματα της Γης ενα υπερηφαιστειο , μια πτωση μετεωριτη ή η ακτινοβολια που ελουσε αρκετες φορες τον πλανητη μας απο supernova και να μιλας για ιδανικές συνθηκες...
Ιδανικες για ποιον; Για να δημιουργηθει παλι "ανθρωπος"; Χα! Θα ειμαστε ενα απο τα 99% των εξαφανισμενων ειδων και εμεις. Η ζωη στη Γη θα βρει τον δρομο της οσο το επιτρεπει ο πλανητης.

Μ'αρεσει ο Σταυρος ! :p
Υπεραμυνεται της σπουδαιοτητας του ανθρωπου (για τον ιδιο τον ανθρωπο).
Ομως θελει Τολμη και Αρετη ... να προσπαθησεις να δεις τον ανθρωπο ως .... ΜΗ ανθρωπος.
Και να τον δεις ως συνολο. Οχι ως φωτισμενες μειοψηφιες (που επιβεβαιωνουν τον κανονα).
Ουτε ευκολο ειναι ... ουτε επιβραβευτικο ...

Μ'αρεσει ο Σταυρος ! :p
Υπεραμυνεται της σπουδαιοτητας του ανθρωπου (για τον ιδιο τον ανθρωπο).
Ομως θελει Τολμη και Αρετη ... να προσπαθησεις να δεις τον ανθρωπο ως .... ΜΗ ανθρωπος.
Και να τον δεις ως συνολο. Οχι ως φωτισμενες μειοψηφιες (που επιβεβαιωνουν τον κανονα).
Ουτε ευκολο ειναι ... ουτε επιβραβευτικο ...
Ωρες ωρες σκεφτομαι την στιγμη μιας ειδησης οτι ενας μετεωριτης δυο φορες το Εβερεστ θα πεσει στη Γη σε 1 εβδομαδα και εγω για σπασιμο, ως καφρος, να την λεω στους " ανθρωποκεντριστες" την στιγμη της πτωσης " I told you so!" :p Ή ακομη καλυτερα ( ή χειροτερα ; ) την εισβολη ενως ανωτερου εξωγηινου πολιτισμου που μπορει να μας βλεπουν και για τροφη...